Glada höns!

Idag är jag extra glad över att vi har egna höns här hemma. Glada höns som får ströva fritt på tomten när vi är hemma och som har tuppar som ser efter och uppvakar dem! De kan picka i sig färskt gräs, insekter och matrester när helst de vill, sandbada i solen och koppla av tillsammans i skuggan. De värper oftast var sitt ägg varje eller varannan dag, i ett av de värpreden som sambon har snickrat ihop åt dem.
 
Tyvärr så har långt ifrån alla höns det så här bra... Speciellt lidandes blir hönseri-hönorna som behandlas som produkter, inte som levande varelser. Detta dök upp på Djurens Rätts Facebooksida idag:
 
 
Det här är ingen rolig bild, och vi försöker överlag vara försiktiga med obehaglig bilder. Men: detta är Livsmedelsverkets bild från en transport av uttjänta vä...rphönor på väg till ett slakteri i Vara häromdagen. Hundratals värphönor kvävdes till döds under transporten. En obehaglig påminnelse om den verklighet djur lever i, även om det är jobbigt att se.
 
 
GÖR SKILLNAD!
 
Värphönor skickas till slakt efter ungefär 1,5 år - då är de inte lönsamma i äggproduktionen längre. Varje år dör ungefär 160 000 kycklingar i Sverige under transporter.  Genom att inte äta djur behöver djur inte transporteras till slakterier. Beställ ett kostnadsfritt vegopaket: www.djurensratt.se/bestall-gratis-vegokit. Surfa in på www.vegokoll.se för tips, inspiration och recept. Gör skillnad för djuren varje dag genom att bli medlem i Djurens Rätt på www.djurensratt.se/stod-oss.
 
Visst är det hemskt?! Inga hönseri-hönor lever ett värdigt liv, oavsett vad som står på äggkartongen... Gomma Ägg skryter om att deras burhöns har sittpinne och "inredd bur", men de talar minsann inte om att varje bur är så liten att hönan knappt kan vända sig om, eller att hönorna bor så pass trångt att de pickar varandra blodiga pga. stress och brist på utrymme.
 
Bojkotta dessa ägg och gör skillnad! Kanske borde vi börja sälja lite ägg här hemifrån! Det var ingen dum ide! Här kan man i alla fall se med egna ögon att alla höns har det fruktansvärt bra och slipper lida!
 
Våra hönor har det i alla fall riktigt bra!
 
 
 
Vad sägs om gröna frukostägg?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback