Denna ständiga amningsdebatt

Underbaraclara säger det med sådan finess och fuck-you-attityd att ingen i hela världen kan göra annt än att hålla med. Om någon trots detta fantastiska blogginlägg tycker att ammande mammor och deras bebisar ska gömma sig och amma på toaletten så... fuck you, helt enkelt. Du har fel och om du stör dig så jävla mycket - blunda.
 
Amningsdebatten har pågått länge och jag blir lika irriterad - och provocerad - varje gång frågan dras upp, oftast av någon okunnig ickeförälder som inte har en aning om vad hen pratar om. Folk pratar om att ammande mammor lika gärna kan gå in på toaletten och amma om man befinner sig på t.ex. ett café eller en restaurang. Man pratar om att mammor måste "sköta det snyggt", vad nu det innebär... "Ja, men man behöver ju inte flasha brösten helt och hållet och slänga runt med dom!". Hmm... Jag har då aldrig sett någon ammande mamma flasha brösten och dessutom slänga runt med dom. Har dessa människor ens sett en ammande kvinna? Vet folk över lag ens hur det går till när man ammar en bebis?
 
Även bebisar måste ha mat, precis som du och jag. Ofta dessutom! Om bebisen blir hungrig när man befinner sig på ett café... Ja då får man helt enkelt amma bebisen om man råkar vara en ammande mamma. Varför ska bebisar ha mindre rätt att äta? Och varför ska en ammande mamma känna skuld när hon ska mata sitt barn? Varför är bröst så provocerande när det gäller just amning? En reklamskylt inne på ett café, föreställandes en halvnaken modell iklädd bikini, skulle knappast provocera speciellt många... Eller en kvinna med mycket urringning, t.ex. Men skymten av ett bröst under amning är av någon anledning mycket provocerande och stör visst väldigt många. Handlar allt detta om sexualiseringen av kvinnobrösten? Dom är ju trots allt, först och främst, till för att ge föda åt våra barn. Det verkar majoriteten av dessa amningsmotståndare ha glömt. De flesta av oss har ju faktiskt någon gång legat i vår mammas famn och fått mat genom amning. Tänk på det!
 
Ammning borde vara det mest naturliga i hela världen, precis som att föda barn eller äta mat! Jag tänker minsann inte gömma mig i någon vrå och skämmas när vår bebis är hungrig. Om hen behöver mat, så ska hen självfallet få mat - oavsett om vi befinner oss hemma, på promenad eller på ett café.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback