En lördag

Den sista lördagen den här novembermånaden är snart förbi. Dagen började med en liten loppisrunda och fortsatte sedan på stan. Jag tog på mig favoritklänningen, fyndjackan och en snajdig hatt. Hela lilla familjen strosade runt i det kyliga vädret och spanade på fina prylar. Henry hade det såklart varmt och bra i sin vagn där han låg nerbäddad och myste. Loppisprylar och kläder var han inte så värst inspirerad av... Martin och jag hittade däremot en hel del fint! Bland annat en hel hög med kläder till Martin (för en gångs skull!), skor till mig, några loppissaker och kläder till Henry som hans farmor och farfar bidrog till. En himla bra 6-månaderspresent! Dagen avslutades med pizza och nu ska vi mysa framför tv:n tills det är dags att sova. En alldeles lagom lördag!
 
Hur har eran dag varit? ♥
 
 
 
 
 
 
I morgon ska jag förresten visa er hur jag har snajdat till min fina svarta fuskpälshatt med den svarta fjäderdekorationen som jag köpte här om dan. Nu är den definitivt en av mina favorithattar! Jag ska visa upp gårdagens köp och annat kul också. Jag kan dessutom lova er att bilderna framöver kommer att vara av mycket bättre kvalitet! Så jäkla kul ♥

Drömjackan och julklapp till Henry

I onsdags hämtade jag upp tjusiga Lotta för en dag på stan. Vi sminkshoppade och hann såklart även med en del loppande och en välbehövlig lunch. Erikshjälpen levererade på loppisfronten! En underbar jacka hängde och väntade på en klädställning bland trista H&M-kappor. Hjärtat hoppade över ett slag när jag fick syn på den. Oj så fin! Jag slår vad om att det har funnits en tillhörande kjol också, men den såg jag inte skymten av. Än så länge är det inte för kallt för att jag ska kunna rocka den, men den är främst tänkt till våren. Nu måste jag bara införskaffa några lika tjusiga pennkjolar att ha till.
 
 
Vackra höstfärger och en mjuk pälskrage! Jag är så himla nöjd över att jag hade turen med mig i onsdags.
Måste dessutom tillägga att jackan kostade 50 pix! Kalasbra.
 
 
 
Jag hittade även en liten kärra med klossar som Henry ska få i julklapp. Han kan inte leka med den riktigt än, men jag kunde inte låta bli!
 
 
 
Jag är så jäkla glad över att jag har träffat och börjat lära känna fina Lotta! Fin på utsidan och minst lika fin på insidan. Rak, ärlig och hur snäll som helst! Vi båda älskar loppisar och feminism, och vi har liknande värderingar och tankar kring mycket. Hur bra?! Henry håller med och tycker att hon är helfestlig ♥

Fjädrar i hatten

Igår gjorde jag ett stopp hos min nyfunna vän och loppisägare Ingbritt. Ni vet, hon med sommarens favoritloppis. Den här gången köpte jag en julklapp till svärföräldrarna som hon snällt snokat reda på åt mig. En påse med prylar till mig själv fick också följa med hem! Bland annat två urtjusiga hattdekorationer gjorda av fjädrar. Helt oanvända med sina små lappar kvar till och med! Titta, så ska ni få se!
 
 
En snajdig rosa! Den här kan man ha som brosch när man vill piffa upp sig lite extra, tänker jag.
 
 
 
Denna svarta kan man sätta i håret! Det har i alla fall jag tänkt göra. Fast den är nog minst lika fin på en hatt!
 
 

Varför ser inte folk sambandet här?

Heja UnderbaraClara! Här kan ni läsa något fantastiskt bra skrivet.
 
"De allra flesta svenskar anser att män och kvinnor bör dela på arbetet som finns i ett hem. Stryka, tvätta, laga mat och sköta barn om det finns några. Så varför finns det fortfarande de som aldrig skulle kunna tänka sig att ge en docka eller en leksaksspis i julklapp till en pojke? Ska vi inte uppmuntra små pojkar likväl som flickor till dessa rollspelslekar som är en övning inför vuxenlivet? Varför ser inte folk sambandet här? Blondinbella har till exempel stolt klargjort att hon inte kommer köpa några dockor till sin son. Ändå förväntar hon sig att hennes man ska dela barnledigheten med henne och ta lika stort ansvar för deras barn..."
 
Jag håller med till hundra procent och måste dessutom tillägga att BlondinBella verkar vara en riktig bakåtsträvare. Som så många andra i vårt avlånga land...
 
 
 
 
Jag och Martin försöker självklart att tänka på sånt här och gör vårt bästa för att Henry ska få en uppväxt fylld med möjligheter snarare än begränsningar på grund av sitt kön! För mig är det viktigt att se på honom som en individ och ett barm, inte endast som en pojke. Det är dock inte alltid lätt med tanke på hur barns kön nästan alltid har spelat en avgörande roll när det kommer till uppfostran och begränsningar. Det har pågått i så många år att det nästan är inkarvat i huvudet på oss alla...

asgod snabblunch

Jag är kass på att äta lunch och frukost regelbudet, men försöker att ändra på det för Lillskruttens skull! Och för min egen skull också förstås. Idag åt jag en megasnabb lunch medan jag räknade några tal i matteboken. Två ägg och en näve champinjoner som stektes i en och samma panna med salt och peppar. Jag åt det tillsammans med en råkostsallad gjord på rivna morötter, rödbeta och strimlad vitkål (hyvla med osthyveln = perfekta strimlor) och lite färsk persilja. Ett stort glas hemgjort vinbärssaft slank också ner! Mumma.
 
 
Jag skulle förresten vilja ha fler tallrikar och andra delar av det här UE-porslinet! Urtjusigt.
 

Henrys första julklapp

Julen närmar sig med stormsteg! Vi har inte hittat alla julklappar än, men igår loppade jag två urfina Brio-leksaker till Henry. Färgglada och lite kluriga! Goda att gnaga på, tyckte Henry som genast tog sig ett provsmak när han fick syn på dom.
 
Jag ser fram emot min och Martins årliga julklappsverkstad där vi slår in paket, dricker rykande varm glögg och myser in på småtimmarna. Jag sköter inslagningen medan Martin avsvarar för lacket!
 
 
 
 
Tur att gammelfarmor Annas tradition att spara på presentpapper, snören, kartong och annat praktiskt lever kvar!
Praktiskt och riktigt miljövänligt!
 
 

Den sista måndagen denna november

Den här måndagen har jag...
 
 
Köpt en finfin resväska för 35 pix.
 
 
 
 
Den har någon färgglad person haft när hen rest iväg på äventyr, tänker jag.
 
 
 
Pluggat matte...
 
 
 
Jag har också myst med Henry och loppat julklappar till honom! Jag hittade även något färgglatt och fint till vagnen. Den har han lekt med hela dagen! Godkänd med andra ord.
Här är han så trött att ögonen går i kors!
 
 
 
När vi kom hem blev vi genast välkomnade av Pepsi.
 
 
 
... och sen har vi handlat mat, betalat räkningar och gjort andra vardagliga och trista saker. Vi åkte även till mina föräldrar och hämtade lillasysters kanin som ska få övervintra hos oss! Strax ska jag landa på kudden och drömma mig bort. I morgon är det matteplugg som gäller. Puh...

Oj va tyst!

Oj så ovanligt tyst det är här på bloggen numera, tänker ni. Ja usch, visst är det! Jag har haft fullt upp på sistone med en massa plugg inför matteprov, prov och en liten skrutt. Jag känner på mig att jag är på väg att bli sjuk också! Uscha...
 
Ikväll planerar jag och Martin inför julen. Vi skriver listor och dricker glögg framför Sex And The City som visst visas på tv ikväll. Senare ska vi kolla på den senaste X-men-filmen (jajamen!) och bara mysa. Mjukiskläderna är på och snacks framtaget. Det är en sån dag idag.
 
 
 

Det var finare förr

...speciellt nät det gäller illustrationer, reklam och böcker! Dom enkla och tydliga färgerna, feta linjer, knasiga bilder... Så fint! Alltihop! I Henrys rum planerar jag att rama in och hänga upp mängder med snajdiga illustrationer. Här om dan snubblade jag in på den här bloggen och hittade hur mycket fint som helst. Illustrationerna från barnböckerna tycker jag bäst om. Fantasifulla, grafiska, färgglada och fulla med liv och rörelse.
 
Dessa nedan fastnade jag för direkt och höll på att sätta fredagssnacksen i halsen. SÅ fina är dom. Nästan alla är från 1950-talet. Hittar du någon favorit?
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Något att se fram emot

Vi behöver nog alla något att se fram emot. Något att längta efter! Just nu längtar jag efter:
 
 
♥  Den fjärde december. Min pinuppa på armen ska få sig lite färg! Röda läppar, blå havsbakgrund och ett färgglatt ankare. Snajdigt!
 
 
 
 
♥  Julen. Åh, den varma, mysiga julen. Doften av kanel och apelsin. Smaken av glögg och pepparkakor.Jag ser fram emot gemenskapen och att ha hela familjen samlad. Tända ljus, julmat och en massa mys. Jag ser såklart fram emot nyår också! Då firar vi en andra jul hemma hos mina föräldrar. Det blir vartannat-år-jul för vår del, och årets julafton spenderas med Martins släkt.
 
♥  Skidresan i mars. Jag åkte skidor för första gången 2012. Jag har väl stått på ett par skidor förut, men liksom aldrig åkt på riktigt. Jag var skeptisk till en början, men det var faktiskt riktigt kul! Martin åker som om han vore född med ett par skidor på fötterna och gör sitt bästa för att lära mig allt han kan. Förhoppningsvis har jag inte glömt allt nu när vi inte åkte förra vintern... 
 
♥  Att Henry kan sitta upp själv och kanske till och med krypa runt jul. Han växer och utvecklas så fort den lilla skrutten!
 
 
 
 
♥  Att jag ska bli färdig med den trista matten. Blä!
 
♥  Roliga stunder med fina vänner. Loppisrundor och trevliga myskvällar med Lotta, till exempel!
 
♥  Våren och planeringen kring min och mammas sommarloppis! Det ska bli så himla kul att göra något tillsammans. Planera och göra fint, fixa fika, måla skyltar... Det blir nog kanonbra! Handla på loppis gör jag ju ofta, men att ha en egen loppis kommer att bli helt annorlunda och förhoppningsvis megakul.

Vinterfrost och utlottning av julklapp

Burr! Idag känns det att vintern har anlänt. Frosten har haft ett fast grepp om äppelgrenarna hela dagen och gräset har gnistrat så där drömmigt som på film. Den här tiden på året knastrar det ständigt i spisen, så här inne har vi det riktigt varmt och mysigt. En kylig och mörk kväll som denna är det förstås extra mysigt att höra hur det knäpper från köket. Pepsi ligger på en stol och putsar sin päls medan hundarna gnager på varsitt grisöra. Henry börjar bli en riktig vilding nu, så han rullar omkring lite överallt! Till jul tror jag absolut att han kan krypa! Vänta bara.
 
 
På tal om jul... Jag ska klura på något bra så att ni fina läsare får chansen att vinna en fin liten julklapp! Jag säger till när det är dags, jag lovar!
 
 
 

En tjur i teak

Saker från gammelfarmor fortsätter att flytta in hos oss. Igår tog mamma med sig en liten låda med saker när hon lämnade tillbaka Lillskrutten. Bland 80-talsprylar och flera askkoppar i glas gömde sig en tjusig tjur i teak! Troligtvis är den här krabaten från 1950-talet. Ett horn saknas och det har blivit ersatt det med ett annat i trä. Det andra är gjort av ben eller något liknande. Den här stilige herrn ska så småning om få en alldeles egen plats i hemmet, men under tiden får han stå i ett fönster i pysselrummet. Jag vet inte vem som står för tillverkningen och han är omärkt, men mamma konstaterade att han är komplett med teak-snopp och allt. Haha 
 
 
Visst ser han lite tjurig ut?
Vi matchar förresten varandra med ring i näsan!
 
 

Fisk-tv

Allt i inredningsväg måste ju, mer eller mindre, matcha (eller missmatcha) varandra på ett eller annat sätt för att helheten ska bli bra. Martin har tidigare alltid haft flera akvarium igång och det är en av hans största intressen. Sen vi flyttade till huset har det dock varit tomt på akvarium här hemma och nu börjar han bli allt mer sugen på att starta upp ett! Fast akvarium i sig är ju rätt fula, tycker jag. Fiskarna och hela miljön inuti är vacker, men den fula, kantiga glaslådan som de ska bo i... Nja. Dessutom har vi ingen bra plats eller möbel att ha ett akvarium på.

Fast nu ni! Vi har kommit fram till en lösning. Martin har klurat länge och väl, och här om dan hämtade vi hem vår nya akvariemöbel! En riktigt tjock 50-tals-tv. Fem minuter efter att den landat på köksgolvet slet vi ur all elektronik och började planera hur själva akvariet som ska placeras inuti ska utformas. Det är ju mycket som ska stämma in och anpassas för att det ska gå. Martin är bäst på det där, så han kommer nog på något bra!

Jag lovar att hålla er uppdaterade och visa hur det går! Jag tror att det blir asbra.
 
 
 
Vårt framtida akvarium!
 
 

Värdinnegåva

Det enklaste är oftast det vackraste! Några enkla, rosa rosor och en fin blomsterkvist i en glasflaska blev gårdagens värdinnegåva. Himla vackert! En snajdigt inslagen kartong med våra fina, egna ägg hörde till. Personliga gåvor när dom är som bäst. Enkelt, personligt och tillverkat med kärlek.
 
 
Så här fina snittblommor skulle jag vilja ha ståendes på köksbänken för jämnan.
 
 

trettioårskalas

Tända ljus, vackra bordsdekorationer och lukten av rödvinssås välkomnade oss när vi anlände till gårdagens kalas. Martins syster fyller 30 den här helgen och det ska såklart firas!

På förmiddagen gjorde jag henne fin i håret inför en hel dag med festligheter och många gäster. En lockig uppsättning med lite flätat blev det. Det var länge sen jag gjorde något liknande, men det blev himla bra! Frisören i mig finns absolut kvar.
 
Kvällen bjöd sedan på många skratt, livliga diskussioner och sjukt god mat. Två rejäla portioner med rostbiff, potatisgratäng och rödvinssås slank ner som ingenting och middagen avslutades med en farligt god chokladkaka. Strax innan klockan slog två sa vi hej då och gratulerade värdinnan ännu en gång. Det var en himla lyckad kväll!
 
 
Så här såg jag ut!
Jag drog på mig min svarta vintagepärla, mitt finaste leende och gjorde victory rolls.
 
 
 
köket är nyrenoverat och sjukt fint! Jag skulle inte säga nej till detta fantastiska golv.
 
 
 
Så här snajdig blev den lockiga uppsättningen!
 
 
 
Jag är svag för blommor i vackra koppar!
 
 
 
Min fina karl som jag älskar till månen och tillbaka.
Köket är inte så dumt det heller!
 
 
 

isabellalindquist på instagram

Glöm inte att jag även finns på Instagram! Isabellalindquist heter jag där.
 
Fika, loppisfynd och små guldkorn i vardagen.
 
 
 

En Nilsjohan Snapphane-grill och fint porslin

Efter dagens mattelektion kunde jag inte låta bli att ta en liten loppistur. Och tur var väl det! Det var meningen att jag skulle spana efter julklappar, men jag hittade inga passande. På den första loppisen hittade jag dock fyra fina koppar med fat för och 15 pix, en Fontana-kopp med fat och ett udda fat med fin, mönstrad kant. En knäpp vas i glas för en spänn fick också följa med. På loppis nummer två fyndade jag en fantastiskt fin, turkos Nilsjohan-grill från 50-talet och en tallrik. Grillen ska få ta plats på bänken eftersom att den är så himla fin!
 

HÄR kan ni läsa om den snajdiga lilla grillen! Om någon är intresserad av att köpa en likadan fast gul eller orientblå så kan jag dessutom berätta var dom finns att köpa för en rimlig peng!

 

 

En bra fynd-dag!
 
 
 
 

Matt i tankeverkstan

Ikväll tänker jag på julen. Jag tänker på hur bra vi har det när jag sitter här och äter kladdkaka. Samtidigt är jag fruktansvärt arg på den vidriga värld vi lever i. Fast ja, allt är ju inte hemskt. Men när man läser om våldtäktsligor som öppet skryter om sina bravader och kommer undan med det, och offer vars klädval ifrågasatts så blir man lite matt i tankeverkstan.
 
Ilskan bubblar dessutom upp på nytt när trist gubbe på Återvinningscentralen svarar på mitt mejl där jag lagt fram en rad idéer på hur vi ska kunna satsa på mer återbruk i stället för att förstöra sakerna och låta dom brinna upp och grävas ner. Hans svar var nåt i stil med att second hand-behovet inte är så pass stort att det är värt att spara hela och fina möbler och dylikt, och att de "måste" förstöra saker för att stöldrisken är stor på nätterna. Vadå, så folk konkar iväg på soffor och skåp som de klättrar med över stängslet?, tänker jag. Oh så vitt jag vet är second hand-intresset enormt. Så mycket som jag loppar vet jag att man ofta får armbåga sig fram bland prylar och hålla sig framme för jämnan om man vill åt dom möbler och andra ting som är populärast och mest eftertraktade. Alltså... Jag orkar inte med gråa trista, bakåtsträvare just nu. Jag försöker i alla fall förändra saker!
 
MEN! Min lagom ilskna insändare, typ samma som det här inlägget, var med i NT igår. Heja mig!
 
 
Tur att jag har min fantastiska familj, mina vänner och er fina bloggläsare som lyser upp min vardag! Heja er!
 
 

herr Räv har fått sällskap

En porslinspudel har flyttat in! Herr Räv är inte längre ensam på stringhyllan, utan hänger numera med en snajdig, vit pudel. Jag sa ju att det är början på en liten samling...
 
 
En himla massa fluff!
 
 
 
 
La ni märke till tomten på hyllan över? Eftersom att han också är ny i området tänkte jag att det vore dumt att stuva undan honom i en låda. Det är ju jul om några veckor!
 
 
 
På tal om tomtar... Martin tycker inte om glada tomtar. De ska se lite elaka ut, säger han. Inga Coca Cola-tomtar! Ni vet såna från reklamerna som alltid ser megaglada ut.Jag håller nog med! Elaka behöver de inte vara men inte jätteglada heller. Lagom muntra kan de allt vara, tycker jag. Herrn ovan ser mest trött ut. Med tanke på hur stor polkagrisstången som han släpar runt på är så förstår jag att han är lite matt! Gamla porslinstomtar är i vilket fall finast.
 

Svart 70-tal

70-talsplagg och framför allt polyester är inget jag vanligtvis tycker om och köper, men den här svarta skapelsen kunde jag inte låta bli! 35 pix, sa prislappen. Kör till!, sa jag. Tyget är grovt och hänger kalasfint! Med ett skärp blev den riktigt fin. Utan ser man ut som Snusmumriken på begravning. Lite känsla av strikt tant, men jag tycker om den ändå!
 
 
Håret fick sig en snabb uppfräschning under gårdagen.
Det är fortfarande tunt och ledset efter graviditeten, men det är på bättringsvägen!
 
 
 
 

Pluggvecka

Puh! Den här veckan har jag verkligen fullt upp med matteplugg. Tre prov inom loppet av en vecka blir ingen lätt match. Förhoppningsvis får jag tid över till annat också! Loppande till exempel! Och mystid med Henry och Martin förstås.

På tal om loppis! Här om dan fyndade jag några fina plåtburkar, bland annat en gammal Marabou-burk som jag fick gratis för att den saknade lock och en annan megafin med en massa färgglada blommor på. En hel hög med framtida kak-/pyssel- och prylburkar fick följa med hem för en blygsam summa. Dom kan vi kika på någon annan dag! Tillsammans med dom andra småsakerna som fick följa med samtidigt.
 
 
En glimt av min uppfräschade hårfärg och min nyfyndade 70-talsklänning som jag kan visa er mycket bättre under morgondagen.
 
 
 
Lömska, men ack så vackra, herr Räv har varit på besök igen!
 

Bellas syjunta

Igår kväll kopplade jag in symaskinen, plockade fram en stor bunt med söta tyger och började klura på vad jag skulle sy. Jag skissade fram ett enkelt mönster och till slut blev det en mönstrad liten uggla! Idag hängde sylusten kvar, så det blev ytterligare två godedjur. Den här gången blev det en liten gosekanin till Henry och en matchande till pappa som han fick i fars-dag-present. Enkla att göra och himla söta!
 
Framöver när jag loppar ska jag hålla utkik efter fina retrotyger som jag kan sy andra småsaker av. Stuvbitar passar ju perfekt till sånt här pyssel!
 
 
Den vänstra är Henrys! Pappas har glasögon så att man vet vems den är.
 
 
 
Henrys initialer hamnade på kaninens rumpa!
 
 
 
 

Bullbakardag

Hela huset doftar nybakade bullar! Den sista plåten blev precis färdig och hamburgerbröd till kvällen står på jäsning. Bullar med choklad och bullar med vaniljkräm blev det idag! Himlans gott. Alice, min mästerbagare till lillasyster, ska sova över tills i morgon och då ska vi ta med oss våra goda bullar till Grytgöl och fira fars dag. Martin är lite extra exalterad eftersom att det är hans allra första fars dag som pappa.
 
Jag har faktiskt aldrig bakat bullar tidigare! Jag har väl hjälpt mamma någon gång, men inte bakat några alldeles på egen hand. Dom blev faktiskt ganska bra, om jag får säga det själv!
 
 
Mums!
 
 
 

Ang. föregående inlägg

Lyssna på detta som handlar om återbruk och varför det är olagligt att "stjäla" från t.ex. soprum! Vad tycker ni om detta slöseri? Varför konsumerar vi som vi gör när vi redan lever över våra tillgångar? Förstår inte folk, liksom på allvar, att vi inte kan leva så här?
 
Det är som de säger väldigt enkelt att råda bot på det här, men problemet är att ingen tjänar tillräckligt mycket pengar på det. Det mesta är för billigt och kvantitet är viktigare än kvalitet. Är pengar viktigare än planetens överlevnad?
 
 
 

En krönika om återbruk och slöseri

Jag är en riktig loppisälskare! Att handla på loppis är förstås bra både ur miljösynpunkt och rent ekonomiskt, och visst är det kul att göra ett riktigt fynd! Hela mitt hem är fyllt med second hand-prylar och främst är det 1950-talet som intresserar mig. Jag kan faktiskt stolt säga att varenda möbel utom sängen är köpta second hand! Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Det känns bra i själen och plånboken tackar mig.
 

Varje år slängs dock enorma mängder fullt fungerande och hela prylar, möbler och kläder på våra soptippar. Ting som många andra mer än gärna skulle öppna sina hem för och bli otroligt glada över. Detta tär såklart utan tvekan på vår redan skadade planet som snart har slut på resurser - kanske inte idag och heller inte i morgon. Men snarare än vi vill tro.

 

Vi lever i ett samhälle där vi konsumerar enorma mängder, det är ingen nyhet. Vi köper nytt som vi sedan slänger innan det ens har tjänat sitt syfte, för att sen kunna ersätta med ytterligare nya ting som vi behandlar på samma sätt. Vi lär våra barn att detta är okej, att man alltid kan köpa nytt.

 

Förr tog man hand om saker på ett helt annat sätt. Om ett plagg gick sönder, lagade man det. Om en möbel blev risig, renoverade man den. Man fick lära sig att ta hand om sina saker, ärva i flera generationer och ge till bättre behövande. Idag hamnar det mesta i containrarna på tippen.

 

Så fort prylen du slängt når containern och landar med en duns, är det soptippens ägodel. Ingen får ta något därifrån, det är stöld. För att försäkra sig om att ingen försöker ta till vara på dom hela sakerna händer det ofta att personalen förstör dom. Porslin krossas och  möbler knäcks itu. Hela, fungerande saker förstörs och ingen kan riktigt förklara varför. Det bara är så det är helt enkelt och så kommer det att fortsätta. Om ingen är beredd att kämpa för att göra skillnad, förstås.

 

Allt det här vet de flesta om. Jag vill dock göra skillnad och slå ett slag för återvinningen! Hur då?, tänker du. Jo, ALLA soptippar och återvinningscentraler borde ha en avdelning där man som kund kan få ställa sina hela och fullt fungerande saker, så att någon annan kan få nytta och nöje av dom. Kund?, tänker du. Ja, vi är ju soptippens kunder, och kunden har ju alltid rätt! Jag som kund kräver förändring. Jag kräver att detta slöseri upphör och att vi som faktiskt värnar om miljön, vill göra skillnad och rent av älskar second hand-prylar får chansen att ta vara på det som andra inte längre vill ha. Som kund ska man få lämna in saker på denna avdelning. Saker som man inte längre vill ha eller har nytta av. Personalen ska dessutom kunna rädda saker från containrarnas djup och lämna in dom på samma ställe. Inget ska krossas eller förstöras. Allt ska få en andra chans.

 

Idag lever vi i ett konsumtionssamhälle där vi slänger bort vår miljös framtid. Hjälp mig göra skillnad och kräv förändring på era lokala återvinningscentraler. Dom ska ju vara till för just det - återvinning.



Tänk på detta: Våra barn ärver inte planeten av oss. Det är vi som lånar den av våra barn.

 

 

 
 
 

Katt = trasiga krukor?

De flesta kattägare har väl någon gång mötts av den här synen.
 
Äsch, olyckor händer lätt! Speciellt när den enorma hårbollen här hemma får för sig att klättra över en liten minikruka i fönstret där det är fullproppat med prylar. Synd bara att det var min puttiga UE-kruka som jag verkligen börjat tycka om!
 
 
Klantiga kisse...
 

Familjen Lök har flyttat in

Familjen Lök, designade av Monica Backström för Interflora i mitten på 1980-talet. Monica har bland annat arbetat och formgivit för Kosta glasbruk, men just denna familj med lökvaser gick att köpa på Interflora någon gång mellan 1985-1986, kanske till och med längre än så. De är omtyckta än idag och visst är det lätt att förstå!

Jag hade tur och hittade tre familjemedlemmar på samma loppis! Herr lök stod ensam på ett bord medan barnen var gömda högt upp på en hylla. I jul ska de få bära varsin hyacint och stå tillsammans på någon bra plats. Jag saknar dock fru Lök, så pappan är ensamstående för tillfället. Men de verkar han klara galant!
 
 
Har någon sett skymten av fru Lök?
 

Tisdagsbrallor och turkosa fynd

Även denna soliga tisdag inleddes vid skolbänken. Nu är det kolsvart och strax ska jag fortsätta med pluggandet! Fördelen nu är att jag kan smutta på en kopp te eller lite glögg. Pluggmys på hög nivå!
 
Idag åkte favoritbrallorna på igen! Den här gången tillsammans med plommonlila strumpbyxor, den fantatiska angora-koftan och en glesstickad jumper i perfekt smutsturkos färg som jag fyndade för 20 pix under gårdagen.
 
 
En pom pom piggar upp och ger färg åt ett trött tisdagsansikte!
 
 
 
 

Bokfynd

Idag har jag loppat en himla massa böcker för småpengar. Ungefär 40 stycken utvalda fick följa med hem. Det blev några barnböcker, ett par visböcker och en hel del flickböcker från 1940-talet. Alla är så himla fina och dom flesta innehåller fina illustrationer som man inte kan se sig mätt på.
 
Många av böckerna, speciellt dom gamla flickböckerna, är märkta med både årtal och namn och har getts bort i present. Dom ser väl-lästa ut och har säkert gått i arv till syskon, barn och barnbarn! Böcker var väldigt dyra på den tiden, så det var inget man slängde eller slösade med hur som helst.
 
Jag ser fram emot att läsa böcker för Henry. Klassiska och tidlösa sagor som jag själv känner igen och var vuxit upp med ska såklart bli extra kul att dela med mig av och föra vidare till en yngre generation. Astrid Lindgren och H.C. Andersen står för många av mina favoritsagor som jag läste (och såg på film) som barn.
 
 
 
 
 
Visböckerna från 1960-talet gömmer riktigt fina och skojiga illustrationer. Många av dom skulle jag vilja ha förstorade och uppsatta på väggen! HÄR finns fler exempel från Våra Visor del 3.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En mexikansk åsna

Dagen inleddes med mattelektion. Typiskt att solen skiner just när man sitter inne och räknar med en jäkla massa x och y. Framåt lunch kom jag äntligen ut i den isiga luften igen. Lillskrutten hämtade jag upp hos hans gammelmormor och sen loppade vi tills det var dags att åka till Ingbritt. Ni vet, hon med den braiga loppisen som jag ofta skriver om! Jag hade köpt med mig fika och vi spanade på julsaker och pynt samtidigt som vi pratade om allt från keramik och 50-tal till vintagekläder och barn. Jag köpte några fina julkulor och annat smått och gott av henne som får komma fram lagom till jul. Jag visar er när alltsammans hänger i granen!
 
Idag har jag även fyndat en mexikansk åsna för 15 pix! Jag tror i alla fall att de är en åsna... Den är märkt Noe Suro och är gjord i Mexiko någon gång på 1960-/1970-talet. Jag tycker i vilket fall att den är den himla fin! Här hittade jag en snarlik, men jag tycker nog allt att min är snäppet snajdigare. Hon ska nog få bo i stringhyllan tillsammans med Herr Räv.
 
 
 

Husets hjärta - vårt retrokök

Klyschigt men sant - köket är verkligen hjärtat i vårt hem. Här spenderar vi mycket tid, både som familj och när vi har besök. Jag bakar mer än gärna godsaker vid vår Perstorps-bänk och blickar ut över hästhagarna och den vackra skogen bakom dom. Under vinterhalvåret knastrar det ständigt i vedspisen och det stora skafferiet blir svalt som ett kylskåp.
 
Vi har ett riktigt lantligt bondkök! Det är stort, rymligt och enkelt. Det finns en himla massa förvaringsutrymmen och skåp som både gömmer undan och visar upp prylar och husgeråd. Dom gamla luckorna är lite nötta och inget är perfekt, men det är lite av tjusningen med rummet!
 
Här behöver vi inte trängas. Alla får plats och vi bjuder gärna till kalas! Som jag har sagt förut - jag vill ha ett kök som man blir glad av. Ett kök med kalaskänsla!

Jag har visat er en hel del detaljer i det här färgsprakande rummet, men inte några överblicksbilder. Nu är det väl ändå dags att visa hur vi har det i vårt kök! Vi tar oss en titt:
 
 
 
 
Här kan man skriva upp viktiga saker! Handdukskrokarna nedanför har suttit i en klassisk ägghusvagn. 
Innanför dörren hittar man vårt väl gömda kylskåp och källsorteringslådor.
 
 
 
Snart byts tallrikshyllan ut mot en stringhylla.
En stringhylla behövs i varje rum och kan väl aldrig bli fel!
 

 
Här får många plats när det vankas fika, kalas och middagsbjudningar.
 
 
 
 
 
Om inte våra många extrastolar räcker till har vi ju en fantastisk pinnsoffa!
Den har ni ju sett förut, men visst är den fin!
Brickorna får snart sällskap av den nyligen fyndade julbrickan.
 
 
 
Den fantastiskt turkosa, lilla spegeldörren leder till det stora skafferiet.
Jag ska visa er nya bilder på det någon dag när det är nystädat där inne!
 
 
 
 
Den megayndade pallen för 75 pix har fått ta plats här borta och ersatt en annan pall som är i behov av renovering. Förklädet är från 1950-talet och kostade inte många kronor alls.
 
 
 
Det stora vedspisen är perfekt när det vankas middagar och till julafton, tänker vi.
Pysselrummet lockar i rummet intill.
 
 
 
Vi behöver absolut inte trängas här inne!
 
 
 
Kryddhyllan i plast var sprejad svart när vi flyttade in, så den fick bli rosa för att matcha resten av köket!
 
 

En lördag med Lotta

Gårdagen spenderades med fina Lotta. Vi hade tänk loppa runt i hela stan, men sen kom vi på att det var Alla Helgons dag. Alla butiker förutom kedjorna i centrum höll stängt. Vi fick tänka om och styrde i stället kosan mot Knäppningsborg för att lyssna på Elsa Billgren och spana runt på Recycle-mässan. Det var helt okej, fastän vi inte lärde oss något nytt och fick stå upp i över en timme med klackar och ytterkläder.
 
Efter föreläsningen gick vi på fikaturné - köpte smörgåsar på Bagarstugan och godsaker på Lindahls, som vi sen mumsade på hemma hos Lotta. Vi bläddrade bland hennes vackra klänningar, provade hattar och myste med katterna. Oj så mycket fint hon har, den kvinnan!
 
 
Den här fina premiäranvändes!
 
 

Halloween-tider

 Jag behöver inte säga mycket mer än att ni borde spana in de grymma brudarna nedan!
Det här klippet har delats många många gånger och det förtjänar att delas ytterligare en miljon gånger så att ingen missar budskapet.
 
Monster.
 
 
 
 
 
 

Med pom poms är det alltid fest

Pom poms är väl himla festliga! Bara namnet... POM POM. Dom får det att känns lite som att det nyss har varit kalas, som att det har hänt något alldeles extra. Dom är rätt dyra att köpa, så det bästa (och roligaste) är att tillverka dom på egen hand med den färg och storlek man föredrar! Här ser ni hur.
 

Hemma hos oss finns det pom poms lite överallt!
 
 
 
 
 
 

Novemberfredag

November... Det var ju sommar alldeles nyss?!
 
Den här regniga fredagen vankas det kvällsmys och god mat. Henry ligger på sin filt och jollrar medan jag plockar och städar. Veden knäpper och det sprakar i spisen. Nya, vaniljdoftande ljus har satts i ljusstakarna och strax ska jag förbereda middagen och baka kladdiga brownies med Dulce De Leche. Jag längtar lite extra efter min fantastiska karl nu när helgen är inom räckhåll.
 
På tal om helg så ska jag träffa fina Lotta under morgondagen. Vi har tänkt loppa och eventuellt bege oss till Knäppingsborg för att lyssna på Elsa Billgren när hon föreläser om gamla plagg! Vi får se vad vi hittar på.