Att laga mat med egenodlade råvaror - sommarsoppa med fröknäcke

 

Idag har lillasyster Alice varit här ett slag. Jag fixade 50-talsfrila på henne (tyvärr glömde jag att fota!) och sen plockade vi grönsaker i trädgårdslandet till vår lunch. Jag lagade en fantastiskt god soppa med potatis, rödbetor, morötter, ärtor, paprika, champinjoner, kantareller, örter och grönsaksbuljong. Så jäkla god! Och förutom potatisen, champinjonerna och paprikan är ingredienserna odlade och plockade här hemikring.
 
Känslan av att laga mat med egenodlade grönsaker och örter är helt fantastisk! Man får lön för mödan helt enkelt. Fast möda och möda... Det har ju varit kul att odla! Och ganska enkelt ändå i liten skala. Nästa år ska vi utöka eftersom att det har gått så himla bra i år.
 
Till soppan åt vi förresten ett fröknäcke som vi slängde ihop i förmiddags. Man rör helt enkelt ihop olika fröer (t.ex. pumpakärnor, solrosfrön, linfrön och sesamfrön som vi använde oss av idag), en skvätt kokande vatten, flingsalt och ev. lite honung och låter det svälla i 10 minuter. Sen brer man ut alltsammans på ett bakplåtspapper och bakar/gräddar det i ugnen på ca 150 grader tills det torkat och ja... blivit till ett knäcke. Enkelt, nyttigt och himla gott!

Kommentarer
Ninni - Vimsiga mamman säger:

så gott de såg ut!:)

Svar: Det var supergott! Somrigt och fräscht :)
Bella

2014-07-15 | 17:32:49
Bloggadress: http://ninnzan.se/
Veronika säger:

Det var jättegott!

2014-07-16 | 11:18:30
Longevity - en blogg om hälsa säger:

Åh ser mumsigt ut, knäcket särskilt!

2014-07-16 | 13:16:31
Bloggadress: http://madelein.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback