Som en spådam

 

 
I eftermiddag far jag till frugis Linnea. Där ska det både målas naglar, väljas kläder och drickas drinkar. Ikväll vankas det partaj i staden och vi tänker dansa och fåna oss hela natten lång. Fram tills dess rockar jag spådamslooken!

Nytt hår och ännu en ny dator senare...

 
 
Höjden av dator-otur. Igår, tre dagar efter att vi köpt vår sprillans nya dator, så stendör den. Bara PANG. Och sen dog grafikkortet. Jag kände bara... Suck. Precis när man har börjar lära sig datorns nya program och, knäppa appar och lagt in en hel drös med bilder och annat. Martin är i alla fall bra på att förhandla när det gäller sånt här så vi fick en helt ny dator som dessutom var bra mycket dyrare och något bättre. Score! 
 
Men nu till något viktigare! Mitt hår. Det har blivit kort. Redigt kort. Och lila förstås! Pastellfärger var bara att glömma. Men lila/violett blev det i alla fall! Och ska jag vara helt ärlig så hade jag inget annat val än att kapa av det. Det skedde en smärre olycka kan man säga... Tur att jag är van vid bra mycket kortare frisyrer än så här! Och himla tur att jag har en fantastisk lillasyster som hjälpte mig att fixa en bra frilla av något helt katastrofalt  ♥
 
 
 

Gratis tyglycka

 
Jag slinker in här såhär på kvällen med en kass bild på en fantastisk hög med tyger, gardiner och dukar! Idag hämtade vi hem bland annat ett linneskåp och en byrå och fräck som jag är rotade jag runt och frågade vad som mer var till salu. Jag visste nämligen att hela lägenheten skulle tömmas och att mycket har packats ner i sopsäckar för att slängas! En enorm säck med tyger fick jag alldeles gratis (+ en himla massa andra grejer, men dom kikar vi på imorn). Tänk att allt detta plus en lika stor hög till skulle kastas?! Fy skäms, säger jag och viftar med pekfingret.
 
Allt "nytt" var skämsigt billigt och fruktansvärt fint! Jag lovar att visa er så snart som möjligt, typ under morgondagen.

Hårfärgscravings 2.0


Jajamen, nu är det dags igen. Detta återkommande i-landsproblem som spökar i mitt huvud i omgångar, år ut och år in. Hårfärgen.
 
Mitt urtvättade orangefärgade barr trivs inte längre. Friss var ordet och jag ser ingen annan utväg än att klippa av det. Topparna är klyven klyv, som jag och syrran alltid säger. Liksom... megakluvna, helt enkelt. Kört hår och grå-lila, tänker jag. Kelly Osbuorne har ju rockat den färgen länge nu och jag dör lite inombords varje gång jag ser henne. Så jäkla vacker! Mitt fjuniga barr är ju inget jämfört med hennes fylliga svall, men en någorlunda lik färg ska jag väl bannemej få till! Med lillasysters hjälp förstås. Någon slags mellanmörk, violett och snajdig färg kanske vi lyckas få fram? Och så kapar vi en rejäl bit när vi ändå håller på. Vad tror vi om det?

Besökstoppen

 
Nämen titta! Här syns visst jag tillsammans med några andra braiga bloggtjejer. Himla kul, tycker jag!

Äntligen!

 
 
Efter gårdagens visit hos svärföräldrarna, en snabb pulkatur i deras trädgård och en fantastiskt god middag for vi till staden för att klämma och titta på en massa datorer. Snacka om djungel! RAM-minne hit. Hårddisk dit. Martin har i alla fall tusen gånger mer koll än jag! Vi spanade in varenda en av butikens alla laptops och till slut hittade vi rätt. Precis lagom tills Henry (och jag) hade tröttnat rejält.
 
Äntligen kan jag blogga, Googla hit och dit, leta inspiration och läsa mina favoritbloggar! Men visst är det knäppt hur databeroende man (mer eller mindre)  är. Fast internet är ju så himla kul....
 

Ingen dator, men en ny klänning




Vi har fortfarande ingen dator men jag tänkte ändå titta in från mobilen och visa er en fantastiskt fin klänning som jag hämtade i brevlådan här om dan! Det var tänkt att den skulle agera "målviktsklänning" nu när jag vill ha bort mammakilona som dröjer sig kvar, men den passar visst redan nu. Det var kanske tur det, för så fort jag ser den vill jag ha den på mig! 


Glöm inte att följa mig via Instagram - isabellalindquist 

Datorkrasch



Halloj där! Nu bloggar jag från bloggappen på mobilen för första gången någonsin! Hemmets dator har nämligen totalkraschat och dött. Vi ska förhoppningsvis spana på en ny dator inom kort! Tills dess kan ni hitta mig på Instagram - isabellalindquist 

Många kramar till er alla som följer mig här på bloggen! 

fem saker du kanske inte visste om mig

 
 
♀  Jag älskar science fiction-filmer men har svårt för kärleksdraman och allt för verklighetsbaserade filmer. Sagan Om Ringen, rymdfilmer och superkrafter är awesome!
 
♀  Det har bara gått knappt ett år sen jag insåg tjusningen med gamla plagg och second hand på riktigt! Liksom så pass att jag började bära dom och leta ivrigt. Kärleken till gamla möbler har dock hängt med något längre. Denna livsstil har intresserat mig länge och nu är den absolut här för att stanna för alltid!
 
♀  Jag har alltid gillat djur och när jag var liten hade jag alltid fickorna fulla med både skalbaggar och snäckor (sniglar alltså). Mamma blev nog inte ens förvånad till slut. Fast kanske lite äcklad. Jag kommer ihåg att jag dessutom hade en bok som beskrev hur man räddade djur. T.ex. lagade jag en stackars snigels skal med nagellack. Och en gång hittade jag och min bäste vän Jonathan en fågelunge som trillat ur boet, så vi tog hem den och försökte mata den med maskar. Vi visste inte bättre. Fågelkrake...
 
♀  Som liten ville jag bli serietecknare.
 
♀  Jag har ett par rosa vingar på skuldrorna. Och texten Glöm inte att leva på latin. Det var min första tatuering!
 

Med flor och färgglada fjädrar - nykomling i hattsamlingen

 

Den här 60-talaren flyttade in här om veckan. Den var löjligt billig och jag kunde inte låta bli den! Det vackra floret med små luddiga mini-pom poms lockade alldeles för mycket för att jag skulle kunna lämna den där, alldeles ensam bland halsdukar och urtvättade polotröjor. Jag kan dock inte låta bli att fundera lite kring fjädrarna. Dom ser liksom inte ut att höra dit. Vad tror ni?
 

Tuff tuff säger tåget

 
 

Tuff tuff tuff... Här om vecka loppade jag denna asfina barntallrik för en guldpeng. Den ska Henry få äta på när han blivit lite större och kan börja äta själv! Himlans söt.

Burkförvaring

 
Länge har jag spanat in denna fina förvaringsvagn från IKEA. Och tänk vilken tur att den dök upp i et paket på självaste julafton! Från mamma och pappa dessutom.
 

 
Just nu tjänar den som burkförvaring i köket.
 
 
 
Plåtburkarna innehåller både kex och te. Plastburken är en perfekt förvaringsburk för Henrys mat.
 
 
 
En himlans massa kaffe? Nä, dom funkar såklart till annat också. Henrys grötpulver t.ex.! Och majskrokar, förstås! Men det förrådet är nu slut. Trist, tycker Henry. 
 
 

Längst ner står dessa! Än så länge ekar allesammans tomma, men dom fyller ändå en funktion. Ja, dom är ju himla fina!
 

Tårtkalas

Igår eftermiddag dekorerade jag det sista på tårtan, sminkade mig och tog på mig min nyloppade tunika. Vid 16-tiden packade vi in oss i bilen och Martin skjutsade mig till fina Lotta som ordnat med galej och fest! Mitt i snöstormen möttes jag upp av en glittrig  Lotta och fick bärhjälp. Jag var livrädd att jag skulle tappa tårtan i snön, men den klarade sig! Väl inne doftade det mat på ett sånt där välkomnande vis som det bara gör i ens föräldrahem. Allt var så fint förberett! Hon måste ha fixat och donat hela dagen och säkert i flera dagar innan också. Vilken fest det blev ♥
 
 
 
 
Ett snacksbord med typ tusen goda saker att välja på.
 
 

Innan de andra gästerna anlände så smygspanade jag lite i Lottas garderob. I vanlig ordning alltså! Så mycket fint att jag dör lite inombords varje gång.
 
 
 
 
 

Vi samlades i köket och drack både fördrink och nån cider. Här är fina Lotta förresten! ♥
 
 
 
När alla kommit presenterade vi oss själva och berättade om vår relation med Lotta och hur vi träffades. Himla fiffigt, tycker jag! Det knepet ska jag sno nästa gång jag bjuder in till fest. Fast den här gången löd min historia typ:  (håller upp en rosa vintagekorsett) Jag träffade Lotta genom den här! Jag sålde den till henne i somras. Man kan ju typ säga att jag köpte hennes vänskap! Fast sen messade vi varandra och gick på loppis. Och så lärde vi känna varandra! Jag lät lite som en snuskgubbe med andra ord. Men äsch! Jag är så jäkla glad att Lotta köpte den där fina korsetten av mig via den där vintage-gruppen på Facebook. Tänk så det kan gå... ♥
 
 
 
 
Sen åt vi svingod vegetarisk lasagne tills magen blev full. (Fast tårta och fika finns det ju förstås alltid plats för)
 
 

Sen öppnade födelsedagsbarnet paket.
 
 
 
 

Kvällen blev till natt och vi spelade pinsamma spel och drack gott. Vi skrattade och försökte svara på frågor som: Om man bryter penis, gipsar man den som t.ex. en arm eller ett ben? och Varför smakar öronvax så illa? Tur att det är många framtida sjuksköterskor här, tänkte jag.
 
 
 

Just det! Vi åt ju såklart tårta också! Och asgoda kakor. Tårtan hade jag pysslat med sen i torsdags så jag hoppas bannemej att den blev god också! Jag gillade den i alla fall. Citron, hallon och Dulce de Leche! Jag lovar att dela med mig av receptet så snabbt jag kan! Vi kalasade på resterna i eftermiddags och efter att katten tagit sig friheten att smaka fick hönsen mumsa upp det som blev kvar.
 
 
 
 
Det var en fantastiskt bra kväll. Lotta hade fixat och donat till tusen och var en kalasbra värdinna. En glittrig kväll med en himla massa skratt, nya ansikten och god mat. Jag hoppas såklart att hon ställer till med partaj fler gånger!
 
Jag längtar redan till sommaren och härliga grillkvällar med goda vänner här hemma i trädgården! Vilken sommar det ska bli... ♥
 

Tårtverkstad

 
 
 

Sen i torsdags har jag spenderat kvällarna i köket. Men nu är Lottas födelsedagstårta äntligen färdig! Nu återstår bara att frakta alltsammans till Norrköping, men det ska väl gå. Hoppas jag.
 
Jag lovar att ge er receptet på både fyllning, bottnar och dekorationer. Och så ska jag visa er själva tårtan, förstås. Men det tar vi i morgon! Nu ska jag iväg på kalas.

Hattsamligen växer bland alla andra prylar i pysselrummet

 
 

Nu måste jag bara bli bättra på att använda dom! Mycket baskrar och vintermössor. Någon 40-talare. Några 60-talare. Och en och annan 50-talare! Den missanpassade teakhyllan har förresten blivit en slags förvaringplats för bl.a. krukor och böcker. Ett par skor har smugit sig in också! Vi tar oss en närmre titt på det en annan dag, tycker jag. 

Retrotäcken aka. Lektäcken

 
 
 
Här om veckan fyndade jag inte bara ett utan TVÅ kalasfina täcken! Perfekta lektäcken, tänkte jag. Nu är i alla fall ett av dom nytvättat och redo att användas. 40 spänn styck kostade dom. Helt klart värda dom slantarna!
 
Hur gör förresten mina läsare med loppade textilier, kläder och annat som faktiskt kan innehålla oinbjudna gäster om man har otur? Dessa täcken åkte in i frysboxen på en gång och fick stanna där i tre dagar. Sen in i tvättmaskinen på 40 grader! (det stod handtvätt 35 grader på dom...). Även kläder har jag blivit noggrannare med att frysa, åtminstone en eller två nätter. Hur gör du? Har du råkat ut för ohyra?
 

Hur mycket kläder man kan köpa för 250 pix en vanlig onsdag Del 2

 

Dagens bästa klädfynd måste väl ändå vara denna kappa med pälskrage! Vi bläddrade länge bland ytterkläderna men utbudet av fina kappor var snålt, minst sagt. Men bakom en knallgul dunjacka hängde denna skönhet och väntade! 60 pix kostade den och jag prutade såklart inte en spänn. Tänk! Jag som längtat efter en svart vinter- och höstkappa. Den tjusiga hatten kan ni få se en bättre bild på när den är redo att användas! Vem vet... Den kanske får följa med på kalas redan på lördag.
 
 
 
 

Den här var så jäkla mysig så den fick också följa med hem! En poncho-aktig jacka med ärmar och stor luva. Himla rymlig är den! Och fint mörkblå med rutor bakpå.

Hur mycket kläder man kan köpa för 250 pix en vanlig onsdag! DEL 1

Igår var jag och loppade med Lillskrutten och min fruga Linnea. Trots snöovädret gav vi oss av till Norrköping för att trängas med andra loppisentusiaster. Tur att vi hade terrängvagnen (barnvagnen) med oss och kunde armbåga oss fram. Och vilken tur att vi åkte just denna onsdag! Vilka fina fynd vi gjorde! Vi gick helt bananas inne på klädavdelningarna och hittade en hel del fina plagg! Frugan fick med sig ett par snajdiga klänningar och två jackor. Även jag hittade både klänningar och ytterplagg! 250 pix betalade jag för hela rasket, och här kommer en kavalkad med både klänningar och annat fint:
 
 
 

Först ut är denna snajdiga barnklänning (?!) med träknappar från gamla Lindex. Den är luftig och lätt, så nu längtar jag efter sommaren!
 
 
 

Jag är inte så värst 60-talig av mig, men denna fina kunde jag inte låta bli!
 
 
 

Denna fina är egentligen ett mammaplagg! Men vad gör det när det är en himlans kört tunika med fin krage och ännu finare färger. Lite lagom 70-talig och brun-orange för min del. Helt klart en ny favorit! Denna ska jag nog rocka med ett par svarta, korta shorts och svart strumpbyxor, så behöver man inte oroa sig för att rumpan ska sticka fram av misstag.
 
 
 

Jag hittade även kjolen som hör till min fabulösa jacka! Woho! Snacka om tur. Jag visste väl att det skulle va som en hel dräkt. Varm och skön, men tyvärr lite för snäv i midjan! Men förhoppningsvis kan jag ha den inom kort. Jumpern jag sportar till nu när jag tog bilder på den köpte jag förresten seond hand här om veckan! En Jumperfabriken-jumper i nyskick för 25 pix, är inte illa!
 
 

Jag trodde på allvar att jag skulle kunna ha denna söta! Men nej den är typ fyra storlekar för liten visade det sig. Kanske får den hitta en annan kropp att pryda innan sommaren.

Kissemiss

 
En ståtlig katt. Lite fisförnäm sådär.
 
 

Han vet hur man drar till med ett riktigt kamera-leende.
 
 

...och hur man ser lite sådär poetisk, fundersam och filosofisk ut.
 
 

Det är Pepsi det!
 
 
 

Tisdagsbrunch

 
 
Omelett äter vi ofta här hemma! Våra höns värper duktigt, så ägg brukar det finnas gott om i skafferiet. Har man dessutom passande rester i kylen så är det ju bara att slänga ner dom i stekpannan också! Idag blev det köttfärs med bönor som vi åt igår. Riktigt gott! Annars brukar min omelettsmet för det mesta bestå av 2-3 ägg, någon matsked vatten eller grädde, salt, peppar och ev. lite persilja! Passar till det mesta.
 
Ser ni förresten att reproporslinet har anlänt! Och snabbt gick det! Efter bara tre dagar fanns det att hämta ut på Ica. Hittills är jag nöjd med alltsammans. Det kan såklart inte tävla med äkta retroporslin från svunna tider, men det är helt okej för att vara nyproducerat! Billigt var det ju också.

Henry 1 - Majskrok 0

 
Henry innan majskrok.
 
 
 
 
Henry efter majskrok. Den va god.

Måndags-Bella

 
 
 
 
 
Just nu är jag inne i en byxperiod igen. Det beror nog mest på det svinkalla vädret. Burr! Fast byxor är himla snyggt det med! Dagens brallor är favoriter sen flera år tillbaka och under dom har jag tjocka strumpbyxor. Det är ju verkligen sviiiiinkallt idag! Den mönsterstickade jumpern tycker jag förresten också himla mycket om. Fyndad för två guldtior. Second hand förstås! Håret är kaos idag så min bästa vän, den svarta bandanan, kom till användning. Igen. För hundrade gången. I år.
 
 

Ja, man kanske skulle sno sig en bil?

 
Ja men visst! Det är ju tydlig vad grannen vill och det är väl klart att hon ska få ta hans bil! En tyst överenskommelse kan ju inte misstolkas.
 
Lärdomar av den senaste tidens våldtäktsdomar: Passa dig för att småle för i helvete. Se inte så jävla glad ut. Skyll dig själv om det får konsekvenser. Det räcker med att en av parterna är med på överenskommelsen.
 
Läs mer om fallet HÄR!

Ett allt-möjligt-rum fullt med hattar och resväskor

 
 
Skum bild som Martin tog på mig igår. 
 
 
Jag måste verkligen rensa här hemma! Pysselrummet (på bilden) är numera ganska överfullt med prylar. Skåpet som syns i bakgrunden släpade vi in från boden här om veckan för att det inte skulle bli fuktskadat, men det passar liksom inte in! Vi kanske får bära upp det till sovrummet så länge istället. Fast å andra sidan är det ju ett himla bra förvaringsskåp! Fyllt med både krukor, böcker och hattar. Hela pysselrummet ser förresten numera ut som ett hatt-rum. Ett hatt- och resväskerum kanske. Med ett par klänningar, en symaskin och en himla massa saker. Fast det är väl ganska charmigt ändå, tänker jag. En salig blandning med lite allt möjligt. Äsch jag tar tag i det nån dag när jag har lust!

En kalashelg

Kalas två dagar i rad! En fyraåring och en tvååring firades under gårdagen och i eftermiddags med både kakor, bullar och tårta. Och trevligt sällskap förstås! Kalas säger vi ju absolut inte nej till, så vi packade in lilla familjen i bilen och for först till Finspång och sen till Åby. Henry var såklart riktigt exalterad över att fira kusinerna!
 
Lördagskvällen spenderades förresten hemma hos frugan Linnea. Vi åt mat, klappade hästar, myste med Henry och skrattade så vi grät ända in på småtimmarna medan karlarna och Lillskrutten snarkade på soffan. En himla bra lördagskväll ♥
 
 
 
 
 

Tre nykomlingar

 
Först ut är denna svarta, långa skapelse. Troligtvis 90-tal eller så, men den sitter som en smäck! V-ringningen är to die for! Sjukt snyggt, om ni frågar mig. Vi får väl se när tillfälle att bära den dyker upp. 40 pix kostade den i alla fall. Ett kap!
 
 
 

Nummer två i ordningen är denna rutiga 60-/70-talare med fickor! En kort klänning med en himlans massa knappar. Hur fin som helst! 25 pix betalade jag för den.
 
 
 

Sist ut är denna prickiga sommarklänning! Tunn och sval, tänker jag. Den är troligtvis hemsydd av någon händig människa en gång i tiden, men nu hänger den här hos mig i väntan på värmen! Två guldtior kostade den.

Glöm inte att följa mig på Instagram!

 
 
...Isabellalindquist heter jag där!
 

Stringhyllan 2014

 
Igår började jag städa ut julen, trots min värkande kropp. Fast ja, så mycket blev det ju inte. En tomte tog jag bort från stringhyllan i vardagsrummet i alla fall! Och några nya saker fick flytta in.
 
 

Den gula trähästen, ett rådjur och en docka fick flytta in på tomtens hylla! Där trivs de bra. Det blev lite av en leksakshylla.
 
 

Just nu är jag himla nöjd med innehållet!

Retro, citronglass och Reumatism

 
Denna kväll har jag bosatt mig vid köksbordet. Jag småäter på resterna av min sjukt goda citronglass direkt ur formen och bläddrar igenom en hög med Retro-tidningar som jag har fått låna av Lotta. Jag försöker att föra tankarna till något roligt, snarare än att tänka på denna jäkla värk som plågar mig. Sen igår har jag varit livrädd att jag lider av någon Reumatisk sjukdom eller liknande. Jag vaknade upp med svullna, oböjliga knän och en likadan armbåge. Armbågen har visst en förmåga att bli såhär med ojämna mellanrum, men jag har aldrig varit med om svullna, värkande knän förut! Båda på en gång dessutom. Och en armbåge på köpet. Nu på kvällen värker mina handleder och axlar. Urk! Jag hoppas att det är något tillfälligt som snart passerat. Fast såna här sjukdomar finns i släkten och det har ju varit såhär förut... Äsch, nu ska jag sluta oroa mig och läsa om fina prylar istället!
 
 
Vill ni förresten ha receptet på min fantastiskt goda och enkla glass... Här kommer det!
 
 
Mäktig citronglass, ca 1 liter:
 
Börja med att göra lemoncurd efter detta recept! Allt går inte åt till glassen, men resten går att spara i en burk och ha till något annat gott.
 
Sedan vispar du 5 dl 40%-ig grädde med en burk kondenserad, sötad mjölk (okokad/ej karamelliserad) tills det blir fluffigt och går att göra toppar av. Sen häller du i smeten i en form som du vill frysa glassen i. Till sist klickar du i svalnad lemoncurd och drar i igenom allt med en sked så att det blir som wirls eller virvlar med lemoncurd i glassen. Det ska inte vara välblandat! Sen är det bara att frysa glassen i 3-5 timmar. Den tinar snabbt och blir aldrig isig. En krämig, lite syrlig och ganska mäktig glass som ingen blir besviken på!
 
 

Nya tyskar och en växande samling pressglas

Igår var jag hemma hos fina Linnea! Vi åt mat, gjorde nyttig snabbglass och skrattade tills tårarna sprutade. Som vanligt med andra ord! Jag fick med mig tre tjusiga tyska koppar hem också! Riktigt färggranna med blommor på. Dom får bo i skåpet över diskbänken bland allt annat finporslin och min växande samling med färgat pressglas. Några nykomlingar finns bland dom, bland annat en tvillingskål till en av mina favoriter. Den fick jag av Lotta när hon var här i lördags. Samlarlycka! Tänk vilka generösa vänner jag har ♥
 
 
 
 
 

Å jag ska ge allt vad jag har till denna underbara karl, så att han är min för hela livet

 
 
Den där karl alltså. Han som jag länge var så himla nyfiken på. Han som stal mitt hjärta fastän han inte riktigt vågade, eller ens viste vad han skulle göra med det. Knasbollen som hade åtta akvarier i sin tvårummare på andra våningen, i det där knallgula Vänsterparti-huset på andra sidan gatan. Han som lagade en läskigt rinnande blodig pepparstek till mig på vår första träff. Äsch, kanterna är godast, sa jag. Mannen som jag ville rymma långt bort med. Mitt framtida barns pappa. Han som jag ville flytta ut på landet och starta ett liv ihop med. Jag visste redan då. Och titta... Nu står vi här, hand i hand. Det blev vi två ♥

Det är kallt och grått men jag ler ändå

Denna lördag spenderades med fabulösa Lotta här hemma på landet. Hon har ju faktiskt aldrig satt sin fot här innan, men som tur är så är hon en bo-på-landet-brud hon också! Vi tog det lugnt, busade med Henry och drack något glas vin. Hundarna fjäskade som aldrig förr och fick mysa i knät eller på Lottas jacka. Sen åt god köttgryta tills vi storknade. Förrätt blev ett par skedar lemonurd från dagen innan. Direkt från burken förstås, för att lyxa till det lite extra! Jag hade förberett citronglass också som var to die for, om jag får säga det själv. Ganska så jättemäktig dock.
 
Idag är det jobb som gäller. Jag har redan jobbar ett kort pass nu på förmiddagen och strax ska jag ge mig iväg igen och jobba tills det blivit nattsvart och sen lite till. Jag och lilla familjen har i alla fall hunnit mumsat i oss en god frukost såhär alldeles för sent på eftermiddagen. Äsch, det är ju söndag!
 
 
 
 

Porslin på väg!

 
 
Jag köper ju sällan något nytt numera, men när mamma skickade en bild på ett asfint porslin från Jotex kunde jag inte låta bli att beställa hem både tallrikar, assietter, en såskanna och en sockerskål. Det fanns även tillhörande kaffekoppar med fat, men jag har ju en reda en hel del här hemma i skåpen. Dessutom springer man ju på fina koppar på loppis titt som tätt! Allt behöver ju inte vara lika heller, men kan matcha ändå!
 
Vi har pratat länge om att vi behöver nytt vardagsporslin här hemma. Våra lantliga IKEA-tallrikar med snirkliga kanter känns urtrista och passar inte in för fem öre. Men hemma hos mamma passar de kanon, så dit får dom flytta. Det är svårt att hitta en hel servis med retroporslin till en rimlig peng tycker jag, så dessa i retrostil passar alldeles utmärkt. Förhoppningsvis är kvalitén bra (eller åtminstone duglig). Det återstår att se.
 

Framöver - en sån där lista nu igen

 
 
 
♥  På lördag kommer fantastiska Lotta hit för första gången! Vi ska laga mat, dricka bubbel och ha det allmänt jäkla trevligt.
 
♥  Snart är det dags att städa bort julen. Nu har jag tröttnat! Granen och det lilla pynt vi tog fram i år får överleva helgen i alla fall.
 
♥  Jobba jobba jobba. Blir bokad för jobb titt om tätt vilket är ganska skönt ändå.
 
♥  Myskväll med fina Linnea som jag ju inte klarar mig utan. 
 
♥  Jag ska fortsätta att klura på det lilla sommarprojektet
 
♥  Det där med gymkort. Värt det?
 

Sophia Loren var äcklig? (Ett sånt där inlägg om håriga armhålor)

 
 
You're watching television. You're watching the news. You're being pumped full of fear; there's floods, there's ADIS, there's murder... Cut to comersial. Buy the Acura (en bil). Buy the Colgate. If you have bad breath, they're not going to talk to you. If you have pimples, the girls not going to fuck you. And it's just this campaign of fear and consumption. And that's what I Think it's all based on - the whole idea of "ceep everyone afraid, and they'll consume".  - Marilyn Manson
 
 
Om du inte rakar dina armhålor så är du okvinnlig. Om du inte rakar ditt underliv så är du äcklig. Du ser inte ut som de renrakade tjejerna i porrfilmerna. Du är alltså... fel. Onormal. Tjejerna på filmerna är idealet. Du vill väl vara som idealet? Du vill väl vara som tjejen på reklamen som sitter i ett badkar och förföriskt rakar benen?
 
Kvinnor började att ansa sitt kroppshår redan efter andra världskriget. Strävan efter en bebislen och hårfri kropp uppstod av en enda anledning - någon ville tjäna pengar och hittade på något nytt. Såklart. Så börjar det alltid. Cash is king, som det heter. Media visar oss saker som vi bara måste ha, men som vi inte visste fanns.
 
Bilden på vackra Sophia Loren dyker för tillfället upp lite här och var i diverse Facebookgrupper. Man vill hylla henne och många Ååååå och Aaaah florerar. MEN. Ni vet ju dessa som känner att de bara måste kommentera: Hon är jättevacker MEN hennes håriga armhålor är inte så fina. Hon skulle vara vackrare utan allt hår! MEN det är ju bara va JAG tycker. Ni vet. Ungefär så. Och visst får man tycka så! Men sen när detta ifrågasätts dyker det upp kommentarer som: Men jag tycker det personligen! Det handlar inte om att jag är uppväxt med det idealet, utan att jag har VALT att tycka så. Mina barn kommer ju inte att påverkas av vad jag tycker och av vad jag gör! Ungefär så.
 
Nu undrar jag ju såklart vilken planet dessa människor är uppvuxna på. För själv föredrar jag rakade ben framför orakade, men av den enkla anledningen att det numera finns inbankat i våra huvuden sedan flera generationer tillbaka. Jag har inte valt att tycka så. Det bara finns där. Redan som liten pumpades min, liksom din, hjärna full av lockande och skinande reklamer för rakhyvlar och vax. Mamma förvarade en rakhyvel överst på badrumsskåpet och det var inget konstigt med det. Den har alltid funnits där och jag har aldrig ifrågasatt. Idealen ärvs och dom yngre generationerna apar efter. Som det alltid har varit!
 
Alla får såklart tycka precis vad de vill! Men okunskapen kring såna här saker stör mig något enormt. Välja saker, det gör vi ju alla hela tiden, dygnet runt. Men vi alla har ju påverkats något enormt av vår omvärld.
 
Jag tycker om långt hår på tjejer. Varför? Troligtvis för att 99% av alla filmbrudar, modeller och sångerskor har långt hår. Det har i många hundra år ansetts vara vackert och är ett ideal i många kulturer. Sen kanske andra tycker helt tvärt om. Och det är ju bara bra att alla tycker olika. Jag vill dessutom gå ner i vikt för att bli mer nöjd med mig själv. Varför (förutom att bli hälsosam och gå ner i vikt "på köpet")? Jo, det är väl ganska självklart!
 
Tänk om alla kändisar och stjärnor började raka av sig håret under ett par årtionden! Helt flint, hela bunten. Skulle vi ändra oss? Ja, knäppt exempel, jag vet. Men ni fattar vad jag menar i alla fall.
 
Såna här tankar florerar i mitt huvud såhär en helt vanlig nyårsdagsonsdag. Vi får tycka och göra som vi vill och stå för det, men vi måste börja fundera kring varför vi tycker som vi gör. Man behöver inte ändra åsikt för det, absolut inte. Men vi måste bli mer medvetna. Varför tycker du som du gör? Varför rakar du dig under armarna?
 
Nu blev det ett sånt här bittert jag-vet-bäst-inlägg. Men ja. Nu blev det så! ♥