Currydoftande gryta med falukorv

Idag har vi ätit korvgryta med bla. paprika, majs och curry i. Den var väääääldigt god! Scrolla ner för att ta del av mitt recept.
 
 
Du behöver (till minst 4 port):
 
En liten ring falukov
1 röd paprika
1 liten burk majs
1 stor morot, riven
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
Haricots verts
Salt
Peppar
Currykrydda
Cayennepeppar
Gurkmeja
Mjölk eller grädde
Majsstärkelse eller lite mjöl
Smör eller olja att steka i
 
Gör så här!
 
Skär falukorven i bitar (jag skar den i skivor som jag sedan delade i fyra bitar). Stek sedan korven lätt i en gryta eller kastrull, tillsammans med paprika, majs och riven morot.
 
Häll sedan i krossade tomater, lite vatten och buljongtärningen. Krydda efter smak med gurkmeja, curry, cayenepeppar och peppar. Salts kan du göra på slutet om det behövs. Buljongen innehåller nämligen mycket salt.
 
Låt grytan puttra på svag värme i ca 10-15 minuter och blanda sedan i en skvätt mjölk eller grädde utblandat med majsstärkelse eller mjöl. Låt puttra i minst 5 minuter för att få bort ev. mjölsmak. Provsaka och krydda mer om det behövs! Blanda i en stor näve med haricots verts innan grytan ska serveras.
 
Bulgur eller ris är bra tillbehör!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback