Smörgåstårta

Födelsedagsbarnet önskade smörgåstårta till gårdagens kalas, så jag slängde ihop två stycken mumsiga varianter! En fylld med räkor, dill och ägg, och en fylld med kyckling, soltorkade tomater och bacon (som en BLT-smörgås).
 
 
Fyllning till tårta nr 1 (2 st):
 
Turkisk yoghurt
Majonäs
Röd lök, finhackad
Räkor
Dill, finhackad
Hårdkokta ägg, grovt hackade
Salt
Peppar
Lite kaviar
Lite färsk citronsaft
 
Turkisk yoghurt
Majonäs
Röd lök, finhackad
Skinka (typ tunna skivor) skuren i bitar
Salt
Peppar
Persilja, finhackad
 
Tårtan blev fyra skivor med ljus formfranska hög (tre lager fyllning - två med ägg- och räkröran och en med skinkröra). Jag spacklade hela tårtan med turkisk yoghurt blandad med dill salt och peppar. Sedan dekorerade jag den med olika sorters sallad (i kruka), rökt skinka, ost (Edamer, färdigskivad), coctailtomater, gurka, citron, räkor, skivade ägg, dill, persilja och röd fejkrom/tångrom ("rom" av tång, helt enkelt).
 
 
Fyllning till tårta nr 2 (2 st):
 
Turkisk yoghurt
Majonäs
Röd lök, finhackad
Färdiggrillad kyckling, grovt skuren
Knaperstekt bacon i mindre bitar
Äpple, finhackat
Soltorkade tomater, hackade
Salt
Peppar
 
+ samma skinkfyllning som till den andra tårtan
 
Tårtan blev fyra skivor med relativt grov formfranska hög (tre lager fyllning - två med kyckling- och baconröra och en med skinkröra). Jag spacklade hela tårtan med turkisk yoghurt blandad med majonäs, hackade soltorkade tomater, salt och peppar. Sedan dekorerade jag den med olika sorters sallad (i kruka), skivad röd lök, ost, coctailtomater, gurka, citron och tångrom.

Uppdaterat vardagsrum

Vardagsrummet är uppdaterat med bla. gardiner, matta, kuddar, växter och prydnadssaker. Jag trivs som fisken i vattet och älskar den mysiga retrokänslan! Nya saker blandas med en hel del äkta vintage-prylar och möbler.
 
 
Jag älskar alla rosa och turkosa detaljer som binder ihop hela rummet! Det passar ju även ihop med vårt rosa-turkosa kök som ligger intill!
 
 
 
"Puffarna", eller de halva pom pom-bollarna, är från gårdagens födelsedagskalas.
Visst ser det väl lite festligt ut?
 
 
 
 
Vintagetidningarna från mitten av 30-talet pryder det turkosa sidobordet (som troligtvis är ett ommålat gammalt nattduksbord). Jag fyndade tidningarna för 20 kr/st inne på Nostalgiladan.
 
 
 
Dom rosa kuddarna och flamingokudden köpte jag på IKEA i fredags.
Den orange-röda lampan är en äldre IKEA-lampa som jag fyndade på loppis för några månader sen.
 
 
 
Även gardinerna köptes på IKEA på fredags. Det retroinspirerade tidningsstället köpte jag på Åhlens.
 
 
 
 
Den fina vintage-ryamattan fick jag av mamma i helgen! Typ 60-tal.
 
 
 
Fina vintagefiltar! Dom är fyndade hos mamma.
Även pinnstolen (+ två likadana) har jag fått av henne!
 
 
 
Spegeln fyndade jag samtidigt som den lilla 50-talsmöbeln med mässingsfötter som jag skrev om för en tid sedan.
 
 
 
 

En fullspäckad helg full av mat

Helgen är fyllspäckad! På fredag ska jag shoppa loss på bla. IKEA med mamma, och i morgon ska jag och Martin storhandla inför helgen.
 
På lördag vankas det tjejkväll med god mat och trevligt sällskap!Jag har inte riktigt kommit fram till vad jag ska bjuda på för mat än, men det blir nog något riktigt musigt i alla fall! Det lutar åt något med kyckling... Efterätt då..? Ja, vi får se vad det blir! Semifreddo är ju himla gott...
 
På söndag fyller min älskade 24 år och det ska såklart firas! Jag ska slänga ihop två olika smörgåstårtor i helgen som ska få stå och safta till sig tills på söndag. Efteråt bjuds det på glass med flera goda tillbehör - bla. fruktsallad, hemgjorda maränger, hemgjord varm chokladsås och Dulche De Leche-sås.
 

Tissue Paper Flowers

 

Lyxhöns

Lyxhönsen äter pannkaka och brownies idag!
 

Magen v. 33

Vi är nu inne i v. 33 (32+6) och magen fortsätter att växa så det knakar!
 
Igår kväll hände det nåt sjukt läskigt! Helt plötsligt fick jag fruktansvärd huvudvärk följt av flimmer för ögonen. Det liksom stack bakom ögonen och huvudet bultade. Jag kunde inte se ordentligt och synfältet smalnades av. Jag kunde inte läsa enkla meningar och förstod liksom inte vad det stod förän jag hade läst om samma mening 5-6 ggr. Jag blev också yr och sluddrade en hel del. Orden kom liksom inte fram som jag ville och jag kunde inte koncentrera mig. Mamma tyckte att jag lät onykter med tanke på mitt tal. Min högerarm domnade, som om den sov. "Har jag fått en stroke vid 20 års ålder?", tänkte jag.
 
Inne på Förlossningsenheten undersökte de mig och bebbe men inget var fel. Hjärtljuden var perfekta och det var inget fel på mitt blodtryck! Troligtvis hade jag drabbats av ett migränanfall som kommit plötsligt. Domningarna i armen kan ha berott på stressen och ångesten i samband med alltsammans.
 
Uuuuuuusch! Jag blev jätterädd och fick såklart panik. Vi fruktade att det skulle vara början på sk. havandeskapsförgiftning eller något ännu värre... Vi kom hem på natten så jag är megatrött idag! Jag mår dock bättre och ikväll ska jag vila upp mig inför helgen.
 
Magen har sjunkit jättemycket de senaste dagarna.
 
 
 

Virkat

Mamma har virkat två jättesöta mössor till bebbe! En uggla och en liten prinsessbakelse!
 
 

Urk...

Hela gårdagen spederades i sängen med laptopen och ett Harry Potter-mini-maraton. Jag mådde inte alls bra och var trött hela dagen... På morgonen var vi dock hos barnmorskan och kollade så att allt var bra med bebbe. Fyra cm hade magen växt på knappt en månad! De går fort nu... Snart är det även dags för föräldragrupp, amingsinformation lite andra förberedelser inför den stora dagen! Nästa vecka ska jag nog åka till IKEA och införskaffa lite bebissaker.
 
Nu ska jag avsluta min pannkaksfrukost/lunch och sen göra mig iordning för att vara barnvakt åt småsyskonen.

En ny liten guldklimp

Denna lilla guldklimp fyndade vi (mest jag) innan helgen. En liten 50-talssnygging med smala spiriga ben, små mässingsfötter och svarta glashyllor. Även en matchande helkroppsspegel har införskaffats, men den har inte blivit tilldelad någon plats ännu. Det lutar åt att även den ska få bo i vardagsrummet, på en smal liten vägg där inget anat verkar passa. Speglar ger ju rummet en annan dimension och vi har faktiskt inte en enda helkroppsspegel sen innan!
 
 
Hmm... Nu i efterhand ser jag att en viss sambo har pillat och möblerat om i hyllan!

Redhead again

Åh, va fint mitt hår blev när utväxten hade blekts..! Oj oj oj... Jämnt och fint!
 
 
Men sen blev det jättefint på riktigt när den röda färgen kom i!
Det börjar förresten att bli skaplig längd på håret!
 

59 dagar kvar...

Det är endast 59 dagar kvar enligt min trogna iPhone-app! FEMTIONIO dagar kvar till bebisens beräknade ankomst! Det är ju helt sjukt! Tiden går så fruktansvärt fort. Jag (vi båda såklart) längtar mer och mer efter den lilla skrutten för varje dag som passerar.
 
När kommer hen att vilja komma ut? Hur kommer hen att se ut? Kommer hen att vara frisk? Tänk om hen INTE är frisk?! Vad ska hen heta? Blir det en pojke eller flicka?
 
Många frågor som vi snart kommer att få reda på! Huvudsaken för min del är såklart att bebisen är frisk och välbehållen.
 
 
Vi har fortfarande en del saker kvar att förbereda!
 
*Lite fler bebisplagg i stl nyfödd måste inhandlas
*Ett stopp på apoteket behövs för att köpa diverse bebis-hygien-prylar
*Vrålåket (barnvagnen) ska hämtas ut i mitten av maj
*Skötväskan är ju lika bra att förbereda i god tid... Man vet ju aldrig!
*En tur till IKEA måste planeras in för att köpa lite saker till bebisrummet
*Vårt sovrum ska målas
*Bebisrummet ska målas OM vi har tid till det

Red

Senare idag ska jag iväg och jobba (i 3 timmar... yay...). Jag är loppissugen men hinner nog inte med någon titt idag! Jag måste köpa hårfärg också! Just nu är jag inte nöjd med min hårfärg för fem öre... Typ rosa-beige-lila-grön-aktigt. Ååå va fint det låter..! Jag lockas fortfarande av rött, men jag har ju lyckats få håret så ljust nu! Sockervaddsrosa är annars lockande me jag vet inte om mitt hår orkar med det.
 
Det är ju så jäkla snyggt med rött...
 

Vardagsrum 4.0

Äntligen! Nu är vi klara med vardagsrummet när det gäller målning och annat tidskrävande. Ett par snygga gråa gardiner och en rund matta skulle passa perfekt. Mer belysning behövs och många fina tavlor och vintageposters ska upp på väggarna. Jag ska hålla utkik när jag loppisspanar nu i vår...
 
Äntligen är vi klara!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här såg det ut innan! Kaos? Aa, lite kanske... haha
Trasiga pappväggar, en miljon pappspik och en halvt raserad tegelvägg täckt med förfallen puts...
 
 

Snart klart!

Idag ska bennemej vardagsrummet bli klaaaaaart! Sista strykningen med färg ska strax på och efter det är det väl bara att stirra på färgen till den torkar och sen möblera?
 
Igår kokade jag plommonmarmelad med vaniljstång och lite lite kanel. Jag hittade ett par kg i frysen från i höstas, så jag tänkte att dom lika gärna kunde användas nu innan nästa frkt- och bärsäsong börjar.
 
Nu ska jag steka ett gäng (läs: ett ton) plättar och sen ska jag måla det allra sista i rummet! Jag har föresten funderat på vilken färg som skulle passa i sovrummet. Jag vill ha en lugn men ändå "jag"-färg. Vad sägs om den nedan?
 
 

Gravidklänning

I början av maj är vi bjudna på bröllop. Vigseln kommer att ske i en kyrka, det kommer förhoppningsvis att vara varmt och självklart vill man vara uppklädd! Klänning känns bekvämt med tanke på årstiden och min (ännu mer!!) enorma mage.
 
Den här gräddvita långklänningen känns helt rätt! Men hmm... Jag har ju en förmåga att spilla och lyckas gå emot smutsiga saker... Och får man verkligen bära vitt på ett bröllop? HÄR hittar man i alla fall klänningen!