Fministiskt panelsamtal - en fantastisk kväll (trots antifeministerna)

 
 
Gårdagskvällen var amazing! Sjukt många peppade och glada människor samlades i Kulturhuset i Norrköping för ett feministisk panelsamtal. Jag peppade med färgglada kläder och rosa kappan (såklart) innan jag åkte för att hämta upp Lotta och Evelina.
 
 
 
Puss-poser funkar alltid när det vankas blurriga spegel-selfies!
 
 
 
Spänningen låg i luften innan den fantastiska panelen anlände. Vi var där i god tid och tur var väl det! Det fullkomligt strömmade in folk och alla fick tyvärr inte plats i lokalen.
 
 
 
Jag tog blixt-selfies under tiden vi fikade och väntade på att det hela skulle börja.
 
 
 
Och titt! Här är de! Moderator var Kristina Wicksell och panelen bestod av: Carina Milde, Lady Dahmer, Amra Hasanov, Armina Etminan och Ellen Larsson.
 
 
 
Det var ett mycket spännande och givande samtal där man utgick från Belinda Olssons TV-program ”Fittstim – Min kamp”. Det pratades om att "ta debatten", rätten till sin egen kropp, hur det är att vara feminist idag, hur mycket kritik man som feminist får möta (och förväntas tåla) och mycket mer!
 
 
 
Alltså Lady Dahmer. Jag var totally starstrucked. Och det är ju inte så konstigt! Människan är beyond amazing. Jag älskar att hon talar klarspråk och är tydlig med sina åsikter utan att skämmas ett dugg (varför ska man liksom?).  
 
 
 
Efter över två timmars samtal och frågor från publiken var denna kväll slut. Det kramades, skrattades och fotades.
 
 

En fantastisk kväll! Jajamen, jag ska säga det igen: FANTASTISK! ♀♥ Det känns urbra att kunna samlas i ett så pass tryggt rum och diskutera viktiga frågor, som dessutom aldrig kan vara för små eller för stora. Allt hänger samman, som det pratades mycket om under kvällen. Och visst är det så.

MEN. Det kommer ett stort MEN. Idag kikade jag in på Lady Dahmers blogg och blev bara så paff. Några människor som under gårdagen närvarade under panelsamtalet ställde något orelevanta och rent av off frågor i ett sånt här sammanhang. Inget konstigt med det egentligen om man är ny som feminist eller allmänt nyfiken, som Lady Dahmer skrev. Men många av oss kände sig både kränkta och obekväma. De fick i alla fall utförliga svar på sina frågor som handlade om huruvida "vi feminister" tycker att mannen eller kvinnan ska betala på dejter, om det kan vara så att lika många män blir misshandlade av kvinnor fast de inte vågar anmäla och om det inte finns några fördelar med könsroller.

Idag har det dock visat sig att dessa människor filmat hela panelsamtalet och väckt misstankar bland publiken runt omkring dem genom att tissla och tassla. En av dem, en kvinna, sägs dessutom planera att skicka filmen till en känd antifeminist som hon har haft kontinuerlig kontakt med sedan länge. Läs mer på Lady Dahmers blogg där jag själv läst om det hela.

Alltså jag blir helt paff. Att man inte ens ska få vara ifred i ett så pass tryggt och kärleksfullt rum som det vi under gårdagen befann oss i. Att det ens på allvar finns människor som vill förstöra och göra sig lustiga över något som de inte ens besitter kunskap kring. Fast egentligen är väl inte det i sig något nytt alls... Men jag trodde inte att den typen av okunniga och bittra människor intresserade sig av något sånt här. Och vad tusan ska de göra med filmen?

Det är både otäckt och kränkande. Fast filmen kommer å andra sidan inte visa något annat än en samling med kompetenta, fantastiska och peppande människor som slår ett slag för mänskliga rättigheter, antirasism, rätten till sin egen kropp och ett jämlikt samhälle. De får gärna visa upp filmen! Den visar bara att den feministiska kampen pågår precis just nu och att feminismen växer så att det knakar! ♀♥

Kommentarer
Sandra Michaela säger:

Nämen där ser jag mitt bakhöve :p Det var riktigt najs, och kul att se dig irl!:)

Svar: Jajamen! :DÅh detsamma! Synd bara att jag säkert var megaflummig och helt off! :c
Bella

2014-05-08 | 20:12:07
Bloggadress: http://snigelmums.blogg.se
Longevity - en blogg om hälsa säger:

Låter som en toppenkväll!

Svar: Det var det! :)
Bella

2014-05-08 | 20:24:22
Bloggadress: http://madelein.se/
Terese säger:

Ah - jag hade oxa velat ga pa den kvallen och bli inspirerad - synd bara att stolpskotten letade sig dit, forhoppningsvis larde de sig nagot nytt och positivt :) Kram

Svar: Det var amazing! Men det kommer fler tillfällen :) Ja man kan ju hoppas... Men jag har skrivit ett lååångt inlägg som dyker upp under morgondagen som tyvärr visar det motsatta. Kram!
Bella

2014-05-08 | 22:33:09
Bloggadress: http://www.bettylousbakery.blogspot.com
Anna Munkhammar säger:

Men va, fy vad dåligt att de ens orkar hålla på att filma och greja sådär! Ibland är det riktigt tröstlöst :-/

Svar: Ja man blir både paff och riktigt ledsen! Men tur att alla andra som var där var sjukt peppade och att stämningen för övrigt var toppen!
Bella

2014-05-09 | 19:08:50
Bloggadress: http://amunk.blogg.se
Anna Munkhammar säger:

Jo, men synd att allt ska gå så sakta och vissa stretar emot. Men man får kämpa och försöa peppa varandra :-)

2014-05-09 | 20:22:27
Bloggadress: http://amunk.blogg.se
Madeleine säger:

Åh vi skulle dit, jag och ett gäng från partiet men vi fastnade på Broadway och diskuterade Gudrun homeparty istället. Vad tråkigt att de förstörde samtalet, läste alla kommenterar på LD's blogg och blev sjukt ledsen, att inte ens man får diskutera i fred med andra feminister!

Svar: Ahaa okej! Men det lät inte helt fel det heller! :)Ja det är sjukt trist! Och sen att ett gäng antifeminister försöker läxa upp oss som faktiskt ÄR feminister ang. vad vi tror på och våra egna värderingar... Som om vi inte hade koll på det själva... HELSJUKT!
Bella

2014-05-09 | 22:32:05
Bloggadress: http://whitemaskgirl.wordpress.com
Anna Munkhammar säger:

Ja men det är ju den typiska att andra ska pracka på en och ha en till att försvara åsikter som man inte ens har också...

2014-05-12 | 16:20:33
Bloggadress: http://amunk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback