Fina höstkappan

Nu har jag äntligen hämtat den, och dessutom hunnit prova den många många gånger. Det är såklart den fina Barbapappa-kappan från 1950-talet som jag pratar om. Kappan har trekvartsärm och färgerna går i ljusgrönt och beige. Himla snygg och dessutom är den megabekväm. Man ser inte riktigt ut som Barbapappa i den, men inte långt ifrån! Rymlig och härlig är den i vilket fall.
 
 
En keeper?
Tänker mig denna med snygga höstkängor, långa handskar och en enorm halsduk.
 
 
 
 
 

...och sen kom Martin förbi med en chipspåse i högsta hugg.
Lite aggressivt och grottmänniskoaktigt sådär...
 
 
 
Jag visar hur stor den är! Titta!
 
 
 
 
 
 

Tavelkollage

Just det! Har jag visa er tavelkollaget i vardagsrummet? Väggen bakom soffan kändes lite naken, så inför hemma-hos-reportaget såg jag till att ett helt gäng tavlor fick inta nya platser! Alla ramar utom två är loppisfyndade för småpengar. Två tavlor förestället höstiga träd och tre tavlor är gjorda av 70-talsserietifdningar. En är gjord av en utklippt reklambild från en 30-talstidning och två är inramade hela tidningar från mitten av 30- och 60-talet.
 
 
Jäkla bra, om jag får säga det själv. 
 
 
 
 

Blombord som förvaring

I ett pysselrum behöver man en himla massa förvaring. Fulsaker kan man ju ha i lådor och skåp, men alla fina prylar och saker vill man ju gärna visa upp! Förutom en stringhylla, an radiomöbel, ett teakskåp, en klädställning och en massa smålådor har vi ett blombord i rotting och råglas. Tidningar, penslar, garn, färg och annat smått och gott ryms på denna praktiska och himla fina lilla möbel. Små, dekorativa hjul gör att man kan flytta på alltsammans och den understa hyllan rymmer både inredningstidningar och lampskärmsskelett. Innehållet byts ut ganska ofta!
 
 
Blombordet är fyndat på en bakluckeloppis i Finspång!
 
 
 
Konservburkar är fina, billiga och praktiska! Enkel återvinning när den är som bäst.
 
 
 
Glasburkarna har innehållit både honung och soltorkade tomater! Numera innehåller dom några droppar färg. Locken är fina som dom är, så jag satte bara en liten röd prick över Garant-loggan på dom svart-vita. Nagellack funkar till mycket!
 
 
 
 
Även denna fina lampa är köpt för småpengar på en bakluckeloppis i Finspång.
 
 

Fryaårskalas

Kalaslördag! I eftermiddags vankades det kalas i Åby. Henrys kusin Astrid har nämligen fyllt fyra år! Vi åt alldeles för mycket fika (är det möjligt?) och hade det trevligt tillsammans med Martins familj.
 
Innan kalaset strosade vi omkring inne på Ingelsta i Norrköping och skapade på skor. Dessa fina ville jag ha! Men för det priset ser jag gärna att dom är i äkta läder, vilket dom inte va... Jag ska ta mig en funderare, men är så skeptisk till att dom håller speciellt länge. Fuskläder har ju en tendens att bli repigt och ganska nött i höstrusket! Jag kanske ska spana på Brandos eller någon liknande hemsida istället, men då finns ju risken att dom inte passar.
 
Ja ja! Nog om skor. Strax ska jag laga någon megasnabb lördagsmat och sen ska Martin och jag spela Tekken tills fingrarna blöder. Fast nä, inte riktigt...I vilket fall hoppas jag att ni får en fantastisk lördagskväll tillsammans med någon ni tycker om! ♥
 
 
Scrolla ner om du är redo att frestas!
 
 
 
 
 
 
Henry var trött och somnade i soffan. Skrutten ♥
 
 
 
Förresten... Ni vet såna där dagar då man känner sig sjukt snygg? Såna där fantastiska dagar då håret är finfint, kläderna sitter som en smäck och tre främmande människor ger en komplimanger och säger att man är megafin i håret? Idag var det en sån dag. Men vet ni vad? Jag tog inte en endaste bild av hur jag har sett ut under dagen! Vi hade så jäkla bråttom i morse att jag helt glömde bort... Äsch! Jag får väl ha på mig samma plagg en annan dag. Himla snajdigt med marinblå, veckad kjol, skepparjacka, svart blus, skärp och snygga höstskor... Jag kände mig superfin! Dagar som denna tycker jag om.
 

Sunnies

Ett par gamla solbrillor för en tjuga låg och väntade i en låda på Erikshjälpen. Jag kunde inte låta bli. Lite slitna är dom på sina ställen, men det visar ju bara att dom har varit omtyckta! Solglasögon är en snajdig accessoar även under vinterhalvåret, det får vi inte glömma bort!
 
 
Idag är det soligt och fint! Jag passar på att skippa jackan och myser i en svart, varm jumper i stället.
 
 
 
Jag hoppas att mitt paket innehållandes den fina kappan kommer idag! Hoppas hoppas hoppas att jag kan ha den! Fast det vet jag ju att jag kan eftersom att den är enorm, men jag hoppas att jag passar i den och inte ser ut som Barbapappa. Himla fin såg den ut att vara i vilket fall!

Senare ikväll ska vi åka en sväng till mina föräldrar. Mamma har varit utomlands med jobbet så jag vill ju krama om henne lite extra ♥  Hmm... Jag kanske ska baka något mumsigt att ta med? Eller rent av laga någon god mat!
 

Gårdagens fynd

Just det! Jag hittade ju en del fina prylar igår! Det fanns dessutom en hel del som jag verkligen ville köpa men som jag tyckte var alldeles för dyrt. Erikshjälpen i Skärblacka och Från ett hjärta till ett hjärta i Finspång hade mycket keramik och porslin, men till hutlösa priser. Jag förstår inte hur de kan ta så mycket betalt när de får sakerna gratis. Pengarna ska förstås gå till välgörande ändamål, men mycket av alla saker bara står och samlar damm i hyllorna pga. det höga priset. Man vill ju fynda på loppis!
 
Äsch! Tillbaka till fynden! På Återvinningen i Finspång hittade jag en lampa i stringstil för 15 spänn. Den ska jag antingen klä av och sprejmåla i någon kul färg, eller sy ett nytt överdrag till. Där köpte jag även en grön liten skål (som ser ut som ett askfat?) från Allingsås Keramik, signerad Heinz Preissler, och en fin ugnsform från Rörstrand.
 
Erikshjälpen köpte jag två matchande fat från Jie Gantofta och en fin saftkanna! Ett par snajdiga solbrillor fick också följa med hem, men dom kan jag visa er under morgondagen.
 
Psst! Jag fyndade 4 stycken Nesto-pinnstolar i eftermiddags. Plus två liknande solar stämplade Stocka Sweden. Himla prisvärda, så jag kunde inte låta bli... Tjugosex pinnstolar har vi nu! Men dessa ska nog få hitta nya hem, eller så målar jag dom i någon kul färg och behåller som kalasstolar! 
 
Psst igen! Vi köpte även en snygg teakhylla med utdragbar skrivbordsskiva! Himla fin och ganska billig dessutom. Nu återstår bara att hitta en plats där vi kan ha den...
 
 
Jag älskar färgen och det enkla, men ack så fina, mönstret på dom fina faten!
 
 

Burr!

Burr! Idag är det inte många plusgrader ute... Men inte är jag bitter för det! Solen skiner och Henry och jag har varit på loppis. Vi har spanat runt i Finspång och jag hittade faktiskt några småsaker! Bland annat en stringlampa för 15 spänn. Dessutom hann vi med en liten tur till Erikshjälpen i Skärblacka. Där köpte jag fina fat, solbrillor och en saftkanna.
 
Idag premiäranvänder jag den beige-grå västliknande jumpern! Himla varm och skön. Till den har jag en svart basic H&M-kofta, halsduk och favoritjeansen. Håret får jag inte riktigt till som jag vill idag... Men äsch, vad gör väl det! Jag tog på mig en basker innan vi åkte.
 
 
Tre lager! Det är himla svårt att klä sig vettigt den här årstiden. Sjukt kalla mornar och kvällar, men hyfsat varma dagar. Nätterna ska vi inte tala om! Redan minusgrader...
 
En obligatorisk puss-bild!
 
 
 
 
Det var även premiär för skepparjackan! Halsdukspremiär var det också. Burr!
 
 

fem för en femma

God morgon! Jag sitter och väntar på att herr sotare ska komma och... ja sota, helt enkelt. När papiljotterna är redo att tas ut ska jag göra mig iordning och den drar vi på loppisrunda, Henry och jag! En liten liten en i alla fall! Runt Finspång och hem igen, hade jag tänkt. Vi får se vart vägarna tar oss.
 
Jag kan ju passa på att visa er dom fem veckade kjolarna som jag köpte här om veckan! Tre stycken är exakt likadana i modellen, men i olika färger. Troligtvis var dom favoriter för någon! Eller så köptes dom på rea... "Ta tre betala för två" kanske? Haha! Jag tycker i alla fall om dom himla mycket, trots att dom är lite stora. Men det fixar man ju lätt med ett par stygn.
 
 
Lätt att variera! En för varje tillfälle.
 
 

pirr i magen

Det pirrar ofta i magen numera! Inget förälskad-pirr eller nu-är-jag-rädd-pirr, utan svarare ett jag-känner-mig-glad-och-lycklig-pirr. Fast jo, det pirrar ju till i magen när jag tänker på hur lycklig jag är tillsammans med Martin, så det är ju ett förälskad-pirr också. Olika slags pirr i magen kan vi ju säga! Kombinerat med lyckan över att ha en fantastisk liten skrutt som jag älskar mer och mer för varje dag som går känner jag mig oövervinnerlig. Som om ingenting i hela världen kan göra mig illa. Men visst... Jag har ju såklart trista dagar emellanåt, men dom är inte ens värda en miljontedel så mycket som alla fantastiska dagar med min familj och mina vänner! Livet känns härligt, helt enkelt!
 
Just nu längtar jag efter att få se hemma-hos-reportaget som kommer ut i butik den tionde. Det ska bli så himla spännande att få se resultatet! Nu är det inte många dagar kvar...
 
Jag tror dessutom att det här kommer att bli en bra höst med många loppisrundor, myskvällar med min familj och roliga stunder med vänner, gamla som nyfunna.
 
 
En puss till er som troget läser om min vardag ♥
 
 

väskor fån gammelfarmor

Jag har tidigare nämnt att jag har ärvt en del saker och plagg från gammelfarmor Anna. Idag hade mamma med sig ytterligare några saker när jag skulle klippa henne, bland annat två jättefina väskor.
 
Den ena är stor och rymlig, välvårdad och i nyskick! På den sitter ett litet hänge i form av en kvarn. De ska nog få hänga kvar. På insidan har gammelfarmor visst skrivit upp nummer och koder som är viktiga att komma ihåg. Sånt som kan vara jobbigt och kanske lite pinsamt att glömma. Åh, tussa... ♥ Jag får en klump i halsen och blir lite tårögd bara av att tänka på det. Den andra väskan är kanske inte speciellt gammal (eller?), men jag tycker om den också! Nätt och fin.
 
Jag ska vårda och ta hand om dom! Den stora bruna är en favorit som jag aldrig kommer göra mig av med!
 
 
Favoriten ♥
 
 
 

 
Den lilla svarta!
 
 
 

stickat

Två söta stickade jumprar med kort ärm har hittat hem till mig! Den ena är handstickad och ser lite ut som en väst. Det kanske rent av är en väst! Vem vet. Nummer två är i vilket fall rosa med snajdiga paljetter och en pärlvit knapp. En tjuga styck kostade dom, och visst tusan är dom värda det? Jag skämdes nästan lite när jag räckte fram pengarna, med tanke på vilken tid det måste ha tagit att sticka den fina grå-beige-färgade. Garnet kostade säkert mer än vad hela plagget kostade nu... Äsch! Nu har den ett hem i alla fall. Och någon som kommer att använda den.
 
 
Bra längd! Passar till både klänning, kjol och byxor.
 
 
 
 
Lite som sockervadd - himla söt!
 
 
 

en alldeles egen

Det pirrar till i magen av förväntan när man kör in på den där okända, slingriga lilla vägen. Vart leder den? Vad kommer jag att hitta? Det är tredje, kanske till och med fjärde gången på en och samma dag som en handskriven liten skylt vid vägkanten visar vägen. Ändå spricker man nästan av förväntan och nyfikenhet. Väl framme synar man noga varenda liten pryl och vrå som stället har att erbjuda. Ibland hittar man tusen intressanta grejer. Har man otur hittar men inte en enda. Men jakten fortsätter! Den tar liksom aldrig slut. Favoritställena håller man gärna för sig själv. Den innerst kretsen kanske får veta... Om de håller tyst förstås. Man återvänder vecka efter vecka tills den lilla skylten vid vägkanten försvunnit. Kanske ställs den ut på samma plats nästa år?
 
Jag längtar redan efter kommande sommar. Då tänker jag nämligen ställa ut en alldeles egen skylt vid vägkanten. Kanske kommer några nyfikna fyndjägare förbi och tar sig en titt... En del kanske återkommer om och om igen tills sommarens slut. Å, jag hoppas!
 
Min loppistokiga mamma vill också vara med och sprida planer, så självklart får hon också vara med. Tillsammans ska vi ha en fin och trevlig liten loppis hemma hos mig. Kalasboden blir perfekt! Som om den vore gjord för det ändamålet. Pom poms i taket, fina prylar, kläder, möbler och fina dekorationer... Vackra ägg från glada och frigående höns kommer också att finnas till försäljning. Innan man åker vidare kan man ta sig en kopp kaffe och något gott att mumsa på. Jag hoppas och längtar! 
 
 
Hoppas att vintertiden snart är förbi!
 
 

60-talskappa

Woho! Jag vann budgivningen på denna fina. Hoppas bara att jag kan ha den...
 
 
 
 

kort fest

Visst har det varit en otroligt fin höstdag idag? Kallt som tusan men soligt och fint. Det börjar verkligen bli dags att leta rätt på en passande kappa. Jag har lagt ett bud på en oversize-kappa från början av 60-talet som säljs via en Facebook-grupp. Hoppas att jag får köpa den och att den passar!
 
Idag har jag spenderat hela eftermiddagen på salongen på Flisans skola. Hon har övat på kort fest som är ett moment på ett prov som hon ska göra i vår. Jag fick håret upprullat på spolar och sen fixade hon till en glammig frilla. Tyvärr hann jag inte ta några bra bilder innan det blev tokmörkt... Hon är himla duktig i vilket fall!
 
 
 

Popsi

Men... Vad har vi här?
 
 
 
En fantastiskt fin klänning, såklart!
 
 
 
Jag har hört talas om Popsi på Knäppingsborgsgatan förut, men har liksom aldrig tagit mig tid besökt den lilla butiken. Igår fick jag tummen ur och bestämde mig för att ta mig en titt. Och tur var väl det, för jag hittade typ tusen fina saker som jag ville ta med hem! Vackert porslin, skor, småprylar... En jäkla masa fint! Men jag nöjde mig med en jättefin 50-/60-talsklänning i rosa och vitt kraftigt tyg. Visst är den somrig, men va tusan... Snart är det ju sommar igen! Några sömmar behövs förstärkas en aning, men det kan jag ju fixa till någon gång nu under hösten och vintern.
 
 
Ps. Sorry för ganska kassa bilder idag, men det är mörkt och trist idag... ♥

loppislördag

Innan den mysiga kvällen med Sara var jag och lilla familjen på loppisrunda i Norrköping. Jag hade bestämt mig för att spana efter kläder eftersom att jag behöver en del nytt just nu. Tyvärr hittade jag inget av det som jag letade efter, men jag behövde absolut inte gå hem tomhänt! En mörkt marinblå sextiotalsklänning, en kofta och två huvudbonader fick följa med hem från Hela människan. Himla fint, alltihop! Tyvärr var det smockfullt med folk på varenda loppis i hela stan, så jag blev mest stressad och irriterad när jag bläddrade bland plaggen och prylarna. Jag ska göra ett nytt försök en annan dag! Mitt i veckan, helst på en förmiddag, är bäst tycker jag. Då slipper man oftast all stress och kan leta efter guldkorn i lugn och ro. Jag blir alltid megastressad av tanken att någon annan ska norpa ett perfekt plagg, sekunderna innan jag hunnit spana på den platsen...
 
Ja ja... Nu spanar vi in plaggen som sammanlagt kostade 60 kronor!
 
 
60-talsgoding med fina knappar och en liten ficka!
En bra vardagsklänning, tycker jag!
 
 
 
 
Den här rosa-röda koftan är troligtvis från 80- eller 90-talet, men visst är den fin?
Jag har tänkt ha den som myströja.
 
 
 
 
 
Visst ser den vita mössan ut som en vinterversion av en sjömanshatt! Till största del är den gjord i angoraull, så den är väldigt mjuk och fin. En liten ullklädd knapp pryder hattens framsida. En svart basker är ju heller aldrig fel! Den här sitter mycket bättre på mitt huvud än en annan likadan som jag köpte här om veckan.
 
 
 

söndagen den tjugoandra september

Regnet smattrar mot fönstret här i pysselrummet där jag sitter. Det är lite ruggigt, men mysigt ändå! Idag sov jag länge länge! Himla skönt! Jag älskar att snooza och veta att jag inte alls behöver stiga upp när alarmet ringer. Jag Martin och Henry låg och myste hela förmiddagen och ända tills efter lunch. Det behövdes verkligen med tanke på att vi kom hem klockan fyra i morse. Henry hade förstås sovit som en stock i många timmar.
 
Jag hade det himla trevlig hemma hos bästa Sara igår kväll. Hon och hennes sambo bjöd på god köttgryta med ugnsrostad potatis. Mums! Sen var det tänkt att vi skulle dricka gott och sen gå till nån krog och dansa på borden... Men vi stannade inne hela kvällen, drack en massa cider, skrattade hysteriskt och snackade strunt. Vi hade det sjukt kul, med andra ord! Hon är allt fantastisk, den där Sara! ♥
 
Idag ska vi slappa och göra megagod hemgjord pizza här hemma. Det finns en del rester från fredagens grillkväll som behövs ätas upp, så why not göra pizza? Perfekt ju! Då kan man ju slänga på lite av varje.
 
 
Helst av allt vill jag ha en sån här god hamburgare idag igen!
Sjuuukt god. Kanske till och med den godaste någonsin. 
 
 

världens bästa Henry

Han är verkligen världens goaste lilla skruttunge! Glad är han i stort sett jämt. När magen kurrar säger han till direkt, men så fort han är fulltankad kommer leendet fram igen. Det där charmiga lilla leendet... det är nog det bästa jag vet! Lite på sned och alldeles tandlöst. Det charmar vem som helst! Mitt hjärta smälter bara jag tänker på det. Älskade lilla unge! ♥
 
 
 

fredagsburgare

Dagen började alldeles för tidigt med en mattelektion. Himla trist... Men sen muntrade jag upp mig själv med ett besök på Återvinningen i Finspång där jag köpte fem veckade kjolar för fem kronor! Det ni! På eftermiddagen förberedde jag och syster Flisan inför kvällen. Det vankades grillkväll med storebror Jimmy och hans familj. Flisans själsfrände och min lilla familj var såklart också med. I skrivande stund är jag mätt och megatrött. Vi har mumsat på hemgjorda hamburgare med hembakat bröd, coleslaw, majskolvar och typ tusen såser och tillbehör. Himla gott! Och jäkla trevligt var det också. Struntprat och många skratt har förgyllt kvällen. Det här måste vi göra om snart igen!
 
 
 
 
Här hittar ni ett sjukt bra recept på hamburgerbröd! Visst ser dom goda ut?
 
 
 
 
 

"ny" skepparjacka

Nä, men titta vad jag hämtade i eftermiddags! En lagom lång (eller lagom kort?) skepparjacka som jag har köpt av en tjej via en loppissida på Facebook. Jag tror att denna kommer att passa alldeles perfekt till klänning! Jag hade min vitprickiga favorit i åtanke när jag budade hem den. I höst kommer jag nog att matcha den här marinblåa godingen med klänning, strumpbyxor, basker och en mysig halsduk.
 
 
Å, va jag tycker om denna snajdiga vintagejacka!
Jag visar er fler och bättre bilder av den en annan dag.
 

årets första baskerdag

Nu är den här! Årets första baskerdag. Åh, va jag älskar att bära basker! Elegant och snajdigt. Men ärligt talat är det här en av dom få gånger som jag faktiskt burit basker... Men det ska det bli ändring på! Jag ser fram emot en höst med fin kappa och söt basker. Just denna basker som vilar på mitt huvud idag har jag köpt på en av sommarens bästa loppisar. En hemma-loppis på vägen hem till mina föräldrar i Grytgöl. Där har jag köpt tre mössor som jag flitigt kommer att använda i vinter.
 
Idag har jag förresten lockat håret genom att göra såhär! Samma teknik som jag visade er här om dan! Perfekt om man inte har tid eller lust att rulla upp fuktigt hår på papiljotter eller göra pincurls.  
 
 
Idag matchar jag min fina basker med favoritjeansen och långärmat. Helsvart från topp till tå. Rosbroschen passar in finfint, tycker jag! Den tillför en välbehövlig färgklick.
 
 
 
 
Nya favoritväskan! 30 kronor kostade den. Fynd!
 
 
 

samlaren slår till igen

Jag har sagt det förr och jag säger det igen... resväskor är väl helt fantastiska?!
Den understa har jag fått låna av mamma men jag misstänker att den snart ska flytta hem snart . Buhu! Den som är så underbar...
Jag måste absolut samla på mig fler! Helst resväskor från 40- och 50-talet, som den på väggen.
 
 
 

important stuff

Du måste se det här klippet! NU! Ja, DU! NU!
Världens bästa. Alla borde se det här klippet. Jag skulle aldrig kunna uttrycka mig lika bra som tjejen i videon, så spana in videon och lyssna på vad hon har att säga!
 
 

autumn

Bladen blir till eld och guld. Kylan smyger sig fram och det blir allt mörkare. Hösten är här för att stanna! 
 
Nu är det läge att mysa under en varm filt med någon man tycker om till ljudet av en sprakande brasa. I höst vill jag promenera i skogen med min älskade, njuta av alla vackra färger och hålla i hans trygga hand. Jag vill se Henry skratta, leka och utvecklas. I höst tänker jag som vanligt fynda på loppis, fika en himla massa och pyssla i hemmet. Jag vill känna mig fin, med lockigt hår, vingad eyeliner och farligt röda läppar. Jag vill lära känna nya människor och åka på äventyr! Det här kommer att bli en bra höst, tror jag.
 
 

Gammelfarmors

Två ursöta plagg har jag fått ärva från gammelfarmor Anna! En vit jumper med söt krage, och en gräddgul kofta med knappar på. Jumpern har redan blivit en favorit! Jag tycker om att matcha den med mina favoritbrallor som har hög och bra midja!
 
 
Den är säkert från 80-talet eller så, men jag tycker om den himla mycket!
 
 
 
Mika, vår ena vovve, råkade riva mig när jag lyfte upp henne. Sprattelmaja!
Jumpern är i alla fall finfin!
 

Guldlöv och gula rosor

Just det! Igår köpte jag ju två fina broscher på Hans och Greta. En guldpeng styck kostade dom. Guldbladet känns fantastiskt höstigt! Liten, nätt och vacker. Perfekt till en kappa, eller varför inte på en jumper eller kofta. Rosbroschen är finfint gul och passar perfekt på min vita jumper som jag har ärvt av gammelfarmor Anna. Den ska ni förresten få se mer av vid ett annat tillfälle!
 
 
 
 

Nummer 17 och 18

Säg hallå till pinnstol nummer 17 och 18! 
Är man en samlare så är man... Jag kunde inte låta bli när dom var så billiga! Jag kan inte hitta någon stämpel eftersom att dom någon gång har blivit vitmålade. Men visst är dom himla fina!
Jag kan tänka mig att dom är från Nesto, Edsbyverken, Hagafors eller något liknande. Jag ska forska lite...
 
 
 

vad man kan köpa för 200 kronor

Loppis-suget tog över idag. Jag kunde inte låta bli att stanna till på tre ställen i Finspång. Först  bar det av till Återvinningen och sen åkte jag vidare till en liten loppis som jag inte minns namnet på. Allra sist stannade jag till på second hand-butiken Hans och Greta
 
Finspångs återvinning brukar kunna bjuda på en hel del fynd till riktigt bra priser. De har en butik med bla. porslin, diverse husgeråd, böcker, textilier, glas och lite kläder. I en annan byggnad förvarar de möbler. Där kan man ibland hitta riktiga toppenfynd! Där har jag bland annat köpt vår söta radiomöbel
 
Den lilla loppisen som jag inte vet namnet på ligger i alla fall intill en kyrkbyggnad. Där kan man hitta mycket fina saker! Kläder, väskor, accessoarer, porslin, textilier, leksaker... Lite av varje helt enkelt! Till toppenpriser dessutom. 
 
På Hans och Greta hittar man sällan vintagekläder eftersom att de själva (konstigt nog) har valt att inte ta in såna plagg. Trist! Men de har mycket barnkläder och ibland kan man hitta en och annan fin kofta eller nån liten accessoar.  
 
Nä, nu tycker jag att vi spanar in dagens fynd!    
 
 
En  mycket blandad kompott!   
 
 
  
 
Gamla tidningar är himla roliga, tycker jag! 1930-, 1950-, och 1960-tal. Även två skivor med skojiga fodral fick följa med hem!
 
   
 
 
En norsk 60-talstallrik och två fina assietter från Uppsala Ekeby. GRAND heter just den här serien! Här kan ni spana in hur hela servisen ser ut! Åh, tänk att kunna duka fram med dom underbara kopparna. För att inte tala om tekannan!
 
 
 
 
Dessa klassiska retroburkar i plast kan väl aldrig bli fel? Tio respektive fem kronor!
 
   
 
 
En snajdig och rymlig  väska!
 
   
 
 
Fyra färgglada retrogalgar med plastöverdrag.
 
   
 
 
Ett gulligt sjömansplagg prytt med ankare och roder. Även kepsen följer ankare-temat. 
 
  
 
 
Förkläden kan man ju aldrig få för många av! Det tog nästan emot att betala en femma för detta fina! Mönstret är ju alldeles underbart.
 
 
 
 
En skjortklänning i kraftigt tyg slank med. Jag kunde inte låta bli... Den är säkert skön att ha på sig när sommaren bestämmer sig för att komma tillbaka!(Ni får se mer av den en annan dag!)
 
  

fixa retrofrillan - snabbt och snyggt

Nu ni! Jag tänkte tipsa om ett bra sätt att fixa retrofrillan om man inte har tid att rulla upp fuktigt hår på spolar och låta det torka. Det tar ju nämligen ett par timmar innan det är helt torrt!
 
Spana in videorna nedan så vet ni precis hur ni ska fixa en perfekt retrofrilla med lockar - antingen á la Marilyn Monroe om du har kort, tjusigt hår (som jag), eller så kan du fixa en snajdig frilla med långt hår, som en riktig pinuppa! 
 
Man kan förresten använda sig av antingen en plattång eller locktång till båda frisyrerna, beroende på vad man har tillgång till! Jag brukar använda mig av en plattång. Locktänger är dock något lättare att arbeta med när håret är riktigt kort. Pröva dig fram, vetja! Tänk också på att det är väldigt viktigt att håret hinner svalna helt innan man borstar håret och formar till lockarna.
 
Lycka till!
 
 
Här har jag använt mig av en plattång och lockat ganska stora partier med hår för att få till stora lockar, men framförallt form.
(sen är det bara att borsta igenom hela håret och forma det som man vill!)
 
 
 
 

två ganska hemska klänningar

Ibland undrar man ju hur man tänkte egentligen... Jag köpte två ganska hemska klänningar på Hela Människan. En blårutig långklänning i något läskigt polyestermaterial och en l gul 80-talsklänning (?) med axelvaddar. Varför?! Jag har faktiskt ingen aning om varför jag köpte dom! Troligtvis för att kom kostade en tia styck. Äsch! Jag får väl skaffa mig en koffert för kostymer och diverse utklädningsplagg och lägga dom där i. Knasigt...
 
 
Långklänningen påminner om ett nattlinne.
 
 
 
 
Den gula är faktiskt riktigt hemsk haha!
Men den passar i utklädningslådan... Eller så kanske någon annan tycker att den är helt fantastisk.
 
 
 

Swirl

Idag blev det en slags swirl i luggen medan resten av håret gömde sig i en turban á la 40-tal. Jag har trist tredje-dagen-hår idag. Lockarna är alltså inne på sin tredje (och sista!) dag. Nu måste jag verkligen tvätta håret och börja om! Sen mitt hår blev så jäkla skadat och trist försöker jag att inte tvätta det allt för ofta. Två eller högst tre gånger i veckan räcker. I vilket fall tycker jag om att göra något kul med luggen när resten ändå är undangömt! Här om veckan blev det ju en sån här stor lock, tillsammans med en lika dan turban.
 
 
Snajdigt! och praktiskt!
 
 

Fyndskärp

Eftersom att även skärpen kostade ynka tio kronor styck på Hela Människan köpte jag två stycken! Jag hade troligtvis gått helt bananas och köpt många fler om vi inte hade varit så stressade...
 
 
 

Randigarutan

Myrorna fyndade jag en fin klänning från Randigarutan. Jag har faktiskt inte hört talas om märket innan, men det verkar i alla fall som att det har funnits ganska länge. Den här klänningen är nog ganska nytillverkad, men jag gillar den ändå! Jag hann inte prova den innan jag slog till, och TYVÄRR är den lite för liten för mig... Men förhoppningsvis kan jag ha den någon gång i vinter! Några kilon har jag ju kvar att gå ner. I värsta fall får jag ge den ett nytt hem!
 
 
Mörkt roströd! 135 pix betalade jag för den.
(Plagget som hänger bakom är förresten en underklänning som jag köpte samtidigt. 45 pix kostade den!)
 
 
 
 

Resväskor 70-tal

I förmiddags kom suget. Jag måste spana på nån loppis idag! Martin gick med på det utan gnäll, för en gångs skull! Nej vars... jag brukar kunna lura med honom ganska lätt! Tyvärr gick jag upp alldeles för sent idag, så vi hann bara åka till två ställen. Först stannade vi till på Hela Människan i Norrköping. Vi fick tyvärr stressa en hel del eftersom att de skulle stänga en halvtimme efter att vi kom dit. Jag hann i alla fall spana en del på klädavdelningen medan Martin spanade lite bland porslinet. Nästa gång tänker jag vara där i god tid! När vi var klara där åkte vi vidare till Myrorna. Puh! Vilka priser... En hundring för en H&M-kofta från förra säsongen. Eller vad sägs om 135 kronor för ett nött, enkelt skärp (inte ens vintage)? Nä, Myrorna är ingen favorit, trots att man kan hitta riktigt fina plagg och prylar där emellanåt. Plånboken var gladare över Hela Människans prissättning! 10 kronor per plagg! Det gällde även väskor, skor, accessoarer hattar och annat kul. Perfekt.
 
 
Vi börjar med att titta på dessa fantastiskt fina resväskor, tycker jag! 
Alla ser ut att vara fån 1970-talet.
Gissa vad jag betalade för dom? Jo, 30 pix och inte ett öre mer! Snacka om fynd.
 
 
 
Alla tre är i fint skick! Den minsta är helt felfri vad jag kan se. Som ny! Den ska jag använda nästa gång vi ska övernatta någon stans.
 
 
 

självförtroende

Bästa på väldigt länge! Grymt bra.
ALLA ska se den här videon NU! PUNKT  ♥
 
 

Devil red

Läppstiftet Devil från Make Up Store är helt perfekt nu till hösten! Lagom pigmenterat och liiite åt det mörkare hållet. Det håller länge och känns både krämigt och matt på samma gång. Matchas bäst med farligt röda naglar, tycker jag! 
 
170 riksdaler för man betala för detta fantastiska röda läppstift.
 
 
 

kommentera mera!

Sådär! Nu kan man kommentera som vanligt.  Skriv gärna en liten hälsning innan du klickar dig vidare! 
Jag blir alltid lika megaglad ♥
 
Och förresten! Om du har ett önskemål när det gäller blogginlägg eller kanske undrar något - tveka inte att lämna en liten kommentar!
 
 
 
 

Blondie

Jag slingade förresten systerysters hår igår! Det blev mycket ljusare och fräschare än innan. I helgen ska vi fortsätta med detta hårprojektet! Då ska det slingas lite till, klippas och ev. tonas. Jag kanske till och med kan lura till mig några snajdiga bilder på resultatet!
 
 
Än kan jag! Himla bra till och med.
 

Fredagspiffad

Jag ska nog inte göra något speciellt idag, men eftersom att det är fredag ville jag ändå piffa upp mig. När jag känner mig fin blir jag extra glad! Håret är dagen-efter-hår med lockar från gårdagen. För en gångs skull höll dom rätt bra även under natten, trots att jag inte gjorde något speciellt med dom! Ibland gör jag några enkla pin curls innan jag går och lägger mig för att lockarna ska hålla formen hela natten - ett bra tips om man vill bevara lockarna och slippa börja om från början! Jag måste nog säga att jag dessutom är mer nöjd med frisyren idag! Lockarna är mer okontrollerade och känns mjukare.
 
 
Skjortklänningen är second hand från H&M. Jag fick den av mamma för några år sen.
Jag kommer åtminstone vara fin när jag diskar...
 
 
 
 
 
 
En puss till er som följer min blogg!
 

krull

Det är något visst med att rulla upp håret på tantiga papiljotter på kvällen innan läggdags. Det är megajobbigt att sova med dom men det är det värt! Känslan av att ta ur dom på morgonen när håret har torkat och dra fingrarna genom lockarna... Åh, det är fantastiskt! Sen är det bara att borsta, borsta och borsta lite till! Man behöver ju absolut inte vara rädd för att lockarna ska försvinna. Håret blir snarare mer medgörligt och formbart om man borstar igenom det riktigt ordentligt! Sen är det bara att använda fingrarna och borsten för att forma håret som man vill. Eller bara och bara... Det kan vara lite klurigt! Jag får väl ta och göra en video någon dag. Eller åtminstone ta bilder och visa hur jag fixar mitt barr!
 
 
När jag har dragit fingrarna genom håret ♥
(matchar med sport-bh och kofta, såklart...)
 
 

Världens bästa

Jag är lyckligt lottad som har en himla fantastisk sambo, vän och karl! De är svåra att hitta, har jag hört, och är något av en sällsynt och kanske t.om. utrotningshotad art. Det är mycket som ska stämma för att man ska hitta den där underbara personen som man vill dela livet med, men jag tror att det finns någon för alla!
 
Jag är tacksam och framförallt stolt över att Martin är en sjukt bra pappa! Vi är mamma och pappa, men framförallt föräldrar. Allt ansvar och alla bebissysslor delas automatiskt och naturligt lika. Jag tror inte på mammaroller vs. papparoller, som om vi levde på 1800-talet... Mammor och pappor kan göra exakt samma saker! Ja, förutom att föda barnet förstås. Annars tycker jag att det ska vara lika självklart för pappan att följa med till t.ex. barnmorskan och BVC när han har möjlighet. Eller spendera ensamtid med barnet, leka, mysa och lära. Allt för många pappor lägger över alldeles för mycket ansvar på barnets mamma. Mamman blir ju faktiskt inte automatiskt någon slags superhjälte som kan och vet allt om barn bara för att hon själv har fött ett. Som mamma kanske man framför allt inte vill ta på sig det mesta av ansvaret. 
 
Pappor - dela ansvaret med era partners och ta vara på era fantastiska barn - tillsammansSå, nu fick jag det sagt också. PUNKT.
 
 
Två fantastiska grabbar som gör mitt liv spännande och alldeles underbart!
 
 
 
 
 

Pinnsoffa 60-tal

Här om dan fyndades ju en fantastisk pinnsoffa! Stämpeln säger Hagafors, och efter lite googlande har jag tagit reda på att Hagafors stolfabrik köptes upp av Nest under mitten av 60-talet. Pinnsoffan måste alltså vara tillverkad innan 1965! I vilket fall är den underbar. Dessutom verkar den vara värd några tusenlappar mer än den köptes för... Visst är det fantastiskt att verkligen fynda! Man får ju en slags kick av det, eller hur? Jag erkänner! Jag är en fynd-junkie.
 
 
Frågan är om man vågar måla den vit eller inte?
 
 
 

klipp och färg

Nu slipper jag gömma håret! Jag följde med systseryster till frisörskolan idag och fick håret klippt och färgat. Hon ska ha mig som kort-fest-modell till ett prov så vi planerade inför det. Håret blev kopparbrunt idag och framöver ska det bli ljusare och mer intensivt koppar-/orangefärgat. Men vi tar en sak i taget! Mitt hår klarar ju inte av allt för mycket på en gång numera... Hon toppade även igenom hela rasket så nu känns det lent och fräscht. Känslan av nyklippt hår... wunderbar! Det är riktigt kul (och praktiskt) att vi båda har utbildat oss till frisörer. Vi vet ju vem vi ska vända oss till när det är dags att snygga till barret!
 
Flisan gjorde i vilket fall ett bra jobb, som vanligt! Mitt hår känns inte längre som ett hopplöst fall och jag ser fram emot att kunna rulla upp det på papiljotter igen utan att det blir som ett skatbo! Lite kortare än vanligt är det ju, men det blir nog kanonbra ändå!
 
 
Den alltid lika smickrande frisörkappan... Nja.
Färg och lagd frisyr får ni se under morgondagen!
 
 
 
Orange-/kopparfärgat hår har jag ju haft förut! Något liknande som på bilden nedan är väl målet även denna gång.
Bilden är från början av graviditeten, förresten. Åh, den frisyren blev så himla bra! Jag minns hur nöjd jag var.
 
 

den lilla svarta - vintage dress

En svart, enkel klänning kan väl aldrig bli fel? Här om veckan fyndade jag en välskräddad korpsvart vingateklänning med vackra detaljer på en av mina favoritloppisar. Den sitter som en smäck och den är himla smickrande för figuren! Om jag får säga det själv... Den faller dessutom fint och är otroligt behaglig att ha på sig. Ååå, va jag tycker om den! Jag hoppas att det dyker upp något bra tillfälle att bära den på väldigt snart!
 
 
Megaglad!
 
 
 
 
 

 

vackra höst

Det stora lönnträdet har skiftat färg. Alla löv bildar tillsammans ett enormt virrvarr med eldiga, vackra färger. Orange, rött, brunt och gult samsas med dom få gröna bladen som återstår. Det allt mer gulnade gräset täcks sakta av dom vackra lönnlöven och alla äpplen har fallit till marken. Snart lindar vi in oss i värmande filtar, tänder ljus och dricker mängder av te till ljudet av den sprakande brasan i köket. Jag längtar efter röda läppar, den perfekta kappan och mysiga fikastunder i höstrusket. Den fantastiska färgsprakande hösten har anlänt!
 
 
Nu är det dags att klä vårt hem i höstens alla färger!
 
 
 

Turban á la 40-tal

Håret känns alltid trist numera så min svarta bandana har används flitigt! Den är absolut en favorit. Idag blev det en turban á la 40-tal! Bekvämt, snyggt och snabbt! Himla enkelt är det också. Visst låter det fantastiskt! Ordet turban för kanske tankarna till skäggiga män i mellanöstern, men turbanen som accessoar hade sina glansdagar under 30- och 40-talet i den glamorösa Hollywoodvärlden. Turbanen var ett tecken på att man var en sofistikerad dam. Man kan smycka sin turban med t.ex. en brosch eller något annat smycke för att piffa till den lite extra.
 
Jag kan visa er olika sätt att bära en turban framöver! Med olika sjalar, accessoarer och tekniker kan man förändra turbanens utseende och funktion i oändlighet. Nästan i alla fall... Men vi börjar med den här:
 
 
Jag vill gärna att mycket av luggen ska få synas! Resten av håret göms undan i turbanen. Håret har jag satt upp slarvigt med ett gäng hårnålar. Det syns ju ändå inte under bandanan!
 
 
 
Idag har jag satt turbanen ganska långt bak på huvudet. Det är kul att variera!
 
 
 
För extra hållbarhet - fäst turbanen med en hårnål eller två. Det är inget man lägger märke till om man färgmatschar och sätter dom på ett bra ställe. En  hårnål bakom eller framför varje öra, en enstaka i nacken eller två stycken gömda under rosetten gör susen!
 
 
Så här knyter du en enkel turban! Som den jag har idag, till och med.
 
1.Vik en fyrkantig sjal på mitten till en trekant. (En normalstor "modern bandana" kan inte riktigt vikas på hälften, men pröva dig fram! Huvudsaken är att den får tre tydliga spetsar. Sen om den får ytterligare två trubbiga hörn är inte så viktigt...
2. Lägg trekanten på huvudet med ”spetsen” pekande framåt, mot pannan, och den bredare delen täckande bakhuvudet.
3. Knyt ändarna i pannan, över spetsen. En dubbelknut behövs för att det ska hålla.
4. Vik in spetsen och göm ändarna på scarfen. ELLER! Knyt ändarna till en fin rosett. Med en "modern bandana" räcker det med att man gör en dubbel knut för att det ska bli en fin rosettform. 
 
Håret kan du sätta upp med hårnålar. Bunta ihop det bara och fäs det där det behövs. Det kommer ju ändå inte att synas! Har du riktigt kort hår kan du låta det vara som det är.
 

vintermössa

En svart vintermössa i fuskpäls följde med hem tillsammans med kjolarna som jag visade alldeles nyss! Just vintage vintermössor har varit lätt att hitta den senaste tiden. Jag har väl haft tur! Nu slipper jag i alla fall frysa om huvudet i vinter. Just den här är både lite udda och feminin! Om nu en mössa kan vara det...
 
 
 
 
 
Den lilla "rosetten" ska vara i nacken.
 

fredagsfyndade kjolar

Två höstiga kjolar fick följa med hem i fredags. Perfekt nu när kylan kommer smygandes! Det dröjer inte länge innan vaknar man upp och med en halvmeter snö utanför sovrumsfönstret...
 
Den första kjolen är jättefint hundtandsmönstrad och har ett svart, mjukt foder som gör den väldigt bekväm. Den känns absolut höstig och man lär inte frysa i den om man har ett par strumpbyxor under. Tyget är grovt och tjockt, men ändå mjukt och smidigt. Nu återstår bara att se om jag "vågar" använda den eller om den får flytta hem till en ny ägare. Jag känner mig extremt tantig men ändå fin i den.
 
 
 
 
 
 
Kjol nummer två är finfint rutig! Blått och vitt kan ju inte bli annat än bra. Den är hemmasydd och är tyvärr för stor för mig. Kanske hittar den en ny ägare inom en snar framtid! Jag vill inte gärna sy om den eftersom att den är fin som den är!
 
 
 

 
 

Hårtjat

Ett jäkla tjat om mitt hår, I know! Nu är jag megasugen på att klippa en kort page/bob. Det är nog allt jag vågar just nu! Systeryster kommer att göra mitt hår fint, oavsett hur det klipps!
 
 
Kortare än så här bir det i vilket fall! Färg? Vi får väl se...
 
 
 
 
Tokiga jag säger god natt!
 
 
 
Nu är det verkligen dags att sova! I morgon är det dags för mattelektion igen, och eventuellt ska Flisan klippa mig på eftermiddagen. Vi får väl se!
 
 
 
Ps! Vi fyndade en Hagafors (numera Nesto)-stämplad pinnsoffa idag! Den är värd ett par tusenlappar men vi betalade endast några hundra för den. Woho! Såna fynd tycker jag om. Den kommer bli himla fin i köket bland alla pinnstolar. Jag visar er någon dag framöver!

Söndagsbrunch (amerikanska pannkakor)

Inte riktigt frukost. Inte riktigt lunch. Himla gott är det med brunch! Nä men titta! Det rimmade ju till och med. Snitsigt!
 
Vi har precis avslutat den goda brunchen! Amerikanska pannkakor, perfekta kokade ägg från våra frigående glada höns, juice, frallor, grönsaker... Mums! Att man inte lägger ner mer energi på frukost eller brunch lite oftare. Det är ju något av det godaste som finns! Länge ska man sitta vid köksbordet och mumsa på allt gott. Stress hör inte till! Extra trevligt är det när man dukar upp men fint porslin och vackra uppläggningsfat. Mycket disk blir det, konstaterade vi. Men äsch, det kan vi ta hand om ikväll. Eller helst en annan dag... 
 
 
Man vill ju gärna inbilla sig att man alltid äter frukost på det här sättet, i lugn och ro och med vackert porslin. Att man faktiskt halsar yoghurt direkt ur förpackningen i all hast på morgonen vill väl ingen erkänna...
 
 
 
 
 
Jag slänger in ett recept på faktasiska Amerikanska pannkakor när jag ändå har ångan uppe! Leila Lindholm är hjärnan bakom dessa godingar! 
 
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 1 ekologiskt ägg
  • Smör till gräddning
  • Florsocker och vaniljglass till servering
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
  2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
  3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  4. Servera pannkakorna varma med florsocker och vaniljglass.
 
 
Ps! Jag tyckte att pannkakorna blev mycket bättre när smeten hade vilat en stund! Dom sista blev heeeelt perfekta, medan dom första blev lite sådär...
 

en bra fredag

Idag är en bra dag! För det första har en ankstackare hittat hem. Å, jag blev så glad när Martin såg den från sovrumsfönstret sjukt tidigt i morse! Dessutom ska lillasyster Alice sova över hos oss i natt. Hittills har vi ätit sjukt god kycklinggratäng, introducerat mammas höns i vår hönsflock och bakat brownies. Nu slökollar vi på körslaget medan Henry ligger och sover, mätt och nöjd. Vi har även kikat runt på en finfin loppis tidigare idag. Jag fyndade två höstiga 40-/50-talskjolar och en jättesöt vintage vintermössa! Perfekt nu när det snart är kallt och ruggigt. Fynden dyker upp här på bloggen under morgondagen!
 
 
Vi tar en sån här bild ikväll!
Hmm jag ser ut som 30...nånting! Bra eller dåligt? Det är frågan haha
 
 
 
 
 
 

Lika

Små mjölkkannor/mjölksnipor/gräddkannor/kalla-dom-vad-du-vill kan man inte få för många av! Här om dan upptäckte jag att vi har två stycken lika dana fast i olika färger. Jättecharmiga är dom och när vi dukar upp för fika åker dom fram. Kan tyckas onödigt, men himla fint är det! Ett mjölkpaket ser ju inte så värst fint och kalasroligt ut...
 
 
En tia styck eller så har dessa fina kostat! Den med guldkant har en sockerskålskompis.
(den blå kanske jag har fått av mamma?)
 
 

Rävjäkel

Idag är det en sorgens dag. En rävjäkel har på två dagar tagit alla våra ankor. Idag norpade han de två sista, PÅ FEM MINUTER! Helt sjukt. De tre sista stackarna smet ut när jag öppnade dörren till hönshuset och fem minuter senare var de borta. Från köksfönstret såg jag hur räven sprang från området kring hönshuset med en vit anka i munnen. Jag sprang efter och försökte få hundarna att se den, men det var hopplöst. Hundarna fattade noll och jag såg inte vart den tog vägen. Stackars små ankor! Det kom ett par tårar när jag insåg att alla nu är borta.
 
Men inte nog med att den tog allihop! En stund senare kom den tillbaka och nosade runt vid hönshuset. Jag stod knappt tio meter från den och hundarna var ute med mig, men ändå smög den fram. Den såg mig gott och väl men ändå var den fräck nog att sticka in huvudet i hönshuset! Som tur är så är hönshuset indelat i flera små rum, så räven kunde inte norpa åt sig någon höna. Åh, jag hoppas ändå att åtminstone en anka lyckades flyga iväg när räven kom och att den kommer hem igen snart...
 
 
Klart att räven också behöver mat, men den kan väl låta bli våra husdjur...
 
 
 
 

Kan ej kommentera

Hmm man kan visst inte kommentera på min blogg, har jag fått höra! Jag ska försöka fixa detta så snart jag kan. Under tiden kanske bloggen är lite ful men det får ni leva med haha

En dag på landet

Idag har vi städat åt alla fjäderfän här hemma. Det tar lite tid, men de måste ju också få det städat och fint emellanåt!
 
Tro det eller ej, men höns är otroligt rogivande! De går runt och sprätter bekymmersfritt, letar efter mat och sandbadar när de får chansen. Tupparna ser efter sin flock och lockar på hönorna när de har hittat något gott att äta. Hönsmamman är duktig och ser efter sina kycklingar.
 
Jag är så himla tacksam över att Henry får chansen att växa upp på landet bland djur. Å, tänk nästa sommar! Henry kan följa med och hämta färska ägg, mumsa på nyplockade äpplen och leka med hundarna i trädgården. Jag längtar redan!
 
En fin och solig eftermiddag på landet!
 
 
 
 
 
 
 
I hönshuset kan man hitta skojiga saker!
 
 
 
 
 
 

Onsdagen den fjärde september

Jag och lillskrutten har legat och myst i sängen nästan hela dagen. Fick en smärre chock när jag såg att klockan var 13 och vi fortfarande inte lämnat sängen för annat än blöjbyte och hundrastning. Äsch, det är en sån dag idag helt enkelt. Nu ligger han och jollrar på en filt i vardagsrummet medan jag äter mina knäckemackor med tomat och örtsalt. Det är något av det bästa jag vet! Testa, vetja! Med extrasaltat Bregott såklart. När jag var liten hade vi alltid örtsalt hemma. En sån där grön, cylinderformad förpackning som alltid luktade lika gott.
 
 
Bläddrar i Styleroom-tidningen, smuttar på mitt alldeles för varma te (som jag vägrar stava med h) och undrar hur vårt hem kommer se ut. Å, va jag längtar!
Rörstrandkoppen är förresten världens bästa tekopp, så det så.
 
 
 

klipp klipp

Jag är så himla tunnhårig numera! Mitt hår har väl aldrig varit speciellt tjockt till att börja med, men nu är det katastrof! Amningen gör mig flintis! Nästan i alla fall. Dessutom är hela håret extremt slitet. Jag ska nog klippa det kort (inom kort)!
 
Långt hår är fruktansvärt fint och man kan ju hitta på så mycket med det! Men hellre kort, välvårdat och tufft hår än långt hår som är extremt tunt, skabbigt och slitet!
 
 
Kanske något liknande?
Passar nog på att färga håret i någon kul färg i så fall! Och visst kan man va retrofin fast håret är kort och färgglatt!
 
 
 
Den ljuslila, kortklippta frisyren nere till vänster är en favorit! Ser framför mig hur jag matchar med den snygga svarta Monki-kappan, kängor och en söt hatt!

 

Nä men hallå!


 
Jag har sett att allt fler har hittat hit under dom senaste veckorna. Jättekul! Hoppas att du hittar något roligt och intressant här i bloggen. Lämna gärna en hälsning i form av en kommentar innan du klickar dig vidare! Om du har någon fråga - tveka inte att höra av dig. Ha det bra!
 

snäll djurtrofé

En gammal julbelysning låg och skräpade hemma hos mina föräldrar för något år sedan. Ni vet, en sån där tomte som sitter i en släde bakom en ren, täckt av ljusslingor. I vilket fall var den trasig och skulle kastas. När jag hittade den bland metallskrotet vid pappas garage visste jag direkt vad som behövde göras! Den skulle räddas och bli till en trofé att hänga upp på väggen! Sagt och gjort. Pappa sågade itu den med vinkelslipen och mamma hjälpte mig att såga ut en passande trofésköld att fästa huvudet på. Skölden har tapetserats med en rosarandig tapet och huvudet har jag fäst med små märlor. Även bakdelen (rumpan alltså) är fäst på samma sätt, på en annan trofésköld! Den ligger dock i en garderob och väntar på att f hängas upp. Man måste ju ta vara på allt som skrotjägare...
 
Nu hänger huvudtrofén över teakspegeln i pysselrummet! En perfekt plats just nu. Den passar bra till stringhyllan som hänger bredvid!
 
 
Visst är den himla festlig!
 
 
 
Den här bilden har ni ju sett, typ alldeles nyss! Men nu vet ni vart den skojiga trofén kommer från.
 
 
 

Styleroom

Ni vet väl att jag finns på Styleroom!
 
 
 
Styleroom.se är en himla kul hemsida! Den innehåller hur mycket inredningsinspiration som helst! Duktiga hemmafixare och inredare visar upp sina hem och ger tips. Man kan skapa en egen profil och t.ex. skapa album, ladda upp bilder, snacka i något av alla forum och ta hjälp av andra hemmafixare. Man taggar sina bilder; t.ex. "retro", "kök", "soffa", "trädgård"... Ja, med lite vad som helst som gör att man blir lätt att hitta! Är man intresserad av retro så söker man helt enkelt på det ordet. Jag har varit medlem sen i maj och har hittat hur mycket kul som helst. Dessutom tycker jag om att visa upp vårt hem för andra inredningsintresserade! Det var så jag hittades och får vara med i Styleroom-tidningen. Himla kul!