Det var inte kul att pimpla...

Vi fick för oss att åka och pimpla idag. Eller aa, Martin fick för sig att vi skulle åka och pimpla idag. Klockan tre var vi på plats och började borra. Isen var ca 50 cm tjock (!!!) och det tog ett tag att komma igenom den. När det första hålet är borrat upptäcker vi att det bara är ca 1,5 meter djupt där vi står. Vi går med besvikna steg ut ytterligare ca 30 meter, borrar ett nytt hål och upptäcker ännu en gång att det är alldeles för grunt. Äsch, ca 2,5 meter får väl räcka då... Ni som har varit vid Älgsjön vet ju hur extremt långgrunt det är där! Vi gick väl ett hundratal meter ut i alla fall.
 
Sen började det snöa och blåsa upp till halv storm. Jag blev som en isglass ganska snabbt, så vi åkte hem efter bara en timme eller så på sjön. Inte ett fiskskrälle nappade. Dom var väl strax under oss och fnissade åt vår otur och allt slitsamt borrande (som Martin för övrigt stod för). "Ja, det var ju skönt att komma ut i alla fall", säger Mr. Optimistisk. Hmmm... Ja, vi hittar ju på saker tillsammans väldigt ofta, det är ju positivt!
 
 
Ikväll ska jag förbereda inför morgondagens pajbak. Svärföräldrarna kommer på besök och då ska vi bjuda på blåbärspaj! Jag ska testa Leilas recept på den här pajen med både pajskal i botten och smul ovanpå! Hemgjord vaniljsås med äkta vaniljstång är ett givet tillbehör. Såklart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback