Fried bananas!

Ikväll har vi pysslat lite i vårt framtida vardagsrum och ätit glass med hemgjord chokladsås, jordgubbar och banan. Martin föredrar "rå" banan i skivor. Jag däremot äääälskar friterad banan! Nom nom nom! Jag äter väl friterat någon enstaka gång per år (pommes räknas inte...), och tur är väl det! Onyttigt men gott ibland - i alla fall banan!
 
 
Frityrsmeten till banan är enkel att göra! 2 dl vetemjöl, 2 dl iskallt vatten och 1 msk bakpulver är allt som behövs. Blanda alltsammans väl och doppa sedan bananen i den, delad eller hel, innan du lägger ner den i den varma oljan.
 
Tips! Om du inte har någon termometer och friterar i kastrull, gör brödtestet! Ta helt enkelt en bit ljust bröd och lägg ner i oljan. Blir den gyllenbrun snabbt är oljan varm nog att fritera i. Se förresten till att vrida ner plattan några steg så att oljan inte fortsätter att bli varmare och varmare under tiden du friterar. Var försiktig! OM du någon gång råkar ut för att oljan börjar brinna, häll aldrig vatten på den! Då exploderar det rejält. Släck i stället elden med hjälp av ett lock! Men det visste du väl redan?
 
Chokladsåsen gjordejag lite på känn... Ca 2 dl vispgrädde, en matsked smör, lite socker, ett par matskedar kakao, sirap och ca 75 g ljus blockchoklad rördes ihop i en kastrull och fick sjuda tills alltsammans tjocknat till en mumsig sås! Den smakade choklad, såklart, men även lite kolaaktigt pga sirapen. Testa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback