Årtiondets klänningsfynd

 
 
 
 
 
Fick hjärtsnörp när jag fick syn på den här rosiga godingen på Myrorna gär om dan! Jag var snabb med att slänga ner den i kundkorgen och gick som på moln bland färgglada 60-talsklänningar, vackra vårkappor och knäppa 80-talsklagg som hängde blandade i den sk. vintagehörnan. Åh så mycket fint det fanns! Mer än på väldigt länge. Men oj vilka små storlerkar! Jag prövade en fabulös festblåsa som såg alldeles lagom ut på galgen, men väl på min kropp fattades det drygt 15 cm i ryggen... Linnea föreslog optimistiskt en lång kofta som lösning på problemet men nja, den fick hänga kvar i väntan på någon nättare!

Den här rosprydda bumullsklänningen är ärligt talat också i det minsta laget och det fattas väl någon centimeter eller två. Eller tre. Men jag skyller på att jag precis smällt i mig aaasgod laxlunch innan jag provade den och tänker att äsch, jag får väl låta bli att sitta ner. Den var helt enkelt för fabulös för att lämnas kvar.

Jag har lite loppisångest idag eftersom att jag mer än gärna hade åkt till staden på loppisrunda, men jag får leva på lyckan över denna fina ett tag till! Senare ikväll kanske Martin och jag ska gå på bio och äta något gott innan, och det väger ju definitivt upp det hela. Så himla ostigt men också urmysigt. Vad ska ni hitta på idag? ♥
 

inte-listan

 
 
- Jag använder inte sköljmedel.
- Jag känner mig inte bekväm i att vara osminkad när jag ska iväg. Förrutom på jobbet.
- Jag köper absolut inte kött som inte kommer från Sverige.
- Jag använder ingen speciell ansiktsrengöring eller hudkräm.
- Jag tycker inte om att gå upp tidigt på morgonen.
- Jag äter inte frukost på vardagarna.
- Jag längtar inte efter fler barn.
- Jag följer inte någon serie.
- Jag läser inte böcker eftersom att jag inte vet vad jag vill läsa (Ge mig bra boktips tack!)
- Jag kan definitivt inte sjunga.
- Jag tycker inte om att dricka vin, men sangria älskar jag!
- Jag tycker inte om att prata i telefon med någon jag inte känner och svarar sällan på okända nummer.
- Jag är inte bra på att hålla rutiner.
- Jag står inte ut i en hel vecka utan choklad.
- Jag tycker inte om att se barn tvingas in i normativa fack eller styras av dumma könsnormer.
- Jag vill inte jobba som vårdbiträde i mer än ett par år.
- Jag vet inte vad jag vill plugga till och känner ständigt lite panik inför framtiden.
- Jag har inte loppat ordentligt på evigheter!
- Jag kan inte spela något instrument.
- Jag vill inte ha någon naturlig hårfärg.
 
Listan är snattad av Sandra som i sin tur hittade den hos Julia!

Lavendel

 
Halloj där! Ja, jag finns fortfarande kvar här på blöggen! Jag har bara varit upptagen och megakass på att blogga på sistone. Jobb, familjeliv och vardag kommer liksom emellan. Mitt jobbvik gick ut igår men jag kommer säkert jobba mycket ändå framöver. MEN! Jag vill definitivt hänga mer här på bloggen. 

Instagram är jag däremot rätt bra på att uppdatera! Bland annat så har jag slängt upp bilder på nya barret som har fått sig en lavendellila ton! Det börjde med att jag hade i lite rester av en lila toning i  topparna på det annars rosa håret, och efter några tvättar tog det över helt och hållet. Jag gillar det! Vi får väl se hur länge jag lyckas hålla kvar vid det haha...

Hoppas att ni har det fint! ♥ Vi hörs snart igen, jag lovar!

inte alla män

 
 

Pysselhörnan på en semmeltisdag

 
 
 
 
Idag har Henry och jag sovit lääänge länge och myst i den rosa soffan cirka hela dan. Vädret är ju inte speciellt fint och det är skumt ljus, så en blir ju aldrig helt piggelin dagar som dessa... Men jag börjar inte jobba förän ikväll så vi hinner mysa ett tag till! Och innan dess ska vi dessutom åka till Henrys faster med familj för lite hårfix och Semmelfika. Det säger en ju inte nej till i första taget! Hembakade semlor är ju faktiskt himla gott åtminstone en gång om året. 
 
Vad hittar ni på en tisdag som denna? ♥
 
 
På bilderna ser ni förresten hur skrivbordshörnan ser ut just nu! Skrivbordet och soffan bytte ju plats här om veckan och det här blev mycket bättre om ni frågar mig. Det känns mer naturligt att klänningarna hänger där vid symaskinen och att alltsammans samsas i ett hörn.



Det här med snipptatueringen

 
Alltså... Jag är verkligen inte ensam om att tycka att dolkens handtag ser ut som en snippa! Med fabulöst rosa läppar, en klitoris och ja... allt. Lotta påpekade det helt ohämmat här om sistens efter att ha viskat om det till Evelina en tid och vi kom fram till att det ju faktiskt är toppen. Ja, det är nog cirka det bästa ever - att ha en styrke-snippa på armen, med ett kvinnotecken i mitten och ett härligt, lotusliknande sken runtikring ♀♥

Nej det är ingen vanlig dag för det är Lottas födelsedag! Hurra hurra hurra!

 
Vid lunch idag packade jag in mig i bilen tillsammans med världens kladdigaste nöt- och chokladkaka, ett knippe tulpaner och en liten present. Lotta fyller nämligen tjugotre och det ska ju såklart firas! Evelina var hemlig och sa aldrig vilka som skulle dyka upp hemma hos dem vid tolvsnåret, men jag gissar att Lotta hade sina aningar...
 
 
 
 
Evelina, Lotta, jag och Matilda blev det som satt till bords och mumsade på fantastiskt brunch i flera timmar och pratade om livet. Pannkakor, rostmackor, brie, nötcreme, te... Ja det fanns mängder att välja bland! Pannkakor med grädde och nötcreme var to die for. Bara så ni vet. Lillskrutten Henry hade nog gärna mumsat i sig alltihop men en febertopp satte stopp. Jag stannade hemma i morse och sen fick Martin ta över (medan jag smällde i mig en massa godsaker alltså ehehhe...)
 
 
 
Jag drack ur den här snajdiga mumin-muggen! 
 
 
 
...och den här fick Lotta av mig i present! En kopp med guldkant och handskriven/ditpysslad guldtext. Det finns en text på undersidan av fatet och i botten på koppen också, men det hinner vi kika på en annan gång!
 
 
 
Lotta hade dessutom fått en asfin Karins Konstgrepp-ring som jag var mäkta avis på! Den glittrade och var alldeles fab med både rosa juveler och en tand.
 
 
 
Sen kikade vi på den här lilla docksängen som Lotta inte kunnat låta bli! Med handsmidda spikar och urfina detaljer. Vilket hantverk! Vi spekulerade kring vilken borgarunge som hade turen att ha en sån här förr i världen. 
 
 
 
Vi kikade också på Henry som hamnat på The Wall Of Fame i sovrummet. Alltså så himla fina de där två! Henry ser ut att vara nöjdast i världen i Evelinas famn. Tussarna ♥
 
 
 
 
Vi hann även med en liten tur till en loppis som jag aldrig varit på innan det var dags för fika med saft, kaffe och chokladkakan som jag bakade kl 22 igår kväll efter jobbet (tidsoptimist...). Lotta passade på att bränna bort lite armhår över dom tända ljusen, jag knäppte bilder på löpande band och katten Alva for omkring i sopskåpet som värsta busen. 

Vilken bra dag! Tusen tack fina ni ♥


...Och nu ska jag åka till jobbet för ett kvällspass! Vi hörs.

Just a reminder

 
 
 
 
 
Hoppas att ni har en fin lördag alla fina läsare! ♀♥ Själv har jag färgat topparna lila, varit på familjeäventyr hela förmiddagen och sovit middag på soffan. Nu är jag dock på g igen och strax ska jag och Martin åka till vänner medan Henry sover över hos världens bästa Mommo och Moffa.

Ha det bäst så hörs vi!
 

Friday. My second favorite F word.


Efter en fullspäckad jobbvecka har helgen äntligen anlänt! Pjuh! Det är ett under att jag inte har exploderat inombords av både frustration och stress. Emellanåt vill jag bara slå folk i huvet med en stol. Men jag låter bli, trots trångsynthet, vardagsrasism och vardagssexism. Fast ibland är jag bra frestad...
 
Henry och jag inviger trots detta helgledigheten med fredagsmys på egen hand medan papput är iväg och mekar bil. Vi har ätit köttbullsmiddag, lekt med tågbanan och myst i soffan. Snart är det sovdags för Lillskrutten och jag funderar på att måla någonting skoj. Kanske ett porträtt! Fast en slö kväll på soffan vore också skönt. Det kanske behövs med tanke på att larmet ringer tidigt imorgon bitti. Det vankas familjeäventyr!

Hoppas att alla fina läsare får en mysig fredagskväll!

All vill ju vara katt

 
 

Här hänger vi i soffan - Pepsi, Mika och jag. Mika är megatrött efter bus med Lillskrutten och Pepsi tvättar sig efter förmiddagens bravader. Vid lunch var mamma här och bjöd på mumsig semmelfika, gosade med Henry och rotade i tygskåpet efter någonting passande att sy barnkläder av. Vi hittade en massa tjusiga och färgglada bomullstyger och gamla gardiner som en hunnit glömma bort. Mamma är jätteduktig på att sy, så Henry kommer garanterat bli tjusigast i stan med sina hemsydda retroplagg! Nu sover hen dock middag uppe på sitt rum och jag har börjat klura på dagens middag. Fast jag är sjukt trött, så jag kanske stannar här i soffan och halvsover en stund till... En får väl passa på!
 

Tant Bella i minnenas journal

 
 
 

Nu hittar ni mig i nostalgitidningen Minnenas Journal, nästen ett år efter att journalisten var här och fotade, fikade och snackade vintage. Inte en dag för sent med andra ord! Mitt hår var under den tiden både mörkare och kortare, loppisfynden något färre och inredningen väldigt annorlunda jämfört med nu. Det hinner ske mycket på kort tid!

Haffa en och kika närmre vetja! Det är en rolig tidning överlag och jag har en hel bunt här hemma som jag har fått låna av bästa Lotta. (Du ska få tillbaka dom, jag lovar! ♥ Btw. Tydligen finns det en icke pk bok om dig där en snubbe i gula brallor ger dig en ros.)