Sommaren är kort

...det mesta regnar bort! Usch och fy för vädret dom senaste dagarna! Nu vill vi ha sommar och sol innan det är för sent! Jag vill hinna bada åtminstone en gång. Nä, jag har faktiskt inte badad en endaste gång i år! Det beror till största del på att jag har fött barn, men jag är dessutom en riktig badkruka.
 
I morgon måste det bli sol och värme! Jag och mamma ska sälja lite stuff på bakluckeloppisen i Finspång. Förhoppningsvis hittar jag även något att ta med hem...
 
 
Martin hittade ett gäng krusbär när vi rensade bort en massa sly och buskar innan namngivningskalaset. Mums!
 
 
 
 

Nytt utseende

Jag var himla trött på min förra header! Den passade inte alls in längre, som den gjorde när den var brand new! Nu blev det en massa fina regndroppar, nyare bilder på mig och nya fräscha färger på diverse texter. Jag kommer nog att ändra en del saker allt eftersom, men detta får duga så länge!
 
 
Jaja, här är nåt gulligt!
 

 
 

Skålar på fot är det bästa jag vet... Näst rabarberkräm.

Något som jag alltid är ute efter - vackra skålar på fot, helst i pastellfärgat pressglas! Kan man ha för många?! Passar perfekt att ta fram när man ska bjuda på fika, godis eller något annat som kan se fint ut i en sån. Eller så kan man, som vi här hemma, ha dom framme som dekoration eller fruktskålar. Olika färg, höjd och form skojar till det hela tycker jag! Det ser himla fint ut i alla fall.
 
 
Den turkosa har jag fått av svärmor. Den är min favorit! Den vita skiftar i ljus ljus ljuuuuuus mintgrön om man jämför med något annat som är vitt. Den i genomskinligt glas blir en fin kontrast.
 
 
 

Tavlor av 70-talstidningar

Ett par gamla serietidningar från 70-talet blev till roliga tavlor som numera bor i vardagsrummet! Hur fiffigt och fint som helst! Jag ska göra ett par till om jag hittar ytterligare några fina och användbara bildrutor.
 
 
 Jag älskar gamla tv-seriers och serietidningars "ljudord"! BOOM! KA-POW! RAAAWR! KLONK! Och tydligen SPA-KOOOM? Haha...
 
 

Namngivningspresenter

Henry fick många fina presenter i lördags på namngivningskalaset! Det verkade som om alla hade lagt ner tid och omtanke ♥ Allt verkade genomtänkt och passade liksom ihop på något sätt. Sama stil, tema eller vad man ska kalla det! Henry kommer att bli så nöjd över alltihop när han är gammal nog att använda sakerna. Just Det var förresten jättebra! Att sakerna som han fick kan användas under en lång tid när han blivit lite äldre.
Träleksaker, kläder, gosedjur, första besticken, mat-set, en gunghäst, en JaBaDaBao-bil (!!)... Listan är lång! Jag kan börja med att visa er dessa awesome saker iaf!
 
 
Aaaw... Henrys första Fjällrävenväska!
Den kan han ha när han börjar på dagis eller när han ska åka på utflykt! Där i kan han ha sin lilla termos/flaska som han fick och lite matsäck... ♥ Perfekt när vi ska åka på äventyr!
 
 
 
 
Converse, såklart!
 
 
 
När han ska resa... Haha å ♥
 
 
 
En underbar racerbil från JaBaDaBaDo!
En av favoriterna! ♥

Vintageshorts och en liten stringhylla!

Dessa underbaringar (plus lite till...) fick följa med hem från en gårdsloppis här om dan! Underbara, troligtvis hemsydda, små vintageshorts i lilablommigt tyg och med hög midja, och en liten stringhylla. Märket på hyllan är SEBA Sweden och den kostade en femtiolapp. Efter lite letande på google så upptäckte vi här hemma att den är värd ett par hundralappar mer. Fynd! Dessutom är den ju superfin! Den ska sättas upp på en tom liten väggsnutt bredvid soffan i vardagsrummet. Typ som tv-/sterio-/tv-spels-fjärrkontrollshylla... Typ.
 
 
Shortsen gav jag en ynka guldpeng för! Hur underbara?! Till en vit bikini kanske?
Dom ser ut som n blommig blöja på bilden men åh va jag älskar dom!
 
Hyllan ska ni få se en bättre bild på så fort jag har satt upp den! Jag vill olja den med teakolja också men et får bli en annan gång... Typ om hundra år.
 
 

Två "nya" lampor

Sist jag var på bakluckeloppis köpte jag två "string"-lampor med spetstyg. Dom är himla fina, tycker jag! 15 pix styck - som hittat! Tyget är inte likadant på båda, men vad gör det om hundra år? Det är charmigt och dom matchar ändå!
 
 
Den ena får stå i vardagsrumsfönstret!
 
 
 
 
 
 
...och den andra på den lilla teakmöbeln.
 
 
 

Sneak peak

Bilder på namngivningskalaset kommer som sagt inom kort. Först måste jag snatta dom från syster yster! Men här är en liten sneak peak... Det är kassa iPhone-bilder, men fint var det! Världens finaste kalas t.om., om jag får säga det själv! Vi var så stolta ♥
 
 
 
 

Namngivningskalas

Namngivningskalaset blev så himla lyckat! Allt var vackert dukat, gästerna hade trevligt, glassen var underbar och Henry var snäll hela tiden (han sov...)!
 
Kalasets glasstema var toppen och alla pastellfärger var så vackra. Ballonger, vimplar, pom poms, blommor... Åh, så fint!
 
Bilder mm dyker upp inom några dagar! Flisan tog en hel del fina bilder, kan jag tänka mig. Vi får väl se... ♥
 
Håll utkik!
 
 
Det blev en hel del vackra blommor kvar efter kalaset!
 
 

Loppisfyndad kamera

Säkert från tidigt 90-tal eller nåt! Den får stå på stringhyllan i vardagsrummet och se allmänt söt ut. Jag tycker att den passar alldeles utmärkt där!
 
 
 
 
På tal om kamera så skulle jag verkligen vilja ha en bra kamera så att vi kan ta fina bilder på Henry! Och på annat med förstås... Men framför allt på Henry!

Hängslen till Henry

Mamma köpte ett par söta små hängslen åt Henry när vi var på bakluckeloppisen i torsdags. Ett jäkla tjat om den där loppisen, jag vet! Men det fanns en massa fint där. Visst är dom söta! Han måste ju få premiäranvända dom snart! Vi hittade även en fin sjömanskostym som skulle passa honom, men inte förän om ett år... Det kändes lite onödigt just nu, så vi får hitta en annan sen vart efter!
 
 
 

Krämig hemgjord glass på under 5 minuter?!

En underbart god och krämig glass på knappt 5 minuter?! Jajamen!
 
 
Vad behöver man?
 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (ej kokad!)
frön från 1 vaniljstång
 
Hur tillverkar man denna superglass?
 
Häll alla ingredienser i en bunke och vispa sedan alltsammans tills smeten tjocknar och bildar toppar (som när man vispar vanlig grädde, helt enkelt). Sen är det bara att hälla smeten i en passande form och frysa den i 4-5 timmar. Man behöver inte röra i den under tiden. Sen är glassen klar! Låt den gärna tina ett par minuter innan det är dags att äta den, så att den blir lagom krämig.
 
 
Jag lovar! Den blir sjukt god! T.o.m. Martin, som brukar vara lite skeptisk, åt tills han blev proppmätt. Glassen blir otroligt krämig och blir inte alls vattnig i kanterna när den smälter som annan glass lätt blir.
 
Jag kan tänka mig att tillsätta virvlar av t.ex. lemoncurd, choklad eller kokad kondenserad mjölk i glassmeten! I vilket fall som helst ska jag göra denna glass till namngivningskalaset!
 
 
Värt att testa, jag lovar!
 
 

Blomsterbord 50-tal

På bakluckeloppisen köpte jag även detta blomsterbord i bambu från 50-talet. Just nu har jag ingen aning om vart det ska stå, men jag kunde inte låta bli att köpa det! Jag fick det för ett hyfsat pris efter lite prutande.
 
Jag har tänkt måla det sista tråkiga (och tomma) rummet på nedervåningen här i huset nu i helgen, så det kan mycket väl få flytta in där! Vi får se... Jag ska i alla fall hitta några fina blommor i passande krukor att ställa på bordet.
 
 
 

Resväska

När vi var på bakluckeloppisen så slank det även med en söt, röd liten resväska. Jag kunde inte låta bli...
Jag undrar vad dess första ägare hade den till!
 
 
 
Den bruna väskan har förresten tydligen används som "fotbollsväska" av en numera bortgången släkting. Han förvarade helt enkelt sina fotbollskläder mm. i den!
 

Sommarkantareller

I tisdags plockade jag och systeryster Flisan en hel del gula sommarnaktareller. Vi plockade säkert 10 liter på mindre än en timma! Perfekt att förvälla och frysa in till ett annat tillfälle. På kvällen grillade vi foliepaket innehållandes torsk med kantareller, färskpotatis, lök och en massa annat gott!
 
 
Mums!
 
 
Världens bästa Felicia ♥
 
 
 

 

"Ny" kökslampa

Denna söta kökslampa köpte jag idag! Jag köpte den av en tjej på en loppissida på Facebook. Ynka 30 pix kostade den! Fynd!
 
 
Jag ska byta ut vår nuvarande kökslampa mot denna och matcha med vita gardiner!
 
 
 
 

Tio spänn!

Tio spänn för fyra femtiotals-äggkoppar i teak. Snacka om fynd! Jag köpte dom igår på bakluckeloppisen i Finspång.
 
 
Passar våra vackra gröna ägg perfekt!
 
 

Zalando

Jag har beställt två nya plagg och ett par skor från Zalando! Det är sällan jag spanar där men nu hittade jag en del! mint&berry heter ett märke som erbjuder en himla massa fina plagg. Retroinspirerat och gulligt! Fantastiskt bra, helt enkelt. Nu återstår bara att se om jag beställde rätt storlek... Man vet ju aldrig! Storlekarna kan ju variera beroende på märke. Jag hoppas speciellt att kalasklänningen till Henrys namngivingskalas passar pe
 
 
Jag beställde bla. den här blusen!
How cute?!
 
 
 
 
 
 

Kom med posten

Nu är dom här!
Ser framför mig hur någon använder en av dom små gafflarna för att ta upp en oliv... Känns lite glammigt! Söta är dom i alla fall.
 
 
 

21 år ung

Ja, just det! Jag fyllde ju år i söndags. Numera är jag 21 år ung. Att säga 21 år gammal känns fel. Än räknas man väl inte som gammal? Eller?! Haha...
 
Vi bjöd i alla fall på hemgjord jordgubbsglass (plus en del annat gott!). Den var jättegod, men blev tyvärr alldeles för frostig! Det skulle bli en krämig semifreddo men blev liksom lite isig... Jag tror att problemet var att jag blandade i en för stor mängd mosade jordgubbar. Dom innehåller ju trots allt en hel del vatten! Nästa gång ska jag koka jordgubbarna och låta det mesta av vätskan koka bort. Det blir nog bra! Smaken blir nog mer koncentrerad också! Man lär sig av sina misstag. Jag delar med mig av receptet när glassen blivit som jag vill!
 
 
Lillasyster Flisan tog kalas-bilder ♥
 
 
 
 
 
 
Henry gjorde knasiga miner och skrattade ♥
 


 

Nykläckta

Nämen titta! En av våra hönor har ruvat fram ett litet gäng med ursöta kycklingar! Under morgondagen kommer säkert dom andra att titta fram ur sina skal. Detta är dom första naturruvade kycklingarna här hemma! Våra andra höns är "maskinruvade". Det är såklart bäst för dom små liven att ha en hönsmamma att växa upp med, som lär dom allt hon kan. Å, det är ju så gulligt med små kycklingar som springer runt på tomten! Idylliskt kan man lugnt säga.
 
 
 

Älskade unge

Älskade lilla unge! 
...med världens sötaste små hängselbyxor.
 
Tänk att det redan har gått fem veckor sen vi fick träffa dig för första gången!
 
 
 
 
 
 
 
 

12 juli

Den största delen av den här soliga och fina dagen har spenderats i trädgården där vi har fixat och donat, grillat och tagit det lugnt. Annars har vi mest gjort en del ärenden och myst med lillskrutten!
 
I morgon ska jag och Martin åka på en fisketur och mysa för oss själva medan Henry är hos sin mormor och morfar! Det ser jag fram emot ♥
 
 
Vardagspiffig! Med bandana och runda solbrillor, som vanligt numera.
 
 
 

Nu jävlar!

Precis så känner jag - nu jävlar!
 
Ikväll joggade jag 2 km utan att stanna en endaste gång! Jag joggade t.o.m. på stället när Mysan skulle bajsa... Varför är dessa 2 (ynka) km så storslagna? För att jag aldrig har kunnat springa längre än typ 100 meter utan att flåsa som en tok och vilja lägga mig ner på marken. Jag gav mig ut på en "löprunda" här om dan och då lyckades  jag jogga i knappt 1 minut i taget, varvat med gång i rask takt. Sen dess har jag inte rört på mig speciellt mycket...
 
Nu undrar jag hur det kommer sig att jag lyckades så bra idag! Hmm... Jag kände mig mer peppad och sugen innan jag gav mig iväg, hade peppande musik i lurarna och var fokuserad hela vägen - det gjorde nog all skillnad i världen. När man känner sig peppad och stolt går det bra! Woho!
 
 
 
Nu ska jag verkligen ta tag i det här! Och med det här menar jag motion och mat. När det gäller maten har jag börjat tänka mig för. Enkla saker! Som att inte äta en massa snask och godis flera gånger i veckan, välja bort vitt bröd och andra snabba kolhydrater, äta mindre portioner, välja vatten före saft, äta mindre "konstgjord" mat... osv osv. Ett steg i taget!
 
Målet är inte att bli smal som en pinne. Jag vill helt enkelt kunna titta i spegeln och se en stolt tjej med ett maxat självförtroende! Jag vill kunna köpa dom där fina kläderna som jag annars inte tycker passar min kropp som den ser ut just nu. Jag vill kunna springa, leka med Henry när han blivit äldre och gå i trappor utan att flåsa. Nu ska jag göra mitt bästa för att uppnå mina mål och sedan fortsätta lite till för att stanna där!
 
Idag är jag stolt över mig själv ♥
 
 

 

Picknick i solen

Idag blev picknicken av! Vi har suttit och njutit av solen vid en badplats, ätit goda smörgåsar och pratat om allt och inget. Egentligen har vi väl mest larvat oss och skrattat åt allt mellan himmel och jord, men det är en fantastisk känsla! Det sker liksom automatiskt! Och det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet... ♥
 
 
Scarf även idag! Denna gång i form av en rosett.
Jag kände mig väldigt piffig!
 
 
 
Det blev inget kvällsdopp för min del, men förhoppningsvis har jag fått lite färg.
 
 
 
Hemgjord jordgubb- och rabarbersaft! Så jäääääääävla god! Den är precis lagom söt och smakar verkligen så där som bara hemgjord saft kan göra.
 
 

Jag idag

Bad hair day? No problemo! Snusnäsduken har räddat mig ännu en gång! Jag ska visa er några olika frisyrer och knep när det gäller bandanas, snusnäsdukar och scarfs. Mest pin up- och vintageinspirerat, såklart! Håll ut ett tag så dyker det upp vart efter, lite i taget ♥
 
 
Jag idag, helt enkelt! Med fyndade 30-kronors-sunnies och en snusnäsduk på huvudet.
 
 

Loppisfyndat i ösregnet

I morse vaknade jag av det sjuka spöregnet som slog mot fönstret. Det måste ha varit det värsta på väldigt länge! När jag väl var på väg att somna om kom även åskan på besök... Sjukt trist med tanke på att jag hade planerat och förberett inför en mysig picknick med Linnea! Vi loppis-spanade istället och förhoppningsvis kan vi ses för en picknick-dejt under morgondagen!
 
Jag köpte en liten kristallvas, tre par clip-on-örhängen i plast och med "pärlor" (typ vintage), en stickad tröja till Henry, tre bakformar, tre söta skålar till namngivningskalaset och en scarf som jag ska använda som håraccessoar (perfekt för dåliga hårdagar!).
 
 
Formarna ska jag frysa in hemgjord glass i till namngivningskalaset!
Visst är den stickade tröjan underbar?!
 
 

Tiger

 
 
 

Coctail forks from the 50's

Dessa fina cocktailgafflar klickade jag hem idag! Visst är dom söta? En lite tidig födelsedagspresent till mig själv...
 
 
Troligtvis 50-tal.
I fina pastellfärger förstås!
 
 

ceep calm

CEEP CALM AND ROCK ON
 
 
 

Jordgubbar =...

...Saaaaaft!
 
Tidigare idag kom familjen förbi med en massa jordgubbar. Helst vill jag slänga i mig alla på en gång... Men jag får lugna mig lite, för dessa ska kokas och bli till saft! Jordgubbs- och rababersaft har jag tänkt!
 
 
Återkommer med resultat.
 
 

Gäsp

Jag hoppas att solen skiner i morgon och att det blir en vacker sommardag! I så fall ska jag ta på mig bikinin och rensa lite ogräs runtikring medan skrutten sover. Bli brun OCH göra lite nytta..? Score!
 
 
Gäsp!
 
 

Henry

Jag blir alldeles varm och glad i hela kroppen när jag tänker på att vi har en underbar lite pojke. VI HAR EN SON, måste jag intala mig om och om igen. JAG ÄR EN MAMMA NU. Det är så overkligt! Tänk att två människor kan skapa något så fantastiskt ♥
 
 
 
 
 

 
Dessa fina bilder är förresten tagna av mins brors flickvän, Frida!

Äldre radiomöbel sökes!!

Åh, jag vill ha en äldre radio-/LP-möbel! Den behöver inte ens fungera... Huvudsaken är att den är fin som möbel! Jag har tänkt att ha den i vardagsrummet eller i köket. Säg gärna till om du som läser detta vet vart man kan få tag i en! Rota gärna i mor-/farföräldrarnas förråd och vindar... hihi
 
 
 
 
 

Pom poms

Jag har pysslat ihop en massa färgglada pom poms till Henrys namngivningskalas. Det kommer att bli så himla fint och mysigt. Pom poms, vimplar, ballonger... Plus en massa fika, godis, lemonad och glass förstås!
 
 
Den perfekta kalasdekorationen! Passar även som inredningsdetalj.
 
 

Tomater i ugn med mozzarella och färska kryddor

Ett perfekt tillbehör som passar till mycket. Här hemma åt vi dessa tomater tillsammans med citron- och örtmarinerade kycklingspett och bulgur. Sjukt gott!
 
Gröp ur några tomater och fyll dom med mozzarella, färsk oregano och basilika. Ringla över lite olivolja och krydda med svartpeppar och salt. Skjuts in i ugnen på 150 grader i ca 45-60 minuter! Sen är det klart!
 
Man kan såklart använda vilka färska kryddor man vill till detta recept. Passa på att köpa ett gäng med färska kryddor nu innan sommaren är slut och testa dig fram! Jag ska försöka att hitta något användningsområde för var och en av alla kryddor som jag har köpt den senaste tiden.
 
 
 

Söt dockvagn

Denna fina lilla dockvagn köpte jag förresten en tid innan skrutten föddes! Den är troligtvis från 60- eller 70-talet och passar rätt bra i Henrys rum.
 
Jag längtar tills vi kan måla om i sovrummen! Allt som behövs är lite mer tid och ork... Alltsammans kommer att målas i någon ljus kulör, troligtvis vitt. Kan låta trist, men med tanke på alla färgglada möbler och prylar runt omkring kommer det att se piffigt och glatt ut.
 
 

 

Välkommen

I våras fick jag två blå pinnstolar av mamma. Dom är så där alldeles lagom slitna och charmiga! En av dom har fått flytta ut på trappan vid huvudingången och agerar numera välkomnare.
 
 
 

Fynd!

Snacka om fynd! Endast 50 pix kostade denna underbaring. En knalligt mossgrön liten 50-/60-talssoffa som har fått flytta in i Henrys rum. Visst är den lite sliten och nött, men jag älskar den! 
 
 
Knasiga färgkombinationer piggar upp!
(Soffan är riktigt knallgrön i verkligheten. Stupid iPhone...)
 

 
 
 

Nytt i trädgården

Fräscha kryddor och vackra blommor! Jag har planterat och pysslat mer än så här, men vi nöjer oss så idag! Jag kan visa er resten en annan dag, när allt har växt till sig lite. Helt nyplanterade växter ser sällan speciellt spännande ut...
 
 
 

 
 
 
 
 

Årets första...

...kantareller!
 
 

Hemmadag

Sen Henry föddes har det varit full fart dygnet runt, sju dagar i veckan. Antingen har vi haft besök eller själva besökt någon. Släktingar på besök, BVC, midsommarfirande, ärenden hit och dit... Vi har hållit oss sysselsatta i alla fall (eller så har någon annan sett till att vi har varit det). Idag har vi dock tagit det lugnt här hemma. Jag kunde inte låta bli att åka en sväng till Dahlias blommor och packade bilen full av halva-priset-växter som jag sen planterade om under eftermiddagen. Men ja ja... Annars har vi mest myst och slappat! Superskönt! Imorgon måste vi däremot städa och snygga till lite här hemma. Usch va trist!