Bull-bakar-dag

 
Idag har lillasyster Alice och jag lekt sockerbagare hela eftermiddagen. Vi började med en fika i Finspång med mamma. En slags förberedelse för vad som komma skall liksom! Sen handlade vi ingredienserna som inte fanns här hemma.
 
 
 
Väl hemma tog vi på oss förkläden och bläddrade bland recept.
 
 
 
Gamla Bettan åkte fram! En riktig supermaskin som aldrig sviker! Hon står alltid förberedd på en sån där smidig, gammal hylla som trollar fram ur ett köksskåp! Megapraktiskt om man blir akut sugen på hembakat och vill kunna sätta igång på direkten.
 
 
 
Vi bestämde oss för att baka bullar. Några med kanel och en hel del med egen-påhittad rabarberfyllning som blev jättegod.
 
 
 
Vi har aldrig haft så mycket rabarber som i år så det var bara att ösa på! Fast så här i efterhand skulle vi ha tagit mer... Man kan ju aldrig få nog av rabarber! Om ni undrar hur vi gjorde rabarberfyllningen till bullarna så kan jag berätta att vi skivade rabarber tunt och sedan stektes den mjuk i rikligt med smör, kanel, kardemumma och sirap! Alltsammans fick sedan svalna innan den utkavlade bulldegen breddes på rejält och rullades ihop.
 
 
 
Medan bulldegen jäste påbörjade vi nästa projekt - hallongrottor.
 
 
 
Vi gjorde dom á la café-size i maffiga muffinsformar. Så. Jäkla. Gott.
 
 
 
Inget man sätter i sig i en enda tugga inte!
 
 
 
Två sorters mördegskakor hann vi med också! En med choklad och en mandelfri variant av Finska pinnar. Det är kul att kunna bjuda på lite olika sorters godsaker. Och det är så himla lätt att bakandet bara drar iväg när man väl har börjat!
 
 

Sen provsmakade vi förstås alltihop! Flera gånger till och med. För att vara på den säkra sidan liksom. Men resterande godsaker ska vi mumsa på i helgen när Alice födelsedag ska firas!

Kommentarer
Maja säger:

Åh vilka härliga bilder!! :-)

2014-05-14 | 23:52:58
Bloggadress: http://backman.forme.se
marycaroline.blogg.se säger:

Men åh så gott! :) Och så duktigt att baka så mycket :) Hallongrottorna blev man mest sugen på :)

2014-05-15 | 00:13:29
Bloggadress: http://marycaroline.blogg.se/
Junitjej säger:

Så gott med hembakat!

2014-05-15 | 05:51:09
Bloggadress: http://www.junitjejen.se
Veronica säger:

Mysigt =)

2014-05-15 | 06:59:50
Bloggadress: http://wallgrenveronica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback