Minipåskliljor

10 st för 50 pix på Plantagen - som hittat! Dom är ju så fina och passar egentligen att ha hela våren. Ett par sycken fick flytta in i värmen!
 
Jag hittade inga lediga krukor (precis som att vi har en massa blommor här hemma... HA!), så jag tog bla. dom fina skålarna jag köpte här om dan och en liten söt emaljkastrull. Det ser väl trevligt ut?
 
 
Det enda trista är väl att dom blommar ut på en enda dag eller två, och sen är dom fina under en kort period innan det är dags att byta ut dom.

Det tar sig...

Äntligen har jag fått tummen ur! Vardagsrummet är snart färdiggrundmålat. Jag har sjukt ont i ryggen idag så vi får väl se om jag gör klart det sista ikväll eller i morgon... Jag ska dessutom jobba 11,5 timmar i morgon så jag vet inte om jag är speciellt sugen på att ställa mig och måla de få timmarna då jag är hemma på dagen..! Vi får väl se.
 
Hmm, jag ska nog slänga ihop en tårtbotten ikväll också. Farsgubben fyller år på måndag så jag tänkte bjuda på tårta nu i helgen! Med jordgubbar, Dulce de leche och chokladgrädde... Mums!
 

Tea time!

Kopparna var helt perfekta att dricka ur! Inget vardagsporslin egentligen, men har man köpt något ska det väl användas?
 

Kvällsmat - äggfria plättar med en massa mumsigheter

Idag blev det plättar till kvällsmat! Vi hade inga ägg hemma och man kan ju inte direkt gå ut och kläma på en höna tills hon värper... Så det fick bli äggfria plättar idag! Det blev en hel del och det räckte även till morgondagens matlåda.
 
Du behöver:
 
10 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2-3 msk socker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 mosad banan (valfritt)
25 g smält smör
 
Gör så här:
 
Blanda mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och de övriga ingredienserna. Blanda även i en mosad banan om du vill det! Den tillför lite smak men även konsistens. Blanda alltsammans till en jämn smet och sen är det bara att börja steka!
 
Servera plättarna med något mumsigt! Jag valde vispad grädde, jordgubbar, banan och lite sirap!
 
 
 
Den rosa skålen uppe i det högra hörnet är förresten ny! 2 st för 45 kr (halva priset) på Home4you i Finspång.

DIY - ljuslyktor

Ikväll blev jag extremt pysselsugen! Jag rotade fram ett par gamla glasburkar, lite fin papperstejp, lim och rosa bollfrans. Det blev ett par fina ljuslyktor som numera står på köksbordet!
Man kan enkelt ta bort tejpen, lyfta av bollfransen och göra om alltsammans när man har tröttnat!
 
Mysfaktorn är hög!
 
 

Hmm det saknas något..?

Pepsi har visst tappat något? Haha! Stackare... Men han hade blivit så jäkla tovig nu när han har börjat fälla, så han behövde rakas. Hela han blev som en enda stor tova på bara några veckor! Jag lämnade i alla fall in honom på Arken Zoo i Finspång och han var visst jätteduktig och hur snäll som helst!
 

Rörstrand kolorita

Dagens fynd är verkigen ett FYND! Medan sambon roffade åt sig en plättstekpanna hittade jag 6 underbara koppar med tillhörande fat, fast i olika färger, inne på en loppis i Finspång. Efter en närmare titt kunde jag konstatera att dom är från Rörstrand! Dom fick följa med oss hem och vi betalade 200 pix för dom.
 
När jag kom hem så googlade jag runt för att kolla vad serien kunde tänkas heta och vad dom ligger på i pris. Jag unde inte låta bli att tycka att 200 var lite dyrt för ett par loppiskoppar, men efter ett par träffar på nätet kom jag på andra tankar! Mellan ca 100-200 kr styck kostar dessa Rörstrandskoppar, som tillhör serien Kolorita. Jag tycker absolut inte att det gör något att faten och kopparna inte är i samma färg, men jag ska hålla utkik efter ytterligare koppar, fat och annat som tillhör serien. Visst är dom fina?! Fina pastellfärger och hur gulliga som helst!
 
Dumma mobilbilder... Färgerna ser lite starkare ut än i verkligheten och alltsammans är såååå mycket finare än på dessa kassa iPhonebilder.
 
 
 
Åh, va jag älskar att fynda! Jag hoppas i alla fall att det var ett fynd... haha!

Tidningsfynd!

Efter gårdagens tur till stan stannade jag och Linnea till på Nostalgiladan, som ligger i Melby/Landsjö. Mellan Linköping och Norrköping, precis vid motorvägen, helt enkelt! Jag tappade nästan andan när jag klev in genom dörren! Vintageprylar överallt! Det var välsorterat, fräscht och helt fantastiskt. Inget nyproducerat IKEA-skit och trasiga prylar blandat med äkta vintage, som på de flesta loppisar, utan ren nostalgikänsla. Möbler, porslin, tyger, lampor, barnprylar, tidsskrifter... Åååå så fint!
 
Den här gången köpte jag en bunt med underbara tidningar från 30-talet! 20 pix styck är ett fynd tycker jag, med tanke på att dom är så pass gamla och i finfint skick! Jag tänker rama in dom och placera dom på väggen bakom soffan i nya vardagsrummet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kan garantera att jag kommer att besöka Nostalgiladan fler gånger för att fynda underbara vintagepryar! Jag är speciellt sugen på en pampig taklampa från 60-talet, en 50-talstevagn och ett par vackra gamla kakburkar, som jag spanade på igår!

Segelbåtar

Igår eftermiddag åkte jag en sväng till stan med Linnea. Jag suckade över alla underbara vårkläder jag ville köpa men som magen är för stor för. Det fanns en himla massa som skulle passa mig perfekt när det gäller stil och färg. Jag köpte dock ett par nya mammabyxor och tröstade mig själv med en uuuunderbar bebis-body med segelbåtar på!
 
 
 
Utbudet när det gäller mammakläder är magert... H&M har väl en del men det är mest helfärgade T-shirts, byxor och någon enstaka klänning, som för övrigt gör att man får samma form som Barbapappa...

Söndag

Idag har Betty flyttat hemifrån. Vi tror att det nya hemmet kommer att passa henne bra och att hon kommer att trivas med sin nya familj och kattkompis! Vi skulle få bilder skickade till oss och uppdateringar om hur det går för henne i den nya miljön. Vi håller tummarna för att det ska gå bra!
 
Ikväll har jag och Martin varit iväg till Finspång och grillat. Det var himla trevligt! För vår del blev det grillspett med kryddig korv, fläskytterfile och champinjoner. Till det åt vi bulgursallad och beasås. Mums! Vi har helt enkelt haft en trevlig kväll med mycket god mat och många skratt!
 
Just det! Vi har ju haft en vegetarisk månad här hemma och det har gått kanon! Vi köpte hem lite kött nu när vi grillade, men annars har det inte kommit in något kött i det här huset. Helt vegetariskt kommer vi nog inte att äta i framtiden, i alla fall inte just nu! Vi kommer nog att äta vegetarisk mat åtminstonne 3-4 dagar i veckan. Gott, sunt och miljömedvetet!
 
Så här såg jag ut ikväll. Jag tycker om min hårfärg just nu! Färgglatt och lite tokigt haha! My-little-pony-hår.
 
 
 
I morgon ska jag jobba ett par timmar och sen kan jag nog inte låta bli att spana på någon loppis innan det är dags att hämta min favoritkarl.
 
 

Fredag

Burr! Fy va kallt det är! -10 grader visar utomhustermometern och inomhus känns det inte ett dugg varmare... Jag vill ha varm vår, och framför allt sommar, NU! Helst på en gång! Eller ännu hellre redan igår...
 
Well well... Idag är det lockigt hår och bandana som gäller! Jag kletade in allt det lila i mitt hår med en lila färginpackning förut, så nu är det knallrosa-lila-aktigt. Plus alla möjliga slingor i dessutom. Lila, silver, blått, grönt... You name it.
 
Vårt senaste soffgruppsfynd står för tillfället parkerat i köket (och i vårt nuvarande vardagsrum...). Förhoppningsvis får den flytta in i vardagsrummet på söndag!
 
 
I morgon ska jag upp tidigt och jobba ett kort pass. Sen bär det av hem igen, för i helgen ska det fixas och grejas en himla massa här hemma. Städning och måleri står på schemat! Usch usch... Vi har legat på latsidan, så vardagsrummet är inte klart än... Äsch! Förr eller senare blir vi väl klara haha!

Kanske rött?


Crazy for Cake Pops

Inget kalas är väl fulländat utan cake pops?! Ååå va jag ska baka dessa godsaker i sommar till Bebbes namngivningskalas! Jag ser framför mig hur vi dukar upp ett helt bord med cupcakes, cake pops och kakor i olika pastellfärger, tillsammans med en massa fina dekorationer.
 
Hur gör man cake pops?
 
Ta en mjuk eller hård kaka, smula sönder och blanda med något kladdigt, t.e.x. jordnötssmör, sylt eller Philadelphiaost, till en jämn smet.
 
Rulla till bollar och ställ dom i kylen i minst en timme.
 
Smält under tiden choklad. Temperea den för bästa resultat! Då blir chokladen glansig och smälter inte i rustemperatur. Du kan använda dig av vit choklad om du vill färga den! Smält då chokladen i ett vattenbad tillsammans med några droppar olja eller kokosfett. Tillsätt sedan några droppar hushållsfärg! Klar att användas!
 
Förbered även pinnarna som du ska fästa dina cake pops på. Du kan använda dig av t.e.x. papperssugrör, grillpinnar eller speciella cake pop-pinnar (ser ut och känns som klubbpinnar)
 
När du ska fästa bollarna på pinnen så doppar du först ca en cm av pinnen i chokladen. Sedan trycker du ner pinnen i bollen och låter den stelna. Därefter kan du doppa din cake pop i choklad och sedan dekorera den som du vill!
 
Om du vill ha stående cake pops, alltså ståendes på sin pinne, så sätter du dom i t.e.x. ett högt glas eller i en bit frigolit eller oasis.
 
Exempel på fyllning:
 
Ballerinakakor - kladdkaka, maräng, nougat mf.
Mjuka kakor så som banankaka, sockerkaka, chokladkaka, mjuk pepparkaka mf. (Sockerkaka är lätt att smaksätta med t.e.x. sylt)
Pepparkakor
Andra köpekex eller kakor
 
Exempel på dekoration:
 
Strössel
Kokosflingor
Marsipanfigurer
Sugarpastefigurer
Hackade nötter
Hackad choklad
Mini-marschmallows
 
 
Du kan variera dina cake pops i oändlighet! Experimentera och ha kul när du gör dom! Kika nedan om du vill ta del av lite inspiration!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frulle

Dagens frulle bestod av yoghurt och ostsmörgåsar gjorda på mitt nybakade morotsbröd. Frallorna blev saftiga och jättegoda! Mums!
 
Scrolla ner förresten, om du vill ta del av receptet!
 
 
 
Du behöver:
 
8 dl mjölk
150 g smör
2 paket jäst
4 tsk salt
8 dl rivna morötter
10 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl (kan uteslutas och bytas ut mot vetemjöl)
14 dl vetemjöl (jag använde vetemjöl special)
 
Gör så här!
 
1. Skala och riv morötterna. (8 dl rivna morötter är ca 400 g eller 5 stora morötter)
 
2. Smula ner jästen i en bunke.
 
3. Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm vätskan till 37 grader.
 
4. Häll lite av degvätskan i bunken och rör tills jästen har löst upp sig ordentligt. Häll i resten av degvätskan.
 
5. Tillsätt salt, morötter, rågsikt, grahamsmjöl och ca 10 dl av vetemjölet. Grahamsmjölet kan uteslutas, ta då mer av vetemjölet i stället.
 
6. Arbeta/knåda degen i ca 10 minuter i maskin (lite längre tid om du gör det för hand).
 
7. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
 
8. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den snabbt tills den är smidig och lättjobbad. Tillsätt mjöl efterhand tills degen inte längre är kladdig. Ta bara lite mjöl i taget, för om det blir för mycket blir brödet torrt.
 
9. Dela degen i ca 16 delar och forma till bollar. (Det blir rejält stora frallor så dela degen i fler delar om du vill ha mindre frallor, men då kanske du får justera gräddningstiden.) Lägg bollarna på plåt med bakplåtspapper och platta till dom något. Lägg dom inte för tätt, tänk på att dom kommer att växa ytterligare i ugnen.
 
10. Om du vill kan du pensla med ljummet vatten och strö över t.ex. solroskärnor, sesamfrön eller pumpafrön.
 
11. Låt frallorna jäsa under bakduk i 30 minuter till. (Jag satte in den första plåten efter 20 minuter för att undvika att den sista plåten blir överjäst.) Glöm inte att sätta ugnen på 225 grader!
 
12. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk.
 
Klart! Nu kan du njuta av nybakat bröd i ett par dagar framöver! Perfekt att frysa in och ta fram när det behövs.

Tisdagsfrallor på g

Strax ska jag baka... *trumvirvel*... Morotsfrallor!
Dom kommer att passa perfekt till potatis- och purjolökssoppan som jag ska koka ihop under eftermiddagen, innan min älsklingstok kommer hem från jobbet.
 
Idag är jag lite krasslig och mår illa. Jag är inte sjuk, men morgonillamåendet håller i sig idag... Vid 07.45 klev vi in hos barnmorskan. Vi mätte magen, stack mig i fingret och vägde mig. Både jag och magen blir allt tyngre! Hittills har jag gått upp ungefär 10 kg. Det låter mycket men det mesta sitter faktiskt på magen i form av bebbe, moderkaka, fostervatten mm. En del av vikten har väl hamnat på andra ställen också... Typ under hakan. Det finns ju de som går upp 30 kg under dessa nio månader. Men vi är alla olika!
 
Nä, nu ska jag börja knåpa ihop degen!
 
 
 
 

Jag idag

Så här ser jag ut idag, efter en lång dag med mycket skratt!
 
 

VIP-kväll eller värvningsmöte?

Ikväll har jag och Linnea varit på ett sk. Mary Kay-"event"/VIP-kväll. Det var väl kul att hitta på något speciellt en helt vanlig måndagskväll, men det kändes snarare som ett slags värvningsmöte för att hitta nya unga tjejer som vill sälja kosmetika. Jag ogillar verkligen typiska säljare... Liksom den falska säljartypen som bara vill sälja sälja sälja och vägrar att ta ett nej, oavsett hur besvärad kunden verkar vara. Ja ja... Jag vann ett läppglans i alla fall! Score!
 
Läppglanset är mer rosa i verkligheten, men färgen ville inte fångas på bild...
 

En katt ska inte kosta mindre än lådan den skiter i

Som ni kanske redan har läst, hittades lilla Betty i ett fågelbo tillsammans med sin syster. Dom var magra och mamman hade ingen mjölk att ge dem. Båda två har växt upp hos mina föräldrar och sedan tog vi hem lilla Betty till oss för att se hur det skulle fungera. Vi har nu testat att ha henne boendes med oss här hemma, tillsammans med vår andra katt och våra två hundar, men det blir helt enkelt för mycket för oss... Därför bestämde vi oss för att låta Betty flytta till ett permanent hem där hon kan åldras tillsammans med en ny familj.
 
Igår la jag ut en ennons på en Facebooksida för djur där jag berättade hennes historia. Jag skrev också att jag gärna ser att Betty hamnar hos en familj på landet som har tid för henne. Prislappen hamnade på 500 kr, eftersom att jag tycker att Blockets rekommendation på lägstapris för att höja katters värde är kanon.
 
MEN... Det dröjer inte länge innan man får en kommentar om att 500 kr är för dyrt och att ingen kommer att nappa om hon ska kosta så mycket. Jag svarade då att en kattlåda kostar runt 200 kr, plus kattsand för en hundring... Ska en katt alltså kosta mindre än sin toalett? 500 kr för en byrå eller att lägga på sitt hår är för de flesta inget problem, men att betala 500 kr för en fyrbent livskamrat som kommer att älska dig villkorslöst är tydligen för dyrt? Hmm...
 
Katter är relativt lättskötta, kostar inte många kronor alls i dagens läge och lever länge. Dessa egenskaper leder till spontanköp, att katten inte kastreras och att det är lätt att lämna bort eller avliva den när man har tröttnat. Övergivna sommarkatter finns det gott om numera. Folk tänker att det kanske vore trevligt med en katt ute på landet, men sen när familjen åker hem från sommarstugan då? Vart tar katten vägen? Bristen på kastrering leder dessutom till att många katthonor snabbt förvandlas till kattungefabriker för att sedan långsamt litas ut, både psykiskt och fysiskt.
 
Vart vill jag komma med det här? Jo, en livskamrat i form av en katt borde egentligen kosta betydligt mer än 500 kr, oavsett om den har stamtavla eller inte. Jag tycker därför att man inte borde lämna iväg kattungar hur som helst för småpengar eller t.o.m. gratis. En katt kostar pengar. Tillbehör, eventuella veterinärsbesök och mat tillkommer utöver kostnaden för katten. Visst finns det underbara människor som faktiskt inte har råd att betala 500 kr för en katt, men hur ska dessa kunna betala för t.e.x. ett veterinärbesök, en kastrering eller mat i upp till 15 år?
 
Jag har själv skaffat katt när jag var yngre för att jag tänkte att de är söta och lättskötta. Jag bodde i min första lägenhet och tänkte väl att det vore kul med lite sällskap. Kattungar är ju dessutom sååå söta och keliga. Jag skaffade mig en kattunge och det gick till en början bra. MEN... Det fungerade helt enkelt inte i det långa loppet och jag kunde inte ha henne kvar. Jag hade inte tänkt på hur mycket jobb en katt faktiskt innebär och det gick ju framför allt ut över katten...
 
Tänk på det här nu! Är 500 kr verkligen för mycket pengar när det gäller en fyrbent kamrat som kommer att finnas vid din sida i minst 10-15 år? Jag tycker faktiskt inte det. PUNKT.

Tiny Love

En babysitter måste införskaffas innan bebbe kommer till världen. Det känns smidigt och bekvämt för pluttens del! Babysittern nedan, med möjlighet till tre olika lägen, ser kanon ut! Den erbjuder lugnande vibrationer, elektroniska leksaker och tre vilolägen.
 
Jag tyckte att jag såg en sån på Babyroffsen. Vi får kolla upp det!
 
 
 
 
 
 

Haha en bäver?

Haha den här tokiga bäverleksaken (?) hittade vi inne på Babyproffsen idag när vi beställde barnvagn. Den är liksom... ful-söt!
 
 
 
Nu är i alla fall barnvagnen och bilbarnstolen beställda. Skönt! Nu behöver vi inte tänka mer på det för tillfället. En mörkgrå Emmaljunga City Cross blev det! Alltsammans ska hämtas i mitten av maj. Åh, jag längtar redan efter att kunna provköra den här hemma!
 

Påskpynt

Mamma hade fyndat fint påskpynt till oss att hänga upp i ett knippe björkris. Små fina kaniner och vita fjädrar!
 
Titt så fint! I en gammal glasburk och allt!
 

Måste ha!

Ååååå dessa godingar med platå från Converse måste jag lägga vantarna på! Sjukt söta haha ♡
1099 pix kostar dom på Brandos.se... Dyyyyrt
 


Fredagspyssel i vardagsrummet

Idag pysslar jag i vardagsrummet. Förhoppningsvis hinner jag grundmåla alltsammans under kvällen! Jag har ingen ork egentligen men det måste ju göras. Slipa, måla och måla lite till... Målet den här helgen är att kunna ställa in alla möbler! Vi får se hur de går med det...Fredagspysse
 
Ja, just det! Mina ägg som jag skulle färga blev jättefula och gick dessutom sönder. Jag läste någonstans att man kunde färga naturligt med rödbetsvatten men det gick sådär... Jag skulle ju visa er i vilket fall men det blev verkligen knas! Kappt någon färg alls, plus att dom gick sönder. I stället blåste jag ur ett par gröna ägg från våra egna höns. Helt naturligt färgade redan vid leverans haha! Dom kan jag visa er en annan dag.
 

Vill sy!

I stället för att hänga upp en köpt sängmobil över spjälsängen? Jag ska kontakta min mor för att göra en beställning... Eller t.o.m låna en symaskin och sy en heeeelt själv! Det ser ju inte svårt ut.
 
 

OMFG

Hur awesome är inte det här?! Fyllda med t.e.x. glass, bär och grädde. Åååååååå jag vill ha nu nu nu!!!
 

Soffjakten

Vad har hänt sen sist? Jo, det ska jag tala om för er!
 
I söndags hämtade vi 40-/50-talssoffgruppen nere i Götet. Vi spenderade sammanlagt över 7 timmar i bilen. Om vi är dumma i huvet? Ja, man kan ju börja misstänka det i alla fall! Det blev ett par stopp för att äta och sträcka på benen. McDonald's och sen Burger King. Onyttigt som tusan men det var gott ändå... På Burger King blev det kändisspaning, eller a... b-kändisspaning! Lulu Carter släpade sig in på restaurangen, tillsammans med nån man, och krånglade vid beställningen. Vi stod bakom och var väl mest fascinerade över hennes fula löshår, vars fästen syntes på 5 mils avstånd. Det gick liksom inte att missa! Hon såg lite ut som en ödla, men vem är jag att döma?
 
När det gäller soffgruppen? Jag älskar jag den! Speciellt bekväm är den väl inte... Martin är mycket skeptisk, men jag har lovat honom en stor Fatboy-sittpuff! (Ja, den heter Fatboy, jag menar ju såklart inte pappan till mitt barn) Men soffgruppen är ju fin och charmig i alla fall! En tvätt och sen är den redo. Fast hmm... Ett färdigmålat vardagsrum behöver vi ju förstås. Äsch, vi har ju en vintage soffgrupp i alla fall! Vi börjar alltid i fel ände.
 
Åh! Nu fattas det bara en trearmad lampa och en tavelvägg med inramade gamla tidningar, plancher och roliga motiv. Allt på bilden nedan är liksom... perfekt!
 

Det finns en dag för er män också

Jajamen! Den 19:e noveber. Varför har inte den uppmärksammats då? Jo, för att den inte behövs på samma sätt som den internationella kvinnodagen. Om den dagen hade varit onödig, så hade den väl för tusan inte uppmärksammas alls?
 
Kvinnor har i regel bättre betyg än män i skolan, men ändå är det kvinnorna som minsann ska få nöja sig med lägre löner och sämre bemötande? Den ekvationen går inte riktigt ihop, eller hur? Vi lever inte längre på 1800-talet, så varför är det fortfarande så här? Världens kvinnor är ju uppenbart upprörda, men ändå händer det inget? Männen styr fortfarande världen när det gäller det mesta, så kanske är det en av anledningarna - att ingen av dem bryr sig tillräckligt?
 
Ja ja... Jag ville väl mest poängtera att det visst finns en dag för alla män också. Ingen verkar tro det, men har man inte tagit reda på fakta så har man ingen rätt att klaga heller. Så... shut the fuck up och fira båda dagarna! :)
 
 

40-/50-talsgrupp

FÖRHOPPNIGSVIS, om allt går i lås, så ska vi hämta en megafin 40-/50-talssoffgrupp i helgen. Kruxet är väl att det är långt att åka. Vääääääldigt långt rättare sagt. Och det kostar ju en del att åka dessutom... MEN den är ju helt underbar, så jag kan inte låta bli att slå till! Vi får se om det blir någon road trip i helgen. Hoppas hoppas!
 
Det är soffgruppen nedan vi ska hämta i så fall! En soffa och två fåtöljer i mörkgrått manchestertyg. Dom är relativt nyomklädda dessutom, för bara några år sen! Fräscha, hela och fina! Hoppas jag i alla fall... Vi kanske har blivit lurade? haha
 
Jag tycker i alla fall att hela gruppen är underbar och blev kär direkt ♥ Minst hälften av er tänker säkert "Åååå va hemska!", men jag lovar er..! Det här kommer att bli bra. Jääääkligt bra.
 
 
Dom där godingarna i nya vardagsrummet..! Vita väggar, stringhyllan på väggen, en snygg ljus matta och med en snygg golvlampa bakom!

Selling stuff

Nu blir det skamlös reklam!
 
Jag håller på att sälja en hel del möbler här hemma för att ge plats åt en del nytt. Eller nytt och nytt... Retro eller vintage blir det väl förstås! Jag säljer bla. den underbara soffan/canapen nedan:
 
Charmig canape/soffa i empir-stil. Inga skavanker, fläckar eller märken på klädseln! Även stommen av trä är i mycket fint skick! Visst är den underbar? Två stolar klädda i matchande tyg medföljer.
 
 
Intresserad? Skicka ett mejl till [email protected]

Ägg

Ägg! Idag ska jag blåsa ur ägg, måla ägg och dekorera med ägg. Vi får se hur det går! Jag återkommer med beskrivning och bilder om det blir lyckat. Om inte? Ja, då kan jag ju visa er i alla fall så att vi kan fnissa åt det!

Rispytt/stekt ris

När jag ändå bloggar så att det ryker...
 
Jag slänger ogärna matrester i soporna. Antingen hamnar det i en matlåda eller hos hönsen, om det inte går att använda till något annat förstås! Igår blev det en hel del ris kvar från middagen, så jag använde det i dagens matlagning!
 
Det blev asiatisk... rispytt kan vi kalla det... till middag idag! Jag wokade helt enkelt bitar av färsk broccoli, morot, champinjoner, purjolök och zucchini i olja och fint skuren vitlök, tills alltsammans blev tillräckligt mjukt. Riset blandade jag med gurkmeja och en skvätt japansk soja innan jag vände ner det bland grönsakerna. Jag kryddade med salt, svartpeppar, ytterligare en rejäl skvätt soja och en stor nypa ingefära (torkad, som förresten är mycket starkare i smaken än färsk. Tänk på det!). Alltsammans stektes ihop på medelvärme en liten stund och VIPS! ...så var det klart. Hur gott som helst!
 
Vi åt pytten med stekta ägg, ♥-formade till och med! Ägg passar jättebra som tillbehör till den här rätten. Typiskt asiatiskt. Typ.
 
 
♥-formade grönsaker piffar upp vilken måltid som helst! Jag kunde inte låta bli... Jag lovar att visa er hur man gör det på ett enkelt sätt en annan dag!
 
 

En solgul goding

Det dyker upp många bilder på bebiskläder här på bloggen numera..! Men jag kan inte låta bli att visa er den här solgula godingen. Second hand = ♥
 
 
 

Second hand

Second hand är himla bra! Syster yster fyndade några söta plagg till Bebbe under gårdagen. Plaggen både känns och ser helt oanvända ut.
 
Finfina neutrala plagg som kommer att passa Bebbe alldeles utmärkt i sommar!
 
 
 
 
 

När jag var liten...

Världens finaste plagg och sandaler från tiden då jag var en liten skrutt ♥
För mer än tjugo år sedan kom jag till världen... Tiden går fort! Kanske får vår bebbe bära dessa godingar någon dag!
 

Goodiebag

Goodiebags känns ju himla exklusivt och spännande! Som megastor jättekänd bloggare är det ju självklart att även jag ska få en goodiebag emellanåt.
 
Sen att påsen kommer från Willys och att alla som ens visade sig i närheten av affären fick en är ju en annan sak... Huvudsaken är väl ändå att det är en påse fylld med gratisprylar?
 

Ödet

Idag har jag börjat tro på ödet...
 
Jag har länge trånat och letat efter en äkta vintage stringhylla. Loppisar kan ta minst 500 kr för en repig, halvrostig stringhylla om den är vintage. Dom få jag har hittat är antingen paxade eller trasiga...
 
Vart vill jag komma med det här? Jo det ska jag tala om för er! Ikväll går jag ut i garaget för att visa mamma en gammal trampsymaskin som pappa hjälpte mig att släpa hem i förmiddags... Vad får vi syn på?! Jo, en perfekt stringhylla som sitter fastskruvad med ett par rostiga skruvar, MITT PÅ VÄGGEN!
 
Varför har vi inte sett den tidigare?! Varför har inte Martin, som vistas i garaget betydligt oftare än jag, sett den hänga där och berättat för mig?! Hur länge har den hängt där?! Har någon brutit sig in en mörk vinternatt och skruvat upp den?!
 
Och hör här! Passande nog låg det en perfekt skruvmejsel bara en liten bit ifrån den! Det var nästan som att hyllan viskade "Skruva ner mig! Ta in mig till värmen!". Självklart kunde vi inte lämna stackaren där ute i mörkret, alldeles kall och ensam. Raskt skruvade vi ner den och nu planerar jag vart den ska hänga! Den förtjänar en hedersplats i vårt hem. Jag misstänker att den perfekta platsen finns i vardagsrummet! ♥ Nu är jag sjukt nöjd!
 
 
Ååå, vilken underbaring! Med spindelnät och allt... En tvätt och sen är den redo att visas upp i sin fulla prakt.
 
 
 

Nytt från Villervalla

Vilken solig och fin dag! Hittills har jag hunnit ta en fika med mormor och spanat på bebiskläder. Mormor som aldrig kan hålla sig hade redan köpt ett klädsett från Villervalla som jag fick under fikastunden. Vi fyndade även en fin filt på rea!
 
 
 
Jag ska hålla utkik efter vår- och sommarnyheter nu i slutet av mars! Lilla Nalle & Jag (där kläderna är köpta) ska nämligen få in nya somriga kläder - bla. färgglada bodys med glasstryck och annat skoj!
 
Jag spanade även lite inne på second hand-butiken Hans & Greta, men kom ut tomhänt.

Awesome vegopytt

Pytt i panna när den är som bäst - färgglad, nyttig och smakrik! Scrolla ner för att ta del av det mumsiga receptet.
 
 
 
Du behöver (vid det här laget vet ni att exakta mått inte är min grej haha):
ca 4 port.
 
Potatisar, ca 7-10 st. Även kokta kan användas (= tillagningstiden förkortas)
1 morot
Champinjoner
½ sqash
1 röd paprika
1 liten gul lök
En näve sugar snaps (sockerärtor)
Salt
Peppar
Olja och/eller smör till stekning
 
How to?
 
1. Skölj och tärna potatisarna och moroten (kan ev. behövas skalas innan). Salta, peppra och stek på medelvärme i smör och olja tills allt fått färg och nästan är helt genomstekt.
 
2. Skär under tiden champinjoner, paprikan, löken och sqashen i pasande bitar. Blanda ner detta i stekpannan med potatis- och morotsbitarna. Stek alltsammans i ett par minuter tills allt har mjuknat och fått lite färg.
 
3. Tillsätt en näve sugar snaps och sen är det klart! Severa genast med stekt ägg och rödbetor!
 
Klart!

Dagens kloka ord

 

Tallrikshylla

Se vilken fin liten tallrikshylla jag snattade av mamma! Fast snattade gjorde jag ju inte... Mamma var snäll och lånade ut den till mig, rosatapetserad och allt ♥
 
Den trivs bra på väggen vid matbordet. Det enda som är lite synd är väl att mina allra finaste tallrikar och fat är för stora för att få plats... Jag ska rota lite bland alla gömmor och skåp här hemma och se om jag hittar något fint att visa upp på den. Något som passar perfekt! Tyvärr så brukar det sluta med att jag snor lite grejer från andra hyllor och skåp, som egentligen står fint där dom är. Allt liksom flyttas runt och så uppstår det tomma luckor lite här och var...
 
 
 
Vi har nog ett av landets larvigaste och knasigaste kök, men jag tycker om det så himla mycket! Man blir glad av det och vi trivs hur bra som helst.
 
Särskillt färgglad kan jag väl inte påstå att jag är när det gäller t.ex. kläder, men jag brukar säga att jag är färgglad på insidan i stället! Håret är dock en helt annan historia. Rosa, blått, grönt, orange, rött, vitt, svart, brunt, lila... Jag har nog hunnit med det mesta när det gäller hårfärger.
 
Rosa har varit en favorit de senaste åren, både när det gäller hår och inredning! Det kanske syns? Haha ♥
 
 
Förresten... Vi MÅSTE köpa en digitalkamera eller nåt! Det här går ju inte längre. Kassa mobilbilder är ju sååå trist och förstör hela intrycket när man ska visa upp något fint. Färgerna stämmer inte med verkligheten och bilderna blir allmänt blurriga. Så kan vi ju inte ha det när Bebbe kommer!

IKEA

Jag ramlade in på IKEAs hemsida och hittade en hel del fint som jag vill ha här i huset!
Snälla, trolla fram cash till mig så att jag kan shoppa lite nytt till bla. vardagsrummet och sovrummet! Speglarna skulle passa utmärkt i sovrummet och de blå bordet vill jag ha i det annars vita vardagsrummet. Eller a... Det kommer att bli helt vitt i alla fall, vart efter. Den turkosa rullvagnen på den första bilden vill jag placera i köket, så att jag kan ha bakgrejer och fina plåtburkar på den!
 
 

Färgglad inspiration

Jag bläddrade lite i en veckotidning hos mamma igår och hittade flera fyllda sidor med pastelliga och färgglada saker! Åååå, jag vill ha allt!
 
 
 
 

Lördagssysslor

Idag ska det rensas lite, men framförallt städas, här hemma i huset! Hallen är full med skräp från vardagsrummet som vi har fixat och grejat i, och i köket råder det kaos! Jag får väl ta hand om den biten medan Martin är duktig och sågar och klyver ved där ute i blåsten. Alltid finns det nåt att göra... Nästan aldrig något roligt dock! Jag som ville pyssla med något kul idag..!
 
Så här såg jag förresten ut igår, dagen till ära! ja, det var ju fredag i alla fall...
 
 
Bebisupdate! Bebbe har varit väldigt aktiv de senaste veckorna. Det känns så mysigt att kunna känna hen röra på sig där inne i magen. Det känns liksom... på riktigt! Jag har nu gått in i vecka 27 och det är ca 3 månader kvar till bf! ♥

Vad gör man en fredagskväll?

Ja, vad ska man hitta på en fredagskväll? Vanligtvis brukar väl folk vilja gå ut och festa, dansa och dricka hela natten lång. Men annars då..? Vad gör folk en helt vanlig fredagskväll?
 
Jag föredrar nog hemmakvällar med min älskade, god mat, filmkvällar, bio eller hemmahäng med dem jag tycker om. Jag kan inte påstå att jag någonsin har haft ett behov av att festa, dricka eller gå ut och dansa på någon krog eller klubb bland fulla, svettiga människor som irriterat tittar snett på varandra vid minsta kontakt (såvida det inte är kille-tjej-kontakt förstås). Bekräftelse, uppmärksamhet, fylla och slagsmål - dumma anledningar till varför folk går ut på krogen. Vännerna och trevlig stämning är det som spelar någon roll för min del.
 
Ikväll ska jag nog åka ut till föräldrarna och hitta på något!