Unicorn clutch

 
 
 
 
 
Megatjusig enhörningsväska som skiftar färg och glimmar som bara den. Kommer va fabulösast på alla partaj hädanefter. Här hittar ni den! 'Nuff said. 

Fem saker

Jag snubblade över den här listan när jag kikade i Elsas blogg och kunde inte låta bli att snatta den! Oftast har jag svårt för att nämna en enda sak som svar på en fråga, så det här passar mig perfekt!
 
 
5 saker jag brukar säga
- Allright!
- Well well...
- Visste inte! (när jag ska föreställa oskyldig till någonting)
- Såatteehh....
- Hej hej! (Typiskt svenskt men säger det cirka tusen gånger på en dag när jag jobbar. Minst)
 
5 saker jag brukar tänka
- Fan jag är sen! IGEN.
- Vad ska vi äta idag?
- När öppnar loppisen då?
- Vad ska jag ha på mig?!
- Undrar vad Henry tänker på...
 
 
 
 
5 saker jag brukar drömma om nätterna
- Att jag tappar tänder.
- Att jag går vilse.
- Sex.
- Att jag bytt liv/plats med någon.
- Att jag kissar på mig (Undrar precis som Elsa: WHY?!)
 
5 saker väldigt få personer vet om mig
- Jag pillar mycket på saker: naglarna, nariga läppar och dess flikar, sårskorpor, ojämnheter och annat pillvänligt. (Tänker på detta ehehehe...)
- När jag var omkring tio år "bröt" vi oss in i ett för tillfället obebott sommarhus, jag, min bästa kompis och hans storebror. Vi tittade oss nyfiket omkring, tog ett paket digistivekex och gick ut igen.
- I ren framtidspanik sökte jag till en floristutbildning och blev antagen. Sen glömde jag bort det över sommaren och lämnade återbud en dag innan utbildeningen startade.
- Jag ville bli tatuerare förut men gav upp innan jag knappt hunnit börjat pga. kasst självförtroende.
- Jag tycker om att vistas i skogen och fiska, bygga koja och utforska. Jag föreställer mig hur det skulle vara att behöva överleva i skogen en period. 
 
 
 
 
5 saker jag älskar att göra
- Inreda!
- Måla och rita.
- Åka på loppisjakt under soliga sommardagar.
- Experimentera i köket och testa nya recept.
- Klä och sminka mig tjusigt och gå på galej. Lite glammig vill en ju va emellanåt!
 
5 saker jag vill ska hända innan året tar slut
- Att vi hittar ett helt eget boende passande vår lilla familj.
- Att mitt hår ska växa! Är trött på mellanlång, utväxt page som aldrig vill växa ut till någonting vettigt.
- Att Henry kan lägga ihop ett par meningar och prata lite mer.
- Att jag skaffar minst en tatuering till!
- Att jag hittar en träningsform som passar mig och att jag lyckas hålla fast vid träningen en gång för alla.
 
5 saker jag beställer utomlands
- Har endast varit i Finland och England såatteehh...
- Vadå utomlands?
- Reser ej.
- Burgare finns väl överallt ällä?
- Alltså denna fråga passar i fb-gruppen "Det är borgerligt att..."
 
 
 
 
 
5 saker jag saknar i min garderob
- Enkla vardagsklänningar!!! Gärna vintage. Bland det svåraste att fynda, tycker jag.
- Dr. Martens. Älskar dessa
- Koftor med lagom kort midla.
- GLITTER. En kan väl inte ha för mycket glitterplagg?!
- Strumpor! Någon här hemma äter tydligen strumpor... Eller i alla fall en i varje par.
 
5 saker som doftar underbart
- Jasmin.
- Nybakad kladdkaka.
- Regn en ljummen sommardag.
- Bebisar.
- Vanilj.
 
5 saker jag vill bli bättre på
- Det här med självförtroendet...
- Att kontrollera mina känslor och förlänga min korta stubin en aning (läs: 100 meter).
- Att rita och måla.
- Att tala inför folk. Blir alltid så nervös av att vara i centrum och både stammar och pratar alldeles för fort.
- Att städa och hålla det städat här hemma! Astråkigt men välbehöveligt. 
 
 
 
 
 
5 saker jag skrattar åt
- Skadeglädje på andras beskostnad. När folk ramlar eller gör tokiga grejer utan att veta om det.
- Torra och högst interna Bella- och Linnea-skämt.
- Henry som skrattar och fånar sig ♥
- Sagan Om Ringen-parodier.
- Mängder av vines på Fejan.
 
5 saker som gör mig till mig
- Mitt pastelliga hår.
- Min förmåga att anpassa mig efter situationer beroende på plats, typ av människor osv.
- Min humor och att jag har nära till skratt.
- Det faktum att jag är väldigt  kreativ och händig. Så det så!
- Mina vänner och min familj. Inget jag utan er.
 
 

 


Bästa Astrid. En förebild på så många vis.


Idag såg jag färdigt den sista delen i Astrid-serien på Svt play. Jag grät en del mellan snytandet och hostandet, och fick mig en tankeställare eller två. Jag tänker för mig själv... Älskade lilla Astrid. Vad skulle du säga om du fick leva och se världen nu, om så bara för en endaste dag? Om den utbredda rasismen och främlingsfientligheten som har vuxit och lagt sig över landet, likt ett giftmoln som sprider sig ända till Bullerbyn, Mattisskogen och Katthult. Vad skulle du tänka kring jämställdhetsutvecklingen som på många håll verkar stå helt still, eller om den den kyliga och oroliga omvärlden. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva ens en gång, men jag tycker definitivt och bestämt att ni alla borde se den fina Astrid-dokumentären bums. Eller så fort ni får tid i varje fall. Om fem dagar försvinner den från Svt play, så det är bäst att passa på! Det är värt varenda minut och en sån här sak kan en inte tjata nog mycket om.

Eat. Sleep. Snyt. Repeat.

 

Idag ligger vi här, Mika och jag. Igår började halsen rossla och näsan rinna, och i morse vaknade jag upp genomförkyld, frusen och med en fruktansvärt irriterad hals. Honungste, hundra meter snytpapper och ett ton halstabletter hoppas jag är räddningen! Men tills vidare stannar jag i soffan med ett varmt täcke och en rykande kopp. Snöflingor stora som sockerbitar virvlar ilsket omkring utanför och Mika tittar skamset på mig när det är dags att gå ut för en toapaus. Snabbt ut och sen in igen. Sen bäddar vi ner oss i soffan och ligger kvar ett tag till.

Eat. Sleep. Snyt. Repeat.

Hoppas att mina fina läsare har en roligare måndag än jag ♥

Våriga pasteller, bokstavsklossar och ommöblering i pysselrummet

 
 
 
 
 
 
 
 

Här om kvällen, när jag var ensam vaken i huset, började det klia i inredarfingrarna. Jag har länge klurat över pyssel- och lekrummet och den senaste tiden har jag inte trivts alls med möbleringen. Det har känts både trångt och mörkt, men det har jag nog kunnat råda bot på! Det blev en ommöblering av alltsammans och nu känns det mycket bättre. Den djupare modellen av stringhylla som satt uppe förut fick ge plats för en nättare variant som mamma megafyndade till mig i somras. I denna älskade designklassiker hamnade diverse finsaker som vi redan hade hemma, så som nyfyndade bokstavsklossar, en gammal nalle och en röd Kronan-lykta. Den rosa favoritsoffan, som har bott i rummet sen den köptes för omkring ett år sen, hamnade under. Alltså så jäkla fin! Vill aldrig säga hej då till den.

Jag blev himla nöjd med alltihop! Skrivbordet som stod där förut är numera placerat mitt emot soffan, på andra sidan rummet. Det kikar vi på en annan dag tycker jag.  Nu ska jag gå och äta kladdkakerester och snyta bort min förkylning innan det är dags för ett jobbpass.

Hoppas att ni har haft en fin helg ♥

Fredagseftermiddag i staden

 
 
 
 
 
Idag trotsade jag dom snötäckta vägarna och for till staden. Till Lotta och Evelina närmre bestämt! Vi åt vegotacos, pratade om allt och inget, kikade på dom senaste loppisfynden och fixade med Lottas hår. Jag snajdade till det med både klipp och färg och det blev toppen om jag får säga det själv! Sen hann vi förstås med en fika också, med frasiga wienerbröd som vi alla älskar. Och grönt te med smak av jordgubb och champagne. Snacka om fredagslyx!
 
Nu är jag hemma igen och är hur trött som helst. Jag har lyckats virra till det på alla möjliga sätt idag och mindes inte ens morgonens jobb! Jag har dessutom glömt att fota dom fabulösa glitterdojorna jag skulle visa er... Men jag ska fixa det vartefter! Imorgon vankas det i alla fall jobb på favoritstället igen, och om jag har tur blir det en loppistur efteråt! Jag ska dessutom passa på att hämta en nyfyndad fåtölj som jag hittade via en Facebooksida. Förhoppningsvis passar den perfekt i vardagsrummet. Vi får väl se!
 
Hur som... Ha en fin fredagskväll allesammans! Vi hörs i helgen ♥
 

Söndag

En till från den härliga vårdagen i onsdags.
 
Idag har jag sovit och jobbat. Och sovit. Och strax ska jag åka till jobbet igen. Men det gör inte så mycket på en söndag när en ändå bara slappar och väntar på att den nya veckan ska anlända. Helgen har i alla fall varit finfin. Den har spenderats på jobbet och med vänner. Saltvattensakvariet har fått nya invånare och magen är fortfarande full av pizza och burgare!
 
Hoppas att er helg har varit toppen! ♥ Vi hörs snart igen!


Imorgon ska jag förresten försöka hinna visa er min nya fabulösa enhörningsväska och ett par glitterdojor som följde med i samma beställning!

Vårkänslor med Elefantöra, amaryllis och en gul läslampa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det har varit snålt med inredningsbilder på sistone! Ljuset har varit näst intill obefintligt den senaste tiden och inredaren i mig tog sig en paus i kaoset av jobb, julfirande och mörker. Loppisrundor har det inte blivit speciellt många av heller, så det råder brist på "nya" ting i vårt hem. Fast tja... Ett par grejer har väl flyttat in! Det känns bättre nu när ljuset har hittat tillbaka och jag börjar hamna rätt på banan igen.

I förmiddags andades verkligen vardagsrummet vår när solen sken in, så jag plockade och pysslade lite där inne. Den nya älsklingsväxten Elefantöra har satts i en av dom finaste pressglasskålarna och fick sällskap av både en matchande ljusstake och några gamla böcker. Den sista blomman på stjälken med amaryllis, som vi fick av Lotta och Evelina här om sistens, lever sin sista tid alldeles ensam i en liten glaskopp. Det jag är mest nöjd med i den här lilla vårförvandligen är den gula kontorslampan som gör sig så himla bra som läslampa, ståendes i stringhyllan över soffan! Den passar helt fantastiskt bra där om ni frågar mig.
Önskas det förresten fler inredningsbilder från retrohemmet?

Sparkle sparkle. Bitch

 
 
 
 
Mitt officiella svar:
 
 
 

Selfiebomb, sminkexperiment och två nya tatueringar ♀

 
 
 
 
 

Selfie level - advanced.
 
 
Idag smink-experimenterade jag en smula! Top notch bryn som jag aldrig vill tvätta bort, mörka läppar, mjuka skuggor och svag eyeliner. Jag trivs himla bra måste jag säga! Och så passade jag förstås på att fota alltsammans, plus mina två nya, halvt läkta tatueringar som numera pryder min vänsterarm. Ljuset i Lillskruttens rum var toppen nu när det annars är så jäkla mörkt och dystert jämt, så det var bara att ta vara på tillfället!

Tatueringarna föreställer en dolk och en nattfjäril, båda i old school-stil - precis så som jag vill ha det! Fjärilen har ännu inte fått någon färg men det ska fyllas i framöver, samtidigt som vi fyller på med lite annat. Om någon förresten undrar vad dom betyder så kan jag bara säga att jag skaffade dom för att jag tycker det är himla fint! Dom är gjorda enbart för mig själv och för att pryda min hud. Jag har gillat tatueringar så länge jag kan minnas och har alltid drömt om att fylla min kropp med många konstverk. Någon speciell historia bakom mina motiv finns inte, men det kanske tillkommer någon vartefter! I vilket fall är jag supernöjd och ser redan fram emot nästa... ♥

"Du såg att det är en klänning va?" - Om gamla vanor, hopplöshet och könande


 
Jag åker in till samhället för att uträtta några ärenden. Först på listan är den lokala pysselbutiken där jag ska köpa en födelsedagspresent till Martins femåriga syskonbarn. Jag kikar lite snabbt i hyllorna och frågar sen om hjälp. "Jag är ute efter nåt kul och pyssligt till en femåring!", säger jag. Genast kommer standardfrågan: "Är det till en pojke eller flicka?". Jag blir lite ställd med tanka på att det är en butik med enbart pysselgrejer och svarar att det inte spelar någon roll. Hen ser lite förvånad ut men visar mig runt och ger förslag. Det slutar med att jag köper jag färgglada bokstavspärlor att göra armband av.

Några minuter senare, en bit därifrån, går jag in i en barnaffär som bla. säljer Villervalla-plagg (Älskar!) och trä- och tygleksaker. Där ber jag om hjälp att hitta en present till en treåring. "Gärna någon leksak. Kläder är lite svårt", säger jag. "Är det en pojke eller flicka?", frågar hen genast. "Det spelar ingen roll", svarar jag även här. "Ja, flickorna är ju mest intresserade av pussel, dockor och dom här låtsasbrödrostarna. Och den här fina låtsas-bakmaskinen! Pojkarna vill ju mest banka och leka med lastbilarna här. Och träverktygen är ju också fina!". Jag svarar lite besvärat att det kanske vore bra med någonting lärorikt. Hen hjälper mig att välja ut ett lärospel med djur i trä och sen kikar jag runt lite mer. Jag får syn på en fin tunika/klänning med stjärnor på som skulle passa Henry perfekt . Rea dessutom! Klänning eller långtröja med strumpbyxor är ju det skönaste som finns för lekfulla ungar, så jag slår till. I kassan antar hen att även denna ska slås in till ett paket. "Nej den tar vi till Henry!" säger jag. (Hen vet vem Henry är) "Du såg att det är en klänning va?". Jag sa ingenting speciellt utan nickade bara och hummade fram ett ja och betalade varorna.

Resten av dagen kände jag mig irriterad och uppgiven. Fan att barn ska tvingas in i normativa fack! Fan för de trångsynta! Fan jävla samhälle! Kan en femårings kön alltså förhindra visst pyssel, klippande och klistrande? Är någons snopp eller snippa i vägen på något sätt? Finns det på riktigt pojk- respektive flickpyssel? Och när det gäller leksaker då..! Tror folk på riktigt att det finns i pojkars gener att de dras till verktyg och bilar, och att flickor instinktivt gillar rosa fluff och hushållsapparater? Är klänningar en hälsofara för pojkar och deras snoppar eller vad är grejen med att de inte kan använda samma kläder som flickor förväntas ha? Fattar inte folk att de är problemet?! Det är de som väljer åt barnen!

Igår var jag en trött och arg förälder. Jag ångrar lite att jag inte ifrågasatte och var en besserwisser. Att jag inte vänligt upplyste dem om att det inte är någon skillnad. Att jag inte försökta mer för att göra skillnad. Men ibland orkar en inte och man kan inte göra allt. Folk fortsätter agera på gamla vanor och många kan nog aldrig förstå. Emellanåt känns det hopplöst.

2014-listan

 
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
- Jag spontanåkte till Uddevalla för att gå på rockabillyfestival med Linnea, skaffade veteranbil, köpte systemkamera, tapetserade, åkte skidor på riktigt och inredde ett barnrum. Och säkert en himla massa mer!
 
Vilka länder besökte du?
- Jag stannade i kyliga Sverige.
 
Vad var din största framgång 2014?
- Hmm det beror ju lite på... Kanske var det när jag kom igång att jobba ordentligt igen. Eller roliga stunder som när jag var med i lokaltidningen eller syntes på annat håll. Eller föräldrarelaterade saker. Eller att jag har finslipat mina brynmålar-färdigheter under hela 2014. Eller att jag förhoppningsvis fått människor att ändra inställning gällande människovärde, eko-mat, genus och andra asviktiga saker. Svår fråga! Många svar.
 
 
 
 
Bästa köpet?
- Gröna bubblan! Annars är jag himla nöjd över två Röd Aster-koppar, en Berså-skål och vårt auktionsfyndade sideboard.
 
 
 
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Henry såklart! Att se hur hen utvecklas, leker och ler så att ansiktet blir som ett russin.
 
Och ledsen?
- Massor. Sorgliga, skäggiga och lortiga medelålders-missbrukare och tiggande barnfamiljer som hänger i centrum. Min (bilogiska) sk. pappa som fortfarande spökar långt inne i mitt huvud. Plus ett par andra familjerelaterade grejer... Och så har jag tänkt fruktansvärt mycket på världens alla orättvisor som blir allt tydligare för varje dag som passerar av mit vuxna liv. En blir så jäkla bitter och ibland känns det som att oavsett hur mycket vi kämpar så finns det rasister, sexister, homofober och as bakom varje hörn.   ...Och så har mitt humör och min alldeles för korta stubin sabbat en hel del för mig i år. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Mycket ledsnare. Fastän jag har skrattat massor tillsammans med fina vänner tills jag fått magknip, fått se Henry växa upp till en egen liten individ, haft Martin vid min sida för jämnan och loppat fina saker i mängder. Det har varit ett tufft år för mig personligen, fastän det kanske inte har märkts speciellt mycket här på das blögg eller när jag befunnit mig bland vänner. Jag har tappat bort mig själv en smula och har nog aldrig varit såhär osäker på både nutiden och framtiden. 
 
 
 
 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
- Gymmat och blivit stark, ritat/målat, fixat hemma, slappnat av, loppat och sagt ifrån.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
- Grubblat, velat och tänkt på kroppens yttre.
 
Blev du kär i år?

- Flera gånger om!
 
Favoritprogram på TV?
- Jag följer inga serier eller så slaviskt, men fastnar alltid framför tävlingsprogram program som Inkmaster och Fece Off. Och dokummentärer om natur och politik förstås! Och korta serier som den fantastiska om Astrid Lindgren som finns att se precis just nu. 
 
Bästa filmen?
- Jag är ju fruktansvärt svag för fantasy, action och annat fartfyllt (ofta icke-pk) hittepå.. The Hobbit-filmerna har varit asbra (trots avsaknaden av kvinnliga karaktärer osv). Pacific Rim var också bra! Och så har vi förstås tittat mycket på Pippi Långstrump här hemma.
 
 

 
Bästa boken du läste i år?
- Ehm... Jag har att välja mellan typ Max Kaka, Pippi Långstrump eller Här dansar herr Gurka.
 
Bästa matupplevelsen?
VEGETARISKA ICKE-KÖTTBULLAR! gjorda på bla. ströbröd, ägg, en massa ost och mandel. Äts såklart med stompad potatis, gräddig sås, egen-inlagd gurka och rårörda lingon.
 
Något du önskade dig och fick?
- Ett bra, nytt hem till Mysan.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
- Om jag minns rätt så gjorde jag väl ingenting superspeciellt just på min födelsedag! Det firades väl med lite fika osv, men kalaset hölls på söndagen därefter och då mumsade vi på hemgjord smörgåstårta i trädgården.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Att F! kom in i riksdagen ♀ Det skulle även ha gjort kommande år bättre.
 
Vad fick dig att må bra?
- Min lilla familj, mina fina vänner, sommaren, hemgjord citronglass, rosa hår, loppisturer i solen och fika. Massa fika. Och alla människor som fortsätter kämpa för att krossa patriarkatet, fördomar och orättvisor.
 
 
 

 
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
- Äventyr och spänning! Och mer sommarvärme.
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
- Spontant tänker jag GIRLPOWER! ♀♥ Emma Knyckare eller Lotta Lundgren! Eller kanske råcoola Silvana Imam.
 
Vem saknade du?
- Mig själv. (Megaklychigt, I know... Men en del har irrar bort sig det här året och har inte riktigt hittat tillbaka än).
 
De bästa nya människorna du träffade?
- Jag har nog varit väldans osocial i år och har inte hunnit träffa så många nya, men jag trivs himla bra tillsammans med personalen på nya jobbet. Så himla fina och roliga!
 
Högsta önskan just nu?
- Att få må bra och vara mitt glada, framåtriktade jag igen!

 

Saker som hänt den senste tiden

En har verkligen inte koll på tiden såhär kring helgdagar och ledighet! Men det hinner ju hända en del i alla fall, både tråkiga och roliga saker. Jag har varit duktigare (läs: mindre askass) på att uppdatera på Instagram, så vi tar en titt på några saker som hänt där:
 
 
 
Jag syndade lite (Förlåt mig, loppisgudar ehehe...) och köpte en nyproducerad glitterklänning från BikBok. Fy fasen så fin den är! Alldeles megaglittrande och fancy pancy. Den fick hänga med både på juldagen och nyårsafton:
 
 
 
På nyårsafton bar jag den med min nya favorittröja! En kort, långärmad i krossad svart sammet. Jag matchade såklart med fet eyeliner, röda läppar och guldglitter (Och intensivt rosa hår som jag numera rockar). Vi åt förresten middag med vänner och såg grannarna skjuta fyverkerier hejvilt. Kvällen slutade dock tidigt eftersom att jag skulle upp och jobba vid 7 morgonen efter.
 
 

Efter en massa partajande på juldagen vaknade jag dock upp och såg ut såhär. Jajamen, kids. Såhär ser sanningen ut. Och jag höjer ett varningens finger..! Paljettklänningar är sylvassa.
 
 
 
Men sen glammade jag snabbt till mig igen med guldiga glitternaglar. Glitter, glitter och mer glitter. Och stora guld-flakes.  Jag har nog aldrig varit så nöjd!
 
 
 
Dessutom...
 
- Har vi blivit hönslösa. Här om veckan tog sig en mård in i våra två hönsboningar och tog död på allihop förutom en vettskrämd stackare som sedan fick flytta till en annan som har höns sen tidigare. 53 (!!!) döda hönor, kycklingar, unghöns och tuppar är inge roligt att behöva lägga på hög och köra till skogs. Tre års arbete och uppfödning åt helsike. Dumma, giriga mård.

- Har vi å andra sidan blivit med akvarium! Två stycken saltvattensakvarium faktiskt. Med både Nemo-fiskar, koraller och andra lustiga små varelser. Det är riktigt trevligt att sitta och spana in hos dom!

- Ska jag till tatueringsstudion i morgon för att gadda vänsterarmen full! Ja, nästan i alla fall. Jag visar er såklart hur det blev sen!
 

Vardag när det inte är som vanligt

 
 

Kring jul blir ingenting riktigt som vanligt, vare sig en vill eller inte. Massa flottig mat, ledighet, middagar och andra sammankomster med släkten, ofrivillig stress, massa jobb (för min del) och en hel del planerande för att få ihop allting... Det tar verkligen på krafterna! Trots en mysig julafton med min familj i Grytgöl och ett trevligt nyårsfirande med vänner är det ganska skönt ändå att alltsammans är över. Nu kan vardagen flyta på som vanligt igen ett tag framöver och en kan ta nya tag inför det nya året. Fast just nu känner jag mig ärligt talat mest som en deg och vill inget hellre än att traska omkring här hemma i mjukisar slappa i ett par dagar till... Att bara vara hemma och mysa med de där godingarna i soffan är verkligen helt underbart ♥

Och nu är det väl ändå dags att återgå till bloggandet, eller vad säger ni? Jag har ju saknat er!