Supergod lasagne

Jag brukar variera den här typen av lasagne, beroende på vad jag har hemma. Den här gången innehåller den bla. morot, röda linser, bladspenat, körsbärstomater och rödlök.
 
 
Du behöver:
 
1 pkt redan kokta röda linser, ca 300-350 g.
1 rödlök
3 medelstora morötter
Ca 10 färska champinjoner
1 liten ask körsbärstomater
1 näve ruccolasallad
1 näve bladspenat/babyspenat
2 burkar krossade tomater
2 pkt färska lasagneplattor (jag använde ICA's egna)
Salt
Peppar
Vitlök eller vitlökskrydda
Oregano
Ev. andra kryddor du gillar
Olja eller smör att steka i
 
How to?
 
Hacka löken i småbitar och skiva champinjonerna. Körsbärstomaterna delar du i fyra. Riv morötterna grovt på ett rivjärn. Stek alltsammans i olja eller smör tills allt har mjuknat något. Tillsätt sedan linser och krossade tomater. Krydda efter smak! Låt alltsammans puttra på medelvärme tills såsen har tjocknat. Blanda sedan ner ruccolan och stäng av plattan.
 
 
Till ostsåsen behöver du:
 
100 g smör eller margarin
Knappt 1 dl mjöl
ca 1 l mjölk
Salt
Peppar
Ev. muskot
200 g riven ost
 
How to:
 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills det inte finns några klumpar. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Låt småkoka under omrörning i minst 5 minuter. Krydda efter smak och flytta kastrullen från plattan. Häll sedan i osten och rör om. Såsen får inte fortsätta koka när osten har hällts i, då kan såsen skära sig.
 
 
 
Varva lasagnplattor med tomatsås, bladspenat och ostsås. Börja med tomatsås i botten av formen. Lägg sedan på lasagnplattor, bladspenat och till sist sås. Fortsätt så här tills allt sammans är slut eller tills formen är full helt enkelt. Avsluta i alla fall med ostsås. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback