En megafyndad finklänning med rosor på

 
 
Ibland har en tur! Denna reproklänning fyndade jag tillsammans med annat tjusigt här om dan! En prasslig och sval sak med helcirkel-kjol och tyll. För att inte tala om det tjusiga rosmönstret! Den är från Ellos från början men jag hittade den i en lokal second hand-butik för fyra guldtior. F-Y-N-D. Det luktar 50-talsglamour och finfest om den och jag tror minsann att den ska få följa med ut på finare galej framöver! Om jag blir bjuden på något förstås ehehehe...

Jag köpte även en populär klänning från Indiska och två klänningar/tunkor till Henry.Fyra riktigt tjusiga plagg för 140 pix är inte fy skam. Vi kikar på resterande en annan dag tycker jag.

Nybakad morotskaka och vårstädning i trädgården

 
Idag är jag som sagt helt ledig och dagen började bra med sovmorgon och mys med lilla familjen. Vid lunchtid kom mamma och Alice på besök och vi fikade på nybakad morotskaka med megamycket frosting på. 
 
 
 
Jag bakade efter Leilas braiga recept som aldrig misslyckas! Supersaftig, smakrik och dessutom enkel att göra.
 
 
 
Mätta och belåtna gick vi ut i trädgården och påbörjade en välbehövlig vårstädning. Henry krattade, letade mask och utforskade cirka överallt. Solen kom fram bakom molnen framåt eftertmiddagen och värmde skönt. Vi passade på att förbereda landen inför årets odlningar och i sann Ernst-anda byggdes ett växttorn av äppelgrenar från den årliga klippningen. Där ska ärtorna slingra och frodas i sommar! Det är ju något av det godaste som finns att gå och småäta på när en traskar omkring på gården.

Nu sover Henry en stund medan jag vilar en smula. Strax ska jag börja klura på dagens middag och kanske gå förbi kylskåpet och ta mig en bit kaka. Förrätt kan vi kalla det. 

Ha det fint ♥

Det (den) där lilla som förgyller vardagen ♥

Den senaste tiden har jag i stort sett bott på jobbet. Långa dagar med delade pass flera dagar i rad och inte mycket tid över till annat. Mitt vikariat blev förlängt här om dan och det är jag ändå väldigt tacksam för trots allt slit! Jobba måste en ju.
 
 
Igår slapp jag dock kliva upp innan 6 och njöt av en nääääästan helt ledig dag och den spenderades med den bästa lilla skrutten jag vet! Vi började dagen med sovmorgon och sedan brakfukost med allt möjligt gott som vi hade hemma.
 
 
 
Äggsmörgåsar med ägg från glada dvärghönor, varm choklad och fil med müsli.
 
 
 
Himlans gott alltihop! Henry gillade den varma chokladen bäst. Han sörplade glatt ur sin namngivningsmugg och jag drack ur den jag köpte på kryssningen. Sötaste mumin! Jag tror bestämt att jag behöver fler sådana i mitt liv. 
 
 
 
Efter långfrukosten flög timmarna förbi. Dagar som dessa är alldeles för korta, men vi hann med att byta till vårgardiner i köket, mysa med ett gäng böcker i soffan och rita en hel del! Vi satt vid köksbordet i timmar och ritade både katter, rosor och konstnärliga snirklar. Jag påbörjade ett större projekt och Henry testade alla färgpennor som fanns i lådan. 

Med vattenfärg i både håret och på händerna kramade vi papput välkommen hem och efter en bit mat for jag till jobbet för ett superkort arbetspass. Det var den torsdagen det! Välbehövlig och mysig. Imorgon är jag heeelt och hållet ledig och dagen ska förhoppningsvis spenderas i trädgården. Skräp ska kastas på en kärra och Henrys sandlåda ska förberedas. Kanske förbereder vi hönsgården för framtida hönor och planerar årets odling. Vi får se!

Ha det fint ♥
Och förlåt för kasst bloggande! Det är så himla  mycket runtikring just nu...

Finhyllan i köket - berså, röd aster, salix och svart ruter. Och en massa pressglas.

 
 
Så här ser det ut i kökets finhylla nu för tin! Pastelligt, mycket gult och en hel del nya ting sen vi kikade sist. Pressglas-samlingen växer så det knakar och har snart tagit över! Skålar på fot är ju bra till det mesta och dom passar så himla bra ihop. Den gula gjutjärnagrytan på översta hyllan har fått sällskap av en nyligen köpt Gustavsberg-karott och ett matchande fat! Eldorado Pastell är dom märkta med. Gult är fult supefint! 

På kopp-fronten har det tillkommit Röd Salix, Svart ruter och Röd Aster. Alla från Gustavsberg! De flesta är köpta för flera månader sen och mycket har jag hittat via köp- och säljsidor på Fejan. Röd Aster-kopparna köpte jag alldeles för billigt på en loppis här i Finspång innan jul och Berså-skålen köpte jag redan i höstas för en helt okej peng. Dom gula Kolorita-kopparna har hängt med länge och dom har ni sett förut! En favorit-serie som jag nog aldrig kan tröttna på! Lindshammar-vaserna köpte jag i veckan med bara nån dags mellanrum.

Det känns så jäkla fint att det är vår nu, trots hot om snöslask i helgen. Men det skiter vi i för nu har jag tagit fram min rosa vårkappa och krokusarna blommar för fullt bland både snödroppar, påskliljeknopar och blåsippor. Så det så. 

Figgjo

 
Halloj! Jag tänkte bara kika in och säga hej! Jag sitter vid köksbordet är hemma på rast mellan två jobbpass och äter en helbrun lunch - råstekt potatis och champinjoner, restköttbullar från gårdagen och stekt lök. Brunt, flottigt och gott! Ketchup agerar grönsak.

Det fina paret ovan fyndade jag igår på min lediga dag när Henry och jag tog med Flisan på loppis. Visst är de fina?! Dessa tjusiga är norska och Figgjo är tillverkare. Åh, jag skulle verkligen vilja ha fler delar i serien! De finns i blått också men jag gillar dessa svart-vita bäst tror jag.

 

Jag passade förresten på att snabb-fota finhyllan i köket nu under min korta hemmavistelse, så håll utkik på blöggen ikväll!

Om frånvaro, en kryssning och en vårig fredag i staden

Oj oj oj! Nu var det länge sen sist! En hel vecka har passerat och en hel del har hänt sen dess. I helgen har jag varit på kryssning med Linnea och både dansat, partajat och varit allmänt glittrig och fab! (Fast knappast morgonen efter...) Det var megakul trots en uppsjö av rasitiska, sexistiska och allmänt grova snubbar som försökte impa och spela pajas mitt i en en snefylla. Usch och nej tack! Men vi träffade även en hel del roliga människor som förgyllde hela resan. Allt detta kan vi dock prata mer om vid ett annat tillfälle! Nu är jag tillbaka med nya krafter och tänkte berätta om fredagen:

Helgen började nämligen i fredags förmiddag och då for jag och Henry till staden på för att hälsa på våra älskade tanter Lotta och Evelina!
 
 
 
 
Henry bar finskorta och var lockig i håret! Efter lite tveksamhet, välkomstkramar och blyga blickar mot Lotta kände hen igen sig och började genast att pyssla med lite allt möjligt. Här skapas det konst bland (och på) Lottas skolpapper. 
 
 
 
Efter en obligatorisk rundtur i den tjusiga läggan sökte vi oss snabbt till köket. Fikasuget var enormt och jag hade hört talas om att det skulle finnas något chokladigt... Henry var inte sen att följa efter och spanade nyfiket mot skålen med kakor.
 
 
 
Vi hade köpt med oss våriga, rosa Fairtrade-rosor som Lotta placerade i en asfin kanna på köksbordet.
 
 
 
 
...och i fönstret var det redan hur vårigt och pastelligt som helst! Jag tänker på våra ledsna pelargoner som pryder fönsterbrädorna här hemma och är mäkta avis på dessa två som alltid har fina växter.
 
 
 
 
 
Medan jag fotade hejvilt (som vanligt) dukade Lotta genast upp med både fransk chokladtårta, kakor, frukt, saft och annat gott. Vi bjöds verkligen på kalas och blev riktigt bortskämda! Ser ni förresten hur jäkla fin Lotta är?! Som en vårdag.
 
 
 
Lillfisen gjorde sig beredd för fika ♥
 
 
 
 
Efter supergod fika, en lång pratstund, chokladkladd och Henry-spex lekte vi med både ett nyfyndat pussel, muminfigurer och färgpennor. Vi kikade på loppisfynd och annat nytt i lägenheten som tillkommit den senaste tiden. 
Senare på eftermiddagen kom Evelina hem och efter lite gos och bus med Lillskrutten bjöds det på världsgoda rödbetsbiffar med potatismos som vi åt till middag. Åter igen - Vi blir så himla bortskämda hos dessa två!
 
 
 
Under tiden som maten puttrade på spisen busade vi med Henry och kikade vidare i läggan. Jag dog lite av avundsjuka när jag la ögonen på den nya, trearmade vintagelampan med blom-skärmar! En dröm som jag suktat länge efter.
 
 
 
 
 
Jag blev även megaavis på fina klänningefynd som hängde framme och frestade. Den här fantastiska spetsklänningen är ett av Lottas senaste vintegekap. Så otroligt tjusig! Den människan kan verkligen fynda.
 
 
 
Och efter flera timmar med skratt, gos, bus och supergod mat var det dags för mig och Henry att åka hemåt - både trötta och mätta. Vi kramades hej då, vinkade och lovade varandra att vi ses snart igen. Det var en fantastisk dag med två av de bästa vi vet och Henry var verkligen helnöjd efter dagens bravader. Dagar som dessa lever en länge på ♥ Taaaaaaaaack fina ni!
 
 

Det här med lavendelhår och återfunna lockar

 
 
 
 
Jag har sen högstadiet varit fast i en cirkel av fönande, plattande, lockande och tuperande. Annars måste jag ju dras med helknasigt hår, fullt med konstiga, halvdana "lockar" lite här och där som ju står rakt ut åt alla håll! Ett riktigt skatbo! Ja, det har jag i alla fall gått och trott i närmre tio år... Men döm om min förvåning när jag här om dan hittade ett helt gäng med tjusiga lockar! Fuktgivande hårolja och lite uppåtkramande med händerna gjorde visst susen när håret fick självtorka. Jag blev positivt överraskad men tänkte att det nog var en engångsförteelse. MEN ICKE! Dom är här för att stanna. Och nu lovar jag att vårda och älska dom slitna små stackarna som jag ju både aktivt bekämpat och dessutom glömt bort under en herrans massa år. Välkomna tillbaka, fina små lockar!
 

Min hårfärg är förresten helt fantastiskt fin just nu! Lavendellila och lagom pastelligt. Passar utmärkt till mina återfunna lockar, om jag får säga det själv.

Loppislördag med tiokronorsfynd och räkmacka

I morse var det tänkt att jag skulle stiga upp tidigt för att hinna göra mig fancy och sen hämta upp frugan skapligt. Men jag lyckades såklart försova mig rejält... Stressad och halvdan med rufsigt hår kastade jag mig in i bilen och for iväg till Finspång och hämtade upp en sliten Linnea som partajat halva natten. Sen blev det både loppisrunda och räkmackelunch i stan!
 
 
 
Inne på Erikshjälpen startade vi vår loppisrunda och jag spanade bland annat på dessa blomstrande brallor som tyvärr var alldeles för stora. Jag hade annars tänkt klippa av dom till shorts pga den superhöga midjan som jag ju älskar så.
 
 
 
 
Istället fick den här vita 60-talaren följa med hem! Den kändes varm och härligt mjuk. OBS. Fräschaste bilden.
 
 
 
Jag slog även till på en tjusig resväska och lite annat smått och gott. Den gula kannan var underbart söt men jag upptäckte ett stort nagg i sista stund och personelen i kassan kunde absolut inte sänka priset en aning. Tydligen. Sen strundate vi i det och fikade på räkmacka istället innan vi for hemåt till Båtstorp. Ikväll vankas det finmiddag och filmmys hemma hos oss medan Martin är iväg på äventyr.
 
 
 
Dagens bästa fynd blev denna fabulösa kappa med pälsdetaljer för ynka... Håll i er..! TIO SPÄNN! Rundad krage och trekvartsärm. Helt amazing. Jag fick dessutom med mig ett par klänningar som också kostde en guldpeng styck. Helt otroligt. (Och ja just det! Så här ser håret ut nu för tin!)
 
 
 
Och så här snajdig blev Martin efter gårdagens trim och klipp som vi (läs: jag) spontant ordnade med långt efter läggdags. Fancy! OBS. SUPER-MEGA-STOR BILD SOM TÄCKER HELA BLÖGGEN. Tur att han är så stilig den där knasbollen.
 
 
 
 

Gilla-knappen!

 
Jag tänkte testa den här lilla gilla-knappen som Blogg.se fixat fram! Jag har jagt längst ner vid varje inlägg och vet ännu inte om det funkar helt som det ska. Ni kan väl klicka loss bland inläggen så får vi se om siffrorna ligger kvar vid knappen eller inte! När jag testade själv ville inte det riktigt fungera.

Jag tycker förresten att färgerna en fick välja bland var fruktansvärt kassa, så det fick bli en svart. Men det duger

Jag längtar

 
Varning för megaklyschigt inlägg om längtan efter ljumna sommarkvällar och ett slut på den eviga vintern som just nu kväver mig.
 

Igår kom frugan hit till lilla Båtstorp för både middag, kladdkaka, Henry-mys och en jäkla massa prat. Och hysteriska skrattanfall förstås! ALLTID hysteriska skrattanfall. Vi pratade om livet och dess alla upp- och nedförsbackar. Om kärlek och galenskap. Om planer inför den skrämmande framtiden. Och om vintern som aldrig verkar vilja ta slut. Men framförallt pratade vi om sommaren. Sommaren som vi saknar så och som vi båda verkligen behöver just nu! Det ska solas och badas, drickas fruktiga drinkar, loppas, äventyras och ätas picknick. Vi planerar att åka på folkvagnsträff med Ärtan och sedan köra den många många mil på okända vägar tills vi hittar landets bästa hemmaloppisar och hemliga smultronställen. Innan dess ska klänningar få komma ut från sin vintervila och sommarskor ställas fram till ett par fötter som skriker efter ljumna vindar och barfotaspring i gräset. Jag drömmer redan nu om den perfekta bikinin med superhög midja och en hyfsat snäll prislapp. Och om en tjusig solhatt som passar till cirka allt.
 
Men först ska det bli vår på riktigt. Morgonens snöslaskiga överraskning kändes som en käftsmäll och jag drog täcket över huvet. I skrivande stund är jag hemma mellan två jobbpass och planen är att jobba, jobba, jobba, sova, baka kladdkaka och mysa med Henry tills en kan gå ute utan vinterjackan och solen skiner i åtminstone ett par dar.

Ha det fint så hörs vi snart igen! Och miljoners tack för att ni har tålamod nu när bloggandet inte är vad jag egentligen önskar att det vore! ♥