Det här med jobb och tid

 

Halloj där alla fina läsare! Här sitter jag och degar i soffan efter en jobb-dag och funderar på vad en ska laga till middag. Något vegetariskt blir det förstås. Kanske en pytt med butternut squash och rotsaker! Jag får väl gå och rota i kylen för cirka hundrade gången idag innan jag kan bestämma mig...
Det har förresten blivit mer jobb på sistone och liite halvkass på det här med bloggande är jag nog emellanåt! Men vi kör på som vanligt i alla fall. Imorgon ska jag gå introduktion på ett nytt ställe och förhoppningsvis går det toppenbra! Som timvikarie måste man ju vara lite anpassningsbar. För er som inte vet så jobbar jag förresten som vårdbiträde och tar hand om gamla tanter och farbröder som behöver lite hjälp i vardagen. Hemtjänsten med andra ord!

Nä nu bara svamlar jag. Ha en fin kväll allesammans! ♥ Nu ska jag laga mat.

I den djupa skogen

 
I eftermiddags klädde vi oss varmt och sen begav sig hela lilla familjen ut på ett skogsäventyr. Vi promenerade längs grusvägen, förbi stallet och till syntes oändliga åkrarna, förbi kalhygget och in i skogen. Solen tittade fram mellan trädtopparna och dom gula löven singlade ner som höstens svar på snöflingor.
 
 
 
Väl framme i skogen plockade vi årets första trattisar som tittade fram under mossan.
 
 
 
Och några kantareller som lös gult bland blad och kvistar.
 
 
 
 
 
Svampar fanns det gott om överlag, men vi höll oss till dom vi känner till.
 
 
 
Henry ville också plocka någonting, men mest pinnar och löv. Han traskade länge omkring och utforskade, kände och lyssnade. Det känns så fantastiskt att vi kan visa honom naturen och allt vad den har att erbjuda, precis runt husknuten!
 
 
 
Här bor det nog någon.
 
 
 
Och här har det visst varit kalas, konstaterade Martin.
 
 
 
Harsyra växer längs vägkanter och slingriga stigar. Det åt en alltid som barn för att man visste om att det var ätbart. Och så kunde man ju leka kanin och låtsas att det var klöver.
 
 
 
 
När solen började gå ner ordentligt traskade vi hemåt igen. En påse svamp blev det den här gången och Henry var mer än nöjd över sina pinn-fynd och att han fick ansvara för Mika på hemvägen.
 
 
 
 
Väl hemma kikade vi in hos hönsen och stängde in dem för natten. Småkycklingarna var en ju tvungen att titta till lite extra, förstås!
 
 

På vägen in skördade vi årets första (!!) egenodlade tomater som tagit god tid på sig. Sen lagade vi middag på tacorester och hutlösa mängder trattkantareller som var så goda att man för en sekund önskade att det aldrig skulle bli vinter eller sommar igen. Fast bara för en sekund!

Bigger the better

 
 

Eyeliner är grejer det! Jag har nog målat och föredragit vingad eyeliner sen högstadiet (med varierande resultat...) och har inga planer på att sluta! En enkel och smickrande sminkning som kan varieras i all oändlighet tillsammans med läppstift i regnbågens alla färger. Jag grundar alltid med en enkel ögonskugga och sen blir det som det blir. Ofta börjar det som en tunn linje och sen blir det bara mer mer mer. Ibland avsiktligt. Ibland inte. Tjockare, längre och mer dramatiskt. Idag var det en sån dag. Ju större desto bättre!
 
Förresten! Jag har fått flera förfrågningar hur jag målar på min eyeliner, vilket märke jag använder, hur bra det håller osv osv. Jag funderar på att göra en tutorial med bilder och slänga upp här på blöggen, men jag kan inte lova när! Jag lovar att hojta till när det är dags ♥

Tio som glömts bort

När jag ska fota någonting så tar jag minst hundra bilder på en och samma gång. Det går av bara farten! Och alltsammans hamnar ju såklart inte här på blöggen. Mycket får ligga och mogna på minneskortet och det mesta hamnar i mappar som tar en evighet att rensa. Till slut glömmer en bort att bilderna finns, så jag tycker att vi tar en titt på några av dom bortglömda bilderna från den senaste tiden!

 
Vi börjar med denna! För några veckor sedan fixade jag både brud- och tärnfrisyrer när en bekant skulle gifta sig med sin älskade. Den här tärnan fick en flätad, lite messy uppsättning med lockar. Himla tjusigt, om ni frågar mig!
 
 
 
Dom sista äpplena är plockade och uppätna för länge sen, av både höns, skator och dagisbarn. Inte ens en liiiten liten klick äppelmos blev det i år fastän jag lovade mig själv det.
 
 
 
Mika är ju numera ensam hund i huset och verkar trivas ganska bra med det. Mycket gos i soffan blir det.
 
 
 
...och i den mjuka kojan som min mamma hade med sig tidigare idag!
 
 
 
Henry är lätt att fota! Han gör roliga miner, skrattar och spexar. Och dom där söta lockarna..!
 
 
 
I slutet av augusti besökte jag, mamma och Alice en hemmaloppis som jag ångrar bittert att jag inte fått syn på tidigare när den var fylld till bredden av gamla ting! Fast det kunde en ju inte rå för. Husets tidigare ägare var nämligen sedan länge loppisfantaster och samlare, och när huset bytte ägare lämnades mycket av sakerna kvar. I vilket fall kom jag hem med flera fina fynd!
 
 
 
En kväll när jag och Martin brummade hem i gröna bubblan efter att ha besökt hans bror och hans brors flickvän såg vi denna skylt. Normlösa. Där vill en ju bo! Om samhället lever upp till sitt namn dvs.
 
 
 
Jag fotar ofta både mat och fika. För några veckor sen lagade vi vegogryta med zucchini, bönor och paprika för ungefär hundrade gången på en månad. Bästa snabblagade maten just nu! Henry assisterar (läs: provsmakar), såklart.
 
 
 
 
En dag när jag kom hem från jobbet var det ovanligt tyst i hönsgården och inga fjäderfän syntes till trots att det var trålande sol. Jag gick upp för att undersöka saken och hittade denna intrasslad i taknätet. En höna hade fått sätta livet till och de andra i gruppen var vettskrämda. Men rovdjur är ju något en får räkna med när man har höns! Denna var otroligt vacker och jag läxade upp den lite genom att fota och kika på den innan den fick flyga hemåt igen.
 

En finfin köfte och det där rosa håret

 
 

Nu finns det inte en endaste snutt med sommar kvar för det här året. Det är både kyligt och fuktigt om dagarna och vinden arbetar hårt för att slita ner de gulnade löven som bara blir fler och fler för var dag som går. Jag tänker att det är lite skönt med höst ändå. Det är ju trots allt en väldigt mysig årstid! Och det bästa av allt är väl ändå att säsongen för koftor, stickat och lager-på-lager är igång för fullt! Hurra! Det inviger jag med min nyloppade stickade jumper från Indiska som jag föll pladask för. Den kikar vi mer på en annan dag! Dessutom har håret fått sig en något intensivare och mer rosa färg för att lysa upp i höstmörkret. Rosa är bäst året runt, så är det bara.

Resten av dagen ska jag äta choklad, laga nån god gryta och kanske måla något kul om lillskrutten inte är allt dör busig.

Puss på er, mina fina läsare!

Tant Bella ritar och illusterarar megabra blöggers

 
Den senaste tiden har jag ju målat en hel del! Och nu hänger det finfina blöggers på väggen i pysselrummet. Vi kikar närmre, vetja!
 
 
 
En Elsa, en Emelie och en Bella.
 
 
 
Favoritslagordet passar ju tjusiga En Blommig Tekopp-Emelie perfekt, tänker jag! Hon är ju en tjej som utstrålar power och som alltid verkar ha något vettigt att säga.
 
 
 
Ett fuck you till Patriarkatet! Det här är förresten en illustration som jag är himla nöjd med! Typ den fjärde som jag gjort i hela mitt liv tror jag. Dom andra hänger runtom.
 
 
 
Elsa som hänger bredvid är alltid världsfin och jag beundrar henne för hennes stil och framgångar.
 
 

Och en sån här blev det också! Riots not diets! Ett himla bra budskap om ni frågar mig.

Jag har en massa idéer som florerar i mitt huvud just nu, så jag ska nog måla lite mer redan ikväll efter att frugan varit här! Ni får stå ut med att det mesta hamnar här på bloggen under den nya kategorin Tant Bella ritar ♥ Och en hel del hamnar på Instagram!

En söndagslista

...som jag brutalt snattade från megabra Sister Disco (läs läs läs läs!)
 
 
 
Jag kan: vara väääldigt blyg i vissa sammanhang.
Jag vill: vara modig.
Jag borde: säga ifrån oftare.
Jag skulle: vilja ha en eget hus på en liten gård där vi kan ha en minigris och ett par getter.
 
 
Jag gillar: när mina vänner hör av sig helt random och frågar hur min dag varit eller när vi ska ses och ta en fika.
Jag älskar: när Henry kastar sig i min famn och håller ett hårt hårt grepp om mig.
Jag måste: tro mer på mig själv.
Jag behöver: bli bättre på att städa och ha ordning runtikring mig.
 
 
Jag får: dåligt samvete när jag inser att jag har samvete över min kropp.
Jag kan inte: sluta tänka på alla de där människorna som lever ett tufft och orättvist liv.
Jag vill inte: leva i en värld där alla inte ses som lika mycket värda.
Jag borde inte: älta saker så mycket.
 
 
Jag gillar inte: att stressa över småsaker (men är queen av stress).
Jag älskar inte: supermånga människor, utan snarare några stycken och jättemycket ♥
Jag måste inte: acceptera rasism, sexism och annat idiotiskt.
Jag behöver inte: rätta mig efter alla trista mallar och normer.
 
 

En finfin lördag

 

Jag tänkte bara titta in och önska alla mina fina läsare en finfin lördag! ♥
 
Solen tittar fram, det är någorlunda varmt och det vankas lördagsmys med  familjen. Mamma och pappa kom förbi med gofika tidigare i eftermiddag och de har precis brummat väg i sin gröna lilla bubbla. Strax bär det av till affären för att köpa något gott att äta till kvällen! Rödbetsknyten med fetaost vore hur gott som helst. Och så kanske jag ska baka någonting kladdigt med choklad och nötter... Ja vi får väl se! Jag ska i vilket fall måla lite när vi har ätit och framåt kvällen, när Henry har somnat, blir det film-mys i soffan.

Vad ska ni hitta på en septemberdag som denna?  ♥

Hon med egot och det rosa håret

 

Jag bara målar och målar och målar numera. Nä okej inte riktigt. Men igår blev det en illustration av mig själv! Höjden av ego. Jag ska nog ordna ett altare och hänga den där över när jag ändå håller på!

Jag utgick i alla fall från en bild som ni nog har sett förut, och så tänker jag ju alltid på cirka tusen saker samtidigt. Det blev väl ganska bra, om jag får säga det själv! Nu ska jag bara klura på vem eller vad jag ska måla härnäst, nu när skaparlusten ändå finns där.

Några septemberbilder från Instagram

 
♦ Jag trodde att det var Krokusar som fattat fel och börjat kika upp nu på höstkanten. Men det var ju förstås Tidlösa. ♦ Igår åkte jag och Henry till Flisan för att önska henne lycka till med körkortet och kramas innan hon åker till varmare breddgrader. Jag bar senapsgul kofta och poserade vid en fågel i trapphuset.
 
 
 
♦ Den senaste tiden har jag målat en del och Henry har nyfiket hejat på. Helst vill han använda pennorna på väggarna men där säger mamma ifrån. ♦ Ett blomstrande kvinnotecken blev det ju här om sistens!
 
 
 
♦ Här om dan provade jag lite kläder i en second hand butik här i Finspång. Den bruna, stickade jumpern bakom mig fick följa med hem. ♦ Efter SD:s framgångar i valet såg jag ingen annan utväg än att tjura och äta extremt sockrade monsterflingor. Men nu tar vi nya tag!
 
 
 
♦ Fuck SD helt enkelt. ♦ Jag har förstår röstat också! Innan jag åkte till Lotta och Evelina för valvaka, mys och hemgjord pizza ♀♥
 
 
 
♦ Det första som hamnade på papper efter flera års torka på målerifronten var en blomstrande snippa. Jag ska nog göra fler! ♦ September betyder mörka läppar. Så himla fint, om ni frågar mig! Mina läppar blir dessutom helt enorma...
 
Ni hittar mig här! Följ vetja! ♥

Saker man kan göra för att slippa tänka på SD - del 2

 
Två dagar efter valet känns det fortfarande förjävligt. Bitterheten har växt inom mig, men efter fina ord från kloka människor på både bloggar och Instagram känns det ändå lite okej. Bara lite. Men för att peppa mig själv till att kunna gå vidare och kämpa har jag målat lite!
 
 
 
Mina nyköpta vattenfärger har använts flitigt dom senaste dagarna, så det är väl lika bra att fortsätta i det spåret. Jag har aldrig riktigt testat det ordentligt, men det är väldigt roligt!
 
 
 
 

Så här blev det! En blomstrande kvinnosymbol som påminner oss om att kämpa för det som är rätt, även fast det känns mörkt och är lite läskigt. 

Jag har varken målat, ritat eller ens skissat på hur länge som helst. I alla fall inte mer än med kritor tillsammans med Henrys småkusiner... Men det känns skönt att kunna unna mig lite egentid vid skrivbordet när tiden tillåter. Eller som idag - när en egentligen skulle behöva göra tusen andra betydligt viktigare saker, men orken och lusten inte finns där. Jag. Penslarna. En skål med kalaspuffar. Mina vardagskvällar är räddade!
 

Saker man kan göra föra att slippa tänka på SD

 
Är du lika uppgiven och asförbannad som jag idag, såhär dagen efter valet och SD:s framgångar? Innan det är dags för nya tag kan det vara skönt att skingra tankarna. Fram med pysselgrejerna, vetja!
 
 
 
Blomsterdiadem kan man inte få för många av, tänker jag. Gamla ljusmanschetter finns att fynda billigt på var och varannan loppis och något överblivet diadem från högstadietiden kanske ligger och skräpar i någon låda.
 
 
 
Fram med limpistolen och kör ba kör! Världens enklaste.
 
 
 
 
Jag plockade ut lila och rosa rosor som jag arrangerade lite hur som helst tillsammans med några blad. Det blev ju rätt fint om ni frågar mig! Perfekt för den mörka hösten som komma skall.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

 
Min valdag började lite stressigt, men framåt kvällen tog jag min valsedel och for iväg till vallokalen. Jag blev glad när jag såg F!:s gula valsedlar bland alla andra och tänkte att om den feministiska rörelsen har letat sig ut ända hit till, till mitt ute i ingenstans, så finns det hopp! Jag lämnade ifrån mig kuverten och begav mig mot stan för att valvaka hemma hos två av de bästa som finns. Det var pirrigt ända in på slutet men efter att fler än hälften av alla röster räknats stod det ganska klart - Rösterna räckte inte till. F! kom inte in i riksdagen.

Allt kändes tungt, som om vi gick in i en mörk, tjock dimma. Vi kom alltså inte in, efter allt detta slit? Vi såg hur Gudrun försökte uppmuntra och vara stark i tv. Vi såg hur nedstämda de var på den förut så peppiga F!-valvakan. Sen ser vi Jimmie Åkessons stora flin och vill bara spy. TRETTON PROCENT?! Hur fan är det möjligt? Jag plockade ihop mina grejer, vi kramades och sen åkte jag hem.

På radion pratade de förstås om valresultatet. Det blir troligtvis en rödgrön regering med Löfven i spetsen. Rasisterna är de stora vinnarna i det här valet. En tår rullade ner längs min kind och jag bytte kanal. "Här kommer alla känslorna på en och samma gång", ljöd ur de skräniga högtalarna och det var precis så det kändes. Är alltså 13% av alla grannar, dagisföräldrar, vänner, bekanta och arbetskamrater en känner rasister? Nej, jag vägrar tro på det. Det ligger snarare missnöje och okunskap bakom rösterna. "Vi lever ju faktiskt i en demokrati och Sverige vill uppenbarligen ha SD", läste jag på Facebook. Nej. Bara nej. Det måste ligga något annat bakom. Alla dessa människor kan ju inte vara för ojämställdhet, diskriminering, kvinnoförtryck och rasism på riktigt.

Jag vill glädjas åt F!:s fantastiska framgångar som ju är ett faktum, och jag vill kunna vara positiv och ta nya tag. Men det är fyra år kvar tills nästa val. FYRA ÅR. Då kommer jag att vara 26 år. Henry har fyllt fem. Hur kommer han att påverkas under dessa år? Mitt mammahjärta brister. Jag är rädd.
  

Atomic Wednesday Addams

 
 
 
 

Med en nyköpt vintageklänning och ett nytt, fräsigt läppglans är jag redo att ta mig an den här soliga fredagen! 60-talsklänningen är ett Tradera-fynd som jag hämtade på posten igår. Den sitter som en smäck och kommer att användas flitigt i höst och vinter. Och visst vandrar tankarna till Wednesday Addams! Jag lovar att ni ska få ser mer av den framöver. 

Läppglanset är från Make Up Store och heter Atomic. Jag grundade med svart kajal och tillsammans blir det en oslagbar kombo! Mörka läppar är otroligt snyggt, om ni frågar mig! Blomsterkransen har jag gjort själv och den har ni ju sett förut.
 
När Henry vaknat från sin middagslur ska vi nog ge oss av in mot byn. Jag har haft ett enormt sug efter att måla den senaste tiden och ska nog slå till på lite nytt material. Det är flera år sen jag satt för mig själv och lät tankar och bilder överföras till papper, men nu är det dags att återuppta denna härliga och avslappnande hobby och se om min konstnärliga ådra ännu finns kvar.
 
 

Tjugo fakta om mig

Det surrar ju runt en utmaning på Instagram där man ska skriva 20 fakta om sig själv, och jag tänker att jag kan skriva den listan här på das blögg istället! Here we go:
 
 
1. När jag var liten ville jag bli serietecknare och övade flitigt.
 
2. Jag har inte haft någon kontakt med min biologiska pappa på ungefär 6 år och det är jag tacksam för.
 
3. ...Men jag har ändå haft en pappa sedan 14 år tillbaka. Ett bevis på att blodsband inte är allt ♥

4. Jag är en slarvmaja som hittar på ursäkter för att slippa städa och låter ofta disken stå lite väl länge.
 
5. När jag var liten (typ låg-/mellanstadiet) fick jag vattkoppor som låg inne en tid på sjukan. Hela jag var prickig och jag hade så hög feber att jag hallucinerade och inte ens visste vem mamma var. Jag har fortfarande ärr lite här och var på kroppen. I pannan till exempel!
 
 


6. Jag har både haft ormar och ödlor som husdjur.

7. Jag drömmer om att någon gång äga en fin VW-buss! Helst ljust turkos och vit. Eller kanske gul!
 
8. Jag är ganska bossig av mig och vill få saker och ting gjorda på mitt sätt. Fast jag är himla mallig också för oftast blir det bra eftersom att jag är så jäkla envis.
 
9. När det däremot inte blir bra har jag fruktansvärt kort stubin.
 
 
 
10. Jag är överlag riktigt bra på att laga mat och baka!
 
11. Jag är ateist och tänker ofta på vad som egentligen kommer att hända efter döden. Jag är mest orolig över att det bara ska bli svart och ta slut.
 
12. Jag har haft en piercing i underläppen och det finns fortfarande ett litet märke kvar.
 
 
 
13. Jag är en riktig skogsmulle som gärna bygger koja, vandrar i skogen, fiskar och plockar svamp.
 
14. Jag drömmer om att ha ett eget företag där jag kan jobba med det jag gillar bäst - vintage, loppis, inredning skrivande och skapande. Eller åtminstone få jobba med det på något annat sätt!
 
15. Jag träffade Martin för lite mer än tre år sen när jag var på väg ut ur ett kasst förhållande, och han bodde faktiskt på andra sidan vägen utan att jag visste om det! Jag flyttade in hos honom inom en vecka och det har alltid känns så jäkla rätt och tryggt. Jag tror faktiskt att vi kommer att leva lyckliga i alla våra dagar ♥
 
 
 
16. Jag saknar ofta högstadie- och gymnasietiden. Allt var så mycket lättare då och man visste precis vad man gjorde veckan ut och veckan efter det.
 
17. Min första kärlek var en kille som jag aldrig ens pratade med. Jag var för blyg och han var för cool.
 
18. Trots att jag är uppväxt mitt ute i skogen och även nu bor på landet går jag inte utanför dörren själv när det är mörkt ute. Jag är fruktansvärt mörkrädd!
 
19. Jag väljer i stort sett alltid glass framför godis. Min hemgjorda med citron är bäst bäst bäst!
 
20. Jag är fruktansvärt svag för choklad, bakelser och andra godsaker! Ingen självbehärskning där inte.
 
 
Nu utmanar jag mina bloggande bloggläsare till att göra detsamma så att jag kan få lära känna er lite bättre! ♥

Regnet smattrar mot rutorna och här går jag runt i mjukisar längtar efter kladdkaka

 

Regnet har smattrat mot fönsterrutorna hela dagen och solen har vi inte sett skymten av förrän nu. Henry har varit på dagis en stund och hoppat i vattenpölar, och Martin har jobbat sitt vanliga sju till fyra-pass. Jag å andra sidan har traskat omkring här hemma i mjukiskläder, småstädat lite, längtat efter en riktigt god kladdkaka (OMG bästa bästa bästa och jag får aldrig nog!) och lagat en god lax- och torskgryta. Vissa dagar bara är så. Man orkar inte med alla trista måsten och låter disken stå ännu en dag. Den finns ju kvar även imorgon, så det fixar vi då.
 
Nu är mina älskade hemma och det vankas eftermiddagsmys såhär efter middagen ♥
 
Vad har ni hittat på denna regniga måndag?

I would wear pink because I knew my future was anything but rosy.

 

Jag tänkte bara kika in här och önska er alla en toppenbra lördag, denna småmulna septemberdag! ♥ Jag och skrutten är hemma och myser, städar och äter rödbetspaj medan Martin är iväg på nån bilträff i stan.

Och förresten! Smågrå dagar som denna, när man känner sig lite seg, påminns om världens orättvisor och ser idiotiska tv-reklamer med SD:are som talar om tiggeriförbud som någonting medmänskligt, behöver man minst sagt lite pepp! Skåda, dagens pepplista med bra saker som händer just nu och framöver:
 
♀ F! är, enligt nya opinionsundersökningar, på väg in i riksdagen och kommer tillsammans med de rödgröna att frånta SD deras vågmästarroll. HEJA! HEJA! ♥
 
♀ Jag kan glädjas åt att jag har en sån fantastisk och medmänsklig mamma som jag ska troligtvis genomföra ett litet projekt med i höst och vinter.
 
♀ Efter mer än ett år av sökande har Mysan hittat ett nytt hem som känns toppenbra och tryggt.
 
♀ Den 14:e vankas det valvaka med två av de bästa jag vet och tillsammans ska vi hurra när F! kommer in i riksdagen och verkligen gör skillnad! Jag är både nervös och förväntansfull.
 
♀ Jag tittar på min rödbetskladdiga, superglada unge som sitter här bredvid mig och sträcker fram en mumsbit som han bjuder på, och tänker att jag har det himla bra.
 
♀ En urfin vintageklänning är på väg hem till mig och jag vill prova den nu nu nu!

♀ Jag kan inte tjata om det nog många gånger - Jag är så sjukt jäkla nöjd med min hårfärg så det är inte klokt! Det är nog bland det bästa jag gjort på väldigt länge och jag känner mig som en riktig super woman! ♀♥ Och visst är det en bra statement-färg i tider som dessa?
 
 
Vad har ni att se fram emot framöver?


Vi ses och hörs hörrni! ♀♥

Två nya 60-talare för fest och bröllop

 
 
 
 
 
 
 
Två tjusigt 60-talsklänningar har flyttat in! En kortkort brudklänning med spets och något vida ärmar, och en blå skönhet med plisserad kjol och transparent krage. Båda är superfina och den blå sitter som gjuten, men brudklänningen å andra sidan är ganska liten och jag kommer inte i den. Men den var ett megafynd på en bakluckeloppis så jag kunde inte låta bli! Framöver ska den få vara med på en fotografering med syster Flisan som säkert kan ha den alldeles perfekt, tänker jag. Jag ser henne framför mig med stort, högt hår med lockar á la sent 60-tal och tjock, vingad eyeliner!

Den fantastiska blå köpte jag via vintagegruppen på Facebook där jag har börjat spana en hel del på sistone. Just nu är jag ute efter en kort eller knälång 60-talsklänning med krage, så jag håller ögonen öppna! Tipsa mig gärna om ni får syn på någon sådan någonstans ♥
 

Om en sorghatt och det perfekta höstläppstiftet

 
 
 
 

Jag vill aldrig ta av mig den här turbanen! Aldrig. Aldrig. Aldrig. Jag köpte den av en go loppisvän för säkert ett år sen men har aldrig använt den. Den är ju trots allt inte speciellt vardaglig. Men ack så mörk och vacker! Troligtvis har det funnits ett tillhörande flor som dolt förtvivlan och rullande tårar. Jag undrar vem som haft den och vem dennes kära var som slöt sina ögon för sista gången.

Denna tjusiga 60-talshatt förtjänar dock ett långt och händelsefyllt liv, så jag ska försöka ta med den ut på äventyr i höst, åtminstone en eller två gånger. Minst. Den är ju faktiskt himla fin tillsammans med ett mörkt läppstift, pannlugg och stora bryn!
 
Läppstiftet är förresten nyköpt på Make Up Store och heter Burgundy. En perfekt höstfärg om ni frågar mig!

F!, pepp och fika på en onsdag

 
I eftermiddags packade jag in mig i bubblan och brummade mot Norrköping. Där möttes jag av rosa ballonger, vimplar och loggor som lös upp hela tillvaron! Vilken underbar syn ♀♥
 
 
 
Jag mötte upp den här söta! Tillsammans stod vi långt fram i folkmassan och lyssnade på dagens F!-talare.
 
 
 
Många människor var på plats och peppade tillsammans ♀♥
 
 
 
Och även några såna här... För att inte tala om SDU som höll till en bit därifrån, där vi egentligen skulle ha samlats! Men stämningen var på topp ändå!
 
 
 
Många kloka människor var på plats och flera höll tal.
 
 
 
 
Bland annat bästa Gudrun som höll ett fantastiskt tal och pratade om viktiga saker som vanligt! Klok som en uggla och allmänt megabra.
 
 
 
 
Efter en fantastiskt timme och lite till klappade vi händerna högt och länge innan det var dags att knalla vidare och möta upp Lotta. Siktet var inställt på lunch!
 
 
 
Den här fina människan alltså!
 
 
 
 
Efter en stunds klurande slog vi oss ner på ett av stans mysigaste caféer och åt både paj och fika.
 
 
 
En himla massa fika till och med! Choklad och nötter i mängder. Efteråt var vi både sockerstinna och proppmätta.
 
 
 
Efter en lång fikastund stannade vi till här, i en butik där de både säljer gamla och renoverade (tyvärr i många fall förstörda och "shabby chicade") möbler och prylar.
 
 
 
Det fanns en del fina saker ändå! Fast vi snyftade en del över gamla möbler som blivit slarvigt övermålade och slipade på.
 
 
 
Lotta köpte en charmig gris-plansch som hon ska ge bort i present. Och sen var det dags att åka hemåt.
 
 

Det blev en fantastisk dag som alltid med dessa två och snart ses vi ju igen! Jag peppar redan inför vår planerade valvaka och är säker på att det blir toppenkul!

First kiss

 
Flisan kan lukta sig till Make Up Store-rea på flera mils avstånd och igår var det inget undantag! 
 
 
 
Länge stod vi och spanade i läppstiftshyllan innan jag till slut bestämde mig för två stycken! Bland annat detta tjusiga ljusrosa som passar till det mesta, alla dagar i veckan.
 
 
 
Passar toppenbra till guld under ögonen, tänkte jag i morse när jag sminkade mig. Och ja, det blev väl tjusigt?
 
 
 
Sååååå tjusigt.
 
 

  First Kiss heter förresten läppstiftet! 100 pix kostade det och det är ju nästan halva priset. Pass på, vetja!
 

Jag inviger hösten med en ny cape

 
Idag har jag och Lillskrutten varit i stan med moster Flisan! Vi köpte läppstift, lunchade och fönstershoppade bland en massa fina plagg och saker.
 
 
 
Jag premiäranvände en ny cape från H&M. Sprillans ny, I know... Men ibland får man, tänker jag. Den kommer i alla fall att användas flitigt och för mig var det ett kap! Skorna är också "nya" men dessa är loppade. Vi kikar närmre på dom en annan dag!
 
 
 
Henry var måttligt road när vi knallade omkring på stan och pratade om smink, inredning och plastblommor.
 
 

Men han fick i alla fall glida runt i finvagnen!

Det blev en toppenmåndag som avslutades med smoothie och croissanter hemma hos Flisan! Nu väntar jag på att Lillskrutten ska bli trött och vilja sova så att jag kan börja förvälla all svamp som vi plockade igår. Typ 20 kg utan att överdriva... Livet på landet ♥