Vardagsrum 2.0

 
Idag har jag piffat till vardagsrummet, dels inför morgondagen och dels för att det verkligen behövdes en uppfräschning och lite vårkänsla i rummet.
 
 
 
 
Är inte detta vårigt så säg!
 
 
 
Tavelväggen bakom soffan har fått sig en spetsdukstavla och en LP-skiva.
 
 
 
 
...och en pinuppa längst ner till vänster! Alla hem behöver väl förresten en tavelvägg! Så himla piffigt och tjusigt!
 
 

Det jag blev mest nöjd över är att hela rummet fick sig ett lyft och blev mycket ljusare när dom mörkgrå gardinerna fick ge plats för ett par skira, vita gardiner! Och ett nyfyndat (och efterlängtat) 40-talbord har tagit plats. Himla snyggt om ni frågar mig!

Äntligen är det vår i vårt vardagsrum!

Mina GEFYR, designade av bästa Stickan

 
 
Serien Gefyr för Gustavsberg skapades av fantastiska Stig Lindberg 1952 och finns i flera former och färger. Jag är svag för dom lövformade, gärna i mjuka pastellfärger! Gefyr gjordes förresten även i en variant som fått tillägget Pastell i stämpeln. Dessa delar har en mjuk pastellfärg och jämfört med den vanliga Gefyr så saknar dessa den vita kanten längst upp, som dom två snett till höger i bild. Lär mer HÄR.
 
 

Dessa fat är jag himla glad över att jag fyndat. I somras hittade jag dom två gula högst upp, och sen har det dykt upp fler allt eftersom. Den ljusblå längst ner har jag två av och dom fyndade jag under gårdagen tillsammans med det blå lövet! Visst är färgerna helt fantastiska! Som mest har ett stycke fint fat kostat mig tre guldtior om jag inte minns fel.

Såna där fina saker man hittar en regnig onsdag

 
 
Igår lämnades lillskrutten hos sin farmor och farfar medan jag och Martin förberedde inför kommande lördag. Vi slank in på några loppisar och andra ställen för att leta efter en tulpanvas, men hittade ingen! Istället kom vi hem med andra fina saker!
 
 

Som en melaminbricka till exempel. Med bästa mönstret och färgerna.
 
 
 
Och denna fina! Titta på mönstret!
 
 
 
Den är märkt Laholms keramik.
 
 

Jag fyndade även den här tjusiga karotten (eller ska man kalla det form eller typ skål?), Safari, från Uppsala Ekeby som bästa Lotta få!  

Sammetslena små tussar från skogen

 
 
I söndags mådde jag verkligen kasst! Jag har aldrig varit med om maken! Migrän och magont hela dagen. Det slog till som en käftsmäll men sen försvann det lika snabbt igen. Jag misstänker starkt att det beror på maten vi åt...
 
För att piggna till gick jag och lilla familjen en långpromenad som började på slingriga grusvägar och sedan fortsatte genom både skog, blötmark och till och med över ett gärde eller två... På vägen lämnades inte bara smärta och migrän, utan vi fick även med oss något hem! Ett tydligt tecken på att det snart är dags att hänga in vinterkapporna och ta fram nättare skor. Ett knippe fluffiga och sammetslena videkissar, som numera bor i diverse vaser och flaskor i huset. Tänk att något så enkelt kan vara så fint. 
 
 
Förresten! Nu tänker jag vara lite hemlig och avslöja att det händer något spännande här hemma på lördag! Fast jag säger såklart inte vad det är riktigt än! Jag vill ju vara lite hemlig...  ♥

Hattar och skor - ett jäkla tjat om dessa hyllor


Ett jäkla tjat om hemmets Stringhyllor för tillfället. I know! Jag visade ju kökets hylla senast här om dan! Och hyllan i vardagsrummet strax innan dess! Men det blir en himla massa flyttande och grejande med prylar hit och dit. Det går liksom inte att undvika! Och om jag flyttar om i en hylla så är jag snart och petar i nästa också. Snart får jag nog lov att skapa en alldeles egen kategori för enbart dom - Veckans Stringhylla. Eller något i den stilen haha!
 
 

Den här gången blev pysselrumshyllan förnyad. På det översta hyllplanet vilar tre snajdiga hattar.
 

Längst ner står ett par 60-talsklackar och visar upp sig tillsammans med en av mina finaste hattar och en nätt liten handväska.
 
 

Visst är det ett himla tjat om dessa hyllor, men jag älskar dom så!

En sån vardaglig sak som att äta frukost tillsammans

 

Det är så sällan vi äter frukost tillsammans här hemma. På vardagarna måste vi sätta oss tills bords klockan 5 för att hinna med, och sängen är ju alltid extra varm och mysig på helgen när man äntligen får sova ut och dessutom vakna upp tillsammans. När man väl har gått upp, klätt på och matat Henry, gått ut med och matat vovve, fixat med hönsen osv osv, är det plötsligt redan dags för lunch. Men idag satt vi länge vid köksbordet och mumsade på helgfrulle medan Henry tog sig en förmiddagslur.
 
Att något så litet och vardagligt kan betyda så mycket... ♥

Spegel spegel på väggen där, säg mig... Är kladdkaka en grönsak?

 
Allt för länge har jag stått med en liiiten liten fickspegel och kollat hur frillan ser ut bakifrån när jag gör mig iordning. Jag som ser kasst i vanliga fall har inte speciellt mycket nytta av den pyttiga bilden som visar mitt lila barr i nacken. Men nu är detta i-landproblem alltså löst! Denna senapsgula skönhet (ja, spegeln alltså. Den lila tanten följde med på köpet kan man säga) köpte jag för en tjuga i onsdags.
 
Och till något ännu viktigare. Igår fick jag för mig att jag skulle baka något utan socker eller mjöl och dylikt. Men hur tusan gör man?! Sötningsmedel känns lika kasst som socker. Det kanske inte innehåller några kolhydrater men det känns så fruktansvärt kemiskt och konstgjort. Och mjöl är ju basen i det mesta gottiga. Nu när jag sitter här och skriver har jag nog kommit fram till att det bara finns en lösning - baka något ordentligt och gott någon gång ibland eller ät en morot istället.

Den gula Elvan

 

En grå och regnig fredag som denna behöver man pigga upp sig med lite färg! Titta bara på den här söta lilla brödrosten! Den har gjort sig hemmastadd på Stringhyllan i köket. Jag har redan hunnit möblera om här ungefär tusen gånger, men det är ju bara kul med variation! Kissemissarna med varsin boll i famnen köptes under onsdagens loppistur.
 
Vad ska ni pyssla med en fredag som denna? ♥

En sommarklänning i jeans

 
Under onsdagens loppistur med frugan köpte jag även denna fina! En klänning i mjukt och tunt jeanstyg.
 
 
 
Vidden är fantastisk och jag gillar puffärmarna!
 
 

...och så har den praktiska fickor!
 
 
 
 

... och fina detaljer och söta knappar!
 

En gulrutig goding


Igår blev jag förvånad när Röda Korset levererade. En tjusig, gulrutig kjol fick följa med hem!
 
 

Den är varm och skön! Jag slår vad om att det har funnits en tillhörande jacka så att dom tillsammans bildat en snajdig dräkt! Vad tror mina kunniga läsare gällande årtal?

Porslinselefanter i vinterlandet


Snön ligger ännu en gång som ett vitt, gnistrande täcke över mark och träd. Det är kanske inte så dumt ändå, för ljust blir det! Och då kan man passa på att visa upp loppisfynd från gårdagen...
 
 

Som dessa porslinselefanter till exempel! Och en katt.
 
 

Dom är himla söta och låg i en 2-kronorslåda vid kassan. Jag tänkte att allesammans kan få bo i Henrys rum, men nu när han gnager på allt så kanske det är bäst om dom stannar i vardagsrummet, på ett högt och säkert avstånd i Stringhyllan.
 

Perstorp i köket en regnig loppis-onsdag

 
 
Igår hämtade Martin hem vårt nya köksbord. Ett med snajdig Perstorpsplatta till och med! I helgen ska vi förhoppningsvis hämta ett likadant och skapa ett megabord som passar i vårt megakök.
 
 

Idag har jag varit i Norrköping med Linnea och loppat! Några plagg, en massa porslinsdjur och lite annat smått och gott fick följa med hem denna gång. Det är alltid lika trevligt och hysteriskt roligt att umgås med frugan  ♥
 
Jag kan visa fynden och mer av vår förnyade matplats under morgondagen. Hur har ni spenderat denna regniga onsdag?

Och så undrar folk varför jag kallar mig feminist ♀ UnderbaraClara

"Alla dessa gånger.  Då jag inte varit människa. Utan ett stycke kropp att värdera och bedöma.

 

Som schysta killkompisen som säger sig älska starka tjejer, som möter mig på stan och stirrar på min kjol och säger ”Är inte det där en lite väl promiskuös kjollängd”

 

Eller när jag går genom klassrummet och alla plötsligt börjar asflabba, för att en kille har sträckt ut handen i luften och låtsas smeka min rumpa och stöna högt. När en tjejkompis fräser att han ska sluta svarar han bara men hon ber ju typ om det och en annan kille fyller i ja med den där rumpan så… Och det konstiga är att det är jag som känner mig som en idiot.

 

Eller när jag får en kanna vatten kastad över mig under ett vattenkrig på högstadiet och läraren tar in mig och inte killarna i klassrummet och undrar vad det jag håller på med. Är det hormonerna som spökar, Clara? Är du kär? Det här är så olikt dig.

 

Eller när mannen med en hög chefsposition hamnar bredvid mig på en middag och sitter och smeker min nakna överarm och fumlar med händerna efter halsbandet som dinglar mellan mina bröst. Och som blir så kränkt när jag säger ifrån att han börjar imitera allt jag säger med bebisröst.

 

Eller på utvecklingssamtalet när min fröken säger till mamma att Claras kläder sänder ut fel signaler. Jag vet att hon inte är en sådan där flicka – men pojkarna tolkar det så när hon ser ut som hon gör.  Och jag skäms så fruktansvärt över att jag gjort mig själv till åtlöje. Att jag inte haft vett att dölja min knoppande tonårskropp.

 

Eller när män som är äldre än min pappa synar min kropp uppifrån och ner och fastnar med blicken just under naveln och säger att jag är söt, men verkar sur. Varför är du så sur Clara – tål du inte en komplimang?

 

Alla dessa gånger då jag inte varit människa. Utan ett stycke kött att värdera och bedöma. Då min kropp och det blotta faktum att jag är en kvinna vänts emot mig.

 

Och så finns det folk som fortfarande undrar varför jag kallar mig feminist?" - Ett urdrag ur ett inlägg skrivet av braiga UnderbaraClara

 

 

 

Jag behöver inte tillägga så mycket mer än att det som Clara skrivit är helt awesome. Men nu kanske några av er tycker att "Vadå, det där är väl inte så farligt?". Jo, detta är inte okej någon stans. Här om veckan fick jag förresten ett meddelande på Facebook, skickat av en för mig okänd man. Han skrev bland annat:

 

Din fula äckliga fitta du ser fan ut som en cp skadad idiot. lol tror du att du är snygg lebb fitta? Kommer du ihåg mig hahaha tittar på din bild och bara skrattar usch vilken tönt tror att du är snygg och är rockabilly tjej hahaha du är äckligt ful bruden en sa till mig att du knullar alla som säger hej till dig lol vill du ha stor kuk fuck skulle aldrig knulla en så ful sugga som dig vadå avtändande haha fack you whore

 

Och så tycker folk på allvar att feminismen och jämställdheten har gått för långt (hur nu något kan bli FÖR jämställt?). Nä, det har verkligen inte gått för långt. Vi har bara kommit en liten bit på den långa och krokiga vägen.


Med både blad och guldkant

 
Här om dan sprang jag på ett gäng söta koppar med både blad och guldkant. Och en snutt rosa dessutom! Dom är helt omärkta, men vad gör det om hundra år?
 
 
 
Dessa kan man dricka rabarber-te ur, tänker jag. Med en rejäl sked honung! Och en skvätt mjölk förstås. Den fina papplådan fick också följa med från samma loppis och kommer att rymma alla möjliga pinaler.

Mitt första videoklipp!

 
Här är ett knasigt litet klipp! Jag testade kamerans filmningsfunktion tidigare i eftermiddags och spontanfilmade en snutt! Förresten... Visst är det lite otäckt att höra sin egen röst?! Knäppt... Men jag hoppas att ni kommenterar och berättar vad ni vill att jag ska visa! ♥

Ps. Snygg stillbild va?

Jag på alla ♥ :ns dag

 
Idag, på självaste alla hjärtans dag, är jag både vårig, blommig och lila.
 
 
 
Snygg-klänningen åkte på.
 
 
 
Den är ju så jäkla tjusig! I sommar ska jag rocka den typ jämt.
 
 
 
Glittereyeliner och ett hjärta över kindbenet passar väl himla bra på en kärleksdag som denna?
 
 
 
...och mitt egengjorda blomsterdiadem! Mer vår än så kan det inte bli just nu!
  
 
Senare idag dyker det förresten upp ett knasigt litet klipp som jag provfilmade förut! Håll utkik! ♥

fruktansvärt trött på både surdeg och antifeminister

 
Igår gjorde jag en surdeg efter konstens alla regler. Jag hade förberett en fördeg på vår bubblande surdegsgrund som gotttat sig och växt i kylen i flera veckor. Själva degen har kalljäst i kylskåpet hela natten men nej, det gick inte vägen! Inte en gnutta större. Jag fick tipset att knåda om den och tillsätta jäst. Vi får se om den går att rädda! Vi väntar med spänning.
 
Idag är jag förstås även trött på bakåtsträvande, misstolkande och förnekande antifeminister. (Vem är inte det, menar jag?) Men som tur är så sprider sig både kärlek, kritik och rättelser av feltolkningar via bloggar och andra sociala medier. Och snabbt går det! Reaktionerna är starka och tydliga. Himla bra tycker jag! Om ingen reagerar så händer ju inget och falska hemskheter fortsätter att spridas kring feminismen. Utan reaktioner får skeptikerna aldrig veta sanningen om feminismen och dess grundpelare. Det mesta handlar ju trots allt om okunskap och rädsla, tror jag.
 
Men heja oss! Och heja mina peppande bloggläsare! Tillsammans kan vi krossa patriarkatet. Tillsammans kan vi kämpa för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans är vi starka  ♥
 

Tallrikshyllan har flyttat

 
När stringhyllan tog tallrikshyllans plats vid köksbordet så fick den flytta hit...
(Ser ni förresten att vardagsrummet har fått en ny matta?)
 
 
 
...över vagnen med plåtburkar där den verkar trivas bra!
 
 
 
 
I bakgrunden skymtar man den där finfina klänningen som jag älskar att tjata om!
 
 
 
Ett av mina favoritfat från Riviera Keramik pryder det mittersta hyllplanet. Den stiliga pianokatten håller det sällskap!
 
 
 
Nedanför står två av husets flottaste koppar! Gustavsberg Röd Aster, formgivna av Stig Lindberg. Jag fyndade dom för en löjlig summa!
 
 

Överst på hyllan skymtar Iittala-glas och andra fina ting! Bredvid dom flotta kopparna står en riktig mormor-kneps-bok och väntar på att jag ska lyckas spilla något på en av mina finaste klänningar, eller att Henry ska lyckas få gräsfläckar på knäna. Där finns tips och knep för det mesta!

Jag är himla nöjd med hyllans placering och väggen ser inte lika naken ut nu. Ni vet ju att jag älskar att ha fina saker framme i stället för att gömma dom i skåpet, så hyllor som denna är riktigt fiffiga.

Ett sånt där hårt inlägg om en antifeminist med noll koll (skrivet av en kränkt, vinpimplande feminist med orakade ben)

 
När jag läste detta på Blondinbellas blogg kände jag bara... NÄ. NÄ FY FAN. Denna inflytelserika affärskvinna har verkligen noll koll.
 
På första punkten känner jag bara att... Ja, det är väl klart att denna människa är moderat och kapitalist, det förvånar mig inte ett dugg. Och sen att feminister är ett gäng arga, manshatande kvinnor som inte rakar benen eller "tar hand om sitt utseende" vet jag redan att hon tycker. Att vi dricker rödvin känner jag dock inte till! Det kanske är en ny innegrej bland feminister? Att samlas i grupp, pimpla rödvin och hitta på saker att klaga på. Typ kassa löner, våldtäkskulturen, ojämställdhet och annat hittepå.

När det kommer till feminism så kan jag faktiskt inte annat än att hålla med världens bästa Jonas Gardell: "Nån frågade om jag är feminist. Men naturligtvis är jag det, kära du. Valet står ju mellan att vara feminist och idiot." De som känner sig hotade av detta och tar illa upp känner uppenbarligen inte till speciellt mycket om feminismen eller dess grundpelare. Lika rättigheter och möjligheter för alla, oavsett kön, läggning eller etnisk bakgrund är väl inga konstigheter? Håller du med om detta? GRATTIS! Du är feminist. Maktobalansen som existerar i världen innefattar (för mig) allt från orättvisa löner till debatt kring håriga armhålor. Allt spelar roll och inget är oviktigt. Denna obalans måste rubbas. Den måste krossas. Det enda jag kan hålla med henne om är att jag som feminist är kränkt. Riktigt jävla kränkt av detta hittepå som denna gång är skapat av en inflytelserik och dessutom framgångsrik, ung kvinna som inte har någon koll på ämnet alls.
 
När det gäller ordet hen så tror jag att många skrattar rått åt landet Sverige, som är så fruktansvärt besvärat av detta ord. Finnarna tycker nog att vi krånglar till det onödigt mycket genom att ha två ord för samma sak - Människor. Folk. Personer. Oavsett snopp eller snippa så är vi ju faktiskt just det. Jag menar... Hur ofta är könet egentligen relevant? Jag tänker absolut inte begränsa mitt ordförråd till enbart hon och han. Det finns helt enkelt ingen vettig anledning till det.
 
"Jag tycker att det är en form av barnmisshandel att neka de rätten till sitt kön.", säger Blondinbella. Neka rätten till sitt kön? Jag tycker att det (näst intill) är en form av barnmisshandel att neka ett barn rätten att själv utforska och upptäcka sin identitet och sin könstillhörighet. Jag menar... Varför ska vi måla in ungen i ett hörn redan från början? Varför begränsa och hämma?
 
Gillis kanske kommer att vilja klä sig i klänning när han är stor nog att välja själv, tänker jag. Klänning är ju faktiskt himla tjusigt, så det vore inte så konstigt! Och mamma har ju klänning hela tiden. Och suck... Att det ännu en gång ska handla om att begränsa sitt barn efter sina egna, själviska mallar som dessutom är ofrivilligt inbankade i huvudet. SLUTA BEGRÄNSA! Ta inte bort, utan lägg till möjligheter. Vidga dina vyer så blir livet bra mycket roligare, säger jag.
 
Slutligen så känns hela grejen med kungafamiljen helt uråldrigt och dammigt. Nej, jag vill avskaffa monarkin och rätten att ärva makt, inflytande och en himla massa cash (typ en del av mina cash).
 
Gör det tydligt är rubriken till hennes inlägg. Det enda som hon har tydliggjort är hur opåläst hon är. Tyvärr.


EDIT: Läs detta braiga inlägg skrivet av en vän till Bella. Läs speciellt länken hon tipsar om! Himla bra.

En frossardag med frugis

 
Idag kom bästa Linnea hit på besök! Vi började dagen med en god lunch - sallad med äpple, soltorkade tomater, kräftstjärtar och andra goda tillbehör. Och ägg förstås. Man måste ha ägg till salladen.
 
 

Sen mumsade vi på en svingod kladdkaka. Alltså... SÅ JÄKLA KLADDIG OCH GOD! Jag snattade Leilas recept och la till grovt hackade nötter och Dulce De Leche. Vi åt tills vi fick lite ont i magen. Det är en sån dag idag. Vi kikade på Robert Gustavsson-klipp också och skrattade tills vi i stort sett kröp ihop i fosterställning.

 

Efter frosserierna klämde vi lite på min nyloppade klänning med både ååh och aah.
 
 

Åh va jag är kär i den! Rosmönster är bäst.
 
 

Och så kikade vi lite på tallrikshyllan och dess nya plats i köket. Den lovar jag att visa mer av under morgondagen! Allt blev så jäkla bra.

Stringhylla nr. 3

 
 
 
 
 
 
 
 
Igår hamnade stringhylla nr. 3 på väggen! Denna gång var det köket som fick prydas. Tallrikshyllan fick maka på sig och ge plats för både pressglas, Bambi, en tv-kanna och annat fint! Alla hyllplan behöver renoveras, men gavlarna är precis nylackade.Vad tycks?
 
Tallrikshyllan har fått en ny plats där den passar ännu bättre än förut. Jag lovar att visa er inom kort!

Glöm inte att ni kan följa mig via Bloglovin!

 
 
...så missar ni inte ett enda inlägg här på bloggen!
 

Min skäggiga sjöman


Åh va jag älskar denna karl. Han är som en stor och stark sjöman (fastän det närmsta han kommer livet på sjön är akvarier och en fisketur emellanåt). Och det där skägget alltså! Numera älskar jag skägg. Hur kan man inte?! Det är ju megasnajdigt och alldeles urtjusigt. Lite propert sådär! Men hur känns det egentligen att ha skägg? Varmt om vintern och så är det lite i vägen, tänker jag. Men så kan man ju stryka det med handen och se sådär filosofisk och fundersam ut också. Eller skruva lite på mustaschen mellan fingertopparna och verka lurig!
 
Min skäggiga karl är bäst i världen, så det så ♥

En ny favorit som luktar 50-tal

 
 
 
För 25 kronor... Jag upprepar - 25 KRONOR (!!!) kan man fynda en fantastiskt fin klänning i bästa 50-talsstil! Med rosor, perfekt passform och knyt i ryggen. Halsringningen och ärmarna är av bästa sort! Den är alldeles rykande färsk och nyfyndad, men den är bannemej redan en favorit och ett av dom flottaste plaggen i min garderob. Bra till vardags och kanske ännu bättre till fest.

Jag är så jäkla glad att Henry och jag trotsade regnet och promenerade runt i lilla staden (läs: byn) ändå!

Så fort det blivit plusgrader planerar vi årets husvagnssemester


När snön börjar smälta bort känns inte sommaren lika avlägsen. Fy fasen för slask och blötsnö! Men dagarna till glass, solmogna jordgubbar, vippiga sommarklänningar, strandpicknickar och Henrys första steg i det gröna gräset är räknade, så visst står vi ut ett litet tag till.
 
Tidigare idag, när vi åkte på dom isiga vägarna, började vi smått att planera årets lilla familjesemester. Vår allra första semester med vår lilla skrutt! Vi lånar mina föräldrars husvagn och åker land och rike runt, tänker vi. Reser dit vägarna tar oss, stannar på varenda loppis som ser lovande ut, äter glass i strut och fiskar och badar från solvärmda berg. Dessutom vill jag och min fina karl gå på Bråvalla i juni och åka till huvudstaden på mys-weekend, bara vi två. Det kommer att bli en toppensommar utan dess like ♥
 
 
Har ni några sommarplaner? ♥

En sån där lite småstressig dag

 
Idag är det en sån där oj-vi-har-visst-bråttom-dag, så vi startar med en snabbfrukost bestående av kokt ägg och hallonsmoothie med banan och naturell yoghurt.
 
 

Det är visst någon mer som har siktat in sig på frukost...

I eftermiddag bär det av till staden och jag släpps av hos Sara och Anna. Där vaknas det tacos, vin och mys!

Vad tror ni om tutorials och filmsnuttar?

 
Så här ser jag ut idag! Jumpern är från Jumperfabriken men jag har minsann loppat den för en struntsumma tidigare i vinter.
 
 
 
Strumpbyxorna köpte jag för en tjuga på H&M:s rea. Kjolen fick jag (!!) av fina Lotta igår. Jag gillar den skarpt! Lagom längd, fin drapering, tjusiga knappar och bekväm resår i midjan. Kalasbra!
 
 
 
EDIT: Ser det inte lite ut som att jag har ätit blåbär?
 
 
Jag har förresten fått en del frågor om hur jag t.ex. gör mina snajdiga turbaner, sminkar mig till vardags och hur jag får till bryn och eyeliner! Det är megasvårt att bara förklara, tycker jag. Trots bilder så är det klurigt att ge anvisningar. Men om jag skulle visa er genom att filma en snutt? Det kanske vore något! Vad tror och tycker ni om det? Kom med förslag och berätta vad ni vill se!


Jag slängde ju förresten upp en sommar-plans-bild tidigare idag, men jag får nog avvakta med mina planer pga. kasst väder! Vi får se hur det går senare i eftermiddag. Dumma regn.

Ett litet sommarprojekt

 
...liksom på riktigt. Det är inget extravagant eller speciellt storslaget, men det blir nog hur mysigt och hemtrevligt som helst. Lite lagom sådär ♥

Fikadejt

 
 
 
Idag har jag och Henry minsann varit på fikadejt hemma hos Lotta, ända där borta i stora staden. Det bjöds på SVINGOD Porterstek med potäter, morötter och sjukt god (kanske världens godaste?) sås! Det var verkligen helt magiskt gott och jag åt tills jag blev proppmätt. Om du missat det Lotta - DET VAR SVINGOTT!  ♥

Jag stod för efterrätten och hade bakat kladdkaka med banan, chokladbitar och nötter. Himla god, om jag får säga det själv! Lotta dukade fram finporslinet (som förresten matchar mitt nyfyndade våningsfat) och fluffade till grädden.
 
 
 
... som Henry-stackaren trodde var hans välling. Han tittade storögt och längtande på den. Besvikelsen var stor. Helst ville han smaka på allt men fick nöja sig med torsk och potatis.
 
 

Den där Lotta alltså. Hur bra som helst! ♥ Ser ni klänningen förresten?! Så jäkla tjusig.
 

Jag idag

 
 
 
 
 
Så här ser jag ut idag! En tunika från H&M som jag köpte för ett par år sen, basic strumpbyxor och bästa läppstiftet från Make Up Store. Och det är en bra ögonbrynsdag idag känner jag! Dessutom har jag klippt luggen ännu lite kortare och gjort den sne. Alltså, det ska vara sne! Vi kan kika närmre på det vid ett annat tillfälle. Håret har blivit ljusare och mer grå-lila sen sista tvätten också, precis så som jag ville ha det. Till sommaren hoppas jag att jag kan rocka en längre page med liknande, och förhoppningsvis något pastelligare, färg.
 

Sötaste galgarna

 
 
När jag loppade det gnistrande våningsfatet under gårdagen fick jag även med mig ett helt gäng med klädda galgar! Tänk att någon suttit och virkat kring dessa galgar med fina pastellgarner. Vilket jobb! Tre blygsamma guldtior kostade dom. Jag tänker att dom ska få hänga i hallen och se inbjudande ut. Henry håller med och har redan provsmakat varenda en.

Man borde nog köpa sig en lott också

 
 

 
Serien Kastehelmi från Iittala är designad av Oiva Toikka 1964, och ordet kastehelmi betyder visst daggdroppe om jag har förstått rätt. Jag vet inte speciellt mycket om denna serie mer än att den är himla tjusig! Våningsfaten är visst inte så där jättevanliga heller verkar det som.
 
Fyra guldtior (!!) betalade jag för detta fantastiska fat! Nästan skämsigt billigt. Det stod där och gnistrade så fint i skyltfönstret igår eftermiddag, så jag skyndade mig in för att kika och känna på det. Jag slog såklart till direkt! I sommar ska det få bära alla möjliga sorters kakor, jordgubbar, frukt och annat gott, tänker jag. Jag kanske till och med borde bjuda in till kafferep snarast så att vi kan inviga det!

Hur hittade du mig?


 
Allt fler fantastiska läsare hittar hit och jag är så himla nyfiken på hur ni fann mig och min blogg! Kan det vara via Instagram? Eller kanske genom Facebook? Fick du syn på mitt inredningsreportage? 
 
Hur hamnade du här? Snälla berätta! Jag är så jäkla nyfiken! ♥
 
 
 

Tokbilligt och fantastiskt tjusigt

 
 
 
 
För två (!!!) hundralappar kan man få ett tjusigt linneskåp som detta! Jag hittade det på en lokal köp- och säljsida på Facebook och passade även på att norpa en byrå, en enorm matta och en hel hög med gratisprylar! Snabb som vinden var jag, för såna här fina saker försvinner ju på två sekunder.

Detta linneskåp har förresten ägts av samma par sedan det köptes sprillans nytt någon gång under 60-talet. Det är himla välvårdat och med en gnutta teakolja kan det nog bli som nytt! Jag älskar att t.om. det fantastiskt fina hyllpappret finns kvar. Tänk om alla kunde vårda sina möbler som förr... ♥

Skåpet verkar trivas i köket och har tagit pinnsoffans plats under brick-hyllan, bredvid skafferiet. I det kan man förvara kökshanddukar, porslin och diverse husgeråd, tänker jag. Det återstår att se!

Den rosa godingen

 
 
 
 
Ja godingen är ju klänningen, såklart! Idag får den inte följe med någonstans alls eftersom att jag ska jobba i eftermiddag, men visst är den tjusig! Den känns himla vårig, så jag hoppas att snön smälter bort ögonaböj så att jag kan rocka den bland alla vårblommor. Någon får bjuda till kalas, tänker jag! 

Måndagsomelett och irritation kring håriga armhålor

 
 
Huset är stökigt som aldrig förr och jag är megairriterad över alla idioters reaktioner kring håriga (och oj oj så onaturliga) armhålor i Melodifestivalen. Lillskrutten är både kinkig, hungrig och trött, och strax måste jag börja göra mig iordning snabbt som tusan för att åka och jobba hela kvällen lång. Men en omelettbrunch hinner jag nog allt med! En rejäl omelett med keso, körsbärstomater och salladslök dessutom. Gotti gotti! ♥
 
I morgon, eller kanske redan ikväll, tänkte jag visa upp vårt fina teakskåp som flyttat  in i köket! Jag kanske hinner visa upp några retrotyger, gardiner och annat kul också!

Nyinflyttade tyskar och en Nilsjohan

 
Ett par finfina gratiskoppar har flyttat in! Tyska verkar dom vara också. Jag fick dom samtidigt som jag fick alla tyger som jag skrev om här om dan! Dessutom fick jag bla. en Nilsjohan-brödburk och en Royal Krona-ljuslykta. Tänk så mycket som slängs! Usch och fy. I vilket fall lovar jag att visa upp allt fint framöver. Brödburken ser ut så här: