Turban á la 40-tal

Håret känns alltid trist numera så min svarta bandana har används flitigt! Den är absolut en favorit. Idag blev det en turban á la 40-tal! Bekvämt, snyggt och snabbt! Himla enkelt är det också. Visst låter det fantastiskt! Ordet turban för kanske tankarna till skäggiga män i mellanöstern, men turbanen som accessoar hade sina glansdagar under 30- och 40-talet i den glamorösa Hollywoodvärlden. Turbanen var ett tecken på att man var en sofistikerad dam. Man kan smycka sin turban med t.ex. en brosch eller något annat smycke för att piffa till den lite extra.
 
Jag kan visa er olika sätt att bära en turban framöver! Med olika sjalar, accessoarer och tekniker kan man förändra turbanens utseende och funktion i oändlighet. Nästan i alla fall... Men vi börjar med den här:
 
 
Jag vill gärna att mycket av luggen ska få synas! Resten av håret göms undan i turbanen. Håret har jag satt upp slarvigt med ett gäng hårnålar. Det syns ju ändå inte under bandanan!
 
 
 
Idag har jag satt turbanen ganska långt bak på huvudet. Det är kul att variera!
 
 
 
För extra hållbarhet - fäst turbanen med en hårnål eller två. Det är inget man lägger märke till om man färgmatschar och sätter dom på ett bra ställe. En  hårnål bakom eller framför varje öra, en enstaka i nacken eller två stycken gömda under rosetten gör susen!
 
 
Så här knyter du en enkel turban! Som den jag har idag, till och med.
 
1.Vik en fyrkantig sjal på mitten till en trekant. (En normalstor "modern bandana" kan inte riktigt vikas på hälften, men pröva dig fram! Huvudsaken är att den får tre tydliga spetsar. Sen om den får ytterligare två trubbiga hörn är inte så viktigt...
2. Lägg trekanten på huvudet med ”spetsen” pekande framåt, mot pannan, och den bredare delen täckande bakhuvudet.
3. Knyt ändarna i pannan, över spetsen. En dubbelknut behövs för att det ska hålla.
4. Vik in spetsen och göm ändarna på scarfen. ELLER! Knyt ändarna till en fin rosett. Med en "modern bandana" räcker det med att man gör en dubbel knut för att det ska bli en fin rosettform. 
 
Håret kan du sätta upp med hårnålar. Bunta ihop det bara och fäs det där det behövs. Det kommer ju ändå inte att synas! Har du riktigt kort hår kan du låta det vara som det är.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback