Kvinnor som hatar kvinnor.

"Upp till J-kupa! ---kr" bla bla bla..., skriver Evas Underkläder på många av sina bilder på Facebook. De lägger upp bilder på kurviga kvinnor (och smalare kvinnor med för del delen) som hyllas av tusentals. Positiva kommentarer strömmar dagligen in angående de kurvigare kvinnorna - troligtvis för att det är ganska ovanligt att man idag visar bilder på kurviga kvinnor i reklamsyfte, speciellt när det handlar om underkläder. Jag hyllar detta och tycker att det är fantastiskt att kvinnor med olika former och storlekar visas upp. Självklart syftar jag även på de smalare kvinnorna som visas i underklädsreklamerna. Som sagt - olika former och storlekar.
 
MEN... (det finns alltid ett "men") Självfallet finns det även de som inte kan låta bli att skriva nedlåtande kommentarer, bla. om att dessa kvinnor är "uppenart super-/sönderredigerade" eftersom att de är så släta (och uppenbart har en massa celluliter annars), och att dessa kurviga kvinnor rent av är feta och endast visas upp för att locka andra feta kvinnor. Varför ska det alltid uppstå en sån hetsig debatt angående kvinnokroppen. Antingen är man för smal, eller för tjock. Alltid pratas det om dessa "sjuka ideal" som alla stackars tonårsflickor ser och påverkas av. Många har även kommenterat att Evas Underkläder uppmanar tjejer att förstora brösten eftersom att de säljer så pass stora BH-storlekar. HERRE MIN FUCKING GUD säger jag bara... Andra skriver dessutom att dessa kvinnor inte är tillräckligt "stora" för att klassas som plus size. Hur kurvig ska man behöva vara då?!
 
Det värsta av allt är väl ändå att dessa nedlåtande kommentarer är skriva av kvinnor, till kvinnor. Ofta pratas det om att det är männen som har skapat dagens "sjuka ideal" när det gäller kvinnokroppen. Tydligen så trånar ju varenda man i hela världen efter kvinnorna på Slitz-omslagen. Eller? Det talas om hur kvinnor diskrimineras av män och att män är mansgrisar som bara bryr sig om en kvinnas utseende. Är man inte blond, smal och har stora pattar så duger man inte bla bla bla... Men kvinnor som diskriminerar kvinnor då? Det är sällan jag hör killar sitta och snacka om hur tjejer ser ut, väger, klär sig osv... Men som tjej så vet man ju att det hetaste ämnet bland tjejer är just det... Andra tjejer. "Såg ni Anna i helgen? Hur såg hon ut egentligen?!" "Har du sett hur tjock Sandra har blivit?" "Den där Fia kan ju inte sminka sig för fem öre" "Sara är så jävla slampig!"... Osv osv osv i all oändlighet.
 
Det finns väl ingen människa i världen som inte har sagt något ont om någon annan... Men för fan. Skärpning! Vi tjejer skapar själva alla dessa "sjuka ideal" och det är vi som ser till att tjejer världen över mår dåligt över sina kroppar. Nä, nu får det väl ändå vara nog?
 
 
För att sammanfatta det hela så är denna kvinna alltså: Inte kurvig nog, men ändå för fet för att det ska vara okej att få visas upp i endast underkläder. Hon provocerar med sina stora bröst och uppmanar till bröstförstoring. Dessutom är hon för slät för att vara så fet.
 
Oh my fycking God. Som sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback