Hej då så länge // reportaget i Folkbladet


Halloj fina läsare! Jag tänkte bara förbereda er på att helgens blogguppdatering troligtvis kommer att bli kass. Jag och Linnea ska nämligen iväg på äventyr ända bort i Uddevalla! Fina bilar, musik och vin väntar oss och jag återkommer på söndag.

Tills dess kan alla östgötar spana in morgondagens Folkbladet och reportaget om mig! Prenumererar man inte på den tidningen kan man förhoppningsvis läsa om det på hemsidan. Ha det bra allesammans så hörs vi ♥

En sallad med fula grönsaker och lax som ingen ville ha

 
Varje år slängs ungefär 1,3 miljarder mat världen över. Är inte det sjukt så säg! En tredjedel (EN TREDJEDEL?!) av all mat som produceras når inte ens butikerna eftersom att den är för ful. Den passar inte in i dom perfekta mallarna. Äpplen som har knölar, böjda morötter och för små ägg är inte välkomna!
 
 
 
Jag kom att tänka på det här när jag tidigare idag drog upp några vridna och knubbiga morötter i vårt grönsaksland.
 
 
 
...tillsammans med böjd och asymmetrisk sallad.
 
 

Jag kokade några alldeles för små ägg (enl. konventionella äggproducenters mått), skar lite grönsaker och serverade alltsammans med halva-priset-lax som ingen velat köpa. Det blev en jäkla god lunch!


Tänk att miljontals människor, barn som vuxna, svälter och dör av hunger varje år, medan flera hundra miljoner ton mat slängs för att den anses vara ful. Sjuka värld. Men det är ju vi konsumenter som är med och påverkar! Jag kan inte alla krusiduller och jag är ingen expert, men någonting kan vi väl alla göra! Jag brukar bla. ta till vara på rester, göra matlådor, köpa närproducerat från mindre gårdar (jag tänker att dessa inte slösar och slänger lika mycket), odla eget, ta till vara på varor med kort datum och handla efter årstiderna!

Har ni fler knep för att slösa mindre?

När regnet smattrar mot rutorna äter vi kex och bygger koja

 
Idag är det både grått, regnigt och lite kyligt. En perfekt dag för att bygga koja inomhus med andra ord! Och äta kex, förstås.
 
 
 
Henry smyger mest runt och hittar på bus i sin fina vintagetunika (som äntligen passar perfekt!) medan jag försöker locka honom till den mysiga kojan.
 
 
 
Äta kex från mattan kallar vi denna yogapose.
 
 

Nu fastnade Henry framför ett matprogram och på tal om det så är det snart dags för mig att börja med middagen!

Tips och knep från loppisbloggare i Östergötland.

 
Nej men titta! Igår låg denna tidning i vår brevlåda. Vi prenumererar inte på Corren, men eftersom att jag var med på ett hörn i deras bostadsbilaga här om dan så fick vi ett ex!
 
 
 
Tillsammans med andra bloggare i Östergötland snackade jag om loppisar och delade med mig av knep och råd.
 
 
 
Man kan bland annat läsa om vad jag samlar på, var jag helst loppar och vilka fynd jag gjort. Man ser också att jag inte kan få nog av te- och kaffeburkar, men det ska ju förstås vara te- och kaffekoppar! Fast gamla burkar är i och för sig himla fina dom med.

Här kan man läsa alltsammans på nätet!

En eftermiddag med min älskade och ett besök på Silly market

 
Denna tisdag blev inte som planerad, men det gör ingenting. Martin och jag fick istället en eftermiddag för oss själva! Vi lämnade Henry hos sin farmor och farfar och sen tog vi bubblan in till Norrköping.
 
 
 
Idag var det Martins tur att agera chaufför!
 
 
 
Efter att parkerat den lilla ärtan gjorde vi ett stopp på Repslagaregatan. Butiken heter Silly Market och jag har faktiskt aldrig varit här förut! Men oj vilken tur att jag besökte det här fina stället.
 
 
 
Väl nere i den lilla källarlokalen hittar man en himla massa fina plagg, accessoarer och annat kul! Både vintage och nyare.
 
 
 
Här var det färgglatt!
 
  
 
Jag provade flera tjusiga hattar och fastnade bla. för denna fina! Men det blev inget köp denna gång. Fast jag är bra sugen på en duvblå skönhet som passade perfekt till den nyköpta vintageklänningen jag bar dagen till ära. Förhoppningsvis finns den kvar nästa gång!
 
 
 
Allmoge möter bohemisk platådoja, tänker jag. Riktigt häftiga ändå!
 
 
 
 
Jag hittade en massa fint men schemat var lite pressat, så jag hann inte prova så många plagg som jag hade velat. Nästa gång ska jag finkamma stället!
 
 
 
 
Vi sa hej då för denna gång och traskade vidare. men jag är säker på att jag kommer tillbaka snart! Gå dit och spananästa gång ni är i Norrköping, vetja!

En dag på stan med två av de bästa jag vet

 
Idag piffade jag till mig med en tantfrilla av bästa sort. Grålila lockar med hårband är grejer det! Jag rockade klänningen från Indiska för typ hundrade gången på knappt en vecka men den är ju faktiskt en perfekt vardagsklänning! Den kanske till och med ska få följa med på galej i helgen om den har tur. Favoritläppstiftet  som jag har dagen till ära är förresten Redelicious Creme från Make Up Store. Sjukt fint och somrigt!
 
 
 
Dagen har spenderats med två av de bästa jag vet ♥ Vi beställde lunch och slog oss ner på Bagarstugans uteservering.
 
 
 
Jag tog favoriten - sallad med risoni och varmrökt lax!
 
 
 
Linnea slog till på en räksallad.
 
 
 
Henry smakade på allt han kom åt och mumsade på ett ris- och fruktmellanmål.
 
 
 
Ser ni förresten dom busiga lockarna! Han är så himla söt den där ungen.
 
 

Efter lunchen spanade vi på Myrorna, shoppade underkläder och tog en fika. Henry var supergrinig och arg mest hela dagen och vi var genomsvettiga precis hela tiden. Men det var ändå en fantastisk dag med min fruga och den bästa lilla skrutten jag vet.

Att bo på landet är det bästa som finns

 
Att kunna gå några meter från ytterdörren och rycka upp ett par färska rödbetor till dagens middag... Ovärderligt!
 
 
 
Och att dessutom kunna göra detsamma med ett gäng spröda morötter..! Helt underbart. Vilken vardagslyx!
 
 
 
Ett knippe färska kryddor och örter fick också hänga med. Kryddlandet ser ut som en liten djungel. Tänk om man kunde krympa och traska runt där inne bland allt väldoftande som växer och frodas.
 
 
 
Pepsi hängde också med på min lilla rundvandring bland odlingslådorna.
 
 
 
Han tog sig ett eftermiddags-snack medan jag spanade in våra gula morötter som växer i lådan bredvid.
 
 
 
Nu börjar det likna något! Smala och långa som attan, men tänk va! Det växer små morötter i vår trädgård.
 
 

Jag åt upp den bums. Att bara varsamt rycka upp dom och sedan torka av dom i gräset - det är det bästa! Det smakar bannemej ren sommar. Att bo på landet är det bästa som finns ♥

Auktions-mega-fyndet och en tjusig festblåsa

 
Här om veckan var vi ju på auktion på Edets Loge. I den gassande solen fyndade vi bland annat en gammal resväska, några leksaker och en fyndlåda. Men dagens höjdpunkt var absolut detta fantastiska sideboard i teak! En stor möbel som passar utmärkt som tv- och mediamöbel i vardagsrummet. Tv:n ska upp på väggen och sen blir det nog toppenbra! Vi betalade förresten 450 pix för sideboardet, vilket jag tycker är ett megafynd!
 
 
 
Festblåsan som hänger där på väggen är förresten också "ny"! I alla fall i vårt hem. Jag fyndade den här om dan och fick nästan hjärtsnörp när jag fick syn på den. Så himla fin! 
 
 

Tyget är ganska grovt och färgen är minst sagt drömmig. Nu agerar den vacker väggbonad, men jag hoppas såklart att den ska få komma ut på festligheter i framtiden!

Dagen då Folkbladet kom hit

 
Eller ja... En trevlig tjej som heter Karolina! Vid 11 kom hon hem till oss för att intervjua mig och kika på vårt hem. Mika var först att hälsa (och springa som en tok i trädgården tills hon nästan fick hjärtsnörp och solsting...). Sen var det soffhäng som gällde.
 
 
 
 
Karolina ställde frågor om mig, mitt loppis-liv, vårt hem och min livsstil, fotade lite grann i vårt hem och knäppte några bilder på mig. Jag bjöd på rabarberpaj och svarade så bra jag kunde!
 
 
 
När hon åkt hem fotade jag lite medan Martin slappade i soffan. Henry pallade inte med hettan någe mer utan snarkade i sin svala säng.
 
 
 
Jag tog på mig en tjusig, rosamönstrad klänning men den var alldeles för varm för en stekhet dag som denna.
 
 

Men visst är den fin! Jag borde använda den lite oftare (läs: över huvud taget). Det får bli en annan dag när solen inte visar sig lika mycket.

Reportaget kommer förresten att finnas med i tidningen i början på nästa vecka! Jag lovar förstås att hojta till!
Vad ska ni hitta på denna fina sommarlördag? ♥


Ett rea-fynd som passar perfekt i bastuvärmen

 
 
 
Jag köper ju väldigt sällan helt sprillans plagg, men när favoriten för nyproducerade kläder rear ut fina klänningar som denna kunde jag inte låta bli! Det känns lite som om det vore ödet att den skulle hamna hos mig med tanke på att jag har spanat på just denna klänning i flera månader men avvaktat. Igår fanns det en endaste kvar på rea-ställningen inne på Indiska och den var i min storlek! Snacka om tur. Jag har älskar den sedan första stund och den är så himla lätt och bekväm. Perfekt nu när det är 30+ och stålande sol!

Reportage om mig

 

Ikväll städar och styr jag här hemma inför fredag! Eller tja... Hittills har jag väl mest suttit vid datorn och kikat på Henry som leker med en virkad duk här bredvid. Lillskrutten vill minsann inte sova ikväll och börjar darra med läppen så fort man ens tittar mot hans rum. Efter en lång dag med mormor på stranden borde han vara megatrött! Men icke...

Men hörrni! Fredag var det ja. Då händer det spännande saker! En lokal tidning kommer hem till oss och gör ett reportage om mig. Himla roligt! Tills dess ska jag fixa och dona här hemma så att det blir riktigt fint och hemtrevligt. Och baka något gott att bju på, förstås!

En fantastisk grön bubbla

 
 
 
Nu ni! Här kommer bilder på familjens nya åk - en härligt grön liten skönhet från 1970. Som en liten ärta! Vi hämtade den här om veckan och vi har redan hunnit avverka några mil. I stort sett allt är original och jag ska våra den så gott jag kan för att det ska fortsätta vara så. Nu fattas bara ett takräcke med en gammal resväska på. Det är ju så himla fint! Fast den har ju i och för sig en "pakethållare" som man fäster baktill och som man kan ställa saker på! Den får ni se en annan dag.
 
Resten av sommaren ska den lilla ärtan och jag åka till stranden tillsammans, spana efter loppisar och stanna till vid varenda loppisskylt som pekar inåt slingrande grusvägar ♥ 

Söndagskalas i gräset

 
Det är ju inget superspeciellt, det här med att fylla tjugotvå. Men idag firade vi med hemgjord smörgåstårta och somrig frukt i vår trädgård.
 
 
 
Familjen (från min sida) samlades i eftermiddags när solen sken som mest och vi slog oss ner i gräset. Pepsi kom såklart direkt när det vankades godsaker.
 
 
 
Under äppelträdet fanns det välbehövlig och svalkande skugga!
 
 
 
 
Henry myste på en filt (läs: kröp omkring och gick bananas) och delade på en bit melon med sin mormor (läs: tog den från henne).
 
 
 
Turturduvorna Kenneth och Linnea kom förbi en sväng!
 
 
 
Det blev en riktigt smarrig smörgåstårta, om jag får säga det själv! Med en fyllning gjord på bla. turkisk yoghurt, majonäs, grillad paprika, örter, äpple, rökt skinka och rödlök.
 
 
 
Henry fortsatte sin mumsar-turné och delade på ett smörgåsrån med Erik.
 
 
 
Sen myste han lite med mig! Full av jordgubbskladd och smulor.
 
 
 
Jag fick förresten dessa gaaamla, fina assietter av mamma och fyra pastelliga, hjärtformade fat av lillasyster Alice. Och ett gäng pipande sötnosar som ni ska få se imorgon!
 
 

Det blev en riktigt härlig och varm eftermiddag med min fina familj, helt enkelt! När kalaset var över åkte jag, Martin och Henry till sjön och tog oss ett dopp i det ljumna vattnet. Det var härligt men Henry blev lite rädd. Det var ju trots allt hans första dopp i en sjö! När regnet började ösa ner begav vi oss hemåt och åt lite kvällsmat. Tårtrester, förstås!

Hur har er helg varit? ♥

En skrivbordshörna

 
Igår kväll började det klia i inredningsfingrarna, så jag tog mig ann vår skrivbordshörna i pyssel-/lekrummet.
 
 
 
Där har det varit dystert och stökigt länge, men jag tror allt att jag fick lite ordning på det hela! Den lilla symaskinen köpte jag på auktionen som vi var på här om veckan. Jag kan väl inte påstå att det var ett megafynd, men visst är den söt! Henry kan ha den på sitt rum när han blivit lite äldre. Lampan fyndade jag för en tjuga här om dan!
 
 
 
Det tjusiga skrivbordet har stått där ett tag nu och trivs himla bra tillsammans med pinnstolen.
 
 
 
Här kan man både sy, sitta vid datorn och läsa.
 
 
 
...eller kika lite i spegeln.
 
 
 
...eller spana in mot vardagsrummet.
 
 

Jag blev himla nöjd med vår lilla hörna! Här trivs jag bra. Vad tycker mina fina läsare? ♥

Tant Bella ger tips och råd kring loppisar i tidningen

 

Idag har ni inte sett skymten av mig här på bloggen! Jag har nämligen både agerat flytthjälp, fikat, badat och umgåtts hela långa dagen. Och mitt i allt höll jag nästan på att glömma att ni kan hitta mig i Corren Bostad där jag delar med mig av tips och råd gällande loppisar. Vi befinner ju oss trots allt mitt i loppissäsongen! Jag har själv inte fått hem tidningen än men man kan läsa alltsammans på hemsidan. Kika vetja! ♥ (Hurra för nättidningar! /Miljön)

Sailor-kjol och strandväska

 
Idag har jag en nyloppad kjol i sailor-stil! Toppen är från H&M och är köpt för en herrans massa år sen. Moheda-dojorna är på, förstås!
 
 
 
Strandväskan är vintage och jag älskar den så! Den rymmer det mesta och är ju riktigt tjusig. Min vän Lotta fyndade nyligen en likadan fast blå, så nu kan vi matcha!
 
 

Nu är jag redo för en dag i solen! I eftermiddag är vi barnlediga och ska troligtvis åka båt och wakeboard. Jag har inte riktigt bestämt mig än och kanske tar en tur och lite egentid i nya åket istället. Och just det..! Jag har ju inte visat er än. Det kommer inom kort, jag lovar!

Att laga mat med egenodlade råvaror - sommarsoppa med fröknäcke

 

Idag har lillasyster Alice varit här ett slag. Jag fixade 50-talsfrila på henne (tyvärr glömde jag att fota!) och sen plockade vi grönsaker i trädgårdslandet till vår lunch. Jag lagade en fantastiskt god soppa med potatis, rödbetor, morötter, ärtor, paprika, champinjoner, kantareller, örter och grönsaksbuljong. Så jäkla god! Och förutom potatisen, champinjonerna och paprikan är ingredienserna odlade och plockade här hemikring.
 
Känslan av att laga mat med egenodlade grönsaker och örter är helt fantastisk! Man får lön för mödan helt enkelt. Fast möda och möda... Det har ju varit kul att odla! Och ganska enkelt ändå i liten skala. Nästa år ska vi utöka eftersom att det har gått så himla bra i år.
 
Till soppan åt vi förresten ett fröknäcke som vi slängde ihop i förmiddags. Man rör helt enkelt ihop olika fröer (t.ex. pumpakärnor, solrosfrön, linfrön och sesamfrön som vi använde oss av idag), en skvätt kokande vatten, flingsalt och ev. lite honung och låter det svälla i 10 minuter. Sen brer man ut alltsammans på ett bakplåtspapper och bakar/gräddar det i ugnen på ca 150 grader tills det torkat och ja... blivit till ett knäcke. Enkelt, nyttigt och himla gott!

Jag vill ju inte skryta meeen...



...jag fyller år idag! Hela 22 somrar till och med. Det är en regnig och grå dag men jag är glad ändå! I eftermiddag ska nämligen pappa och jag åka och spana på en kul liten sak som förhoppningsvis får följa med mig hem! Men vi får väl se.

Ha en bra dag! ♥

Två anledningar att bo på landet

 

Här om kvällen tog vi en kvällspromenad efter en varm dag i solen. Vi följde den slingriga grusvägen som leder bort från vårt hus, förbi stallet och in den lummiga skogen. Det var en alldeles ljummen och ljus sommarkväll som man bara inte kan spendera inomhus och missa! Vi följde grusvägen som blev till både traktorväg och en slingrig stig. Siktet var inställt och vi letade snabbt upp vårt bästa kantarellställe som ligger gömt bland tallar och mossa! En halvtimme senare begav vi oss hemåt med flera liter gyllene svamp som har räckt till både svampmackor, ett par såser och några påsar att lägga i frysen. Men det slutade inte där! Nedanför huset, bland snår och fläderbuskar, plockade vi dessutom litervis med stora (!), solmogna hallon. Alldeles perfekt röda och söta! En och annan hallonpaj och något gott att ha till frukostfilen eller glassen ska det allt räcka till.

Livet på landet ♥

En megaperlargon, ett fint hörn i köket och en växande pressglas-samling

 
En av de stora, röda rosenknoppspelargonerna jag köpte här om veckan fick flytta in i köket. Den står i ett hörn på köksbänken och trivs.
 
 
 
 
Här hittar man dessutom ett recept på pannkakor, några tjusiga köksredskap (som jag fick av mamma som tack-för-att-du-lagade-trerätters-åt-oss-på-midsommardagen-present) och annat bra-att-ha.
 
 
 
På andra sidan hittar vi den växande samlingen med färgat pressglas!
 
 

Jag fick faktiskt en ny liten goding från söta Lotta när hon var här i tisdags! ♥ Den vita ljuslyktan/skålen på nedersta hyllan. Dom rosarandiga vimplarna hänger förresten fortfarande kvar sen kalaset och det ser ju riktigt festligt och trevligt ut, tänker jag.

Ännu en pärla som inte sitter som en smäck

Den här tjusiga 50-talsklänningen som jag fyndade här om veckan är ju bara så himla fin. En riktig festblåsa i bästa modell och med söta detaljer. Fast den har ni ju sett förut, men då på sin galge hängandes på väggen! Vi tar en närmre titt på när mamma rockade den och var helt fabulös. Jag blev sjukt avis...
 
 
Fantastisk kvalitet, fint tyg och alldeles lagom lång. Passar utmärkt till pompom på huvudet och den svarta lilla handväskan som jag gillar så.
 
 
 
Det bästa med klänningar i "typisk" 50-talsmodell är väl ändå hur dom framhäver midjan och skapar en riktig timglasfigur! Ofta suckar jag över hur himla små klänningarna kan vara i midjan fastän dom passar för övrigt, men när jag väl hittar någon som sitter sådär alldeles perfekt är känslan oslagbar!
 
 

En av mina absoluta favoriter i garderoben! Eller ja... På väggen. Och där får den hänga och se fin ut tills jag (förhoppningsvis) kan ha den en vacker dag.

En vacker festblåsa som tyvärr inte sitter som en smäck (Ja, förrutom på min fina mamma då!)

Igår var mamma här en sväng. Vi fikade på jordgubbar och glass, spanade på auktionsfynd och plockade sallad i landet. Sen blev det som alltid - vi började plocka bland nyfyndade plagg och vintageklänningar som mamma prövade och snurrade ett par varv i. Jag har flera vintagepärlor som jag älskar men som tyvärr inte sitter som dom ska. I alla fall inte på min kropp! Mamma är några snäpp nättare än mig och prövade ett par favoriter (med en pompom för ansiktet eftersom att larvern inte ville vara med på bild...). Bland annat denna pastell-lila skönhet som i vanliga fall hänger på väggen i vardagsrummet:

 
 
En tjusig festklänning med spets, tyll och en himlans massa vidd i kjolen!
 
 
 
Detaljerna i halsringningen är hur fina som helst! Och visst är det fint med en liten ärm.
 
 
 
Ryggen är också riktigt fin. Enkla detaljer gör mycket!
 
 
 
 
Den är från 50-talet och kostade en ynka 50-lapp! Jag visade upp den när den var rykande färsk men då hängde den i pysselrummet. Visst sitter den förresten hur fint som helst på mamma?! Det kanske är bäst att jag lånar ut den till henne nästa gång det vankas partaj så att den får komma ut och andas lite.
 
 

Auktion på Edets Loge

 
I förmiddags packade vi in oss i bilen och drog iväg på auktion. Mitt livs första auktion dessutom!
 
 
 
Henry var inte speciellt road men hängde med hela dagen i alla fall. Som tur var kom hans farmor och farfar efter ett tag och höll koll medan mamma irrade omkring mellan fyndlådor och teakmöbler.
 
 
 
En låda med fina gamla leksaker blev dagens första köp.
 
 
 
Gratisleksaker fick vi strax därefter av en snäll arbetskamrat till mig som fått dom i en blandlåda.
 
 
 
Bananpaus!
 
 
 
Det fanns så himla mycket fina prylar och möbler! Denna pinnsoffa var jag lite sugen på men var tusan ska vi ha den? Det var ju inte länge sen vi sålde våran fina som vi hade... 
 
 
 
Radio- och grammofonmöbeln med stora högtalare och megamycket förvaring ångrar jag bittert att jag inte slog till på! En ynka hundring gick den för. Folk har väl inte plats för dom antar jag. Eller så är de helt blinda och såg inte hur fin den är?! För vår del va det nog platsbristen som avgjorde. Men ni ska få se vad jag köpte istället! Ja, typ imorgon eller så.
 
 

Efter en hel dags fyndande, budande och VÄNTANDE (!!!) i den stekheta solen var jag helt matt och fullkomligt slut som människa. Henry var grinig redan efter en halvtimme och Martin den stackaren var inte helt kry. Men oj vilka grejer vi fick med oss hem!

En tavelvägg med underkläder och främmande människor

 
 
I fredags, när regnet störtade ner som mest och vinden ven runt husknuten, fick jag för mig att spika upp ett gäng tavlor. Jag samlade ihop alla vi hade hemma, valde ut ett par och gick helt bananas på den tomma väggen i pyssel-/lekrummet!
 
 
 
En nyloppad, stilig herre hänger bredvid mina tjusigaste undisar som på grund av sin storlek får agera väggprydnad. Frugan eller någon annan kvinna i hans liv spanar ovanifrån, betydligt mer påklädd.
 
 
 
Ovanför hänger en lokal kyrka. Fotot är svartvit men någon har visst piffat till det med lite färg. Såna foton är så himla charmiga, tycker jag! Till höger om kyrkan seglar ett stort skepp i sin guldram. Vi har flera liknande på olika platser här hemma och visst är dom ganska fina ändå.
 
 
 
Ett barnfotografi signerat 1967 hänger över en annan stilig karl längst till höger i tavelkollaget. Alla dessa porträtt föreställer för oss helt okända människor och det borde väl kanske kännas lite konstigt... Men jag tycker att dom är superfina! Jag köper ofta vackra porträtt och fotografier om jag får syn på några under mina loppisturer. Dom har en speciell charm som nya foton inte kan mäta sig med!
 
 
 
Riktigt tjusigt, om jag får säga det själv! En salig blandning med främmande människor, tavlor och underkläder.

Sommaren kom tillbaka!


Woho! Sommaren kom tillbaka! Solen har strålat på oss hela dagen och jag passade på att åka på loppisutflykt med lilla familjen. Vi styrde kosan mot Norsholm där det vankades kanal-loppis och ett besök i den stora loppisladan som finns där. Jag köpte bland annat flera par färgglada brallor med hög midja som jag ska göra om till shorts, blommiga saftglas med tillhörande kanna, en klänning och några tallrikar. Jag kan visa er någon dag framöver!

Strax ska jag rulla upp håret på spolar och diska upp dagens (läs veckans) diskberg. Martin är iväg på äventyr och Henry sover sött i sin säng, så det är både tyst och lite ensamt här hemma. Men det kan faktiskt vara riktigt skönt! Lite ensamtid emellanåt är bara bra, tänker jag.

Hoppas att er helg har varit toppenbra hittills!

Nyfixad hörna i vardagsrummet

 
Igår pysslade och fixade jag i den här delen av vårt vardagsrum. En liten hörna bredvid soffan och bakom fåtöljen som nog kan vara ganska svårmöblerat ändå.
 
 
 
Tavelväggen fick sig ett lyft! Ett helt gäng med tavlor försvann och nu blev det både större, enklare och luftigare.
 
 
 
Extra tjusiga ramar kan gott få vara tomma, tycker jag! Så att man verkligen får se hur fina dom är. Det blir både luftigt och dekorativt!
 
 
 
 
 
En ny perlargon har jag fyndat också! Eller ett helt gäng faktiskt... Vår lokala blomsterhandel har sommar-rea och jag köpte både rosa Mårbacka och storvuxna, röda Rosenknoppspelargoner som denna.
 
 
 
Radiomöbeln har fått flytta hit från pysselrummet. Den gör sig mycket bättre här inne, tycker jag! Under våra teakhyllor med allehanda saker och prylar på. Pelargonen gör sig dessutom himla bra där på.
 
 
Den fantastiska festklänningen från 50-talet har hängt på samma plats ganska länge nu och där trivs den bra.
 
 

Tja, det blev ju ganska bra ändå! Om jag får säga det själv. Luftig men samtidigt fyllt med tusen prylar och färger. Ett favoritrum tror jag bestämt!
 

Hemmapyssel och sjukstuga

 
 

Det har regnat och blåst svinkalla vindar hela dagen här hemma i Sonstorp! Förmiddagen spenderades på soffan med hela lilla familjen och till slut somnade vi en stund. Kantarellsmörgåsar fick oss på bättre humör vid lunch och sen dess har vi slöstädat och pysslat här hemma. Jag har spikat upp "nya" tavlor och gamla har bytt plats. Jag kan visa er hur tjusigt det blev under morgondagen!

Ikväll ska jag och Martin mysa ner oss i soffan och titta på film och äta kladdkaka. Stackaren har haft semester i snart två veckor men har knappt kunnat lämna hemmet på grund av någon dum bacill eller liknande. Några sjukhusbesök har det blivit men nu är han äntligen på bättringsvägen! Ett loppisbesök och en fisketur har det blivit sen helgen och nu i helgen ska vi förhoppningsvis på auktion. Någon minisemester hinner vi nog med senare i sommar!

Har ni haft någon semester? ♥

Tant Bella på Pinterest


Pinterest är en himla bra grej! Man samlar DIY-projekt, recept, inredningstips, bröllopsinspiration och vackra bilder och hittar alltid hur mycket fint som helst! Men det visste ni väl redan. Mig hittar ni som TantBella även där och ni får gärna följa mig och mina pastelliga anslagstavlor! ♥

Henry aka Tommy

 

Åh, kan inte Henry växa några (läs: många) cm så att han kan ha den här söta jumpern! Jag fyndade den för en tia sist jag var på bakluckeloppis och tycker så himla mycket om den. Jag tänker på Tommy i Pippi Långstrump och ser framför mig hur Henry bär den tillsammans med beiga manchesterbyxor eller jeans. Supersöt och i jättefint skick! Och att fynda megabilligt är ju alltid kul.
 
 

En vintage ponny till Lillskrutten

 
Igår eftermiddag packade vi in hela lilla familjen i bilen och åkte till staden. Jag insisterade envist på ett loppisbesök, så vi svängde förbi Hela Människan som turligt nog har öppet på måndagar Jag spanade och klämde på klänningar, porslin och pinnstolar. Ett liiitet litet bord i björk med handmålade barnmotiv från 40-/50-talet fick mig att snyfta en skvätt eftersom att vi inte fick med oss det i den redan fullpackade bilen (måste städa ur onödiga grejer!). Jag fyndade dock en söt liten ponny till Henry! En nätt gunghäst från 60-talet med röd sits och fotstöd i trä. Så himla tjusig! Det syns att den har varit omtyckt och flitigt lekt med, vilket känns så himla fint. Henry provgungade en snabbis men är lite skeptisk... Men den är ju i alla fall fin och ska få stå i lek-/pysselrummet tills Henry blivit lite modigare.