Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor till middag? Javisst, varför inte!
Kanske inte världens nyttigaste middag... Men himla gott var det!
Scrolla ner för att ta del av receptet.
Här kommer receptet!
Receptet räcker till ca 10 st små, flufiga pannkakor.
5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3-4 msk socker
1 tsk salt
50 g smält smör
3 ägg
2 dl mjölk
How to?
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Ett knep (enligt recsptkällan) är att ta en slickepott och pressa upp de torra ingredienserna mot skålens kanter, så att en grop bildas. Häll sedan de övriga ingredienserna (ägg, smält smör och mjölk) i gropen. Smeten skall vara tjock och lite klumpig. Allt ska vara täckt av smet, men lite mjölklumpar skall fortfarande finnas - hemligheten till fluffiga pancakes!
Grädda pannkakorna i smör, en i taget. Med hjälp av en slev eller ett decilitermått klickar du ut smeten till lagom stora plättar. De är redo att vändas när det har bildats många spruckna små bubblor på ovansidan. När de har vänts kommer de att svälla och bli fluffiga och fina!
Kan serveras med bla. :
Grädde
Sylt
Lönnsirap/sirap
Banan
Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Glass
En klick smör som får smälta på de varma pannkakor
Hitta dina favorittillbehör!
Kommentarer
Trackback