Yummy in my tummy - världsgod helgmat

 
 
 
Igår åt vi hemgjord pizza till middag. Såååå gott! Med hemgjord pizzadeg, världens godaste tomatsås (kalla mig Queen of tomatsås, hädanefter) och en massa godsaker. Jag hade banan, coctailtomater, champinjoner, ost och lufttorkad skinka på min. Banan på pizza - en favorit! Precis som i tacos. Vi slängde även ihop en hemgjord pizzasallad som blev rätt god för att vara första gången.
 
 
 

Idag åt vi ljummen färskpotatissallad med örtvinegrette, coctailtomater, rödlök, blandsallad, ägg och champinjoner och grön sparris som jag smörstekt. Alltså... Så jäkla gott! Kylskåpsrensning när den ät som bäst! Gott och enkelt. Man vänder helt enkelt runt kokt, ljummen färskpotatis med vitvinsvinäger, olivolja, salt, peppar och hackade örter. Sen är det bara att blanda ner tunt skivad rödlök, valfri sallad, kokta ägghalvor och halverade coctailtomater. Och smörstekta champinjoner och grön sparris förstås! Gotti gotti ♥

Hej då soffan! Och hmm, det här med att möblera om...


Idag har vi röjt och fixat i både vardagsrummet och pysselrummet. Vår älskade soffgrupp ska förhoppningsvis få flytta inom kort för att ge plats åt en mer barnvänlig (läs: tvättbar) och mysig soffa. Martin har länge önskat en och efter några kompromisser och sökande på nätet fastnade vi båda för IKEA:s soffa Karlstad i Isunda-grå. Den känns stilren och med ett par färgglada kuddar passar den nog in perfekt om det blir som vi tänkt! Och en missmatchad retrofåtölj behöver vi förstås! 

Nu går jag fram och tillbaka här hemma och funderar på hur vi skulle kunna möblera om, både i vardagsrummet och i pysselrummet (som troligtvis kommer att smyg-förvandlas till ett lekrum åt Henry). Hmm, jag får klura lite till!

Dagar från Instagram - pizza, vardag och en himla massa selfes

 
♦ Idag blev det hemgjord pizza till fredags-mys-middag. Som alltid hade jag banan på min. Sååå gott, jag lovar! ♦ En regnblöt selfie hann jag med efter dagens tur till marknaden som kommit till Finspång. Nya bomberjackan fick hänga med och värma mig.
 
 
 
♦ Dagens beehive-frilla och favoritläppstiftet. Kände mig lite extra tjusig!  ♦ Onsdagens tacomiddag när frugan var här. Tacos kan ju aldrig bli fel och är minst lika gott varenda gång.
 
 
 
♦ En eftermiddag i solen med Linnea, en smaskig picknick och en massa prat om livet. En himla bra onsdag! ♦ En selfie onsdagen till ära. Jag matchade naglar med läppstift och knöt upp håret i en svart bandana.
 
 

♦ Ännu en onsdags-selfie med pussmunsput och ganska så awesome bryn om jag får säga det själv! ♦ I tisdags hade jag istället en turban och rosa läppar. Jag sportade dock samma svarta blus med krage som har blivit en riktig favorit! Passar till allt liksom. Jag ska förresten försöka fixa en turban-tutorial inom kort eftersom att flera av er har efterlyst just det. Håll utkik vetja!
 
 
Följ mig gärna på Instagram om ni vill ta del av bilder direkt från min vardag ♥ Isabellalindquist heter jag där!

It's a beehive kind of day

 
Idag har jag och lilla familjen varit på marknad i Finspång. Vi trotsade regnet och köpte både pelargoner, färska munkar och en finfin gammal brödburk!
 
 
 
Dagen till ära fick det bli en mini-beehive av mitt lila barr. Mitt hår är ju ganska kort så speciellt hög blev den ju inte. Det nya favoritläppstiftet från Make Up Store passade perfekt även idag. Typ som varenda dag hittills sen jag köpte det!
 
 

Men jag är nöjd ändå! Jag kom förresten på att; Meeeeeeh... Okej då, jag har redan haft favvokjolen två gånger den här veckan så nu får det vara nog. Det fick bli en svart istället.
 
Nu ska jag och Martin laga hemgjord pizza medan Henry leker snällt här på köksgolvet. Jag har även förberett en mumsig rabarberpaj som vi ska ha som fredagsmys ikväll. Vi har så himla mycket rabarber här hemma numera så jag kunde inte låta bli. Vad ska ni pyssla med denna småruggiga fredag då? ♥

En solig onsdag med Linnea ♥

 
Lagom till lunch denna soliga, men oj så blåsiga, onsdag kom Linnea hem till oss i Båtstorp. Vi satte oss genast på en filt i trädgården och hade picknick. Linnea hade fixat jordgubbar!
 
 
 
Jag slängde ihop en sallad med tisdagens pulled beef som blev över från middagen, grönsaker, groddar och fetaost. En ganska köttig sallad men himla god!
 
 
 
Några skivor vattenmelon slank också ner. Såååå gott.
 
 
 
Vi satt kvar länge och smååt medan vi pratade om allt mellan himmel och jord.
 
 
 
Dagen till ära hade jag förresten ett nytt, somrigt läppstift från Make Up Store. Crimson Matt, heter det ifall någon undrar! Perfekt orange och härligt. Det matchar mitt gamla, avskavda nagellack!
 
 
 
Framåt kvällen fixade jag tacos medan Linnea matade och busade med Lillskrutten.
 
 
 
Äsch, vi tar väl snyggtallrikarna!, tänkte jag.
 
 
 
 
Min gamla vanliga - tacos i tortillabröd med banan och krossade nachochips. Godaste taco-kombinationen någonsin skulle jag tro.
 
 

Förutom att mumsa på godsaker, skratta och prata om allt möjligt åkte vi in till Finspång och köpte tjugo säckar jord! Sen fyllde vi några av våra tomma odlingslådor och planterade några krydd- och örtplantor. Tur att vi är starka brudar som är vana att kånka och bära på landet! ♀♥

En himla bra onsdag med min fruga! Det får vi allt göra om snart!

Knytblus och turban när det vankas marknadsafton

 

Kjolen. I know, ni har sett den en miljon gånger nu. Men jag är så kär i den att jag bär den minst en eller två gånger i veckan! Blusen med knyt i midjan är dock ny! Eller loppad, förstås. Men ny i min garderob i alla fall! Den tycker jag himla mycket om och den passar till det mesta. Plagg med krage har jag förresten snöat in på den senaste tiden och det är rätt trivsamt och tjusigt om ni frågar mig. Och turbaner, som alltid. Det är ju så fint, och framför allt praktiskt! Idag orkar jag inte göra ett skrutt med barret utan gömmer undan det i den här fina scarfen.

Ikväll ska jag åka in till staden för att knalla runt på marknadsaftonen. Jag ska spana på en bikini hade jag tänkt och då kan man ju passa på när det ändå finns diverse erbjudanden att ta vara på! Imorgon ska jag ligga på stranden med frugan hela dagen och förhoppningsvis hittar jag en fin bikini att ha på mig och som passar under hela sommaren.

Ett "nytt" romantiskt skrivbord


Här om dan hämtade vi hem denna skönhet! Ett vackert skrivbord med tjusiga detaljer på lådorna. Ännu vet jag inte var det ska få stå, men nu får det bo i pysselrummet. Jag är förresten himla sugen på att fixa och möblera om där inne någon dag framöver. Men än vet jag inte hur det ska bli i slutändan. Vi får se! I vilket fall får ni se fler bilder på skrivbordet när det står på sin rätta plats!

Du ska inte tro det blir jämställdhet, ifall inte nån sätter fart...

 
Igår kväll satt jag som på nålar. Skulle FI komma in? Skulle SD äntligen totalkrascha när det var dags att räkna rösterna? ÄR DET KLART SNART?!
 
Sen började resultaten räknas ihop. SJU PROCENT!!! Glädjen var total. SD hade dock lika många väljare på sin sida. Men ändå! FI kom in med SJU procent! Glädjen var total och jag kände hur en glädjetår sipprade fram. Men sen sjönk ju dock siffran några snäpp... MEN VI KOM IN! ♀♥ 
 
 

Glädjen förvandlades dock snabbt till ren ilska och en känsla av hopplöshet. SD ökade till nästan tio procent. TIO PROCENT?! Är var tionde röstande svensk en idiot alltså? Eller bara totalt okunnig och kasst påläst..? Är alltså dessa väljare emot jämställdhet, jämlikhet och antirasism? Jag är mållös. Denna växande trend syns överallt i Europa och vi ska inte ens tala om hur det gick i Frankrike. Otäckt och fruktansvärt.

Men jag har bestämt mig för att vara megaglad idag ändå. FI och vår egna Soraya Post har en plats i EU-parlamentet och kommer att finnas på plats som en motkraft till den ökade sexismen, rasismen och homofobin som sprider sig i rasande fart. Tillsammans är vi starka och nu blickar vi framåt, mot riksdagsvalet i höst. FI kommer att få en given plats även där och nu ser vi till att sprida budskapet om kärlek och jämställdhet var vi än befinner oss! Tillsammans ♀♥

En sommarhelg i bilder - jätterabarber vintagefynd och en citronpojke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kort och gott har jag haft en toppenhelg med min lilla familj. Vi har plockat gigantisk rabarber, pysslat i trädgården, ätit god mat och myst. Jag har gått barbent varenda dag och lördagen spenderades i stan tillsammans med mamma och lillasyster medan Martin var på något bil-galej. Jag loppade en vintage strandväska, hawaii-shorts och en bikinitopp i bullet-modell. Henry har varit en citronpojke och invigt en underbart gul tunika i 70-talsmodell.

Hur har er helg varit? Ni kom väl ihåg att rösta idag? ♥

Sommarkök

 
 
 
 
 
 

Så här ser vårt kök ut för tillfället! I alla fall matplatsen. Det var ganska länge sen jag visade vårt hem på det här sättet men nu är det dags igen! Igår bytte jag gardiner i stora fönstret. Nyloppade och megafina, om ni frågar mig! I vår stora hall hänger likadana fast i färg och det känns flott att kunna matcha och binda ihop hemmet på det här sättet. I vilket fall blev jag väldigt nöjd med gardinbytet! Dom gamla gardinerna i det lilla fönstret och det matchande skynket under bänken får hänga kvar tills vidare. Det blir fint miss-matchat och lite lagom galet, tycker jag.
 
Idag har jag både diskat, städat och piffat och visst ser det somrigt ut! Pasteller, färska örter och kryddor, nejlikor och LJUSET! Något av det bästa med sommaren måste ju vara det härliga ljuset som fullständigt lyser upp hemmet och skapar en helt annan känsla än under dom mörka månaderna. Jag känner mig tio gånger gladare när det är ljust och ordning och reda här hemma, men trots det är jag en riktig slarvmaja på hemmaplan. Martin är likadan. Diskberget kan få torna upp sig rejält innan det tas om hand om och kläder kan hamna lite var stans. Men vi är experter på att snabbt röja undan och göra fint, så det gör ingenting.
Hur har ni det hemma? Är mina läsare slarvmajor som jag? ♥


Det doftar sommar

 
 

Doften av syren - finns det något bättre? Möjligtvis doften av färska jordgubbar, liljekonvalj eller choklad... Men syrener alltså! Så himla vackert och väldoftande. Här hemma har vi en stor och vildvuxen buske med lila syrener vid småpluttarnas hönsgård. Den söta doften sprids med vinden över hela trädgården och det luktar verkligen sommar på riktigt. Jag hoppas att vi får njuta av den under lång tid framöver!
 
Det har dykt upp en hel del trädgårds- och utomhusbilder på bloggen på sistone. Det kan inte hjälpas! Den vackra naturen grönskar och min favoritårstid har äntligen börjat. Trädgården är snart så vacker och blomstrande som den bara kan bli och jag njuter av varje stund i den.

Sommardag med sval klänning

 
Snacka om sommarvärme! Klänning och barbent blev det för min del idag. Lillskrutten har varit utan jacka när han glassat runt i vagnen hela eftermiddagen. Vi har varit på bakluckeloppis, promenerat och sen köpt en snajdig solhatt till Henry. På loppisen fyndade jag några småsaker som jag kan visa vid något annat tillfälle!
 
 

Dagens klänning köpte jag för flera veckor sen men jag har inte visat upp den ordentligt här på bloggen! Den används flitigt och är en luftig och sval sommarfavorit redan nu. Den är nytillverkad men jag köpte den på Myrorna för 85 spänn tillsammans med en snarlik från samma märke. Perfekt att ha två att välja på när man vet att modellen sitter bra och bekvämt.
 
Hoppas att ni har en fantastisk dag i solen! ♥

En solig dag med skitigt hår, picknick i trädgården och glada fjäderfän

 
Idag har jag spenderat tid i trädgården medan Lillskrutten sovit middag. Jag har skitigt hår, foppatofflor och t-shirt. En rätt bekväm onsdagsuniform. Egentid idag också.. Woho!
 
 
 
Jag passade på att äta lunch på en filt i gräset.
 
 
 
Idag blev det en sallad med allt möjligt som fanns i kylskåpet. Gravad lax, ägg och gårdagens örtsås, bland annat.
 
 
 
Trädgårdens bästa picknickplats måste nog vara precis här under det stora päronträdet. Pepsi tittade förbi men fnös och vandrade vidare när jag inte delade med mig av godsakerna. Kalas-skylten står kvar på sin plats sen i söndags. Men den är ju rätt så festlig så det gör inget!
 
 
 
Här satt jag i någon timme, lyssnade på P3 och kände gräset kittla under fötterna.
 
 
 
Sen var det dags att titta till hönsen! Den här stilige tuppen sprang fram direkt och kikade om jag hade något ätbart med mig.
 
 
 
Det är inte bara jag som njuter av den härliga solen. Dom stora hönorna badar mer än gärna i den varma sanden.
 
 
 
Utanför lilleputtarnas hönsgård finns den stora syrenbusken som doftar så himmelskt gott.
 
 
 
Sen kilade jag över till våra odlingslådor och vattnade lite. Här är det sallad på g!
 
 
 
Smörgåskrassen på köksbänken fick sig också en skvätt när jag gick in och svalkade mig. Titt, så snabbt det växer!
 
 
 
Allra helst vill jag ligga här under trädet en stund till, men nu hojtar Henry till att det är dags för middag. 
 
 

Hej då! Hoppas att ni också har en underbar dag i solen ♥

En tisdag i feministisk anda och välbehövlig egentid på stadens gator

 
Denna feministiska tisdag började med att jag mötte upp Lotta och Evelina vid Bagarstugan. Vi köpte smörgåsar som vi tog med oss till universitetet där det vankades föreläsning med bästa Gudrun Schyman och andra fantastiska kvinnor.
 
 
 
Alltså den här smörgåsen..! Jag ser den fortfarande framför mig när jag blundar. Det kan ha varit den godaste smörgåsen jag någonsin ätit! Med räkor, ägg, majonäs, groddar och annat mumsigt. Så jäkla god. Bagarstugan är för övrig bäst.
 
 
 
Vi satte oss längst bak i den långa kön in till föreläsningssalen och åt våra smörgåsar. Jag attack-fotade som vanligt när ingen var beredd. (Jo, Lotta du är super-mega-fin även med en bit smörgås i munnen!)
 
 
 
Många förväntansfulla och peppade människor väntade ivrigt på att få komma in. 200 platser fanns och jag tror bestämt att varenda en gick åt. Minst! Ytterligare 300 personer hade tackat ja till evenemanget på Facebook men tyvärr fick ju inte alla plats denna gång.
 
 
 
Sen fick vi äntligen komma in, efter flera timmars väntan!
 
 
 
Stina Svensson inledde galant och pratade om att det är skarpt läge, vilket det ju verkligen är!
 
 
 
Gudrun höll sedan föreläsning och var lika Amazing som alltid. Rak, ärlig och otroligt kunnig. Och så himla rolig! HÄR kan man hitta en liknande föreläsning som alla bör se! Hon förklarar och berättar hur samhället ser ut idag och hur vi har hamnat här. Viktiga frågor som rör bla. rasism, jämlikhet, klass, förutsättningar, hbtq-personer och frågor, verklighet och framtid. Och varför feminismen behövs, såklart.
 
 
 
Margaret Gärding avslutade med att tala om rasism och diskriminering. Hon var också toppenbra!
 
 
 
När jag vinkat av Lotta och Evelina strosade jag runt på stan en stund. Jag tog mig lite välbehövlig egentid, spanade runt i stan och tänkte att Norrköping är ganska vackert ändå.
 
 
 
På Myrorna hittade jag denna lila skönhet med tyll. Tyvärr var den lite snäv i midjan så jag fick snällt hänga tillbaka den på sin plats. Sååååå fin. Men tyvärr, inte denna gång!
 
 
 
Den rosa underbaringen var typ 3 storlekar för liten, men jag ville känna lite på den en stund i alla fall!
 
 

Jag spanade runt i diverse butiker innan det var dags för dem allihop att stänga. Jag promenerade till bilen och for hem till lilla familjen. En himla bra dag! ♀♥

Om vad som händer framöver - förändring här på bloggen, F! och medverkan i en tidning

 
 
Sommarvärmen är på g och det finns så himla mycket att se fram emot! Detta händer framöver:

Föreläsning med Gudrun Schyman IDAG. Fler än dubbelt så många som ryms i lokalen har meddelat att de kommer, så det gäller att vara där i väääääldigt god tid. 200 platser finns och dom kommer att ta slut snabbt!
 
Valvaka med Feministfika, F! Norrköping och Unga feminister Norrköping den 25:e. Ni glömmer väl för tusan inte att rösta? (Rosa förstås... ♀♥)
 
♦ En kul grej med en tidning som jag ska medverka i på ett litet hörn. Jag berättar mer när det är dags!
 
♦ Henrys ettårsdag den 7:e juni. Vår lilla skrutt har blivit så himla stor på så kort tid!
 
♦ Ett nytt livsstils-experiment med förbättrad kost. Bland annat mer vegetariskt och mer motion står på schemat! Jag berättar mer när jag har gett det lite tid.
 
♦ Förändring här på bloggen. Inget är bestämt kring exakt när, men jag hojtar såklart till när det är dags. Om några veckor händer det grejer!
 
♦ Soliga dagar i trädgården med odling, fika, avslappning och plantering i rabatterna.
 
♦ Grilla. MASSA. Nu har vi dessutom en ny, stor grill som Martin fick i födelsedagspresent av mina päron.
 

Örtfeber och tankeläsning

 
Jag har nog drabbats av ört- och kryddfeber! Basilika, oregano, timjan, citrontimjan, gräslök, persilja, rosmarin... You name it!
 
 

Bänken vid köksfönstret är sen länge full av krukor som jag plockar ifrån i stort sett varenda dag. För tillfället samsas dom med dom tjusiga nejlikorna från gårdagens kalas.
 
 
 
Smörgåskrasse och gräslök är på g i dessa fina krukor. Mina favoritkrukor, tror jag bestämt!
 
 
 
Jag använder våra örter till nästan all slags mat. Alltid finns det något som passar! Idag lagade jag en matig omelett med allt möjligt plock från krukor och kylskåp.
 
 
 
Den blev jättegod, färgglad och örtig - så som jag vill ha det.

Jag ser fram emot att kunna plantera en massa kryddor och örter i våra odlingskragar som jag ska måla faluröda i veckan. Det kommer att bli så himla fint! Och visst känns det lyxigt att kunna plocka färska kryddor, örter och grönsaker som man har odlat alldeles själv? Som sagt - förgyll livet med enkla medel!
 
Och förresten är det både lustigt och läskigt..! När jag satte mig ner för att börja skriva det här inlägget kom mamma förbi med en hel låda full av små plantor som ska ner i kryddlådan vi planerar att ha. Hur bra? Ibland (läs: ofta) läser hon mina tankar. Omtänksamma mamma ♥
 

Att vara glad för det man har och nöja sig

 
 
Underbaraclara har tidigare skrivit flera toppeninlägg om ämnet - att faktiskt nöja sig och vara glad för det man har. Jag har tänkt mycket på det här den senaste tiden och det blir allt mer självklart.
 
Så som samhället ser ut nu pumpas vi dagligen fulla med nonsens-propaganda som säger åt oss att konsumera mera. Vi ska jobba mer för att sedan kunna tjäna mer pengar, som vi såklart ska spendera. Man rättar mun efter matsäcken, helt enkelt. Tjänar man mer så spenderar man mer. Och det tycker ju vårt konsumtionssamhälle om.
 
Vi bär alltid med oss tanken på att det aldrig duger eller räcker till. Alltid vill vi ha mer. Bättre. Större. Dyrare. Vi lär oss från tidig ålder att "sikta högt" och att alltid sträva mot något bättre. Vi inbillar oss själva att vi genom att alltid sikta högre vinner motivationen att fortsätta. Men var är vi på väg? Och till vilket pris? Vem får betala? Ja, den som har en fet plånbok och jobbar 70 timmar i veckan såklart. Men också världen runtikring oss. Vår miljö. Människans ständiga strävan efter det större tär något fruktansvärt på vår värld. Och på oss själva. Att hela tiden tänka att det man har inte duger. Att för jämnan sträva efter en nyare bil, ett större hus och ett mer välbetalt jobb. Vilken ångest. Och när tar det slut, om man alltid kan få något bättre? När kan man tillåta sig själv att vara nöjd?

Det ligger nämligen något fult i att nöja sig. Man blir liksom en latmask som inte har några mål i livet. En trist jävel som nöjer sig med sin gamla volvo, sin levnadsstandard och sitt 7-16 jobb. Strävar man inte ständigt efter det bättre så passar man inte in i samhällsnormen och den gjutna form vi förväntas passa in i. Man blir en bakåtsträvare. En fattiglapp som inte kan boka en spontan resa till Thailand hur som helst. En utstött som inte har ett lika flashigt åk som kompisarna. En miljömupp som tror att hen kan göra skillnad på egen hand.

Men tänk vilken frihet man får om man stannar upp och nöjer sig. Kanske inte ekonomiskt (som är å, så viktigt i dagens samhälle), men rent själsligt. Man behöver inte stressa över att man borde jobba mer fastän tiden inte räcker till. Man måste inte tävla med grannarna om vem som har den flashigaste poolen eller den snabbaste bilen på sin uppfart. Men behöver inte känna pressen över att ungarna ska ha dom senaste teknikprylarna för att hänga med de andra i skolan. Om man nöjer sig får man genast mer tid att spendera på sin familj och sina vänner - det som är viktigt i livet. Hitta dom små guldkornen i vardagen och ta vara på dom. Förgyll ditt liv med små enkla medel. Det är så jäkla viktigt.
 
Jag tittar ut i vår trädgård och är så himla nöjd över våra höns som går där i regnet och pickar. Jag är så förväntansfull över våra odlingslådor som sakta gror. Jag är nöjd med vår gamla volvo som tar mig dit jag behöver åka. Jag är så glad över det liv jag har med min lilla familj och mina vänner. Jag är så tacksam över vår min lilla son som förgyller mitt liv tusen gånger om. Det är sann glädje och ro.

Jag önskar att fler kunde nöja sig med det de har. Att fler kan stanna upp och känna att de duger. För miljöns skull och för att vi alla inte ska gå under i denna stressiga och hektiska värld där vi strävar efter något som aldrig har ett slut. En jakt efter ett mål som aldrig kan uppnås. Vi har bara ett liv, så ta vara på det. Du och ditt liv duger alldeles utmärkt. Och tänk på dem som kommer efter oss och vilken värld vi vill att de ska vakna upp till.
 
Det är inte våra barn som ärver planeten av oss, det är vi som lånar den av våra barn.

Tänk till innan du öppnar käften // Okunskap

 
 
Okunskap. Det är det enda ordet jag kan tänka på just nu. Och ignorans. Möjligtvis idioti också.
 
Något som jag är otroligt trött på är hur man som feminist ständigt blir uppläxad kring sin egen "tro", sina åsikter och sina ståndpunkter. När man som feminist möter kritik försöker kritikern i nästan alla fall att predika om hur en feminist är, hur feminister tänker och vad feminister tycker. Fast hallå? Jag är feminist. Jag vet vad jag tycker. Jag vet vad och hur jag tänker kring olika frågor och hur jag tar ställning. Ändå kommer det alltid någon besserwisser och försöker läxa upp en. "Men ni feminister säger ju så här..!", "Feminister tycker ju så och så..!" Jaså?, tänker jag då. Gör vi? Det hade jag ingen aning om... Men vilken tur att du, åh Herre, kom och upplyste mig - en vilsen själ som inte vet bättre. Idioter.

Något som jag för tillfället (typ alltid) har ännu svårare för är människor som tar sin okunskap till en annan nivå. Det delas antifeministiska och rasistiska länkar på sociala medier och man dunkar varandra grabbigt i ryggen. Länkarna tar en till texter om hur jämställdheten gått för långt. Om män som inte längre vågar vara män i denna åh så feministiska värld (I know, right?!). Om vardagsrasism. Om hur vi måste hålla fast vid det manliga och kvinnliga. Om hur ordet hen förstör våra barn. Om hur det är farligt att kvinnor tar för sig för mycket. Om hur män faktiskt också blir våldtagna (på tal om hur många miljontals våldtäkter som sker i världen varje år). Om ren skit och hittepå, helt enkelt.

Jag blir bara så jäkla trött på denna bakåtsträvande propaganda som sprids av okunniga och bakåtsträvande mänskliga bromsar som vill förhindra att samhället går framåt. Men det handlar mest om just okunskap och rädsla, om den starka viljan att hålla fast vid det man "vet" något om. Det trygga. Man är rädd för att ifrågasätta normerna och bli onormal. Men ännu en gång - tänk för fan på varför du tycker som du gör. Varför är inte alla människor lika mycket värda för dig? På vilket sätt är det positivt med ett mansdominerat samhälle där kvinnor inte ens kan gå säkra på gatan en lördagskväll? Eller få lika mycket betalt för samma jobb heller, för den delen... Tänk på hur samhället är utformat. Tänk på hur det påverkar dig, dina val och din tankegång. Tänk till innan du öppnar käften, helt enkelt.

Okunskap var ordet.

Ta vara på naturens godsaker - laga en sjukt god nässelsoppa

 
Jag har länge varit sugen på något som jag inte ätit på väääldigt länge - nämligen nässensoppa! Som tur är har vi ett hav med dessa stickiga små växter bredvid hönsgården, så i förmiddags begav jag mig ut på nässeljakt. Henry satt i vagnen och hejade på medan jag, med tjocka trädgårdshandskar, plockade dom små delikatesserna.
 
 
 
Är du också sugen på att laga nässelsoppa? Plocka i så fall dom sprödaste små nässlorna. Undvik att plocka längs E4:an, utan leta dig in i en skog eller spana i utkanten av någon bekants trädgård. Det går åt minst en liter eller två. Sen rensar man bort stjälkar och sköljer bladen noggrant innan det är dags att förvälla dom i ca 5 minuter i kokande vatten med kyckling- eller grönsaksbuljong. Spara sedan ungefär hälften av vattnet och häll bort resten. Nässlorna bör sedan hackas/klippas i små bitar och läggas åt sidan för att sedan tillsättas i soppan senare.
 
 
 
När ovanstående är gjort hackar du en schaottenlök eller gul lök smått och fräser denna i smör innan du pudrar över någon matsked mjöl, rör detta slätt och tillsätter buljongvattnet som du sparade tidigare. Låt alltsammans koka upp och häll sedan i några deciliter grädde, riven muskotnöt, peppar och salt. Sist tillsätter man dom hackade nässlorna och låter soppan puttra i några minuter.
 
 

Pröva dig fram! Jag är superkass på att skriva (och följa) recept, men det är inte så noggrant när det gäller soppa. Håll dig till bra råvaror, enkla recept och smaka av ofta så brukar det gå toppenbra. Denna soppa blev i alla fall så himla god och här hemma serverades den tillsammans med ägghalvor.

Passa på att laga denna enkla och fantastiskt goda soppa innan nässlorna vuxit sig allt för stora och trista! Jag lovar att det både är jättegott och nyttigt. Det smakar ungefär som spenatsoppa fast annorlunda ändå. Himla gott i vilket fall!

En 50-talsdräkt med finfin krage

 
Ni såg ju den fabulösa pastelldrömmen! Jag måste ha haft en väldans tur igår eftersom att jag även fyndade en tjusig 50-talsdräkt med jacka och kjol.
 

 
Kragen på jackan är helt fantastisk! Det syns inte på bilden, men jackan är figursydd och formar sig fint efter kroppen. Ett riktigt rejält plagg dessutom! Den saknar dock en knapp men det ska jag väl kunna loppa någon dag framöver! 50 pixiluringar betalade jag för denna.
 
Och vet ni vad..? Jag hittade flera andra plagg som jag kommer att visa upp vartefter! Håll utkik ♥

En pastelldröm med tyll för 20 pix

 
Igår fyndade jag en riktig pastellkaramell med tygskärp i midjan.
 
 
 
Det var kärlek vid första anblick. Jag föll som en fura. Och endast 20 pix behövde jag betala för att den skulle bli min.
 
 
 
Den förtjänar en kemtvätt och sen är den som ny! Jag kan själv inte ha den för tillfället... Men jag jobbar på det! Annars får den flytta vidare framöver om jag ger upp.

I ♥ pink

 
Den senaste tiden har jag börjat älska rosa läppstift! Alltså. Ä-L-S-K-A.
 
 
 
Just detta kommer från Make Up Store och det är ärligt låne-snattat av Flisan. Sååååå fint! Lite extra tjusigt när man matchar med lila hår till och med! Om jag får lov att säga det själv. Rosa kappa.
 
Rosa läppar. Rosa kök. Ja ni hör ju! Rösta rosa för tusan ♀♥

Bull-bakar-dag

 
Idag har lillasyster Alice och jag lekt sockerbagare hela eftermiddagen. Vi började med en fika i Finspång med mamma. En slags förberedelse för vad som komma skall liksom! Sen handlade vi ingredienserna som inte fanns här hemma.
 
 
 
Väl hemma tog vi på oss förkläden och bläddrade bland recept.
 
 
 
Gamla Bettan åkte fram! En riktig supermaskin som aldrig sviker! Hon står alltid förberedd på en sån där smidig, gammal hylla som trollar fram ur ett köksskåp! Megapraktiskt om man blir akut sugen på hembakat och vill kunna sätta igång på direkten.
 
 
 
Vi bestämde oss för att baka bullar. Några med kanel och en hel del med egen-påhittad rabarberfyllning som blev jättegod.
 
 
 
Vi har aldrig haft så mycket rabarber som i år så det var bara att ösa på! Fast så här i efterhand skulle vi ha tagit mer... Man kan ju aldrig få nog av rabarber! Om ni undrar hur vi gjorde rabarberfyllningen till bullarna så kan jag berätta att vi skivade rabarber tunt och sedan stektes den mjuk i rikligt med smör, kanel, kardemumma och sirap! Alltsammans fick sedan svalna innan den utkavlade bulldegen breddes på rejält och rullades ihop.
 
 
 
Medan bulldegen jäste påbörjade vi nästa projekt - hallongrottor.
 
 
 
Vi gjorde dom á la café-size i maffiga muffinsformar. Så. Jäkla. Gott.
 
 
 
Inget man sätter i sig i en enda tugga inte!
 
 
 
Två sorters mördegskakor hann vi med också! En med choklad och en mandelfri variant av Finska pinnar. Det är kul att kunna bjuda på lite olika sorters godsaker. Och det är så himla lätt att bakandet bara drar iväg när man väl har börjat!
 
 

Sen provsmakade vi förstås alltihop! Flera gånger till och med. För att vara på den säkra sidan liksom. Men resterande godsaker ska vi mumsa på i helgen när Alice födelsedag ska firas!

Pasta med grön sparris och cream cheese

 
Igår eftermiddag vandrade vi varv efter varv i affären och kunde inte bestämma vad vi skulle äta till middag. Men efter mycket om och men bestämde vi oss för pasta! Jag kom att tänka på Sandras senaste pastarätt, så det fick bli en egen hittepå-version av sparris-pasta! Med bla. cream cheese, grön sparris, bacon, citron och örter.
 
 
 
Jag kokade sparrisen några minuter i saltat vatten innan den stektes i smör. Sen stekte jag även små bitar av bacon. Själva såsen till pastan var superenkel: Jag hällde helt enkelt av pastavattnet när pastan kokat klart, och sen rörde jag genast i cream cheese, örter (gräslök, timjan och citrontimjan), finriven vitlök, citronzest och halverade coctailtomater. Och salt och svartpeppar, förstås! Alltsammans tillagas av värmen från den varma pastan. Pastan toppades sedan med sparris och bacon när det var dags att servera. Och en äggula för att det är så himla gott emellanåt! En enkel och riktigt god pastamiddag.

Vissna blommor i håret

 
I lördags kväll knåpade jag ihop ett vackert blomster-hårband av plastblommor som jag och Flisan loppade tidigare samma dag.
 
 
 
Plastblommorna satt fast på några gamla ljusmanschetter och kostade bara några ynka kronor styck. Jag knipsade helt enkelt av och limmade fast dom på ett diadem med hjälp av en limpistol.
 
 
 
Jag älskar att blommorna och bladen ser vissna och ganska äkta ut!
 
 
 
Med dessa tjusiga på huvudet är det bara att posa loss hur som helst! Vad tycker ni om mitt blomsterpyssel? ♥
 

En kärleksklänning och en liten väska

 
Igår trotsades regnrusket och jag hämtade upp Flisan för en loppistur i Norrköping. Vi besökte både favoritbutikerna och en nyfunnen hemmaloppis. Jag fyndade bland annat denna tjusiga klänning och en liten skinnväska. Vi kikar vetja!
 
 
 
En sockersöt sommarklänning med en himla massa små, upp och ner-vända hjärtan på. En riktig kärleksklänning! Den sitter som en smäck och blir perfekt till både grill-galej och en dag på stan.
 
 
 
Jag gillar axelpartiet! Lite futuristiskt retro-aktig sådär.
 
 

Den lilla väskan ska få följa med på många sommaräventyr! Perfekt när bara plånboken, telefonen och läppstiftet behöver få plats.
 
 
Vi spanar in dom andra fynden vartefter, tycker jag! Jag köpte bland annat några ramar, en turban, ännu en väska och en vas i vitt pressglas som jag tycker så mycket om. Håll utkik!

Fundera över varför innan du dömer // En nagel i ögat på Putin och de trångsynta


"Han/hon är äcklig!" "Gud skapade man och kvinna, inte hen!" "Är det en hon eller han?"
 
Ingen har väl missat att fabulösa Conchita Wurst från Österrike överlägset vann årets upplaga av Eurovision Song Contest under gårdagen! Rise like a Phoenix, ljöd ur högtalarna och publiken var helvild. Kärleken flödade och Rysslands bidrag blev utbuat gång på gång. Man kan lugnt säga att årets Eurovision handlade om politik, statement och kärlek. Putin bet nog nervöst på naglarna under hela omröstningen och svimmade säkert av när
vinnaren korades. Eller så sjöng han med som resten av oss. Fast i smyg, förstås.
 
I mitt Facebookflöde dök det upp en himla massa kärlek ganska snart efter att Conchita vunnit. Folk var överlag glada och de flesta var överens om att det blev en storslagen seger, inte bara för vinnaren, utan för hela mänskligheten. Men så finns det ju såklart de som tvunget måste hata och förnedra. De som inte vet bättre helt enkelt, tänker jag. Conchita var tydligen både äcklig, "fel" och onaturlig. Att folk skulle uttala sig på det viset är såklart inget jag blir förvånad över, men jag kan ändå inte låta det gå obemärkt förbi.

Till de som uttrycker sig på det här viset vill jag bara fråga: Varför? På vilket sätt stör hen dig personligen? Vad ger dig rätten att döma någon annan på det viset? Vad får du ut av det? Är du troende (som flera hatande och förnedrande ironiskt nog varit) - är du den som bör döma? Varför tror du att du tycker som du gör?
 
Ännu en gång handlar det om samhällets trista, grå normer som fortfarande genomsyrar och härskar. Dessa normer har man vuxit upp med. Dom finns inborrade i våra huvuden och nergrävda i vår ryggrad sedan flera generationer tillbaka, och tyvärr är dom ganska svåra att tänka förbi och bli av med. Dessa förjävliga normer säger att Conchita är fel. Dom säger att hen är onaturlig och bör smutskastas. Det är ju det som vi har lärt oss och som vår värld förväntar sig av oss. Tillsammans kan vi dock kasta dessa dassiga normer åt helvete - genom att ifrågasätta och upplysa. För visst ska det väl vara självklart att alla människor är lika mycket värda? Om inte så är det samhället det är fel på, inte den skäggiga, glittriga kämpen i klackar som just spöade hela Europa i världens största sångtävling på bästa sändningstid. Ett långfinger åt Rysslands styrande och en nagel i ögat på alla trångsynta. Världen börjar fatta och jag är stolt över att vi i vårt avlånga land var tydliga med var vi står.
 
Det är inte över förrän den skäggiga damen sjunger, kan man väl säga. Och det var precis det som hände. Segern var total ♀♥

Feminism - "Tanken går till nazism och hjärntvätt"

 
 
"Vilka rabiata stolligheter. Tanken går till nazism och hjärntvätt".

Så uttalade sig människan som filmade hela feministmötet, som hon uttryckte sig. Tillsammans med 4 andra antifeminister (och sedan även en femte som anslöt sig senare) deltog hen i det feministiska panelsamtalet som jag skrev om i torsdags. Dessa människor deltog för att smutskasta, förlöjliga och vinkla hela samtalet till att feminister är manshatande, hjärntvättande extremister som samlas i grupp för att förnedra män, likt en grupp nazister som planerar sin nästa attack på manssamhället.
 
Att över huvud taget jämföra feminister med nazister... Hen har ju uppenbarligen levt under en sten så pass länge att förintelsen och den feministiska kampen bara glidit obemärkt förbi. Hon kanske har missat den pyttelilla detaljen att feminister står för alla människors lika värde och jämställdhet, medan nazisterna i stort sett slaktade alla människor som inte passade inom den vita, blåögda, ariska normen. Så jävla kränkande. Men javisst. Vi feminister hjärntvättar folk hejvilt. Vi lurar dem att tro att vårt samhälle någon gång kan uppnå jämställdhet och att alla människor kan ses som jämlikar i framtiden om vi alla kämpar tillräckligt hårt. Ja, jag vet. Hemska tanke.
 
"Som tur var fick jag med de vidrigaste delarna på film. Lånar gärna ut dem till uppdrag granskning.", tillade denna ytterst pålästa människa. Fasen så bra att någon filmade, tänker jag! Då kan ju fler ta del av vad dessa fantastiska människor hade att säga. Detta bör absolut visas upp så att folk ser att feminismen är på uppgång och att allt fler ansluter sig och förstår dess innebörd. Det är nu det sker, liksom! ♀♥
 
"Crazy motarbeta det andra könet, visst finns orättvisor och bra att kvinnor tar för sig men är det rätta vägen att trycka ner männen?", skrev en fellow medelåldersman i kommentarsfältet. Det låter precis som när antifeminister överlag säger "Klart att jag vill ha jämställdhet. Men det får ju inte bli FÖR jämställt". "Klart att kvinnor ska få ta plats men det får ju inte gå till överdrift!" Så jävla tröttsamt. Så jävla passé.
 
 "Borde startas nån motrörelse, unga peninister :-)".  Han kanske har missat det meeeen... Ni kallas redan för antifeminister. Män som hatar kvinnor. Idioter. Rasister. Nåt åt det hållet. Hur fasen kan man vilja föra en kamp MOT feminismen, en kamp mot jämställdhet och människors lika värde?
 
"Jag har träffat män som varit oerhört smarta och hala (i klass med Gudrun Schylman) men tror inte att dom någonsin skulle förnedra det motsatta könet, nej är klass, utbildning, status som gäller.."  Även denna människa har bott under en sten under större delen av sitt liv. Det är nämligen just detta som sker varenda dag, överallt. Kvinnor världen över förnedras HELA TIDEN, ÖVERALLT. Även här ser vi ett klassiskt och återkommande exempel på hur en högt uppsatt, välutbildad, smart och stark kvinna nervärderas pga. sitt kön. Snippa + högt uppsatt = hatar och förnedrar automatiskt män och ses som ett hot mot det å så bekväma manssamhället. Status... Ja, många män tror ju faktiskt att de förlorar sin status med en jämlik kvinna vid sin sida eller Gud förbjude... I en position över sig själva.
 
"-----: Du kom efter att de "buade ut" mig offentligt och då sa jag inte ens något. Jag ville bara ställa en enkel fråga om hur de såg på könsroller men jag sågs som ett hot tydligen". Nä. Bara nä. Det var en amazing stämning inne i lokalen. Helt fantastik faktiskt. Ja, det finns ju till och med på film! Och nä, ingen såg på denna människa som ett hot. Numera som en idiot kanske, men absolut inget hot pga. den frågan.

Det finns ju uppenbarligen en stor grupp med människor som motarbetar. Det var inte bara en engångsföreteelse, utan något som pågår ständigt. Organiserade grupper försöker ständigt att trycka ner det som är nytt och på frammarsch. Och det är riktigt otäckt. Att vi, som kämpar för det självklara, ses som de extrema och bör motarbetas. Men äsch. Då är jag väl hellre extrem då än att sluta kämpa för det jag tror på! Vi feminister är minioritet i dagens samhälle. Men det spelar ingen roll, för vi kommer att kämpa till slutet.
 
Ett långt inlägg senare känner jag mig något lättare. Kärlek till er ♀♥
 

En sjömansdröm från 60-talet

 
Min mamma är en riktig fyndare! Igår loppade hon en fantastisk sjömansklänning från 60-talet som jag fick lägga vantarna på under eftermiddagen. En marinblå dröm med vita detaljer och tjusig, klassisk krage.
 
 
 
Den faller så himla fint och är alldeles lagom lång.
 
 

Den kostade ynka 20 pix och det måste väl ändå vara årets bästa klädfynd hittills. Den sitter som en schmäck och jag lovar att ni ska få se mer av den en annan dag! Tills dess ska den få hänga på en krok och vara fin. Vill man tjuvkika lite så har jag lagt upp en bild där jag provar den på Instagram! isabellalindquist heter jag där ♥

Ni är bäst ♥ men vad gillar ni?

 
 
 

Nu tänker jag vara lite sådär krävande igen och fråga er läsare...
 
Det är nämligen så sååå roligt att ni är så många som följer mig här på bloggen! Men jag undrar lite över vad du, som läser min blogg precis just nu, gillar med min blogg! Varför läser du den och vad gillar du bäst? Vill du se mer av någonting? 
 
Föredrar du när jag skriver om feminism ♀? Livet på landet? Inredning? Bilder på mig själv och outfits? Vintage och loppisfynd? Tutorials? You name it! Jag vill verkligen veta, så kom igen och kommentera så blir jag megaglad!

Min blogg kommer alltid att baseras på vad jag tycker om att skriva om och vad jag gillar personligen, men det är kul att höra hur ni tänker! Ni fina läsare är ju nämligen en stor del av min blogg och mitt bloggande, och ni är liksom bäst, helt enkelt ♥

Fministiskt panelsamtal - en fantastisk kväll (trots antifeministerna)

 
 
Gårdagskvällen var amazing! Sjukt många peppade och glada människor samlades i Kulturhuset i Norrköping för ett feministisk panelsamtal. Jag peppade med färgglada kläder och rosa kappan (såklart) innan jag åkte för att hämta upp Lotta och Evelina.
 
 
 
Puss-poser funkar alltid när det vankas blurriga spegel-selfies!
 
 
 
Spänningen låg i luften innan den fantastiska panelen anlände. Vi var där i god tid och tur var väl det! Det fullkomligt strömmade in folk och alla fick tyvärr inte plats i lokalen.
 
 
 
Jag tog blixt-selfies under tiden vi fikade och väntade på att det hela skulle börja.
 
 
 
Och titt! Här är de! Moderator var Kristina Wicksell och panelen bestod av: Carina Milde, Lady Dahmer, Amra Hasanov, Armina Etminan och Ellen Larsson.
 
 
 
Det var ett mycket spännande och givande samtal där man utgick från Belinda Olssons TV-program ”Fittstim – Min kamp”. Det pratades om att "ta debatten", rätten till sin egen kropp, hur det är att vara feminist idag, hur mycket kritik man som feminist får möta (och förväntas tåla) och mycket mer!
 
 
 
Alltså Lady Dahmer. Jag var totally starstrucked. Och det är ju inte så konstigt! Människan är beyond amazing. Jag älskar att hon talar klarspråk och är tydlig med sina åsikter utan att skämmas ett dugg (varför ska man liksom?).  
 
 
 
Efter över två timmars samtal och frågor från publiken var denna kväll slut. Det kramades, skrattades och fotades.
 
 

En fantastisk kväll! Jajamen, jag ska säga det igen: FANTASTISK! ♀♥ Det känns urbra att kunna samlas i ett så pass tryggt rum och diskutera viktiga frågor, som dessutom aldrig kan vara för små eller för stora. Allt hänger samman, som det pratades mycket om under kvällen. Och visst är det så.

MEN. Det kommer ett stort MEN. Idag kikade jag in på Lady Dahmers blogg och blev bara så paff. Några människor som under gårdagen närvarade under panelsamtalet ställde något orelevanta och rent av off frågor i ett sånt här sammanhang. Inget konstigt med det egentligen om man är ny som feminist eller allmänt nyfiken, som Lady Dahmer skrev. Men många av oss kände sig både kränkta och obekväma. De fick i alla fall utförliga svar på sina frågor som handlade om huruvida "vi feminister" tycker att mannen eller kvinnan ska betala på dejter, om det kan vara så att lika många män blir misshandlade av kvinnor fast de inte vågar anmäla och om det inte finns några fördelar med könsroller.

Idag har det dock visat sig att dessa människor filmat hela panelsamtalet och väckt misstankar bland publiken runt omkring dem genom att tissla och tassla. En av dem, en kvinna, sägs dessutom planera att skicka filmen till en känd antifeminist som hon har haft kontinuerlig kontakt med sedan länge. Läs mer på Lady Dahmers blogg där jag själv läst om det hela.

Alltså jag blir helt paff. Att man inte ens ska få vara ifred i ett så pass tryggt och kärleksfullt rum som det vi under gårdagen befann oss i. Att det ens på allvar finns människor som vill förstöra och göra sig lustiga över något som de inte ens besitter kunskap kring. Fast egentligen är väl inte det i sig något nytt alls... Men jag trodde inte att den typen av okunniga och bittra människor intresserade sig av något sånt här. Och vad tusan ska de göra med filmen?

Det är både otäckt och kränkande. Fast filmen kommer å andra sidan inte visa något annat än en samling med kompetenta, fantastiska och peppande människor som slår ett slag för mänskliga rättigheter, antirasism, rätten till sin egen kropp och ett jämlikt samhälle. De får gärna visa upp filmen! Den visar bara att den feministiska kampen pågår precis just nu och att feminismen växer så att det knakar! ♀♥

En lördag med stand up, efterfest och härliga människor

 
Min Pride-helg fortsatte på lördagseftermiddagen! Lotta hämtades upp på vägen mot stan och sen bar det av till Dynamo ännu en gång.
 
 
 
Dagen till ära hade jag på mig en hyfsat nyfyndad kjol med små svalor på. Himla fin om ni frågar mig! Och rosa kappan, förstås. Lotta var vacker som en vårdag i sin blårutiga klänning och en urtjusig, kort jacka som jag är sååå avis på.
 
 
 
Flisan hängde också på! Världens finaste och bästaste systeryster (tillsammans med lillasyster Alice, förstås!). Jag är så stolt och glad över att hon ville följa med på galej den här viktiga helgen.
 
 
 
Även Flisan var sjukt fin med sin blomsterkrans på knoppen. Det är nog förresten bara jag som fortfarande kallar henne för Flisan... Men hon kommer nog alltid vara en Flisan för mig!
 
 
 
Mina Dojjan-skor passade denna härliga vårdag. Vi satt och filurade på trappen en stund innan vi gick in.
 
 
 
Sen drog vi på en stand up-show med Matilda Berggren! Flisan och jag fixade regnbågsarmband under tiden vi väntade. Dom blev så jäkla fina att vi nog måste börja sälja dom exklusivt i nån dyr smyckesbutik.
 
 
 
Här mötte vi upp Evelina som styrt och fixat med olika aktiviteter hela dagen!
 
 

Efter showen åt vi både hamburgare och sen också fika! Värsta mat-turnén.
 
 

Ojojoj vilken lyx!
 
 

Jag sörplade på en chai-latte.
 
 

...och Flisan fick en brilliant idé. Jag kommer dock inte ihåg vad det var... Det dök upp så himla många den här dagen!
 
 

Regnbågsnaglar hann jag förresten aldrig att fixa! Men Lotta var snajdig som vanligt och matchade det egenpysslade armbandet. Efter nån timmes fika var det förresten dags för musikalen Kränkt. Sjukt bra!
 
 

På kvällen förfestade vi hemma hos Lotta innan själva förfesten. Sen drog vi på Pride-efterfesten vid midnatt och dansade hela natten lång! Solen hade redan börjat gå upp när jag klev innanför ytterdörren hemma i Sonstorp och än idag hittar jag glitter-rester i håret (och Martin i skägget...). Precis som det ska va!

Det här var verkligen den bästa helgen på länge! Så mycket kärlek, skratt, dans, glitter och kloka människor överallt. Och bubbelvin! Mmm... Bubbelvin. En kärleksfest utan dess like, helt enkelt! Jag längtar redan till nästa år. Tusen tack, alla fantastiska människor som jag hängt med!

Det här med förändring


Med våren kommer förändring. Världen runt omkring oss blir ännu en gång blomstrande, grönskande och kvittrande. Allt känns plötsligt lite lättare, tycker jag. Mer livfullt och framför allt hoppfullt. Men det är också nu som vi får för oss att man själv behöver förändra saker. När våren ändå är igång och gör samma sak liksom. Vi röjer i våra förråd, klipper en ny frisyr, testar nya maträtter, köper lite nya plagg och tänker att ja, nu ska jag fan börja jogga också.
 
Förändring är både kul, spännande och ibland välbehövligt! Jag befinner mig själv mitt i förändrings-smeten. Här om dan klippte jag spontant min lugg sådär jättekort som jag gillar fastän jag ständigt försöker spara ut den. I helgen kände jag ett stort sug efter ett par kängor, lagom nu när jag precis köpt flera par sommarsandaler och Mohedatofflor. Igår klappade jag lite på en lång, svart spetskjol som jag inte använt på år och dar, samtidigt som jag började fantisera om en nätt bomberjacka. Lite sådär gotiskt, tufft OCH vintage på samma gång är väl fint, tänker jag. Fast en kort, lagom sliten och ljus jeansjacka är ju snygg det med! Jag både röjer i förråd och bodar, planterar växter hejvilt i trädgården och tänker att jag minsann ska möblera om. Och nog fan funderar jag på om jag inte ska ta och springa en runda ikväll när jag ändå håller på.

Men det är skönt med förändring.

Lär dig posera med Mysan!

Är du trött på att inte bli bra på bild? Är du less på att aldrig få vara med när det ska fotas därför att du inte posar tillräckligt bra? Mysan har lösningen! Följ hennes enkla tips nedan och bli ett proffs på nolltid!
 
 
 
1. Räck ut tungan! Detta fungerar nästan i alla sammanhang och livar upp vilken bild som helst när man inte vill se allt för allvarlig ut.
 
 

Tungminen fungerar även i grupp! Sikta in dig på en lämplig måltavla och sträck ut tungan - antingen galet och överdrivet, eller kanske lite diskret och coolt. 
 
 
 
2. Den sammanbitna, allvarliga looken. "You talkin' to me?"  Smulor på hakan är ett plus.
 
 
 
Även denna min fungerar i grupp! Det är viktigt att skjuta fram underkäken och gör någon rolig rörelse med armen/frambenet för att komplettera.
 
 
 
3. Blixt-minen. Denna bild kan uppstå vid skarpt solljus eller när man fotar med blixt. Men man kan såklart rocka den och göra den till sin! Se ut som om du ätit en citron bara och fram med tänderna.
 
 
 
4. Gäsp-minen. Visa att du inte bryr dig och egentligen har annat för dig, helt enkelt. Tufft.
 
 

5. Sniffa-någon-i-baken-knepet. Ser din poseringspartner lite trist ut? En rejäl sniff i baken så är problemet löst! Hen kommer att få en riktigt kul, och kanske något stel, min.
 
 
Hoppas att du har lärt dig något och lycka till med framtida poserande! /Mysan

En kärleksfest - Prideparaden 2014

 
I fredags eftermiddag samlades jag, Lotta, Evelina och Evelinas mamma på gamla busstationen i Norrköping, tillsammans med hundratals andra peppade människor! Lotta och Evelina hade urtjusiga klänningar på sig och finfina flaggor i hand.
 
 
 
Jag hade min rosa kappa. Det kändes så himla rätt en dag som denna!
 
 
 
Vid 18 avgick Norrköpings fösta Pride-parad-tåg! Vi gick nästan längst fram i tåget och hundratals människor hakade på.
 
 
 
Vi gick bakom den tjusiga och färgglada Pride-vagnen.
 
 
 
Jag viftade med min regnbågsflagga.
 
 
 
 
Vi knallade gate upp och gate ner (sagt med min bredaste östgötska).
 
 
 
Budskapet var tydligt! Så himla mycket kärlek ♥
 
 
 
 
Vi tågade ner för Kungsgatan innan vi anlände vid vår slutdestination...
 
 
 
Dynamo!
 
 
 
Vi stannade hela invigningen och lyssnade på tal och dikter innan kvällen slutade med hamburgare och Pride Comedy på Trappan. En sjukt lyckad parad om ni frågar mig! En himla massa glada, peppade människor som vill vara med och kämpa om en bättre och mer rättvis värld där man får älska och vara vem man vill!

Norrköping PRIDE fortsätter!


Gårdagen var toppen! Asbra parad med sjukt många glada och fantastiska människor! Idag fortsätter roligheterna hela eftermiddagen och avslutas med efterfesten! To be continued...

Ni kommer väl? // Norrköping Pride

 
Östgötar och andra i närheten! Ni vet väl om att det nu vankas Norrköping PRIDE? Ikväll är det parad 17:30 och invigning klockan 19 som gäller för mig innan vi drar till både föreläsningar, stand up-shower, fester och annat galej som planerats resten av helgen. 
 
Man kan såklart hitta på en himla massa skoj och viktigt den här helgen - spana bara in programmet HÄR. Hoppas att ni kommer! Heja gärna om ni ser mig ♥♀