Söndagsbrunch (amerikanska pannkakor)

Inte riktigt frukost. Inte riktigt lunch. Himla gott är det med brunch! Nä men titta! Det rimmade ju till och med. Snitsigt!
 
Vi har precis avslutat den goda brunchen! Amerikanska pannkakor, perfekta kokade ägg från våra frigående glada höns, juice, frallor, grönsaker... Mums! Att man inte lägger ner mer energi på frukost eller brunch lite oftare. Det är ju något av det godaste som finns! Länge ska man sitta vid köksbordet och mumsa på allt gott. Stress hör inte till! Extra trevligt är det när man dukar upp men fint porslin och vackra uppläggningsfat. Mycket disk blir det, konstaterade vi. Men äsch, det kan vi ta hand om ikväll. Eller helst en annan dag... 
 
 
Man vill ju gärna inbilla sig att man alltid äter frukost på det här sättet, i lugn och ro och med vackert porslin. Att man faktiskt halsar yoghurt direkt ur förpackningen i all hast på morgonen vill väl ingen erkänna...
 
 
 
 
 
Jag slänger in ett recept på faktasiska Amerikanska pannkakor när jag ändå har ångan uppe! Leila Lindholm är hjärnan bakom dessa godingar! 
 
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl mjölk 3%
  • 1 ekologiskt ägg
  • Smör till gräddning
  • Florsocker och vaniljglass till servering
  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke.
  2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.
  3. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  4. Servera pannkakorna varma med florsocker och vaniljglass.
 
 
Ps! Jag tyckte att pannkakorna blev mycket bättre när smeten hade vilat en stund! Dom sista blev heeeelt perfekta, medan dom första blev lite sådär...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback