Woho! Solen skiner! Tyvärr ser det inte ut att bli någon loppisrunda idag. Henry verkar inte speciellt sugen nämligen... Äsch, det finns ändå mängder av saker som måste göras här hemma. Jag får spana på loppis en annan dag helt enkelt!
 
Från och med imorgon kommer hela vår lilla familj att kunna vara tillsammans resten av sommaren! I sex veckor i alla fall. Det kommer att bli underbart!
 
 
Lilla skrutten ♥
 
 

.

 

Porslin i rabatten?

I morgon tänker jag åka på loppis och leta efter fina tallrikar att ha i rabatten! Jajamen, ni läste rätt... I RABATTEN. Jag vill även ha några fina koppar med fat. Hoppas att Henry är lika loppissugen som sin mamma...
 
 
Det skulle passa alldeles utmärkt i vår trädgård. Både den och huset är ju redan väldigt knasiga!
 
 
 
Hmm... Jag behöver armeringsjärn också!
 
 
 

Somrig sallad med färskpotatis och tonfisk

Jag har bestämt mig (för typ hundrade gången...) att försöka äta lite nyttigare mat framöver! Jag har ett par extra kilon som jag vill bli av med, plus att det är bra för både min egen och Henrys del! Martin hänger automatiskt på eftersom att jag föredrar att laga maten här hemma.
 
Idag blev det en somrig och matig sallad gjord på:
 
isbergssallad
coctailtomater
gurka
kall, kokt färskpotatis
tonfisk (bitar i olja)
ägg, hårdkokta och kalla
grekisk salladsdressing (finns att köpa som torrvara i påse) med citronsaft i
svartpeppar
 
 
 

Sunnies

Gårdagen spenderades tillsammans med bästa Linnea och min lilla älskling! På förmiddagen var jag och skrutten på Vrinnevisjukhuset för att kolla så att hans hörsel fungerar som den ska, vilket den gjorde. (Awesome!) Sen for vi till Linnea och spanade in det nya huset innan vi alla tre åkte en sväng till Söderköping. Jag passade på att köpa lite kalasgrejer inne på Dollarstore! Ni får se vad jag hittade när det börjar närma sig Henrys namngivningskalas. Jag köpte även två par söta solglasögon i samma butik för sammanlagt 60 pix! Lågpris när det är som bäst haha...
 
 
Vi gick även bananas inne i en awesome godisbutik som har över 600 sorter lösgodis! Jag köpte en enorm påse med gulliga pastellfärgade godisar till namngivningskalaset. Jag hittade bland annat glassformat godis som kommer att passa perfekt med take på temat!
 

Moroccanoil hårinpackning

 
 
Idag köpte jag denna återfuktande inpackning från Moroccanoil. Mitt hår är nämligen en enda stor katastrof just nu och något måste göras! Jag har bara hört bra saker om den, men vi får se. Den berömda Moroccanoil-oljan har jag ju testat och den äääälskar jag! Inpackningen ska jag testa alldeles strax och förhoppningsvis märker jag av någon skillnad redan ikväll. Sedan tänkte jag använda den en gång i veckan och se hur resultatet blir.
 
 
 

Villa Villerkulla 2.0

Jag trivs riktigt bra i vårt färgglada Villa Villerkulla-hus! Jag skulle aldrig kunna stå ut med ett opersonligt 100% IKEA-hem där LACK-serien dominerar. Jag har själv haft det så och när jag tänker tillbaka så trivdes jag inte alls... Nä, pasteller och mängder av loppisfynd ska det va! I alla fall hemma hos oss.
 
 
Henry kommer att växa upp i ett färgglatt pastell-hem som gör oss glada!
Igår hade vi besök av nyfikna familjemedlemmar som ville kika på vår fina lilla kille.
 
 
 
 

Soffmys

 

Midsommarafton

Årets midsommarafton spenderades hos mina föräldrar i Grytgöl. Vi kikade på det årliga Polustuståget, åt sill-lunch och marängtårta, grillade och hade det allmänt trevligt!
 
 
Jag plockade en midsommarbukett åt mamma innan vi åkte hemifrån. Visst växer det en hel del fina blommor i vår trädgård?
 
 
 
My Little pony fyllde visst jämnt! i år!
 
 

Glass i stora lass!

Glass, glass och ännu mera glass. Den senaste veckan har jag gjort glass typ tio gånger! En sjukt god semifreddo (Italiensk, krämig, halvsmält glass) smaksatt med t.ex. choklad, vanilj, hallon eller rabarber! Man behöver inte röra något i glassen medan man fryser den eller använda sig av glassmaskin. Jag ska definitivt göra semifreddo till skruttens namngivningskalas!
 
Scrolla ner så hittar du ett enkelt grundrecept som jag har använt mig av!
 
 
Semifreddo smaksatt med vanilj och hallon och semifreddo smaksatt med mjölkchoklad.
Vaniljglassen blir underbart gulaktig och fin eftersom att våra höns värper så fantastiska ägg med väldigt fin gula!
 
 
Du behöver:
 
2 normalstora ägg
3 dl 40%-ig grädde
2 dl turkisk eller gekisk yoghurt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj förstås!)
 
Gör så här!
 
1. Separera vitorna från gulorna (se till att det inte kommer någon äggula bland äggvitorna), Lägg gulorna och vitorna i separata bunkar/skålar.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Det ska kunna bilda toppar! (Det är jätteviktigt att använda sig av rena och torra redskap!)
3. Vispa gulorna poröst tillsammans med sockret och vaniljsockret i en separat bunke. Blanda i yoghurten.
4. Vispa grädden i en separat bunke. Den ska vara ganska hårt vispad.
5. Rör ihop grädden med äggulesmeten  och tillsätt sedan äggviteskummet. Rör försiktigt för att hålla smeten lätt och luftig!
6. Häll smeten i en form som tål att frysas, t.ex. en ugnsform.
 
 
Tillsätt valfri smaksättning till denna grundsmet! T.ex:
 
- 200 g smält, svalnad choklad (mjölkchoklad, vit choklad, 70%-ig... Välj själv!)
- 200 g smält, svalnad choklad + rivet apelsinskal från  1 apelsin
- Mosade hallon, blåbär, jordgubbar eller andra mumsiga bär!
- Frön från 1 vaniljstång
- Rabarberkräm (hemgjord är godast! Rabarber ihopkokat med socker, helt enkelt)
 
Hitta på något gott! Blanda smaksättningen som du har valt med äggulesmeten. Följ annars receptet ovan! Eller så kan du ringla i smaksättingen i efterhand, så blir glassen superfin!
 
Glassen behöver minst 4-5 timmar i frysen för att bli genomfrusen. Ta sedan fram glassen ca 30 min innan den ska serveras. Den ska vara halvsmält och krämig. Semifreddo betyder nämligen halvfryst/halvfrusen!

Tjuvkik

Bebisrummet är för tillfället endast ett byta-blöjan-rum, men visst har vi gjort iordning det lite grann i alla fall... Här är en tjuvkik!
 
 
Retrobyrå och pastellfärger
 
 
 
Rummet är ljust och luftigt. Kanelbullemattan är på plats!
En mysko, tygklädd pall stod vid fönstret när jag tog bilden... Jag vet inte riktigt vart den ska vara, så den flyttar omkring!
Spjälsängen står numera i vårt sovrum.
 
 
Rummet är jättemysigt trots att vi inte hann måla om det innan Henrys ankomst. Det får vi fixa till en annan gång! Typ i höst när man inte spenderar lika mycket tid utomhus i det fina vädret!
 

Glasskalas

Namngivningskalas mitt i sommaren = glasskalas! Med hemgjord glass i våffla eller bägare, glasspinnar, strössel, jordgubbar... Alla gillar väl kalas? Och glass? Vad kan gå fel?!
 
Det är "enkelt", roligt, inte speciellt dyrt och man kan duka superfint. Temakalas är dessutom supergulligt! Vi har nog tänkt oss ett utomhuskalas med ett stort bord fyllt med hemgjord glass och diverse tillbehör som gästerna själva kan ta för sig av. Sen kan man sitta på filtar i gräset och ha det trevligt! Lite picknick-känsla över det hela. Annars, om vädret inte tillåter detta, får vi väl hålla oss inne och ha det lika trevligt där!
 
Jag kikade lite på Pinterest och hittade en hel del inspiration. Man kan hitta i stort sett vad som helst på den sidan! Jag ska även försöka att hitta lite inspiration till inbjudningskorten som vi har tänkt att skicka efter på nätet. Jag ska nog göra egna kort, typ vykort, i Photoshop och skicka efter. Men först behöver vi fina bebisbilder!
 
 
 
 
 
 
Tårta... Behöver man ha det? Det är ju himlans fint OCH gott...
Tårtor som dessa nedan är dessutom inte speciellt svåra att göra, plus att dom är festliga och fina!
 
 
 
Vi får se hur det blir! Tyvärr så kan ju inte lilla Henry smaka på någon glass den här sommaren, men det får vi ta igen nästa sommar! Hans familj vill ju givetvis fira hans födelse och vi vill presentera honom för alla nära och kära! Ett namngivningskalas blir perfekt med tanke på att vi inte vill ha något dop i kyrkan.

How to pose

...starring Henry:
 
 
 

Lilla Henry ♥

Hallå! Det var ett tag sen...
 
I morgon blir plutten en vecka gammal! Tiden bara flyger förbi! Han har gått upp i vikt, växt en liten snutt och äter som en hel karl. För det mesta sover och äter han hela dagarna, men han vill även ligga i famnen, kika runt lite och bara mysa med sin mammut och papput ♥
 
Det känns både läskigt och spännande att vara nybliven förälder. Allt är nytt och visst är man lite rädd. Allt har förändrats - till det bättre.
 
 
Han är förresten döpt efter min farfar (Inte min biologiska farfar, men känslomässigt..!).
Vår lilla Henry ♥
 
 

2013-06-07

Natten till fredagen kom han ut till oss!
Vår fina lilla kille ♥
 
 
Jag uppdaterar mer senare!

Fina ting i köksskåpet

Jag har uppdaterat innehållet i det öppna köksskåpet över diskbänken! Dom fina sakerna visas upp medan allt trist porslin, bunkar och formar göms undan i dom andra skåpen. Den enda nackdelen (eller?) är väl att man får använda sakerna ofta så att dammet inte hinner hitta dit!
 
 
Många vita, turkosa, rosa och gula ting!
Muffinsformar, kakfat och flaskor blandat med koppar, burkar och porslin - en härlig röra!
 
 
 
Favoriterna är dom fina gula Rörstrand-kopparna med tillhörande turkosa fat och den gula grytan jag fick av mamma här om dan!
 

Picknicksugen!

När det är så här underbart väder blir jag picknicksugen! Det är något av det mysigaste jag vet - att packa en korg full med godsaker och dryck, åka till någon fin plats och njuta av varadras sällskap i sommarvärmen. Förra sommaren åkte vi på många ytflykter tillsammans. Vi åkte ofta till någon sjö och satte oss på ett berg, tittade ut över vattnet och bara myste tillsammans tills solen gick ner. Oftast passade vi på att meta också. Det är något visst och rogivande med det!
 
I år kommer det nog bli svårt att äventyra som vi brukar, med tanke på bebisen och allt. Men vi kommer nog hitta på mysiga saker i alla fall! Vi får väl ha picknick i trädgården, helt enkelt! Hur smidigt som helst om bebbe tröttnar eller om vi behöver något som finns i hemmet. Problemet är löst och sommaren är räddad!
 
 
Världens mysigaste ♥
 

Världens finaste systeryster ♥

Igår hjälpte jag förresten systeryster att fixa iordning sig inför kvällens festligheter. Det var nämligen dags för studentbal! Jag bidrog väl inte med speciellt mycket egentligen... Men jag knåpade ihop en fin blomserkrans av tygblommor som hon hade köpt tidigare i veckan. Annars så fungerade jag väl kanske mest som moraliskt stöd... haha
 
Så fina!
 
 
 
Åh, jag vill också gå på bal! Igen. Jag behöver åtminstonne en bra ursäkt så att jag kan köpa en vacker långklänning och få piffa upp mig lite extra för en kväll! Fixa håret, måla naglarna och känna mig fin. Jag känner mig nämligen så trist nu på sistone! Magen är supermysig, men ändå i vägen så fort jag ska göra något. Håret har varit en katastrofzon länge nu och min hy är kass. Jag blir ansträngd av minsta lilla och har gått upp ca 20 kg på nio månader. Inga kläder passar förutom dom trista gravidplaggen. Visst är det underbart att vi ska få en liten bebis, men allt kan inte kännas på topp jämt trots att man är gravid och förväntas stråla... 
 
Nä, i sommar ska jag njuta av familjelivet! Men jag ska ändå försöka gå ner i vikt (i lagom takt förstås! inget hetsbantande här inte!) och hitta lite egentid då och då så att jag t.ex. kan fixa och färga håret emellanåt. Sånt gör mig glad och får mig att må bra! Utséendet är långt ifrån allt, men jag gillar att känna mig fin för min egen skull.

1 Juni

Redan juni?! Tiden går alldeles för fort...
 
Idag har vi (läs: Martin och svärfar) redan hunnit köra två lass med skräp och skrot till tippen. Strax ska jag åka och köpa betong, för idag ska vi hem till mamma och gjuta små fågelbad! Förhoppningsvis ska vi åka förbi Kattalaloppisen också. Hoppas!
 
 
Ännu en peka-på-magen-bild! Denna gång upp och ner...