Rispytt/stekt ris

När jag ändå bloggar så att det ryker...
 
Jag slänger ogärna matrester i soporna. Antingen hamnar det i en matlåda eller hos hönsen, om det inte går att använda till något annat förstås! Igår blev det en hel del ris kvar från middagen, så jag använde det i dagens matlagning!
 
Det blev asiatisk... rispytt kan vi kalla det... till middag idag! Jag wokade helt enkelt bitar av färsk broccoli, morot, champinjoner, purjolök och zucchini i olja och fint skuren vitlök, tills alltsammans blev tillräckligt mjukt. Riset blandade jag med gurkmeja och en skvätt japansk soja innan jag vände ner det bland grönsakerna. Jag kryddade med salt, svartpeppar, ytterligare en rejäl skvätt soja och en stor nypa ingefära (torkad, som förresten är mycket starkare i smaken än färsk. Tänk på det!). Alltsammans stektes ihop på medelvärme en liten stund och VIPS! ...så var det klart. Hur gott som helst!
 
Vi åt pytten med stekta ägg, ♥-formade till och med! Ägg passar jättebra som tillbehör till den här rätten. Typiskt asiatiskt. Typ.
 
 
♥-formade grönsaker piffar upp vilken måltid som helst! Jag kunde inte låta bli... Jag lovar att visa er hur man gör det på ett enkelt sätt en annan dag!
 
 

Kommentarer
Anonymous säger:

Har du körkort? Och ifall ja, hur länge har du haft det??

Svar: Random fråga men ja, jag har haft körkort i ett år nu
Bella

2013-03-06 | 10:10:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback