Kladdiga chokladmuffins
Sådär! Sega, kladdiga och fullproppade med choklad.
När det gäller bakning följer jag, till skillad från när det gäller matlagnigen, alltid receptet när jag testar något nytt. Sen är det fritt fram att experimentera - antingen för att grundreceptet blev kanon men att man vill göra det mer persoligt, eller för att grundreceptet kanske inte alls blev som man hade tänkt sig... Då kan man ju testa att ändra på en del saker. (Eller testa ett annat recept)
Du behöver:
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker, gärna gjord på äkta vanilj
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g choklad, gärna 70%-ig kvalitetschoklad
How to?
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ihop det med matolja och sirap. Blanda sedan smörblandningen med äggsmeten. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke och vänt sedan försiktigt ner det i smeten. Vänd till sist ner den smälta chokladen. Placera ut pappersformar på en plåt eller i en muffinsplåt och fyll dom till 2/3 med smet. Grädda dom i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter. Muffinsarna kommer att sjunka ihop i mitten när dom tas ut. Låt svalna och servera gärma med vispad grädde och bär! Eller varför inte äta dom direkt, varma, med vaniljglass?
Vi måste verkligen köpa en kamera! Just nu får iPhonkameran duga.
Kommentarer
Trackback