Onsdag

 
 
Idag inleddes min och Henrys lediga dag med en lååång sovmorgon. Vi låg kvar i sängen och kollade på barnprogram långt in på förmiddagen innan vi steg upp med trötta ögon. Frukost blev till brunsch och jag dukade fram smårgåsar med makrill i tomatsås (döööör så gott!) och äggröra med majonäs och dill. Där satt vi så länge som Henrys tålamod tillät, och sen klädde vi oss innan vi begav vi oss ut i värmen.
Jag hade siktet inställt på den lokala second hand-butiken och Henry hängde med sittandes i sin vagn. Det var ganska snålt med fynd just idag, men efter en stunds bläddrande bland galgarna, som resulterade i en liten fyndkasse, var det dags för den obligatoriska glass-mutan. Henrys tålamod räckte sen en aningens längre och innan hemfärden kikade vi in i en liten loppisbutik där jag har storfyndat förut. Den här gången fick jag dock nöja mig med två fina tavlor med blomstermotiv som kommer att passa alldeles perfekt i en vrå i köket! 
Resten av dagen har spenderats hemma. Städning, matlagning, lek och nu Nasses Stora Film på repeat (för cirka hundrade gången den här veckan när ingenting annat duger). När Henry har somnat för natten ska jag nog plocka fram målargrejerna och sätta mig vid köksbordet med radion påslagen i bakgrunden. Där sitter jag förhoppningsvis resten av den här ljusa onsdagskvällen.

Hoppas att ni har haft en fin dag! ♥

 


PS! Loppisen vi höll här om veckan gick helt sinnessjukt bra! Därför blev det en repris av alltsammans i söndags, och även den gången blev vi positivt överraskade och dessutom lite överrumplade över hur många som dök upp och ville fynda! Kul!

Nu har pälsbollen flyttat in

 
 
 
 
Nu har hen flyttat hem till mig, den lurviga lilla pälsbollen! Efter en himla trist väntan och mycket förändring i och kring huset, i och med flytten och allt som blivit allmänt rörigt runtikring. Hen hann knappt inspektera läggan den första dagen innan det slank ner en stor portion mat, och sedan dess har alla potentiella sovplatser testats och undersökts grundligt. Det tolkar jag som ett gott tecken!
Pepsi är en van utekatt och en flitig jägare, så vi får vänta och se hur det fungerar här hemma. Än så länge går det i alla fall bra, till och med över förväntan, trots att här varken finns sorkar att jaga eller stora fält att springa på. Mycket gos, lek och god mat gör visst susen än så länge, men tiden får utvisa hur det kommer fungera framöver! Vi hoppas på det bästa ♥

retroköket

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här är mitt älskade lilla kök. Ett ljust 60-talskök med sluttande gräddvita köksluckor, blanka snabelhandtag och en fönsterbräda av marmor. I över 50 år har här lagats mat, bakats bullar och samtalats över en kopp kaffe vid köksbordet. Och det håller och är tokfint än!

Det var det här köket som jag föll hårdast för när jag först kikade på lägenheten. Jag behövde inte ens titta på någon mer. Jag tackade ja och började genast föreställa mig hur det skulle kunna inredas med och fyllas av gamla koppar, pastellfärgat porslin, pressglas, stringhyllor och gröna växter. Och nu finns alltsammans här, i hemmets hjärta, som fortfarande slår efter flertalet hyresgäster och generationsbyten.

Nu har det blivit min tur att njuta av och bevara allt det här vackra, gamla och välgjorda som förhoppningsvis får uppleva många år till. Här ska det bakas både kakor, paj och cheeseceke. Här ska jag laga middagar som doftar lockande och välkomnande ända ut i trapphuset. Här ska Henry få stå på en pall bredvid och hjälpa till. Här ska jag dricka bubbel med fina vänner.

Älskade lilla kök ♥

Välkommen till vår sommarloppis

 
 
 
 
 
 
 
 

Efter att ha rensat bort halva bohaget är det nu äntligen dags för min och mammas sommarloppis!

Vi har laddat med en himla massa retrosaker, möbler, lantlig inredning, textiler, porslin, vintage och kuriosa. Vi håller till hemma i barndomshemmet i Grytgöl, Östergötland, och alla som har möjlighet att titta förbi under morgondagen är välkomna!

På bilderna ovan ser ni en bråkdel av allt som finns till försäljning! Fler bilder hittar ni på Instagram under hashtagen #loppispåstenplöjevägen.

HÄRkan ni se var vi finns!